misafire verilen oda hassasiyeti

Bence en doğrusu ev sahibi olarak sizin de evinizde kalmanız.sonuçta yabancılar birşeye ihtiyaçları da olabilir salonda yatırmak kötü birşey değil ki sonuçta siz evinizi açmışsınız

Evinizi neden baskasina birakiyorsunuz ki? Her ne olursa olsun bunlar ne kadar tanidiginiz kisiler? Ben evimde yokken birinin evime girmesi ciddi canimi sıkar.

Sevap islemek istiyorsaniz kalin evinizde, yemek icme ne ihtiyaclari varsa destek olun.

Odamı da vermem evimi de. Hatta o kadar kişiyi evimde ağırlamam. Düzenliler mi düzensizler mi? Apart daire, gecelik daire tutsunlar.

Öyle misafir agirlamakta ne var.Koy buzdolabına kahvaltılık,kayınvalide de yemek yerlermis zaten.Pisirme derdin yok,hizmet etme derdin yok.Kalabalikti uyumadım yok....kendi evimde banyo yapamadim yok...dugunden sonrası al bir yardımcı bayan,temizlet.Ustune de eşimden bonus puan alayım. Sahaneymis

Gercekten cok iyi niyetlisiniz ama otel yabanci birinin evinden bin kat daha rahattir
Yani bana tercih hakki sunulsa kesinlikle oteli tercih ederim
Bana o kadar kişiyi agirlayacaksin ,hizmet edeceksin deseler ben de "insanlar rahat etsinler dolap orda ,kapı surda"diyerek evden kaçar kendim otelde kalirim

Bu evlere sokulma fikrini hiç benimseyemedim maalesef.Artık oteller , kiralık evler eskisi kadar pahalı değil.Bir kaç gün otelde ya da misafirhane vb yerde kalınsa o aile batmaz.Yatak odasını vermek çok saçma geliyor.Bunu bu forumda duydum ilk kez.

Hayır! Evi onlara bırakmak zorunda değilsin. Otel mi orası. Evinde kal ve misafirlerini ağırla. Yatak odanı da kan bağın olmayan yabancılara açmak zorunda değilsin. başbaşa kalmak istiyorlarsa bir otele gitsinler.

Bizim dugunumuz oturdugumuz sehirde oldu ama benim akrabalarimin hepsi il disindan geldiler. Bi kismini annemler bi kismini kv bi kismini kayin validemin ustkatindaki ev sahibi agirladi. Yani soyle soyliyim ne kv ne annem yatak odasini vermedi kimseye. Benim akrabalarim tabiki rahat etsinler isterim ama kimsenin yatak odasindada yatmalarina gerek yok yatan cekyattada yatar. Yatak odanizi vermeyin siz yatak odanizda yatin hem misafiriniz olmus olurlar ağırlamış olursunuz. Kv yede ben onlari en iyi sekilde agirlamak istiyorum ve yatak odamda ben yaticam o yuzden diyebilirsiniz

bütün yorumlara teşekkürler. konuya ara ara cevap yazdım
ama sanırım gözden kaçmış. bütün yorumları okudum, dikkate aldım. bazı yanlıs anlaşılmalar var. kimisi beni iyi niyetli bulmuş kimisi de ne iyi niyeti uyanıklık yapıyor demiş. ben kendi nefsimi ben isteklerimi hiçe saymadan bir iyilik yapmaya çalışıyorum. yanı hem uyanık hem de iyi niyetli olduğumu düşünüyorum :) öncelikle defalarca yazdığım gibi misafire evi bırakıp kaçma modu yok. ben her halükarda yemek yapmayacağım zaten. kayınvalidem lahmacun pide ve eve yemek yapan yerlerden halledecek. zaten dugun evi icin yemek yapılacak ve sadece bende değil bir kaç evde daha yatılı misafir olacak, hepsi merkez dugun evi kayınvalidemde yiyip içecek. ben de dolma ve börek ve misafirler icin ayarlanmış kahvaltılıkları bırakacaktım eve. arayıp sorup ara sıra da uğrayıp hallederim diye düşünmüştüm. daha önce benzer bir şey bana yapılmıştı ben hoşuma gitmişti. neyse ama sonuç olarak buradaki yorumlardan sunu anladim, bu biraz riskli bir durum olacak, 2 gün dişimi sıkacağım ve evde odamda kalacağım. yine de evde onlarla cok oturamam zaten diğer tarafta(kayınvalidemde) bulunmam gerekecek genelde. bu sayede benim evimdeki kız tarafı da gün içinden kendi aralarında basbasa da kalmış olurlar. ayrıca otelde kalacaklar da var masraftan kaçma durumu yok ama gelin otel odasından çıkamayacağına göre ve de parayla satılan hiçbir şey muhabbetin ve samimiyetin yerini tutmayacağına göre bir ev şart.

Bana yatak odası mahrem geliyor kimse girmemeli
Bir gün de yerde yatsinlar eskimezler
Ayrıca siz olmadan tanımadığınız bir sürü kişinin evde olmasi da sıkıntı
Bir şey kaybolsa gör tantanayi evinizin başında durun kalan diğer odalarinizda kalsin

Evinizde kalın odanızı da kimseye vermeyin

Evimi birakip da gitmem soz konusu bile degil sanirim ben de tanimadigim insanlari evime alamazdim. Gelin benim evimden cikacaksa sabahindan gelir ve o evden cikar benim kuzenime oyle yapmislardi.

Amcamın hanımı halamın eşininin yani eniştemin de akrabasıydı, gelin olarak halamın evinden çıktı bir gün evvel kız tarafı olarak 3bayan geldiler Hepimiz gelin de dahil salonda yattık gelin birtek kanepede yattı akraba olduğu halde oda verilmedi, zaten siz de son msj da vermeyeceğim demişsiniz. Ben de vermem kendi anam babam bile koltukta yatıyor mahrem direk neticede

Ben olsam vermem yatak odamı. Orası eşinle özelin misafire verilecek bir yer değil bence

Kendi odani verince sen evden mi cikacaksinz? Yoksa baska odada mi kalacaksin?

Bu kdr uzak insanlara yatak odanızı açmanız gereksiz ki ben aynı durumda olsam yatak odasini verseler asla kabul etmem ..Düğün zamanı evler hep kalabalık olur bayanlar ayrı erkekler ayrı yatırırsanız da olur her çifte bir oda vermek zorunda degilsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…