Misafir ve yemek ....

bence 1kilo süt 1 bardak sütten daha yağlı olur

ama demen gibi yaratıcılık

Benim de karnım acıktı. Hafta sonu anneme gidiyorum Ankara’ya şişip ptsi diyete başlıyorum. Bugün 1 günüm, Cuma akşamına kadar dengeliyorum böyle.

Öğlen yemekte bir tek karpuz yedim mesela..

Ama böyle konuşunca kumpir, pizza falan saldırmak istiyorum, çekmecemdeki bilumum form ürünleri görmek istemiyorum.

bence 1kilo süt 1 bardak sütten daha yağlı olur

ama demen gibi yaratıcılık
Canım zaten 1kg sütün 1 bardaktan orantıya bağlı daha yağlı olacağı kesin de, miktar da artıyor hani.

Sonuçta 1 bardak sütten çıkan krem şantiden olan pasta ile 1 kg sütten çıkan krema aynı miktar olmasa gerek . ben genel bir tarif verdim zaten.

Ev mantisi yapip satan yerlerden alip bir gunde onu haslayabilirsiniz. Misafirleriniz gelmeden alip buzluga atin, uygun olan bir aksam hasyalip, guzel bi salca yapin. Yogurt uzerine salca en üste de tereyagi yakin. Oh mis. Ortaya bi iki meze. Tamamdir bu is. Bi gunluk menu de benden.

Hatta bebisinizden vakit kalmiyorsa marketten koz patlican, salcalik biber, garnitur alip. 2 dk da yemege hazir hale getirebilirainiz.

İnşallah evleneyim de çağırırım hehe

Aynen, ben de öğlen 2 hurma 2 ceviz yedim sadece. Kahvaltım da çok hafifti...

Şimdi gözümde patlıcanlar, acılı ezmeler, makarnalar uçuşuyor. Karpuza da dikkat canım, az şekerli değil o. Bence bir tabak ana yemeğeni ekmeksiz yedikten sonra bir sorun yok.

Alternatifler içinde en masumuydu.

Ya sen dediğinden beri ben çinkoya fena taktım. Dr ye gidecek zamanım da yok. İşin içinden çıkamadım. D vitamini için ampul verdi en son dr bana. 2 ampul 15 gün arayla. Bugün son ampulü alacağım. Doğal çinko tabletlerine baktım da, D vitamini ampulüyle bazen ağır gelip böbrek yetmezliği yapabiliyormuş. Yani bilmeden de kullanmak istemiyorum. Ama eklem ağrıları falan yaparmış çinko eksikliği. Doktor da benim çinkoma bakmadan d vit e baktı onu yazdı. Bu bilgiyi daha önce bilseydi onu da ölçtürürdüm o zaman.

Bence öyle menü hazırlamaya gerek yok canınız ne isterse onu yapın hatta seviyorlarmı diye misafirinize sorup dhaa kolay sonuç alabilirsiniz, belki bazen dışarda yersiniz , bazen kahvaltılık koyarsınız yani en güzeli kasmadan pratik şeyler yapmalı..

Muğlalıların basit yemekleri var aslında - sebzeleri soteleyip üstüne yoğurt ve yağda kızdırılmış kırmızı biber döküp servis ediyorlar yanına pilav-makarna-börek falan tamamdır

Bi pratik tarif de benden Halley'leri kırıp krem şanti ile karıştır 45 dakka donsun çıkınca üstüne çikolata sosu dök oldu mı sana Halley pasta

Bişeyden mi şüpheleniyorsun ki, önemli boyutta çinko eksikliği olabilir mi sende? Üşenme iki dakikada kızılayda yaptır aklında ne testi varsa, demir, çinko, tsh vs..
Böbreğini yoracak bişeye hiç gerek yok zaten. Doğal yolla takviyeye çalış olmadı 1 ay daha beklesin çinko.

Bi pratik tarif de benden Halley'leri kırıp krem şanti ile karıştır 45 dakka donsun çıkınca üstüne çikolata sosu dök oldu mı sana Halley pasta
Gercektenmi denedinizmi tadi guzel oluyorsa denemek isterim.cok mu ufak kircam peki

Muğlalıların basit yemekleri var aslında - sebzeleri soteleyip üstüne yoğurt ve yağda kızdırılmış kırmızı biber döküp servis ediyorlar yanına pilav-makarna-börek falan tamamdır
Dogru soyluyorsunuz.en cok yapilan yemek burda.borani diyorlar.gerci ben boraniyi baska bisey biliyordum ama burda o yemegin adi bu.olabilir aslinda basitte

Gercektenmi denedinizmi tadi guzel oluyorsa denemek isterim.cok mu ufak kircam peki

Evet güzel oluyor serin serin. Halleyi ben çok severim zaten :) yok çok ufak değil 4e 5e de bölseniz olur.

Dogru soyluyorsunuz.en cok yapilan yemek burda.borani diyorlar.gerci ben boraniyi baska bisey biliyordum ama burda o yemegin adi bu.olabilir aslinda basitte
evet adına borani diyorlar :) ama ben yanlış anlaşılır diye yazmadım çünkü borani daha farklı birşey

Sulu patates (parça etli)yemeği yanına bulgur pilavı, yanınada cacık

fırında börek yanına mercimek çorbası

kurufasülye pilav salata

öğlen kısır yanına ayran

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…