Misafirimiz mi tuhaf ben mi takıyorum

Hazinedeki paranın maaşlara değil cebe indirilmesi yanlış olan
Devletin aşı alacak parası olmaması yanlış olan
Bu kadar insan işsiz kalıp hala yastık altındakileri de piyasaya sürülmesinin istenmesi yanlış olan.
Yasak getirilip işsizlik maassizliga karşı hazinenin "devletin 10 yıllık parasının" tek bir cepte olması yanlış olan .
Hâlâ hava yollarının çalışması yanlış olan
Ve hala sadece restoran cafe eğlence merkezleri okullar kapatılarak virüsün alt edileceği inancı olması ve, avm lerin açık olması yanlış olan
Turizm sezonunda yasakların kalkması yanlış olan
Mevsimsel hastalık denip gribe dahi virüs teşhisi konması yanlış olan
Mart ayından mayıs ayına kadar eve kapandigimiz 2020 yılında virüsün önüne geçilmemesi sayilarin sallamasyon ekrana verilmesi yanlış olan
1 yıldır tam kapanma bekleyen biz halkın tam kapanma adı altında hala eski sistem kısıtlamanın adına tam kapanma deyip bir parmak bal çalmak yanlış olan

Bu ülkede yanlış olan çok şey var yedi yirmi dort her yerde virus ile korku pompalayarak milleti galeyana getiren birbirine dusurmesini saglayan basin yayin tum medya sagolsun iyi dustuk iyi yozlastik biz.

Yolda yürürken, ekmeğinin peşine giderken iki market öteye gitti diye ceza yazılan bir ülkedeyiz.
Kuzey ülkeleri açık havada maske bile takmıyor onlar halk onlar insan değil mi ? Onlar düzen dikiş tutturuyor bizim kaynanasına giden geline mi kalmış virüsü yaymamak önüne geçmek?

"Bunun halka mal edilmesi yanlış olan."

Biz evde oturalim çünkü parası olmayan alt tabaka insanlar bulastiriyor bu virusu , ozaman yine halka mal edemezsiniz bu ulkenin egitim seviyesini baltalayan halk degil koltuktakiler.

20 gün sonra onlar ceplerini doldurmaya başlar bi güzel yer
Biz de neden misafir çağırdiniz pandemi amaaaa diye birbirimizi yemeye devam ederiz.

"Hazinenin arka kapısına kamyon dayayip kovulmak pardon istifa etmek istiyorum."

Bir yıldır işsiz olan kocamın yanından yazıyorum

Sevgiler Pandemi.

Evet tanıdığımızdı kendisi Bebeği de şu an entübe edildi.Mahvoldu eşi.Yazık günah
Gerçekten üzüldüm daha acaba ne olması gerekiyor ki bu vurdumduymaz kişilerin beyinleri durumu algılasın

Gün-de 65 bin vaka var bu doğruysa
Ne olması gerekiyor
Ölüm sayısına bakıyoruz umrumuzda olmuyor hergun yuvalara ateş düşüyor kimbilir kimlerin ocaklari yanıyor

Neymiş çağırmış yardım etmemiş
Çağırma

Ça
Gir
Maaaa

Buraya konu açıp bunu dert edene kadar çağırma aklın basmıyor mu
Çok kızıyorum çok

Benim annem babam bir buçuk yıldır torunlarını görmüyorlar
Birileri tüm yasaklara uyarken birileri haken eski düzenine devam edip birilerin vebali oluyor
Ama nato mermer nato kafa

Biz bu vaka sayılarını konuşuyoruz da bence vefat sayısı yansıtılanın en az 3 katı. Bir tanıdığın kvsi aşı oldu ,bir hafta sonra tüm covid belirtileriyle entübe edildi. 2 gün sonra vefat etti. Covid testi yapmadılar ,aşı yan etki dediler. Başka bir tanıdığın annesi yine tüm semptomlarla hastaneye yatırıldı, yine test yapılmadı , yine entübe edildi ve kalp krizi dediler ölüm sebebi. Özel ilaçlayıp, ceset torbasına koyup, yıkamak yasak diyerek, mezarlığa ambulansla götürerek gömdürdüler ama covid değil. Annemin köyünden bir adam sürekli öksürünce gitmş kasabaya, durumu kötü falan şehir hastanesine yönlendirdiler. Adam astım krizinde öldü dediler 4-5 gün sonra. Adamın astımı yok. Sadece benim bildiğim bu sene olan 3 vaka bu. Hiçbiri covid olarak geçmedi.

O yüzden lütfen bir durun artık. İftara toplanmayın. Bayram kutlamayın. Kvye el öpmeye , güne, yeni bebek görmeye gitmeyin. Nolur ya valla akıl hastası olduk biz evde oturanlar.

Bu süreçte misafirlikleri azaltmamız yararımıza olur ama.. Dedikleriniz ile ilgili bir yorum yapamam konu dışı olur ve forum kurallarına aykırı. Birçok kişi maddi manevi zor durumda. En kısa sürede eşiniz de iş bulur umarım. :/

Misafircilik oynamaya devam edin tabi ya yasaklar bu yüzden var,çıldırıcam artık hala birbirilerine gidip gelen insanları okudukça! Aynı şehirde ablama gitmeyeli aylar oldu yıl oldu,anneme gidemiyorum korkumdan.Yazık gerçekten yazık

Son düzenleme:
Insanlara çokta yuklenmeyelim, tüm suçlusu onlar gibi davranmasak bence yeterli , birbirimize yuklendigimiz kadar sisteme yuklenmiyoruz bu çok daha aci bi tablo sagolun iyi akşam lar.

En yakın arkadaşlarımdan biri böyledir hatta bir de sürekli birşeyler isteyip dellendirir adamı Bana su getirir misin? Gibi ben bu tür şeylere tolerans seviyesi aşırı yüksek biri değilim fakat arkadaşımı gerçekten tanıyorum. Art niyeti yok o böyle biri. Belki komşunuz da sadece dümdüz böyle biridir. Az daha köle İsaura muamelesi yapayım kafasında değildir.

bireysel sorumluluk almadığımız müddetçe agresif yasaklarla bir ileri bir geri olacak bu iş. tam sayılar azalacak yeniden normalleşme, sonra ipinden boşanır gibi normalleşildiği için yeniden yasaklar. ekonomik buhran kapıyı geçti, salonda... esnafın ticaretle uğraşanın hali yazık.
1 yıldır görmediğim, henüz torununu görmemiş olan ailemi geçtim, insanlar iflasın eşiğinde. ve topluca sorumluluk almak zorundayız. en basitinden asansörde biri varken içeri dalmayarak, komşuyu yemeğe çağırmayarak mesela. işimiz yokken sırf gezme olsun diye avm ye doluşmayarak... kimse eve kapanmasın, dükkanlar kapanmasın, azıcık dikkat etsek eksilmeyiz ki. ha bu arada sisteme söylenecek çok şey var da mevzu ettiğim bireysel sorumluluk şu an

Insanlara çokta yuklenmeyelim, tüm suçlusu onlar gibi davranmasak bence yeterli , birbirimize yuklendigimiz kadar sisteme yuklenmiyoruz bu çok daha aci bi tablo sagolun iyi akşam lar.
İyi de sistem yanlıssa biz doğru olalım. Çünkü giden canlar bizim. Çabalayan doktorlar bizim. Bak mesela kısıtlama geliyor ya kresler de kapalı. Uzaktan tanıdık bir doktor 4 yasında kızına kim bakacak diye çırpınıyor.

Vallaha ben de şikayet ediyorum.

Aynen bende öyleyim ..annem ve kayınvalide dışında ..öyle misafirliğe davetliysem hiçbir şey ellemem ..benim evime gelenede elletmem

Ben kaynanamin evinde de yapmam sadece kendi tabagimi bardagimi toplarim en fazla.
Boyle arkadan yok yan geldi oturdu biseyi de taşimadi muhabbeti yapacak olan 2. Defa evine cagirmasin yani. Garip işler.

Genç bir bayan iş beklentim olduğundan değil sadece nezaketen de olsa bir şey sofradan alınır diye düşündüm ama öyle değilmiş herkes için
Bence bunun nezaketle hiç ilgisi yok.alışkanlık yetiştirilme karakter meselesi.bence bu durumun dikkatinizi çekmesi bile enteresan.tuhaflık sizde bence.benim ekmek kutumdan misafire ne.mesela bulaşıkları da ben yıkayayım diye teklif etse aaaa aşk olsun olur mu hiç öyle şey sen misafirimizsin dersiniz.işte bunlar lafta kalmasın kalbinize de insin

Ben kendimi zorla davet ettirdim diye değil adap usül öyle oldugundan kalkıp bişeye yardım ederiz.

Bu görüşe katilmiyosaniz evdeki herşeyi de siz kendiniz yapın o zaman kocanızdan iş beklemeyin lütfen :)

Kocalar evde misafir mi? Ne alakası var?

Vallaha zaten bence vatandaşlık görevimiz. Hem de vicdani sorumluluğumız.
Ya ne??? Kapanınca ekonomi ne olacak. Onca insan ne yapacak diye düşünen yok. Millet 20 gün evde nasıl oturacam sıkılırım derdinde

Genç bir bayan iş beklentim olduğundan değil sadece nezaketen de olsa bir şey sofradan alınır diye düşündüm ama öyle değilmiş herkes için

Araniz nasil? Cok samimi degilseniz cekiniyor da olabilir. Bende herkesin mutfagina dalmayi sevmem. Ama belki en azindan teklif edebilirdi size.
Tabi belki de ailesinden cevresinden böyle gördü, misafirligi gidince yardim edilmesini normal görmüyordur.
Bana göre yardim etse (sadece getir götür islerine) güzel ancak asla zorunlu degil yani öyle bir beklentiye girmem.

Aşı olduk diye maskelerini çenelerine kadar indirip sokağın ortasında tükürüklerini saça saça konuşan 60 yaş üstüne ne diyorsunuz peki??

Çekiniyor olabilir. Hele pandemiden sonra kimse kimsenin eşyasına dokunmak istemiyor.
Daha garip olan şu salgında komşu daveti. Ben aileme gitmeyeli aylar oldu.
Yok bitmez bu salgın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…