Cok tesekkurler cok iyisinizPilavı yapmadan önce pirinci sıcak suda beklet 1 saat kadar. İçine de azcık tuz at. iyice ununun gitmesini sağla lapa olmaması için. Pirinci iyi kavur ve ölçerek suyunu koy. 1 bardak pirince 2 pardak sıcak su ekleyerek. 2-3 damla limon suyu beyaz gözükmesini sağlıyor. Piştikten sonra Sofra bezine sar. İyice dinlensin. Bu şekilde pilav yaparsan güzel tutar :)
Tesekkur ederim.bu kofte patatesin yanina salatadan baska ek yemek ne yapabilirim sizce
o zaman ağır yemekler de yenmez canım.Aydindan geliyorlar.ben turizm bolgesinde denize 5 dklik bi yerde oturuyorum.marmaris fethiye dibimde. Biraz tatil amcli diyebiliriz
Cicbebeli tarifi ve bu yogurtlu makarna salatasini alabilirmiyim nasil yapiliyoroooo tam benlik konu yaa
fırın yemekleri çok kolaydır ve görselleri şahanedir ben örnek vereyim sen seç beğen al
fırında kaşarlı mantar , güveçte tavuklu mantar , fırında köfte patates püresi eşliğinde , lazanya
gelelim çorbalara
domates çorbası , yayla çorbası , yoğurtlu buğday çorbası(bu biraz aman alıcı ama tam bir yaz çorbası)
aperatifler
kısır , mercimek köftesi , yoğurtlu makarna salatası , havuç mezesi , sigara böreği
tatlılar
irmik helvası yap ve yanına dondurma koy
cicibebeli bir tarifim var krem şantili falan çok pratik
mozaik pasta(buzluğa giren türünden)
aklıma gelen en kolay yemekleri yazdım tarfiler konusunda yardımcı olurum
Cok tesekkur ederimkremalı patetes
tavuk sote renkli biberli
fırında patlıcanlı kebap
bu yemekler hem göze hitap edr hemde mideye :)
resimleri internetten buldum ama başım sıkıştığında yaparım.şimdilik bunla var
Misafire cok cok onem veriyorum.inanin dun bi tatil gununde sirf onlar gelecek diye 4 odali ewde perdelere varana kadar yikadim.temiz olan camlarimi kapilarimi yeniden sildim.resmen dip kose genel temizlik yaptim ( ewim mis gibidir ona ragmen) bana gelen mutlu donmeli.hosnut kalmali.ailemden gelen bi ozellik sanirim
Katılıyorum , sonuçta mecburi bir şey için gelmiyorlar tatil yapacaklar.o zaman ağır yemekler de yenmez canım.
sen de kendini çok cendereye sokma derim. birlikte yaparsınız, sen evde malzemeni bulundur da.
şu saydıkları yemekleri yapmak için mutfakta klima yoksa konu sahibinin sabahın erkeninden kalkıp misafirlerinin yiyeceğini hazırlaması lazım. bunlar zaten tatil yöresindeymiş, gelen insanlar da kuzu çevirme falan beklemiyor herhalde. bir de 1 haftalık misafir olunca taa okul arkadaşı herhalde onlar da dışarıda yiyelim falan der. yani ne bileyim ben eşimin okul arkadaşının evinde 1 hafta kaldığımı düşünemiyorum. evleri sadece yazlık olsa neyse ama bunların hem yazlık hem kışlık.Katılıyorum , sonuçta mecburi bir şey için gelmiyorlar tatil yapacaklar.
Bu kadar hizmete gerek yok, beraberce yaparsınız , siz de gezin eğlenin, külfete girmeyin hiç.
Cicbebeli tarifi ve bu yogurtlu makarna salatasini alabilirmiyim nasil yapiliyor
tek başına krem şanti çok yağlı gibi olmuyor mu? ben genelde yaptığım kremaya 1 paket krem şanti ekliyorum daha bir pasta kreması kıvamında oluyor.1 paket cicibeyi alıp herbirini elinizle un ufak olmayacak şekilde kırıyorsunuz ve dolaptaki krem şantiyi alıp üstüne döküp iyice karıştırıp borcama alıyorsunuz ve üstünüde çikolata sosuyla süsüleyip dolaba veriyorsunuz bu kadar
makarna salatası şöyle rus salatasını bilirsiniz bezelye patates havuç garnitürüyle yada bunların haşlamasıyla mayonez karışımıdır buradaki tek fark ise küçük boncuk makarnanın(tabi ölçüyü siz ayarlarsınız genelde 1 kase yeter) haşlanıp süzüldükten sonra yoğurtla karıştırılıp bu mayonezli karışımın ilave edilmesi dilerseniz salatalık turşusuda atabilirsiniz içine
tek başına krem şanti çok yağlı gibi olmuyor mu? ben genelde yaptığım kremaya 1 paket krem şanti ekliyorum daha bir pasta kreması kıvamında oluyor.
Yok öyle krema değil. Ben şöyle yapıyorum.yoo yağlı olmuyor krem şantide 1 bardak süt var ama kremada hem süt hem margarin var asıl öyle daha yağlı olurki
Yaw sen ne hamaratsın öylePilavı yapmadan önce pirinci sıcak suda beklet 1 saat kadar. İçine de azcık tuz at. iyice ununun gitmesini sağla lapa olmaması için. Pirinci iyi kavur ve ölçerek suyunu koy. 1 bardak pirince 2 pardak sıcak su ekleyerek. 2-3 damla limon suyu beyaz gözükmesini sağlıyor. Piştikten sonra Sofra bezine sar. İyice dinlensin. Bu şekilde pilav yaparsan güzel tutar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?