Mugaladayim.ama izmirliyim.yakinimda ne benim aileden ne esimin ailesinden hi kimse yok yardim alabilecegimnerede yasıyorsunuz bilmiyorum ama yoresel yemeklerinizden yapabilirsiniz.anne kayınvalide varsa yardım alabilirsin.bir iki akşamda dısarıda ağırlayabilirsiniz olmaz mı?
Tesekkur ederim.bu kofte patatesin yanina salatadan baska ek yemek ne yapabilirim sizcetaze fasulye-pilav-cacık
tavuk sote-makarna-salata
köfte-patates-patlıcan kızartma yanında salata ya da pilav
türlü-bulgur pilavı-salata ya da cacık
dolma- fırında börek
aklıma gelen kolay seçenekler...
yani daha değişik menüler çıkarabilirdim ama kolay olsun dediğiniz için :)
bi deniz börülcesi olsa da yesek..
Benimde oyleydi ewlenmeden once ama ewlenince bide yemek yapmayi pek bilmeyince inan iskence oluyor.tutturamzsam bide olaya bak sen ayy dusunmek bile istemiyorum tam bi fiyaskoİslim kebabı (kürdan kebabı diyor kimileri) yapabilirsin. Yanına da pilav. Yapılışı çok kolay ve görüntü olarak güzel sunum sağlıyor.
Bu arada en çok hayalini kurduğum şeylerden biri. Evlenince kendi evimde yemeğe almak birilerini.
Benimde oyleydi ewlenmeden once ama ewlenince bide yemek yapmayi pek bilmeyince inan iskence oluyor.tutturamzsam bide olaya bak sen ayy dusunmek bile istemiyorum tam bi fiyasko
misafirlik için 1 hafta çok değil mi?Kizlar selam dert degil aslinda ama bu foruma cok alistigim icin buraya actim konuyu.2 bucuk yillik ewliyim.ewime ilk defa ozel bir misafir geliyor yarin 1 haftaligina.esimin uniden arkadasi esi ve ogluyla birlikte.ben oyle ahim sahim yemek yapabilrn biri degilim.elim ayagima dolandi.onlari cok iyi karsilamak istiyorum.ilk gun icin yemek planim var tavuk incikle pilav salata yapicam.ama diger gunler ne yapayim bilemiyorum.cok telasliyim aklima cok takiliyor.17 aylik cooook hareketli bi oglum var.bana 1 haftalik monu verebilirmisiniz.ama cok agir olmamak sartiyla.dedigim gibi yemekte cok tecrubem yok.lutfennn yardim edin kardesinize
Evde misafir varken, bu kadar mutfakta kalmak hem de içeriyi oyalamak çok yorar insanı.oooo tam benlik konu yaa
fırın yemekleri çok kolaydır ve görselleri şahanedir ben örnek vereyim sen seç beğen al
fırında kaşarlı mantar , güveçte tavuklu mantar , fırında köfte patates püresi eşliğinde , lazanya
gelelim çorbalara
domates çorbası , yayla çorbası , yoğurtlu buğday çorbası(bu biraz aman alıcı ama tam bir yaz çorbası)
aperatifler
kısır , mercimek köftesi , yoğurtlu makarna salatası , havuç mezesi , sigara böreği
tatlılar
irmik helvası yap ve yanına dondurma koy
cicibebeli bir tarifim var krem şantili falan çok pratik
mozaik pasta(buzluğa giren türünden)
aklıma gelen en kolay yemekleri yazdım tarfiler konusunda yardımcı olurum
Misafire cok cok onem veriyorum.inanin dun bi tatil gununde sirf onlar gelecek diye 4 odali ewde perdelere varana kadar yikadim.temiz olan camlarimi kapilarimi yeniden sildim.resmen dip kose genel temizlik yaptim ( ewim mis gibidir ona ragmen) bana gelen mutlu donmeli.hosnut kalmali.ailemden gelen bi ozellik sanirimYapacağınız yemeklerden çok samimiyetiniz önemli.
Bu kadar heyecanlandığınıza göre misafirlerinizi rahat ettireceksiniz.
Kasmayın kendinizi..
Aydindan geliyorlar.ben turizm bolgesinde denize 5 dklik bi yerde oturuyorum.marmaris fethiye dibimde. Biraz tatil amcli diyebilirizmisafirlik için 1 hafta çok değil mi?
nereden geliyorlar?
Tesekkur ederim.bu kofte patatesin yanina salatadan baska ek yemek ne yapabilirim sizce
Evde misafir varken, bu kadar mutfakta kalmak hem de içeriyi oyalamak çok yorar insanı.
Birlikte yapılacaksa olur ama mezesi, tatlısı bilmem neyi 1 hafta boyunca pestilini çıkartır insanın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?