- 30 Ocak 2019
- 6.317
- 29.139
- 228
- Konu Sahibi tabularasaa
-
Ben de götürmem açıkçası, çünkü biri evime geldiğinde de elletmem kimseye, benim düzenim sonuçtaBen mi yanlış düşünüyorum diye merak ettim. İş beklediğimden değil nezaketen de olsa sofradan bir şey götürülür diye düşünmüştüm. Benim ailemin yetiştiriş tarzı dolayısıyla sanırım bu düşünceye kapıldım
Genç bir bayan iş beklentim olduğundan değil sadece nezaketen de olsa bir şey sofradan alınır diye düşündüm ama öyle değilmiş herkes içinYaşlı ve yalnız bir kadına iftar sofranızda yer açmanız çok ince bir davranış fakat beklentilerinizi yersiz buldum
Hem misafirliğe çağırıp bir de iş bekliyorsunuz.Çağırmayın o zamanAlt katımızda yalnız yaşayan genç bir bayan var. Yalnızlık hissetmesin diye iftara çağırıyoruz. Ama dikkatimi bir şey çekti, ne biz sofra hazırlarken ne de toparlarken hiçbir şey alıp mutfağa götürmüyor. Kendimi bir misafirlikta düşününce her şeye el atmaya çalışırım ben toplamadan yıkamaya. Acaba üşengeçlikten mi yoksa bize mi saygısı yok ya da ben mi takıyorum.
Beni çok iyi anlamışsınız. Sofradan bir şey alınmış ya da alınmamış benim için yük değil. Benim bahsetmek istediğim nezaketen insan yardım çabasında bulunur bir iki şey de olsa götüreyim diye.Valla ben şu yaşa geldim gittiğim paşa evi de olsa kalkıyorum yardıma ya da teklif ediyorum. Asıl el el üstüne koyunca insan rahatsız olur.
Farklı milletlerden arkadaşlarım oldu, yedi düvelden insan tanıdım sofra kurulunca yada toplanınca hepsi bir tabak da olsa alıyor yada teklif ediyor.
Şükran günü yemekleri, noel yemekleri hep insanların iç içe samimi olduğu günler bunlar. İnsanların tavrına bakın. Ev sahibi iş beklediğinden değil ama insan daha bir samimi hissediyor ev sahibi de rahat oluyor.
İş beklediğimden değil. Nezaketen olsa yardıma ihtiyaç var mı diye insan girişimde bulunur diye düşünmüştüm yanlış düşünmüşümMutfağa fazladan 1-2 tabak taşımak yük geliyorsa çağırmayın, bu kadar basit. Misafirden iş beklendiğini de ilk kez burada gördüm ben. 3-5 tabak fazla götürsün de işiniz kolaylaşsın diye mi çağırıyorsunuz kadını?
Ayrıca korona varken zaten çağırmayın. Millet anasıyla babasıyla görüşmüyor şu dönemde. Çok dert ediyorsanız evine götürüp kapıdan verin ne verecekseniz.
Ne parazitliği kadın kendini zorlamı davet ettiriyor sanki hayret bişeyParazit bence
Oyleleriyle bir gorusur iki görüşür üçüncüye gorusulmeeeez
Siz busekilde düşünmüş olabilirsiniz ama aslında şu yani belki siz ölü gormussunuzdur tamam olabilir. Fakat bu davranışu nezaketsizlik veya saygısızlık olarak adlandırmayiz doğru değil .çünkü misafir mecbur değil ..yapar veya yapmaz ..bunu nezaketsizlik olarak adlandırmaniz doğru degilGenç bir bayan iş beklentim olduğundan değil sadece nezaketen de olsa bir şey sofradan alınır diye düşündüm ama öyle değilmiş herkes için
İş beklediğimden değil. Nezaketen olsa yardıma ihtiyaç var mı diye insan girişimde bulunur diye düşünmüştüm yanlış düşünmüşüm
Aynen bende öyleyim ..annem ve kayınvalide dışında ..öyle misafirliğe davetliysem hiçbir şey ellemem ..benim evime gelenede elletmemBen de kuzenlerim ve annemin evi dışında kimsenin mutfagina biseyler taşimam. Bana gelenden de tabak taşimasini beklemem.
Ama kimsenin evinde devamli yemek yemiyorum tabi ki bizde oyle gelmeli gitmeli misafirlik çok sık olmaz.Cagirmayin bu kadar basit.
Ben de böyleyim. Yakın tanıdıklarım dışında Birinin evine gittiğimde yardım etmeye utanıyorum. Ama biri bana gelse kimseyi yerinden kaldırmam.Alt katımızda yalnız yaşayan genç bir bayan var. Yalnızlık hissetmesin diye iftara çağırıyoruz. Ama dikkatimi bir şey çekti, ne biz sofra hazırlarken ne de toparlarken hiçbir şey alıp mutfağa götürmüyor. Kendimi bir misafirlikta düşününce her şeye el atmaya çalışırım ben toplamadan yıkamaya. Acaba üşengeçlikten mi yoksa bize mi saygısı yok ya da ben mi takıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?