- 6 Ocak 2014
- 775
- 562
- 128
Yok öyle krema değil. Ben şöyle yapıyorum.
1 kg süt içine tamamen göz ayarı şeker ve nişasta ve 1 yumurta ile muhallebi kıvamına geldikten sonra altını kapatıyorum. Soğuduktan sonra içine dolapta hazırladığım krem şantiyi ekliyorum. Ben de bunu halleyle yapıyorum, aslında tamamen yaratıcılık olayı her şey koyabilirsin içine. Mevsim meyveleri, ceviz gibi..tabi bu durumda beyaz rengi bozmayacak şeyler olması lazım ya da kakaolusunu kullanmak lazım.
Benim de karnım acıktı. Hafta sonu anneme gidiyorum Ankara’ya şişip ptsi diyete başlıyorum. Bugün 1 günüm, Cuma akşamına kadar dengeliyorum böyle.Yaw sen ne hamaratsın öyleOk sen evlenince ben yemeğe size gelirim, sırf en büyük hayaline de bir katkım olsun diye
Konu sahibiii ----> Portakalağacı diye bir yemek sitesi var, tarifler çok çeşitli ve yapımı kolay. Menülerde var, tavsiye ederim.
Yine acıktım yaa, böyle topiklereee girmemem lazım.
Canım zaten 1kg sütün 1 bardaktan orantıya bağlı daha yağlı olacağı kesin de, miktar da artıyor hani.bence 1kilo süt 1 bardak sütten daha yağlı olur
ama demen gibi yaratıcılık
Yaw sen ne hamaratsın öyleOk sen evlenince ben yemeğe size gelirim, sırf en büyük hayaline de bir katkım olsun diye
Konu sahibiii ----> Portakalağacı diye bir yemek sitesi var, tarifler çok çeşitli ve yapımı kolay. Menülerde var, tavsiye ederim.
Yine acıktım yaa, böyle topiklereee girmemem lazım.
Aynen, ben de öğlen 2 hurma 2 ceviz yedim sadece. Kahvaltım da çok hafifti...Benim de karnım acıktı. Hafta sonu anneme gidiyorum Ankara’ya şişip ptsi diyete başlıyorum. Bugün 1 günüm, Cuma akşamına kadar dengeliyorum böyle.
Öğlen yemekte bir tek karpuz yedim mesela..
Ama böyle konuşunca kumpir, pizza falan saldırmak istiyorum, çekmecemdeki bilumum form ürünleri görmek istemiyorum.
Peki buzlugami koymaliyimayrıca telaş etmemek için onlar gelmeden önce biber-patlıcan doldurup dolaba koyabilirsiniz.
ya da karnıyarığı hazırlayın.diğer günler fırına verebilirsiniz.
buzluğa gerek yok.ben normal gözde bekletiyorum,dolabın en arkasına koy.Peki buzlugami koymaliyim
Alternatifler içinde en masumuydu.Aynen, ben de öğlen 2 hurma 2 ceviz yedim sadece. Kahvaltım da çok hafifti...
Şimdi gözümde patlıcanlar, acılı ezmeler, makarnalar uçuşuyor. Karpuza da dikkat canım, az şekerli değil o. Bence bir tabak ana yemeğeni ekmeksiz yedikten sonra bir sorun yok.
Bişeyden mi şüpheleniyorsun ki, önemli boyutta çinko eksikliği olabilir mi sende? Üşenme iki dakikada kızılayda yaptır aklında ne testi varsa, demir, çinko, tsh vs..Alternatifler içinde en masumuydu.
Ya sen dediğinden beri ben çinkoya fena taktım. Dr ye gidecek zamanım da yok. İşin içinden çıkamadım. D vitamini için ampul verdi en son dr bana. 2 ampul 15 gün arayla. Bugün son ampulü alacağım. Doğal çinko tabletlerine baktım da, D vitamini ampulüyle bazen ağır gelip böbrek yetmezliği yapabiliyormuş. Yani bilmeden de kullanmak istemiyorum. Ama eklem ağrıları falan yaparmış çinko eksikliği. Doktor da benim çinkoma bakmadan d vit e baktı onu yazdı. Bu bilgiyi daha önce bilseydi onu da ölçtürürdüm o zaman.
Gercektenmi denedinizmi tadi guzel oluyorsa denemek isterim.cok mu ufak kircam pekiBi pratik tarif de bendenHalley'leri kırıp krem şanti ile karıştır 45 dakka donsun çıkınca üstüne çikolata sosu dök oldu mı sana Halley pasta
Dogru soyluyorsunuz.en cok yapilan yemek burda.borani diyorlar.gerci ben boraniyi baska bisey biliyordum ama burda o yemegin adi bu.olabilir aslinda basitteMuğlalıların basit yemekleri var aslında - sebzeleri soteleyip üstüne yoğurt ve yağda kızdırılmış kırmızı biber döküp servis ediyorlar yanına pilav-makarna-börek falan tamamdır
Gercektenmi denedinizmi tadi guzel oluyorsa denemek isterim.cok mu ufak kircam peki
evet adına borani diyorlar :) ama ben yanlış anlaşılır diye yazmadım çünkü borani daha farklı birşeyDogru soyluyorsunuz.en cok yapilan yemek burda.borani diyorlar.gerci ben boraniyi baska bisey biliyordum ama burda o yemegin adi bu.olabilir aslinda basitte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?