Misafir ve yemek ....

Cok tesekkurler cok iyisiniz

Havalar sıcak kimse ağır yiyecekler yemek istemiyor.

Börek-kısır ya da börek-patates salatası
Karışık kızartma, makarna, karpuz
Tavuk şinitsel, patates kızartması ya da patates salatası
Taze fasülye, makarna, cacık
Köfte & patates
Fırında sebzeli ve mantarlı bütün tavuk
Bir kilo hamsi yanına bollll salata ( hamsi değişebilir :) )

Bunlar kolay yemekler

Tesekkur ederim.bu kofte patatesin yanina salatadan baska ek yemek ne yapabilirim sizce

köfte-patatesin yanına salçalı ya da sade makarna güzel olur ya da bulgur pilavı..

mesela bir zeytinyağlı taze fasulye ya da barbunya yapsanız.. onu 2 gün yemeklerin yanına ek olarak çıkarabilirsiniz.

Aydindan geliyorlar.ben turizm bolgesinde denize 5 dklik bi yerde oturuyorum.marmaris fethiye dibimde. Biraz tatil amcli diyebiliriz
o zaman ağır yemekler de yenmez canım.
sen de kendini çok cendereye sokma derim. birlikte yaparsınız, sen evde malzemeni bulundur da.

kremalı patetes
tavuk sote renkli biberli
fırında patlıcanlı kebap
bu yemekler hem göze hitap edr hemde mideye :)
resimleri internetten buldum ama başım sıkıştığında yaparım.şimdilik bunla var

Eklentiler

• 100_6635.webp
    63,7 KB · Görüntüleme: 128
  • images.webp
    8,9 KB · Görüntüleme: 95
  • İçerik.webp
    11,3 KB · Görüntüleme: 94
Cicbebeli tarifi ve bu yogurtlu makarna salatasini alabilirmiyim nasil yapiliyor

kremalı patetes
tavuk sote renkli biberli
fırında patlıcanlı kebap
bu yemekler hem göze hitap edr hemde mideye :)
resimleri internetten buldum ama başım sıkıştığında yaparım.şimdilik bunla var
Cok tesekkur ederim

Çok güzel bir özellik ama kendinizi bu kadar yıpratmanıza da gerek yok.

o zaman ağır yemekler de yenmez canım.
sen de kendini çok cendereye sokma derim. birlikte yaparsınız, sen evde malzemeni bulundur da.
Katılıyorum , sonuçta mecburi bir şey için gelmiyorlar tatil yapacaklar.
Bu kadar hizmete gerek yok, beraberce yaparsınız , siz de gezin eğlenin, külfete girmeyin hiç.

hıııım bende muğladayımgecen hafta eltımler vardı uc kalıp kek acma peksımet yaptım ( tabı mısafırlerım gelmeden ) deepfreze attım sarma dolma yaptım tencereyle attım ıclıkofte yaptım yuzmeye gıderken hamurıslerını hemencık alıyodum
yanına termosa sıcaksu kahve keyfı aksama da gelınce hazır olan y.emeklerımı cıkardım pısırdım balık ta yapmıstık tabı eltım cok sasırdı cok memnun kaldılar 4 -5 aksamlık yemegım hazırdı cok rahat ettım tabı senın cocugun kucukmus kolay gelsın

ayrıca telaş etmemek için onlar gelmeden önce biber-patlıcan doldurup dolaba koyabilirsiniz.
ya da karnıyarığı hazırlayın.diğer günler fırına verebilirsiniz.

Katılıyorum , sonuçta mecburi bir şey için gelmiyorlar tatil yapacaklar.
Bu kadar hizmete gerek yok, beraberce yaparsınız , siz de gezin eğlenin, külfete girmeyin hiç.
şu saydıkları yemekleri yapmak için mutfakta klima yoksa konu sahibinin sabahın erkeninden kalkıp misafirlerinin yiyeceğini hazırlaması lazım. bunlar zaten tatil yöresindeymiş, gelen insanlar da kuzu çevirme falan beklemiyor herhalde. bir de 1 haftalık misafir olunca taa okul arkadaşı herhalde onlar da dışarıda yiyelim falan der. yani ne bileyim ben eşimin okul arkadaşının evinde 1 hafta kaldığımı düşünemiyorum. evleri sadece yazlık olsa neyse ama bunların hem yazlık hem kışlık.

Cicbebeli tarifi ve bu yogurtlu makarna salatasini alabilirmiyim nasil yapiliyor

1 paket cicibeyi alıp herbirini elinizle un ufak olmayacak şekilde kırıyorsunuz ve dolaptaki krem şantiyi alıp üstüne döküp iyice karıştırıp borcama alıyorsunuz ve üstünüde çikolata sosuyla süsüleyip dolaba veriyorsunuz bu kadar

makarna salatası şöyle rus salatasını bilirsiniz bezelye patates havuç garnitürüyle yada bunların haşlamasıyla mayonez karışımıdır buradaki tek fark ise küçük boncuk makarnanın(tabi ölçüyü siz ayarlarsınız genelde 1 kase yeter) haşlanıp süzüldükten sonra yoğurtla karıştırılıp bu mayonezli karışımın ilave edilmesi dilerseniz salatalık turşusuda atabilirsiniz içine

tek başına krem şanti çok yağlı gibi olmuyor mu? ben genelde yaptığım kremaya 1 paket krem şanti ekliyorum daha bir pasta kreması kıvamında oluyor.

tek başına krem şanti çok yağlı gibi olmuyor mu? ben genelde yaptığım kremaya 1 paket krem şanti ekliyorum daha bir pasta kreması kıvamında oluyor.

yoo yağlı olmuyor krem şantide 1 bardak süt var ama kremada hem süt hem margarin var asıl öyle daha yağlı olurki

mercimek çorbası-saçta soslanmış tavuk( knorun çok güzel aromalı sosları var)-pilav ya da püre-salata
fırında patatesli köfte- şehriye çorbası- patlıcan salatası-börülce salatası
hazır mantı ve kola( hem değişiklik olur hem de pratik)
taze fasulye-pilav-cacık
tel şehriye çorbası-etli biber dolması-yoğurt-salata

aklıma şimdilik bunlar geldi..

yoo yağlı olmuyor krem şantide 1 bardak süt var ama kremada hem süt hem margarin var asıl öyle daha yağlı olurki
Yok öyle krema değil. Ben şöyle yapıyorum.

1 kg süt içine tamamen göz ayarı şeker ve nişasta ve 1 yumurta ile muhallebi kıvamına geldikten sonra altını kapatıyorum. Soğuduktan sonra içine dolapta hazırladığım krem şantiyi ekliyorum. Ben de bunu halleyle yapıyorum, aslında tamamen yaratıcılık olayı her şey koyabilirsin içine. Mevsim meyveleri, ceviz gibi..tabi bu durumda beyaz rengi bozmayacak şeyler olması lazım ya da kakaolusunu kullanmak lazım.

En pratik, her ortama uyum sağlayacak, tek başına yemek mangaldır. Diğer türlü zaten bir sürü ek, ana yemek vs eklenince mangal kadar maliyeti olur.

Kanat, köfte, biber, mantar… hem de aktivite olur erkeklere.. belki piknik olarak bile yapabilirsiniz çok daha güzel olur.

Yaw sen ne hamaratsın öyle Ok sen evlenince ben yemeğe size gelirim, sırf en büyük hayaline de bir katkım olsun diye

Konu sahibiii ----> Portakalağacı diye bir yemek sitesi var, tarifler çok çeşitli ve yapımı kolay. Menülerde var, tavsiye ederim.

Yine acıktım yaa, böyle topiklereee girmemem lazım.

Ben de birkac tavsiye vermek istedim.
Corbalar:
Yayla ve domates corbalari benim favorim. Bunun yanında mercimek ve sehriye corbasi da olabilr. Çorbalari biraz fazla yaparsan iki gun de yiyebilirsiniz sikinti olmaz.

Ana Yemekler:
ilk gun et sote yapabilirsin. Diger gunler firin yemekleri daha kolay olur senin icin. Hem cok agir yemeklere gerek yok. Hatta kofte hazirlayip dolaba atmani tavisiye ederim. Mutlaka gezeceksiniz donuste patatesi soyup ikisini firina atip izMir kofte yaparsiniz.
Bir gun firinda tavuk, severlerse bir gun de balik oh mis gibi.

yogurtlular cok yenir.
Yogurtlu mezeler :
1. Biber(yagda kavur)
2. Havuc(yagda kavur)
3. patlican(kozle)
4. Kirmizi biber(kozle)
bunlari onceden yapip dolaba koyarsin. Sofraya koyacagin vakit cikartir yoğurtlarsin. Hatta patlicanlari fazla yapip ikiye bol bir gun yoğurtla digr gun patlican soslu yap. Kirmizi biberler icin de bir gun yoğurtla diger gun sirkeli zeytinyagli servis et. Bunlar hazIr olunca siz sadece ana yemekle ugrasmis olursunuz.
Bunlarin disinda zaten mevsim salatasi filan yaparsiniz.
Bir de ben boyle durumlarda mutlaka sarma ve borek yaparim bence hem sofrayi zengin gosteriyor hem kurtarıcı oluyor.
Tatli yazin dert degil dondurma ve sutlu tatlilar yeter. Solaba da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…