misafire verilen oda hassasiyeti

Evli çiftleri ve erkekleri kayın valideniz misafir etsin, siz her iki tarafın bekar bayanlarını. Böylece yatak odanızı vermeniz gerekmez açıklama olarak gençler rahat etsin diye düşündüm diyebilirsiniz.

Sizin evinizi birakmaniz cok sacma yatak odanizi vermenizde sacma dugunde tatil konforu beklemiyorlardir bence asla evimi ve yatak odami birakmam herseyin siniri var

Asla evinizi tanımadığınız insanlara bırakmayın, eve geldiğinizde nasıl bulursunuz kim bilir. Siz şimdi evden gittiğinizde, evdeki misafirlerin bir ihtiyacı olsa mecbur dibi köşeyi karıştıracaklar. Eşyalarınız kaybolur veya zarar görürse bir sonraki konunuz ‘iyilikten maraz doğarmış’ olur büyük ihtimalle.

benim bir arkadaşım böyle şehir dışında düğünü olmuştu. damadın bir akrabası evini vermişti bize. biz kızlar olarak evde yalnızdık, bütün gece balkonda muhabbet etmiştik, kuaför de eve gelmişti ertesi gün, banyo vs hepimiz çok rahat ve eğlenceli hazırlanmıştık. zaten kayınvalidemle yakın oturuyoruz, yemeklere filan gelirler diğer eve, sabah kahvaltılarını yaparlar kendileri diye düşündüm. daha önce arkadaşıma aynısı yapıldığı için başkasına yapmakta da beis görmedim açıkçası.

Eminmisiniz yasanan bir evmiydi yoksa ikici ev yazlik ev gibimiydi

Yok artık yatak odasını vermek neyaa bnce yatak odaodasını verirsen ayıp olur. Bıraz acık yazıcam k .B sonucta eşinle orda bişiler yaşıyosunuz her nekadar kılıf çarşaf degıstırsende bna cokta temiz gelmiyor .senin misafirin olsaydım degıl yatağında uyumak yatağına dokunmazdım bıle bikere içime sınmez. Blkı cok temızsndr ama nolursa olsun oraya yatırmanız cok yanlıs:KK12:

Yatak odası verilmez... asla :oha: size güvenip mi evleniyorlar canım ne sevabı Allahaşkına... :işsiz: aman diyeyim, eskiler hep derler yatak odasına başkası yattı mı o evde ayrılık başlar diye... ha hurafedir elbet ama vardır bir bildikleri, bir anlatmaya çalıştıkları... sakın, aman diyeyim :KK12:

Evinizi terk etmenize gerek yok ben asla evimi başkalarına bırakıp gitmem . Kendi odanızı da kimseye vermeyin öyle şey mi olur misafir dediğin boş odada kalır salonda kalır çok rahat etmek istiyorlarsa otel denen birşey var oraya gitsinler .

Hayır,gelen misafiri evde tek başına bırakıp gitmek de hoş değil.
Nasıl rahat edecek,ne yiyip içecek adamlar sonuçta yabancısı oldukları evde siz yokken nasıl hareket edecekler.
Siz evinizde kalın,yatak odanızda yatın.Onlara da uygun odalarınızda yatak hazırlayın.
Gün içerisinde de ikramınızı yaparsınız,gerektiği şekilde ağırlarsınız adamları.

Ev misafire bırakılıp gidilir mi hiç? Ananız babanız değil bu insanlar. Bence siz yatak odanızda yatın. Onlara da diğer odalarda yatak yaparsınız. Kaldı ki ben kayınvalidenizin yerinde olsam güzel bir otelden yer ayırtırdım dünürlere.

Doğrusu otelde kalmaları

Merhabalar,

Eşimin tarafında düğün var. Şehir dışından akrabalar gelecek. Biz erkek tarafıyız ama kız tarafının da burada kimsesi yok. İki tarafı da biz ağırlayacağız yani. Evim geniş, bir kaç aileyi de ben yatılı alacağım. "acaba senin evi kız tarafına versek, oğlan tarafını bir şekilde bana mı sığdırsak" dedi kayınvalidem. "Düşünelim bakalım hangisi en uygun olacaksa" dedim. Neticede gelinin de rahat hazırlanması açısından böyle ayrı bir evde olması onun için de iyi olur. Ben evimi seve seve kız tarafına bırakacağım özetle. Ama yatak odamı veresim yok, Allah biliyor. Hem ıvır zıvırım, çamaşırlarım dahil şahsi eşyalarım, hem yatağım, günlüğüm vs vs el altında olsun istemiyorum.

Eşim "gelinin annesi babası yatak odasında yatar, koskoca insanlara bizim mahremimiz burası, size salonda yer yatağı yapalım mı diyeceğiz" diyor. O da haklı.
Bir yandan da evi komple vermeyeyim, geleyim yatak odamda kendim kalayım hem bu sorun ortadan kalkar diyorum.
Bir yandan madem yapıyorsun bir iyilik tam sevap al, aileyi başbaşa bırak, özel vakit geçirsinler yatak odanın kapısını kitle çık diyorum. Ne yapayım?
Yatak odasi insanin mahremidir diye dusunuyorum.siz odanizda kalin dugune sehirlerarasi gelenlerde tatile gelmiyorlar sonucta bikacgunluk de yatakta yatmayiversinler.ben sahsen bana teklif etseler bile baskasinin yataginda yaazdim.

Yatak odasını millete açmak da bana sapıkça geliyor kusura bakmayın.
Ne münasebet, yatsınlar salonda, ev sahibinin yatak odasında yatma huyu da ne zaman çıktı, bize de bir sürü misafir gelirdi her oturma ve yatak odasına yer yapıldı, biz bile anne babamızın odasına girmezdik, mahremiyet diye birşey var.
Sonra evi bırakmak nedir yahu, yeni yeni adetler uydurmayın. Ev sahibi evde durur misafir ağırlar, iki kap yemek yapıp, yatacak yer göstereceksiniz bu ne abartı.

Yatak odası sizin mahreminiz nekadar saçma başkasını yatırmak bikere benim esim buna asla müsade etmez gelenler isterse benim kardeşim olsun Bende yatirmam bence sizde öyle yapin eşinize iki kelime yeter bence usteleyipte illa orda kalacaklar demez evden gitseniz bile bence kapısını kitleyin ve öyle gidin insanın ozelidir orası kimin ne düşünceyle evine geldiği belli olmaz

Sonuna kadar haklısın. Yatak odamı asla paylaşmam kimseyle ve sen de paylaşmamalısın. Tanımıyorsun etmiyorsun ne işleri var ?

Back
X