Valla bende halimden memnunum aslında ama eşim gelip gitmeyi, başkalarıyla muhabbet etmeyi ,gezmeyi seviyor yoksa bana kalsa ne misafirliğe giderim ne de davet ederim, ev -iş arası yaşar giderim:)Been de cok samimi arkadaslarim haric misafir sevmem. Ben adosyal olarak goruyorum kendimi. Gorustugum insan sayisi sinirlidir hemen kaynasamam.
Bu durumdan rahatsiz olmadigim icin sorun degil. Esimle basbasa vakit gecirmek ya da yakin arkadaslarla vakit gecirmek daha iyi geliyor. Sosyalleseyim diye yaninda kasilacagim insanlar sevmem yaninda rahat oldugum tipler de misafir degil benim icin.
Bu arada bi corba yap demekle olmuyo o isler. Kalkip kendi de yardim etsin sofra kurup kaldirmakta ne var ki is mi. Arti illa sizin evde sosyallesilmek zorunda degilsiniz. Insanlara gidin disarida plan yapin.. vs. Ben de cok yoruluyord u m ve misafir benim icin kabus b olmustu cunku simdi arada onlar geliyor arada biz gidiyoruz ve cogu zaman disarda plan yapiyoruz
keşke dönemsel olsa ama değil, oldum olası sevmiyorum misafir ağırlamayıDönemsel birsey olabilir ben misafir çok severim yedirim icirim en güzel şekilde agirliyim ama bazen de kimseyi görmek istemiyorum
Tam duygularıma tercüman olmuşsun canım yaa, bende sırf eşim üzülmesin, gene tartışmayalım diye bu huyumu azcık törpülemeye çalışıyorumcanım bende oyleydim ama inan bu durum eşlerimizi cok uzuyor.eşim uzulmesin diye yavas yavas duzelttim kendimi..bu asosyallikten kaynaklanmıyor senin dediğin gibi 3.kişilere ihtiyaç duymamak ve sadece kendi ailene onem verdiğin için oluyor.
ben kendi ailem hep gelsin gitsin isterim cunku insan aile içinde rahat yalın olabiliyor ama eşimin ailesi onun arkadaşları falan geldiğinde inanılmaz geriliyordum bi telaşe alıyordu beni.sonucta goz onundesin ve sanki bi acıgını bulacaklarda arkadandan konusacaklar gibi geliyor onun dısınada aileden biri olmadıkları için senin için luzumsuz oluyor onları evinde gormek.yaptıgın hersey ekstra yorgunluk hissettiriyor.mesela anne baban kardeslerin gelse onlar için yaptıgın hiçbirsey yorgunluk vermiyor hatta daha da cok yapmak istiyorsun..
kısaca bu duyguyu iyi biliyorum.ama aile olmanın yolu misafir agırlamaktan da geçiyormus.hemde insanların sana onem verdiğinide gosteriyor.
eşinde ılımlı konusarak sana yardımcı olursa seninde aşabileceğini dusunuyorum
hmm belkı de esını kırmamak ıcın tm dıyorsun ama sohbetlerı uymadıgı ıcın ortama gıremedıgın ıcın mutsuz oluyorsundurMisafir geleceği zaman o kadar gerilip, mutsuz oluyorum ki,etrafı toplama, yemek yapma telaşı sarıyor beni, cok yoruluyorum,evimde misafir ağırlamak işkence gibi geliyor,içe dönüğüm, eşimde tam tersi çok sosyal, bundan ötürü çok tartışır olduk...Yoksa ben asosyal miyim? diye düşünür oldum
keşke dönemsel olsa ama değil, oldum olası sevmiyorum misafir ağırlamayı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?