Misafirimiz mi tuhaf ben mi takıyorum

Vaka sayıları almış başını gidiyor.
Evinize her akşam misafir davet ediyorsunuz.
Derdiniz de ‘misafir çok kontes, bir tabak bile kaldırmıyor masadan.’
Sözün bittiği yerdeyiz...

Geçen hafta arkadaşım eşinin ailesiyle iftarda buluştu.
O akşam biraraya gelen 2’si küçük çocuk
toplam 14 kişinin hepsi covid tedavisi görüyor
şu anda.
Arkadaşımın eşi, kv, kp ve görümcesi hastanede.
Diğerleri evde tedavi ediliyor.
Kp bugün entübe edildi ne yazık ki.
Belki biraz düşünürsünüz...

Şöyle ki evimde biri bir şey yaptığında inanilmaz gıcıklanıyor içim. Kimse yardım etsin istemiyorum. O yüzden kimsede de bir şey yapmayı sevmem. Misafirsem otururum, misafirim gelirse de oturturum.

Ne parazitliği kadın kendini zorlamı davet ettiriyor sanki hayret bişey
Ben kendimi zorla davet ettirdim diye değil adap usül öyle oldugundan kalkıp bişeye yardım ederiz.

Bu görüşe katilmiyosaniz evdeki herşeyi de siz kendiniz yapın o zaman kocanızdan iş beklemeyin lütfen :)

Ben kendimi zorla davet ettirdim diye değil adap usül öyle oldugundan kalkıp bişeye yardım ederiz.

Bu görüşe katilmiyosaniz evdeki herşeyi de siz kendiniz yapın o zaman kocanızdan iş beklemeyin lütfen :)
Ahhh sen çok yanlış yerden anlamışsın tatlım yazdıklarımı anlaman için üstünden 30 kere geç emi?

Helal olsun hocam
Mesajlar beni şok etti
Mesajların odak noktası "misafire iş yaptırılır mı"
Her gün bir uçak düşüyor ülkede.
Hala akıllanmıyoruz.

Kimse kusura bakmasın ama bana en çok koyan bu tiplerin ihtiyacım varken sağlık sisteminde önüme geçmesi olur. Ben veya aylardır görmediğim ailem hastanede yer ararken onların yer bulması mesela. Allah o günleri göstermez inşallah... Bu raddeye geldim artık. Annem babasını kaybettiği için mecburen gitti cenazeye. Taziye almamalarına rağmen herkes covid. Millet keyfi iftar daveti veriyor. Şaka gibiler. Allaha havale ediyorum hepsini

İnsanın kocasıyla misafir bir mi? Biri o evin içinde yaşayan bireylerden biri diğeri ise kısa süreli gelmiş ve gidecek olan adı üstünde misafir olan biri..

Pandemi konusunda her şey söylenmiş zaten. Misafiriniz normal siz takıyorsunuz. Kadın zorla gelmiyor, aileden değil neden yardım etmesi gereksin? Ben de başkasının evinde iş yapmayı sevmem, evime gelen misafire de iş yaptırmam.
Bir de gençmiş zaten, yalnız yemek yesin ne olacak ki? Hani yaşlı, yemek yapamıyor durumu da yok. Onda bile sürekli eve çağırmak değil evine yemek götürmek daha makul.

Böyle bir zamanda eve misafir çağırmak mı yoksa ondan yardım etmesini beklemek mi daha abes bilemedim. Çalışan bir kişiyi evinize misafir ederek başta kendi ailenizi riske atıyorsunuz ve evinize ilk kez gelen bir kişinin sofraya yardım etmemesini eleştirerek ayıp etmişsiniz.

Korona var korona ula aylardır anamı babamı görmemişim .sizde mi tuhaflık var bende mi?? Sizde bunu cevaplayın

Bu örnekler dikkat etmeyen kişiler için yine önem arz etmiyor maalesef. Kaderde varsa ölürüz, hem sadece coronadan dolayı mı ölüyor insanlar diye bakıyorlar. Siz usteleyince de bu kez o dahiyane(!) fikirlerini sunuyorlar: madem öyle siz çıkmayın evde oturun çıkana da karışmayın diyorlar. Bu düşüncelerle biter mi, keşke kurunun yanında yaş da yanmasaydi..

Sormayın Hocam.
Bu ülkede eğitimli dediğimiz insanlar bile pandemi sürecinde farklı tutum ve davranışlar sergiliyorlar.
İlerleyen zamanlarda sosyolog ve psikologlar bunu araştıracaklardır.
Arkadaşım benim gibi öğretmen kökenli anaokulu müdürü.
İftara gideceklerini söyleyince uyardım, ‘gitmeyin, çok kalabalıksınız, toplanmayın, şart mı birlikte iftar açmanız’ dedim.
Türlü sebepler sundu, ‘bi şey olmaz yaaa’ dedi.
Gördük nolduğunu.
Vefat sayıları 350 civarında.
Bir sayıdan ibaret hale gelse de vefat edenlerin hepsi birimizin canı, cananı...
Ateş düştüğü yeri yakıyor ne yazık ki.
Şu dediğinize katılıyorum.
Bile bile lades diyen, duyarsız davranan insanlara sağlık hizmeti ücretsiz verilmemeli.
Bir yaptırımı olmalı sorumsuzluğun.

Adı üstünde misafir, misafire iş yaptırılmaz çok ayıp, rahatsız oluyorsanız çağırmayın evinizin içinden biri değil ki, hadi sende kalk tut işi uçundan denilsin ve gerçekten artık lütfen kimse, kimseye gitmesin hasretinden ölmezsiniz iftar davetleri birbirine gitmeler bitmiyorken bu virüs nasıl yok olucak acaba

Ben yardım eden insanları daha çok seviyorum tabi genç olmak koşuluyla .Kendimi daha rahat hissediyorum .Bende öyleyimdir gittiğim yerde yardım etmeye çalışırım.

Pandemi msjini herkes vermiş yukarıdaki msjlara katılıyorum
Normal zaman mantığı ile eve gidenden iş beklenmesi bence çok sacma
Ben gitigim yerde yardım ederim ama bunun lafı edilmesi çok sacma
Ben evime gelen kimseden iş beklemem
Beklenmesi de tuhaf.
Yaparsam kendi insiyatifimdir.

Bir de sürekli misafirlikle ilgili konu açmıyorlar mı Yahu kim olduklarını bilsem şikayet edeceğim o derecede bıktırdılar.
Pazar günü karşı komşudan fazla gürültü gelince baktım kapı ayakkabı dolu. HES den resim atıp şikayet ettim . 1 saat olmadan geldiler polisler. İyi.yaptım pişman değilim . Anam olsa anamı şikayet ederim.bu ne ya. Benim 4 yaşındaki kızım park diye ağlıyo. Hayır annecim mikrop var deyince susuyo. Kazık kadar insanlara laf anlatamıyoruz. Anlamıyolar. İllaa ölek mi.bu mu yani. Çok değil herkes 20 g0n dişini sıksa hiç bişry kalmayacak.

Çok iyi yapmışsınız. Nasıl bir yaptırım uygulandı çok merak ediyorum.

Sizin kimseye saygınız yok bence. Bu koronada bas bas bağırıyorlar eve kimse gelmesin diye. Çok düşünüyorsanız evine yemek götürün kapıdan. Ki o Bile sakıncalı. Ayrıca iftara birini çağırıp iki tabak koymadı diye şişerseniz yaptığınızın bir hayrı da kalmaz. Taaa buraya konu oldu kadıncağız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…