Misafirimiz mi tuhaf ben mi takıyorum

Ay nasıl içimin yağladı eridiiii
Polis naptı peki? Cezayı basmıştır inşallah. Biraz daha detay verir misiniz

Bu arada yorumlarda iki ayrı görüş var.
Kimi "elbet sofraya yardım ederim" diyor,kimi "etmem" diyor. Bence "ederim" diyenlerin bir kismi klasik türk annelerine maruz kalmış olanlar. Hani misafirlikte kaş göz eder, elin evinde kızına iş yaptırır ya, o ekolden annelerin eseri olabilir ..
Şahsen ben işe falan kalkmam misafirliğe gittigim evde. Bana mı düşer yani?
Güler yuzumle bıcır bıcır konuşurum, arkadaşımın derdini dinlerim,yaptığı yemeğe-tatliya iltifat ederim, keyifli bir zaman geçirmesine yardımcı olurum. Bence misafirin görevi budur. Sanki salatayı ben getirsem, iki tencere götürsem çok mu yardım etmiş olacağım? Alt tarafı bir salata iki tencere. Maksat dostlar alışverişte görsün
Ha , arkadaşım ev taşıyacaktır - oda boyayacaktir vs yardıma çağırmıştır, o zaman gider terleyene kadar iş yaparım. Hatta arkadaşımın uyuyup benim onun bebeğine bakmisligim da olmuştu:)) Ama yemeğe -çaya davet edildiysem yerimden kalkmam, çok saçma geliyor bana
Bana da misafir geldiğinde rahat hissetsin isterim. Bazen yatıya misafirim gelir, mutfak masasında yayar kendini, ben Kahvaltisini hazirlarim, seviyorsa omlet yaparım, çayı bittikçe çaylarım, yemek bitince de bulaşıkları dizer sofrayı kaldırırım. Odada nevresimini geçirir,yatağını hazırlarim. Arkadaşımdan yardım beklemem, ben iş yaparken benimle sohbet etsin yeter.. .

Ay nasıl içimin yağladı eridiiii
Polis naptı peki? Cezayı basmıştır inşallah. Biraz daha detay verir misiniz
Valla çat çat çat bi kapı sesi geliyo. Dürbünden baktım polis ne işiniz var falan diye sordu .e anam yalnız yaşıyoda yalnız bırakmak istemedik dedi. Gerisini dinlemedim. Eşim anlamasın diye. Ulan ananı bu kadar düşünüyorsan al yanına beraber yaşa. 20 kişi tıplanmak neden

Sen benim Kaynanamgillerden olsan keşke

Ben de misafirlige gittigimde yemege de yardım ederim toplamaya da, hatta cocuklar bisey dokup ettiyse süpürürüm bile bana da tuhaf geldi yapmamasi.

Misafirlikte işlere yardım etmek bir mecburiyet değildir. Bunun bir gereklilik olarak algılanması aklım almıyor.
Hizmet ettiğinizde kötü hissedeceğiniz kişiyi evinize xagırmayın ya da rica edin cok yakın hissediyorsanız gel yardım et toplayalım diyin mesela

yenGEnC harikasınız.
Benim oğlan az daha büyük olsa sizi tanıştırır aranızı yapmak isterdim.
O kadar sempatik buluyorum sizi.
Oğlum da sizin gibi tutumlu, anasına çekmemiş, kısa sürede zengin olurdunuz...

Evime gelen nasıl istiyorsa öyle davransın kafasındayım ben.. Hiç beklentim olmaz, sadece kendini evinde hissetsin isterim. Zaten evime almışsam yakınımdır, fazla samimi olmadığım içini dışını bilmediğim insanları evime özelime pek sokmam. Evim bi binadan ibaret değil, yaşam alanım, yuvam. Gelen arkadaşlarıma ilk söylediğim "pijama vereyim rahat rahat yayıl" olur. Bi dostum var gelir gelmez kendini atar koltuğa ben o sırada kahvesini yaparım hiç kalkmaz oturduğu yerden. Ben onun evine gittiğimde de bana bir şey elletmez, sen otur der. Başka bir arkadaşım var girer girmez mutfağa girer, yatılı kaldıysa kahvaltıyı kendisi hazırlar, yapma etme demem çünkü içinden geliyor ve kendi evi gibi görüyor. Kimileri buzdolabını bile açmak istemez mutfağa girmek istemez tuvalete gitmeye çekinir, yetiştirilme meselesi biraz da karakter meselesi. Yani art niyet aramaya gerek yok, ya öyle kabullenin ya da rahatsız olduysanız kendisini nezaketsiz bulduysanız bir daha evinize davet etmeyin.

Sizin ailenizin yetiştiriliş tarzı doğru diye bir kural mı var? Yalandan iki tabak götürse ne olur götürmese ne olur bana da saçma geliyor hiç sevmem aynı anda 2-3 kişinin mutfakta bir şeyler yapmasını. Zor geliyorsa çağırmayın olsun bitsin. Samimiyetsizce tavırlarınız var.

Doğru olanı yapmışsınız insanlar sınır nedir bilmiyorlar maalesef

Size ve sizin gibilere hakkımı helal etmiyorum. İnsanlar evine ekmek götüremiyor, faturalarımızı zor ödüyoruz neden peki siz oturup yiyin için sonra birbirinizin arkasından atıp tutun diye mi!!!

Aylardır hasta ailemi görmüyorum. Aylardır güneş yüzü görmüyorum, intiharın eşiğindeyim. Hiç mi düşünmüyorsunuz hiç mi utanmıyorsunuz? 18 gün kapanma var taş mı yiycez biz kendimi geçtim çocuklu aileler bebeğinin bezini alamaz hale geldi siz hala misafircilik oynayın yazık ya çok yazık...!!!!!!

Aradığınız samimiyeti bulamamışsınız işin özü bu sanırım.

Her gün 345 kişi ölüyor eğer bu sayılar doğruysa
Bugün NTV haberde 28 yaşında covutten ölmüş 7 aylık hamile bebeğini karnından canlı almışlar
Daha 28 yaşında onamı acıyalım o bebeğin geliceği nasıl olucak ona mi acıyalım

Yazık ya balkona çıkmaya korkuyoruz

Evde yalnız diye çağırıp bide hizmet etmedi diye laf etmek yerine cagirmayin gerek yok

Evde pisen yemekten verin evinde yesin herkes

Arkadaşlar "bırakın yalnız hissetsin"yorumumda beğenmediğiniz ya da anlamak istediğiniz iş yapmıyorsa muhabbeti mi anlayamadım?
Beğenin demiyorum lakin kastetmek istediğim yorumumda çok ince bir detay
kırmızı stop lambasına döndüm burda

Evet tanıdığımızdı kendisi Bebeği de şu an entübe edildi.Mahvoldu eşi.Yazık günah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…