Misafire Gelme Demek

müsait değiliz de bu akşam başka bir yere davetliyiz dersin eşin eve gelince de ev telinin fişini çeker, cep telefonlarınızı da kapatırsınız olur biter

2 gundur falan goruyoru bu topigi
valla ne diyeyim eyni seyi bende hissettim ne bileyim gercekten hekim ol,sa bu kadar net demezdi herhal cunku saglikci oldugunu ogrendlermi yok tahlil sonuclari yok hastalik belirtileri falanistemez kimse bole sohbeti bide coooktan amaci degismis bunun geyik olmus mihabebet ama cok okuyucusu var ha

iyide başlık öğlen açıldı

Ayse hanim oncelikle sunu belirtmek isterim ki mesleginizi belirtmeniz cok normal fakat uslubunuza bir kac soz soylendi ve ignelendi diye doktorumda doktorum baskehimde olcam dahada kiskanin siz ancak kiskanirsiniz dayagi hakediyorsunuz demeniz seviyeyi cok asagi cekti..

evet sosyal yasamda belirli bir yer edinen insanlar ve zor islerin ustesinden gelen insanlar bir o kadarda somurululer cevrelerindeki insanlar tarafindan fakat yinede elden alkcakgonullugu birakmamak gerek oyle degil mi? kirmizi arkadasin sizi kiskandigini zannetmiyorum (yazdiklairndan cikarimim) fakat kiskanadabilirdi de..siz sizi kiskanan insanlara catlayin da patlayin mi diyorsunuz?? bu gidisatla cevrenizde sadece akrabalariniz ve siz gibi dusunen hatanedeki arkadaslariniz kalacaktir saglik ocagininda boyutunu dusunursek birkac kisi bide sizi kiskanan biologcular falan :) ...

bu arada son mesajlarinizdan birinde ucup sizler bu yuzden tecavuzu siddeti dayagi hakediyorusunz dediniz sonra ise sanirim gelecek tepkilerden korunmak icin tekrar bir mesaj yazip insanlara bosan demesi kolay oturdugunuz yerden bu yuzden dayagi hakediyorsunuza getirdiiniz...biliyormusunuz ben bu siteye yeni uyeyim gozlemledigim ve okudugum konu baslikalri sayseinde diyebilirim ki bu site sayseinde insanlar eski tas eski hamam dayagi ickili kocayi rezil bir aileyi cek kadin degilmisin cekeceksin gibi uayrilara maruz kalmiyorlar..birbirlerinden destek alip hayatlarina en az hasarla nasil devam edebileceklerini ogreniyorlar birbirlerinden..ben hic bosan kolay yoldan parani kazanirsin diyen duymadim burda bosan kendini ezdirme cocuklarin psikolojisini dusun temizlige gidersin pohaca ve borek satarsin yine parani kazanirsin diyen akli basinda insanlara rastladim hep...lutfen uslubunuza dikkat edin

son olarak ise hani doktorum da doktorum esim basbakalnikta memur diye sosyo ekonomik statue nuze dem vurmussunuz ya ona dayanaraktan diyebilirmki madem bu kadar sizin tabirinzle bir yerlere gelebildiniz (cok calisarak) nasil oluyroda cok basit bir sosyal yasamin icinde olan insanlara bir hayir deme davranisini uygulamaya geciremiyorsunuz anlamis degilim birde dayagi ve siddeti hakedenlerden akil istemissiniz cik cik

hep derimki egitim sart insan okulmali ama ayni zamanda insanligida ogrenmeli toplumda nasil yasanabilecegini bilmeli..malesef bazen kendimizi isimize ve okulumuza o kadar cok adiyoruzki birer kaba asosyaller olup cikiveriyoruz..

Son düzenleme:
kızlar konuda seviye falan kalmamış..nedir bu yaa..doktor ve ya değil bizi ne ilgilendirir...arkadaş bi sorunu hakkında konu açmış..fikir vermek isteyen yazar,diğeri okur geçer..sanal bir platformda kimsenin kimseye kendisini ispat etmersine gerek yok ( ağlanacak haldeyiz yaaa...konu sahibi misaifrlerden bu kadar rahatsız oluyorsan ;uygun bi dille müsait olmadığını söyleyebilirsin..ben de yeni evliyim çok gelmek isteyen oluyo ama keyfim yoksa .işim varsa ne bilim o gün misafir istemiyorsam kibarca kabul etmiyorum..eğitimli bi insansınız bi de doktorsunuz sosyal iletişiminiz iyidir..kendinizi ifade edebilirsiniz ..

arkadaşım şimdi şöyle örnek vereyim sana
el amonra konu açar şöyle der:

ben sağlık müdürlüğünde koordinatör ve iç denetçiyim
(bak dr arkadaşın daha üstü bi kurum bağlı olduğu kurum)
iyi bi maaşım saygın kariyerim var
çok yoğun çalışıyorum kurum içi eğitimler denetimler falan
sağlık müdürlüğünde çalıştığım içn çok stresli bi işim var ( etti 2 )
ama sağlık müdürlüğünde çalışmayı seviyorum ( etti 3 )
( pekiştirme yapıyorum çalıştığım işin şartlarını ve durumunu )
eşimde ha keza öyle kendi işini yapan iyi kazanan bi reklamcı
ama o da çok yoğun çalışır sabaha karşı eve gelir
ikimizde birbirimize çok bağlıyız bu yoğunluğa rağmen
birbirimizin ilki ve tek aşkıyız...

ben ilişkimi ve işimi böyle özetledim çünkü bu
bunda ne sakınca var
hoşuna gitmeyecek durum ne
ben buysam böyle anlatırım değil mi
istediğim gibi kendimi böyle ifade edebilirim

anlattığım sadece bundan ibaret olsa eleştirebilirsin belki
ama asıl mesele misafir yoğunluğu sorduğu derdi o
kendini nasıl ifade ettiği değil

şimdi sen benim sağlık müdürlüğümde çalıştığımı sürekli söylememden
rahatsızlık duydun mu
duyduysan da neden
ben kendimi yukarlarda görüp başkalarını eziklemek için mi yazdım sence
hayır...
sadece durumu netleştirmek için
o zaman ne gerek var ota çöpe rahatsız olup ortamı germeye

Arkadasim ya bir bahane bulmaliydin aslinda o an!

yani eger cok rahatsiz ediyorsa bu durum 3 haftadir sende bir iki senaryo kurmaliydin aklinda ve söyleseydin iyi olurdu asil simdi artik arayip gelmeyin demek zor.

yani dogaldir hep misafir agirlayacak durumda olmayabilir insan.

İnsanların her gece her gece misafir gelme isteklerini kınayıp, sonra onlar gelemesin diye "şuraya davetliyiz, şu arkadaşlar gelecek" diye bahaneler üretmek bana mantıksız geliyor.

Sonuçta vermek istediğiniz mesaj şu: gerçekten çok yoğunuz, akşamları ayaklarımızı uzatıp kimseye hizmet etmek zorunda kalmadan eşimle iki laf etmek istiyoruz. Bir de bu arada biz zaten yeni evliyiz.

"Müsait değiliz çünkü başka yere davetliyiz, başkaları gelecek" derken verdiğiniz mesaj ise şu: İki tane sosyal kelebeğiz, her akşam ya biz bir yerdeyiz, ya da birileri bizde. Bir süre sonra size sıra numarası vermemişsek bize gücenebilirsiniz.

Misafiri ben de çok severim, ama hiçbir şey insanın yoğun bir gününde kurduğu "akşam eve gitsem de bir rahat rahat otursam" hayalinden daha önemli olamaz diye düşünüyorum. Siz güleryüzlü bir evsahibi olamadıktan sonra misafir ağırlamanın, onlarla sohbet etmenin ne tadı olabilir ki...

Benim tavsiyem, bahane uydurmaktan ziyade, "bu günlerde çok yoğunum, çok yorgunum, sizi layıkıyla ağırlayamam, eşimle planımız var" gibi cümleler kullanmanız. Yoksa siz "bizim başka sosyal aktivite planımız var" gibisinden konuşursanız, insanlar sizin akşam evde ayaklarınızı uzatıp kahve içmek istiyor olabileceğinizi, her akşam misafir ağırlamaya o kadar da meraklı olmadığınızı anlamazlar. Bana sıra neden gelmiyor diye gocunabilirler bile.

Son düzenleme:

canım o zamanda akşam sevişceklermiş derler ya

canım o zamanda akşam sevişceklermiş derler ya

hahaha bencede bizim milletimiz bulur illa bişiy
en güzeli şu numarayı gösteren telefonlardan almak..olmayan yoktur zaten.
bakıcaksın numaraya aile fertlerinden(anne baba kardeş) biri değilse açmıycaksın dinlenmek istediğin zamanlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…