misafire verilen oda hassasiyeti

Çoğunluğa katiliyorum evinizden gitmeyin zaten aile oluyorsunuz artık...hep beraber sohbet muhabbet çay kahvaltı yemek ne lazımsa iste kalabalık olunca keyifle hazırlanır yenilir içilir.. bunlara birde güler yüz eklenirse hepsi memnun olur dua eder...

Benim evimde benim özelimde ben yokken birilerinin kalmasına müsade etmek de ne demek. Kendi aileme bile o hassasiyeti göstermezken başkasına hiç yapamam. Bence sen de eşin de evinizde olmalısınız. Dünyada tek uzaktan evlenen süt kaynın değil herhalde. Ki ben olsam kendi kardeşim de evlense evimin başında dururum.

Merhabalar,

Eşimin tarafında düğün var. Şehir dışından akrabalar gelecek. Biz erkek tarafıyız ama kız tarafının da burada kimsesi yok. İki tarafı da biz ağırlayacağız yani. Evim geniş, bir kaç aileyi de ben yatılı alacağım. "acaba senin evi kız tarafına versek, oğlan tarafını bir şekilde bana mı sığdırsak" dedi kayınvalidem. "Düşünelim bakalım hangisi en uygun olacaksa" dedim. Neticede gelinin de rahat hazırlanması açısından böyle ayrı bir evde olması onun için de iyi olur. Ben evimi seve seve kız tarafına bırakacağım özetle. Ama yatak odamı veresim yok, Allah biliyor. Hem ıvır zıvırım, çamaşırlarım dahil şahsi eşyalarım, hem yatağım, günlüğüm vs vs el altında olsun istemiyorum.

Eşim "gelinin annesi babası yatak odasında yatar, koskoca insanlara bizim mahremimiz burası, size salonda yer yatağı yapalım mı diyeceğiz" diyor. O da haklı.
Bir yandan da evi komple vermeyeyim, geleyim yatak odamda kendim kalayım hem bu sorun ortadan kalkar diyorum.
Bir yandan madem yapıyorsun bir iyilik tam sevap al, aileyi başbaşa bırak, özel vakit geçirsinler yatak odanın kapısını kitle çık diyorum. Ne yapayım?
Yatak odam olmaz. Kimseye olmaz yni. Orasi senin ozelin. Bende kvmin komsunun evinde kalmstim ailemle. Evde yoktular ama yatak odasi kapaliydi. Bize gosterilen yerlerde yattik yani. Bunda abes bisy yok.

Pekisiz gidince misafiri kim agarlayacak.ilk kez boyle bursey duydum evimi birakicam gidicem hic tanimadigim insanlara.tobe tobe otur evinde sen agarla yatak odandada kendin yat otele gitsinler bir zahmet.nasil kabul ettin cok sasirdim iyi dusun konu sahibi...

Merhabalar,

Eşimin tarafında düğün var. Şehir dışından akrabalar gelecek. Biz erkek tarafıyız ama kız tarafının da burada kimsesi yok. İki tarafı da biz ağırlayacağız yani. Evim geniş, bir kaç aileyi de ben yatılı alacağım. "acaba senin evi kız tarafına versek, oğlan tarafını bir şekilde bana mı sığdırsak" dedi kayınvalidem. "Düşünelim bakalım hangisi en uygun olacaksa" dedim. Neticede gelinin de rahat hazırlanması açısından böyle ayrı bir evde olması onun için de iyi olur. Ben evimi seve seve kız tarafına bırakacağım özetle. Ama yatak odamı veresim yok, Allah biliyor. Hem ıvır zıvırım, çamaşırlarım dahil şahsi eşyalarım, hem yatağım, günlüğüm vs vs el altında olsun istemiyorum.

Eşim "gelinin annesi babası yatak odasında yatar, koskoca insanlara bizim mahremimiz burası, size salonda yer yatağı yapalım mı diyeceğiz" diyor. O da haklı.
Bir yandan da evi komple vermeyeyim, geleyim yatak odamda kendim kalayım hem bu sorun ortadan kalkar diyorum.
Bir yandan madem yapıyorsun bir iyilik tam sevap al, aileyi başbaşa bırak, özel vakit geçirsinler yatak odanın kapısını kitle çık diyorum. Ne yapayım?

Asla evini bırakıp gitme. Kendi yatak odanda da kendin yat bence. Dünyanın bin türlü hali var

Eşimle evlenirken normal boşanma sebepleri bir yana 2 şeyde çok hassasım gözümü kırpmadan boşarım dedim.
1- Evin anahtarı evde yaşamayan kimseye verilmeyecek, tatillerde benim babamlar dahil.
2- Misafir gelince bizim yatağımızda yatsın muhabbeti olmayacak benim yatağımda benden baskasi yatamaz.
Siz iki kuralı da heba etmişsiniz. Nerede mahremiyetiniz?

Kimse sizden yatak odasını verse de yatsak diye beklemez. Ben olsam kimse girsin istemezdim. Diğer odalarda olabildiği gibi ağırlayın.

Merhabalar,

Aileyi ağırladı gelen gelsin kalan kalsın sen yatak odanda yat ben kendi anamı babamı bile oturma odasında ağırlıyorum (babam asla yatmaz bizim yatağınızda )

Madem evin geniş diğer odalarda yatsınlar
Sonuçta kızı taniyorsundur ama ailesi nasıl insanlar huyunu suyunu bilemezsin

Ben asla koymazdim yatak odama kapıyı kitleyip çıkmazdim onlarla kalırdım evde

Sen yoksun diye fazlaca rahat edecekler çünkü sonra burda yine konu açma ihtimalin var böyle bı ev nasıl temizlenir diye

Gelen kişiler hassassa odanı kilitleyop verebilirsin de ama ben asla yapmazdım

evi bırakma yatak odadı mahremdir nasıl ayıpmıs yerde yatmak cok dogal.

devaba gitmek demek kendinden ödün vermeden birseyler yapmak dwmektir.

Evi birakip gitmeniz bana da abes geldi. Hic gerek yok. Odanizda kalin iste. Misafir onlar sonucta. Her turlu iyilik yapiyorsunuz. Sizde kalarak gunde yuzlerce lira kar yapiyorlar

Merhabalar,

Ben yatak odamı vermezdim.

Evini bırakman yanlış bence hele de yatak odanı vermen daha da yanlış evet iyi niyetlisiniz güzel bir şey yapmaya çalışıyorsunuz ama evi komple onlara bırakıp gitmek bence anlamsız sizde kalın yatak odanızda en üyi çözüm bu. Eşinizin tarafı derken çok mu yakın. Eşinizin erkek kardeşi falan olsa tamam diyecem de:kahve:

Bizim de düğün münasebetiyle evimizde çok aile ağırlandı. Ama biz evi bırakmadık kimseye. Hele ki annemle babam yatak odalarını hiç vermediler. Evin 3 odası daha var sonuçta. Diğer odalara yataklar açıldı ve misafirler de gayet hoşnut gönderildi.

Evi bırakmayın onlara, gireceğiniz sevabın derecesi düşmez ki siz evde kalınca.
Ben hayatta bırakmazdım, onlar evdeyken içim rahat etmezdi. İç sıkıntım ile uğraşacağıma evimde gözümle görürüm daha iyi.
Yatak odamı da teslim etmezdim ayrıca, eğer karşı taraf sorunlu değilse yatak odasını bize vermediler diye bir serzenişte bulunmazlar. Bulunsalar da umurda olmasın.

Tabikide bırakma evini yatak odanda kendin kal sen yokken onlarda rahat edemez ki zaten ne nerde bilmezler ihtiyaçları olduğunda ev sahibi olarak sen yardım ediceksin sonuçta

evde bir dünya misafir varken kalacağıma çeker anneme giderim hem onlar da daha rahat eder. ama o durumda da yatak odamı kitlemek zorunda kalırım. bu da nahoş bir durum olabilir bir üyenin dediği gibi, hırsız muamelesi olabilir. o yüzden kararsızım.
Evinizi komple bırakabiliyorsanız yatak odasını da bırakın bence . Özel eşyaları bir valize koyup kuytu bir yere koyardım ben olsam. Değerli eşyalar varsa da yanınıza alabilirsiniz. Normal şartlarda ben de evimi değil ama misafiri bırakıp çıkmam evden. Hizmet etmek isterim ama bu durum farklı görünüyor. Ben olsan bir günlük sonuçta komple evi bırakırdım. Yeni nevresim, yeni havlu, yatak yorgan vs hazırlar çıkardım.

Back
X