• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafirden bezdirdiler artık :(

Hepsini anladım da 1 ay kalmak nedir arkadaş rahatliga bak pesss :KK51:
Hakikatten yaa.. beni bağlasan üstüne para versen yine duramam.. hiç akıl fikir yok bu insanlarda.. otelde bile 1 hafta demeden sıkılan insanım..

Bi de yakın akraba ne desen olmaz. Şahsen ben bi şey diyemeyenlerdenim. Sırf bu yüzden havuzlu deniz kenarı müstakil ev hayalimden vazgeçtim ya. İnsanların bu rahatlığı beni benden alıyor

Gelene gelme demeyi öğrenmelisiniz o zaman. Başka yolu yok. Deniz kenarında yaşayanların böyle misafir çileleri oluyor, doğrudur. Hayır bi de ağırlarsınız ağırlarsınız, çoğuna yine yaranamazsınız. En yakınları anlarım da, dıdısının dıdısına " müsait değiliz canım, ben sizi çağırırım" demeye başlayın bence. Yoksa bunun sonu yok.

bende aynı durumdayım malesef ,nefret edıyorum bahar geldımı bırı mısafır dedımı mıdeme kramplar gırmeye başlıyo
en son gecen hafta mısafırım vardı hava nemlı nefes alınmıyo mutfakta kan ter ıcınde yemek kahvaltı duşun
gelen tatıle geldıgı ıcın kahvaltıyı mükellef beklıyo hıssedıyosun yada hıssettırıyo denızden sonra acıkanlar of offf
valla kınsenın evıne denız kenarında dıye gıtmeyın ne kadar yakın olursanız olun
mılletın wc. sını duşunu yıkamaktan bıktım

ay canım ya çok zor bi durum gerçekten okurken bian sonu gelmicek sandım :) bir ay kalmak nedir yahu?misafirliğinde bi adabı vardır birde biliyorlardır senin çocuk istediğini.. kusurma bakma canım ama bu ne anlayışssızlıkdır ? sülaleniz topluca size rahat vermeme kararı almış gibi gelene gelme demek zor evet ama bi şekilde ifade et bugünlerde müsait değiliz falan de bayram temizliği yaz-güz temizliği uydur bişeyler bizahmet anlasınlar onlarda yanlışlarını

Esinize soyleyinde ev yerine bir OTEL alsin.. Sizin ev evlikten cikmis otel olmus... Allah yardimciniz olsun ama artik agzinizi acmanin vakti gelmis, sizi resmen tatil icin kullaniyorlar. Bu durumda her sene tekrarlanicaga benziyor.

Öncelikle sakın beni yanlış anlamayın.

Daha 2buçuk senelik evliyim. Aslında misafiri cok severim ama 1sene önce eşimin işi geregi deniz kenarında bir kasabaya taşındık. Buraya taşındığımızdan beri misafirimiz eksik olmuyor. Her gelen en az 1 hafta kalıyor.

Önce eşimin kuzenleri geldi hamile eşleriyle beraber 1hafta kaldılar, aradan 1ay geçmeden bir akrabamiz geldi 3gün kaldılar. Sonra esimin erkek arkadaşlari geldi 2gun kaldilar. Benim teyzemin kızı geldi 3cocukla 4gün kaldılar. Sonra eltimler geldi 2cocukla beraber kaynımın işi var diye 1 ay kaldılar. Aradan 4gün gecmeden kayınvalidemler geldi 5gün kaldılar.
Ve şimdi ögrendimki carsamba günü görümcemler geliyomuş 4 5 gün kalacaklarmış.
Velhasıl usanmış durumdayim artik :KK43: her gun ne yemek pişirsem bulasik makinam yok hersryi elimde yikiyorum evi topla temizlik yap birde çocuklar varsa daha zor oluyo..

Birde çocugumuz olmuyor tedavi görüyorum. Her zman doktora git gel yapıyorum doktorun dedigini uygulamak zorundayız ama bazen uygulayamiyoruz cünkü ev müsait degil.

Gelene gelme diyemiyorsun, ama yoruldum artik ben ya :KK43: napsam bilemiyorum

Yazık ilk başta kabul etmeseydiniz bu kadar sıkıntı çekmezdiniz. 1 ay kalana yuh diyorum. 3-5 gün kalanlar idare edilebilir. Sizin tarafa sen hayır diyeceksin eşinin tarafına o hayır desin.

Kış geliyor artık rahat edersin. Önümüzdeki yaz hamilelik olursa onu bahane edersin. Bi arada bir bulaşık makinesi alın. Alamıyorsan da olur nişanlı hali gelen misafirden rica edin. Ben çok yoruldum bugün yemek vs bulaşıkları yıkar misin diyin.

Misafir sevmek diye bir zorunluluk varmı ki ben sevmem mesela, sizinkiler işi yüzsüzlüğe vurmuşlar. Gelene gelme denir ayrıca ben birçok kez yaptım. Kendi çaplarında darıldılar. Bana da yaşam alanı kaldı. Bebek olayı insana zaten kafayı yediriyor. Kendimden biliyorum bazen eşime bile bileniyorum. Daha başka işinmi yok milletle yemesiyle içmesiyle uğraşıcaksın. Kendi huzurun her şeyden önemli insanları umursamayı bırakmalısın.

erkekler icin hava hoş olan size oluyor.esinizle konusun bu boyle olmaz ipini koparan geliyo.ne dusuncesiz beleşci insanlar.4 gun kaliyolar ama her gelen 4 gun kalsa 1 ay eder.sizin sucunuz ne tatil yoresinde oturmak mi.bence gelene bizim misafirlerimiz var diyin yada baska yerdeyiz diyin gelip kontrol edecek halleri yok.uydurun biseyler
4 günde az değil ki,misafir severim ama ben planlarsam,hazırlığımı eksiksiz yaparım,ağırlarım,ama gittiklerinde de önce bir dinlenirim,öyle işe girişirim,kalmasalar bile yoruluyor insan...

Hakikatten yaa.. beni bağlasan üstüne para versen yine duramam.. hiç akıl fikir yok bu insanlarda.. otelde bile 1 hafta demeden sıkılan insanım..

Bi de yakın akraba ne desen olmaz. Şahsen ben bi şey diyemeyenlerdenim. Sırf bu yüzden havuzlu deniz kenarı müstakil ev hayalimden vazgeçtim ya. İnsanların bu rahatlığı beni benden alıyor
Nasıl bir haksızlık değil mi?Belki imkanın var, işin uygun,alabileceksin ama vazgeçiyorsun,neden,bunlar başına gelmesin diye.Bunun bir yolu olmalı,yapan utanmaz,biz demeye utanırız.

İçim şişti okurken neden bu kadar izin verdiniz? Alışmış kudurmuştan beterdir diyorlar doğru... gelmeyin hastayım yorgunum vs. demeniz lazim. Diyemiyorsanizda tum gun yatin onlar yapsin evi supursunler bulasik yikasinlar carsaf degistirsinler kiyafetlerini yikasinlar ne bileyim...

Şimdi arkadaşım sana gelen misafiri önlemenin yolu iade-i ziyaret yapmanız.Sana gelen misafir 5 gün mü kaldı sen de o misafire gidip 5 gün kalacaksın.Eltin 1 ay mı kaldı sen de hemen gidip eşinle veya eşin yoksa da annen kız kardeşin vs. İle gidip bir ay kalacaksın,işte böyle böyle milletin ayağını kesebilirsin ancak yoksa işin çoook zor.Böyle sadece insanların gelmesini alıştırır sen gitmeZsen evini otel seni de hizmetçi gibi görürler benden demesi

İki yolunuz var ya her gelene buyrun bekleriz deyip günlerce haftalarca onların arkasını toplamak hizmetlerini yapmak ve gittikten sonra yeni misafirleri beklemek

Ya da gelmek isteyenlere müsait değiliz deyip başka hiçbir bahane üretmeden misafir istemediginizi hissettirmek ve evinizin size kalması

Seçim sizin. Sahsen ben bu durumda olsam kesinlikle ikinci yolu secerdim önceleri alınanlar kirilanlar olur belki ama sonra ona da alışırlar yoksa önünü alamazsınız.

Öncelikle sakın beni yanlış anlamayın.

Daha 2buçuk senelik evliyim. Aslında misafiri cok severim ama 1sene önce eşimin işi geregi deniz kenarında bir kasabaya taşındık. Buraya taşındığımızdan beri misafirimiz eksik olmuyor. Her gelen en az 1 hafta kalıyor.

Önce eşimin kuzenleri geldi hamile eşleriyle beraber 1hafta kaldılar, aradan 1ay geçmeden bir akrabamiz geldi 3gün kaldılar. Sonra esimin erkek arkadaşlari geldi 2gun kaldilar. Benim teyzemin kızı geldi 3cocukla 4gün kaldılar. Sonra eltimler geldi 2cocukla beraber kaynımın işi var diye 1 ay kaldılar. Aradan 4gün gecmeden kayınvalidemler geldi 5gün kaldılar.
Ve şimdi ögrendimki carsamba günü görümcemler geliyomuş 4 5 gün kalacaklarmış.
Velhasıl usanmış durumdayim artik :KK43: her gun ne yemek pişirsem bulasik makinam yok hersryi elimde yikiyorum evi topla temizlik yap birde çocuklar varsa daha zor oluyo..

Birde çocugumuz olmuyor tedavi görüyorum. Her zman doktora git gel yapıyorum doktorun dedigini uygulamak zorundayız ama bazen uygulayamiyoruz cünkü ev müsait degil.

Gelene gelme diyemiyorsun, ama yoruldum artik ben ya :KK43: napsam bilemiyorum
kiz ne bu boyle iyi daynmisssin haret ya ..senn ewi beles otel sanmislar bide tatil kasabasinda oturuyom dedin belese eatil yemek kacar mi hic hizmetcide var ewde ondan senii boyle bi guzel kullaniyilar bide oncelerden haber ediyolat gelcklerini ..

Nasıl bir haksızlık değil mi?Belki imkanın var, işin uygun,alabileceksin ama vazgeçiyorsun,neden,bunlar başına gelmesin diye.Bunun bir yolu olmalı,yapan utanmaz,biz demeye utanırız.
Sorma zaten en sinir olduğum kısım o. Annemlere kızıyorum bu yüzden az cazgır ol hayır demeyi bil demedikleri için.. insanlar da ılımlı görünce kötüye kullanıyo ne yazık ki

Back
X