misafire verilen oda hassasiyeti

Merhabalar,

Eşimin tarafında düğün var. Şehir dışından akrabalar gelecek. Biz erkek tarafıyız ama kız tarafının da burada kimsesi yok. İki tarafı da biz ağırlayacağız yani. Evim geniş, bir kaç aileyi de ben yatılı alacağım. "acaba senin evi kız tarafına versek, oğlan tarafını bir şekilde bana mı sığdırsak" dedi kayınvalidem. "Düşünelim bakalım hangisi en uygun olacaksa" dedim. Neticede gelinin de rahat hazırlanması açısından böyle ayrı bir evde olması onun için de iyi olur. Ben evimi seve seve kız tarafına bırakacağım özetle. Ama yatak odamı veresim yok, Allah biliyor. Hem ıvır zıvırım, çamaşırlarım dahil şahsi eşyalarım, hem yatağım, günlüğüm vs vs el altında olsun istemiyorum.

Eşim "gelinin annesi babası yatak odasında yatar, koskoca insanlara bizim mahremimiz burası, size salonda yer yatağı yapalım mı diyeceğiz" diyor. O da haklı.
Bir yandan da evi komple vermeyeyim, geleyim yatak odamda kendim kalayım hem bu sorun ortadan kalkar diyorum.
Bir yandan madem yapıyorsun bir iyilik tam sevap al, aileyi başbaşa bırak, özel vakit geçirsinler yatak odanın kapısını kitle çık diyorum. Ne yapayım?
yatak odamı değil evi de vermezdim
gelecek kişiler kalacakları yeri ayarlayıp gelsin
kalamayacak olan da dönsün

Bence evde olsanız daha iyi olur atıyorum havlu lazım oldu veya acıktılar bişey oldu siz lazım oldunuz ev sizin eviniz sonuçta
Yatak odamı ben vermem kimseye ama rahat etmeleri için elimden geleni de yapardım
Eğer çok sorun olacaksa otel vs bişey ayarlayıp orada da kalabilirler
Bence odanızda kalın evden ayrılmayın ama onlar içinde gerekli konforu sağlayın

Bizde şehir dışında düğün yaptık
Günlük kiralik daire tuttuk
En yakınlar orada kaldı
Gerisi sabah gelip akşam döndüler
Kimsenin evini istemezdim böyle kendi evimide vermem

yemeklere zaten diğer eve geçecekler, buzdolabını da dolu bir şekilde bırakırım, börek vs de oluyor zaten düğün evinde. kahvaltılarını yaparlar kendileri.
Sen zaten kararını vermişsin ve verilen cevaplari dikkate almiyorsun, ne diye burda sorup insanları geriyorsun ki?

Yatak odanı verme tabi ki. Yaklaşık 6 yıllık evliyim. Henüz sadece 1 kez annemle babama verdim yatağımı.

Onda da onlar istemedi ama vermek zorundaydım. Çünkü koltuklarımda sorun çıkmıştı ve incelenmek iÇin servise gidince iade kararı çıkmıştı. İdareten 1 çekyat almıştık, onda yatıramazdım.

Ondan sonra da gelip kalanlar oldu. Kv-kp, annem-babam, amcam, teyzem vs herkes koltukta yattı.

Kimseye de ayıp olur diye düşünmedim.

Misafir ağırlamak neyse de yatak odası vermek nedir ya,hayatta vermem yatak odamı,kimsenin yatak odasında ve özel yataklarında da yatmam (kardeşim bile olsa) yani belki gelen misafirler bile kabul etmeyecek yatak odanizda yatmayı.

Üstelik otel diye bir şey var,gelenlere ayarlanabilir altı üstü iki üç gün kalacaklar.

Misafir etmek istiyorsanız edin ama yatak odası mahrem bir yerdir oyüzden yatak odanızda siz kalın. Evinizde de bulunun.

Yatak odamda değil yatmalarını içeri girmelerini bile istemem. Orası evin en mahrem en özel alaı. Kendi annem,kardeşim bile girmiyorlar. Geçen görümcem gelmişti ona vermek için bişey arıyordum kapıyı tıklattı geliyorum dedim kapıyı açmasına müsade etmedim. Bilmiyorum belki çok hassasım ama yatak odam benim ve eşimin özel alanı, yol geçen hanı gibi rahatça giriş sağlanmamalı ...

Merhabalar,

Eşimin tarafında düğün var. Şehir dışından akrabalar gelecek. Biz erkek tarafıyız ama kız tarafının da burada kimsesi yok. İki tarafı da biz ağırlayacağız yani. Evim geniş, bir kaç aileyi de ben yatılı alacağım. "acaba senin evi kız tarafına versek, oğlan tarafını bir şekilde bana mı sığdırsak" dedi kayınvalidem. "Düşünelim bakalım hangisi en uygun olacaksa" dedim. Neticede gelinin de rahat hazırlanması açısından böyle ayrı bir evde olması onun için de iyi olur. Ben evimi seve seve kız tarafına bırakacağım özetle. Ama yatak odamı veresim yok, Allah biliyor. Hem ıvır zıvırım, çamaşırlarım dahil şahsi eşyalarım, hem yatağım, günlüğüm vs vs el altında olsun istemiyorum.

Eşim "gelinin annesi babası yatak odasında yatar, koskoca insanlara bizim mahremimiz burası, size salonda yer yatağı yapalım mı diyeceğiz" diyor. O da haklı.
Bir yandan da evi komple vermeyeyim, geleyim yatak odamda kendim kalayım hem bu sorun ortadan kalkar diyorum.
Bir yandan madem yapıyorsun bir iyilik tam sevap al, aileyi başbaşa bırak, özel vakit geçirsinler yatak odanın kapısını kitle çık diyorum. Ne yapayım?
yani evden çıkmanıza ne gerek varki odalarında başbaşa bırakırsınız. Mesela hepsi oturma odasında konusuyorlarsa sız gırmezsınız bence evınızden cıkmanıza gerek yok

Sen zaten kararını vermişsin ve verilen cevaplari dikkate almiyorsun, ne diye burda sorup insanları geriyorsun ki?
Evt konu sahibi kararini vermis evi verecek.
O yuzden cevaplari dikkate almiyor normal olarak.

Konu sahibinin sordugu yatak odasini da vereyim mi vermeyip kitleyim mi?
Ben de diyorum ki koca evi veren yatak odasini da versin gitsin

kednı anam ve babam bıle kabul etmedı yatağımda yatmayı.bırak yatmayı ne annem ne babam bız yokken gırıp çıkmazlar babam adımını basmaz.annem izinsiz gırmez.aynı şekılde bende başkasının evınde kabul etmem.bebek yenı doğduğunda kayınvalıdem yatak odasında beraber yatalım dedıde ağlamaktan helak oldum barı oraya gırme karışma dıye ne zoruma gtmişti..en mahrem en ozel yer.abartma bence.

yemeklere zaten diğer eve geçecekler, buzdolabını da dolu bir şekilde bırakırım, börek vs de oluyor zaten düğün evinde. kahvaltılarını yaparlar kendileri.
kendi kendilerine başkasının dolabını açıp yemek mi yiyecekler.. yok artık yani ben asla başkasının evinde buzdolabını açmam. bırak bişiler yemek şöyle dursun

Evini bırakman yanlış bence hele de yatak odanı vermen daha da yanlış evet iyi niyetlisiniz güzel bir şey yapmaya çalışıyorsunuz ama evi komple onlara bırakıp gitmek bence anlamsız sizde kalın yatak odanızda en üyi çözüm bu. Eşinizin tarafı derken çok mu yakın. Eşinizin erkek kardeşi falan olsa tamam diyecem de:kahve:
evet yakınız. eşimin kardeşi sayılır.

Bendr baska bi sehre evlendim.dugunden iki gun once geldik eksik olan alisverisler icin.bizim oturacagimiz apartman aile apartmaniydi.amcasi evini bize birakti.utu lazim nerde bilmiyoruz.banyoyu kullanicaz cekiniyoz sampuan fillan baskasinin kullanmaya.dolabi zaten hic acmadik.sinir olmustum.ev sahibi olsa boyle olmazdi.kendini suclu gibi hissediyor insan.kiralik ev tarzi bisey olsa minnetsizce kullanirsin.ne bileyim sacma bence ev sahibi yokken misafir hicte rahat edemez.
ben zaten evi onlara bırakırsam hiç böyle bir şey geçmemişti aklımdan. sürekli çıkar bakarım, arar sorarım diye düşünmüştüm. daha önce yazdım, benzer bi durum yaşadık, her şey bize göre ayarlanmıştı, çok rahat kaldık, ev sahipleri her yere not bırakmıştı, kombi şurdan açılıyor, fırını kullanmanız gerekirse böyle vs tezganın üstnde sabah yumurta yapacağımız tava ve çaydanlık hazırdı vs ki ben yakınlarda olucam elim evin üstünde olur zaten diye düşünmüştüm. neyse burda yazılanlardan sonra bu fikirden vazgeçtim galiba. evde kalırım, sabah erkenden eşimi evden yollarım, kendim de kahvaltılarını filan verip sık sık diğer düğün evine geçerim ki yalnız kalsınlar ailecek. konu sahibi zaten kararını vermiş diyenlere yorum yapmıyorum. kararımı vermiş olsam niye vaktimi ayırıp foruma gireyim? ama kafamda olumlu olumsuz yanlarını düşünüp tartıyorum meselenin, gelen sorulara da kendimi daha iyi ifade etmek adına cevap yazıyorum. e zaten bu yüzden bu forumda değil miyiz?!

misafirlere evinizi bırakıp siz nereye gideceksiniz ki? siz gidip kayınvalidenizde kalacaksanız onun evine girecek bir misafirin yerini almış olmayacak mısınız aslında? kendi evinizde kalıp misafirlerinizi ağırlayın, kendi yatağınızda da kimseyi yatırmayın bence. evi onlara bırakıp gitmeyi planladığınız eve de (kv veya annenizin evi büyük ihtimal) başka bir misafiri yerleştirin. ben şahsen evimi otel gibi insanlara verip başka yerde kalsam o evi 40 kere kırklasam da içime sinmez. ben yokken her here el ayak değdi diye. siz varken en azından olaylar daha kontrolünüz altında olacak.

ayrıca mesele otel parasından kaçmak değil, bir daha benim evime yolları düşmez zaten bu insanların. ev konforunda ağırlamak bir kere olan düğünlerinde elimden geleni yapmak istiyorum. parayı bastırınca bütün oteller bizlerin ama aynı muhabbet yok. ayrı ayrı odalarda kalacaklarına evde rahat raat banyolarını yapsınlar, istedikleri vakitte çay yapsın içsinler diye düşünmüştüm.

misafirlere evinizi bırakıp siz nereye gideceksiniz ki? siz gidip kayınvalidenizde kalacaksanız onun evine girecek bir misafirin yerini almış olmayacak mısınız aslında? kendi evinizde kalıp misafirlerinizi ağırlayın, kendi yatağınızda da kimseyi yatırmayın bence. evi onlara bırakıp gitmeyi planladığınız eve de (kv veya annenizin evi büyük ihtimal) başka bir misafiri yerleştirin. ben şahsen evimi otel gibi insanlara verip başka yerde kalsam o evi 40 kere kırklasam da içime sinmez. ben yokken her here el ayak değdi diye. siz varken en azından olaylar daha kontrolünüz altında olacak.
anneme gideceğim. annemin evi çok yakın değil ayrıca bir akrabalık da yok, ona başkasını misafir yollayacağıma kendim giderim ya da kimseyi yollamam.

ayrıca mesele otel parasından kaçmak değil, bir daha benim evime yolları düşmez zaten bu insanların. ev konforunda ağırlamak bir kere olan düğünlerinde elimden geleni yapmak istiyorum. parayı bastırınca bütün oteller bizlerin ama aynı muhabbet yok. ayrı ayrı odalarda kalacaklarına evde rahat raat banyolarını yapsınlar, istedikleri vakitte çay yapsın içsinler diye düşünmüştüm.
İlginçmiş.
Başkasının evi konforlu olmaz ki bir kere.
Şahsen oteli tercih ederim.

Back
X