Misafirimiz mi tuhaf ben mi takıyorum

Ay o degil de bu kk daki bazilarinin ikiyuzlulugu beni benden aliyor. Daha bir bucuk ay once kaynimin ev ortaminda 25 kisiyle isteme ve nisan yapacagini ve maske + siperlikle gidecegimi soyledigim icin ve onlari elestirdigim icin ne hasetligimi ne kiskancligimi birakanlar bu konuda pandemi de pandemi diye yirtiniyorlar basindan beri dikkat eden biri olarak gunaydin aramiza hosgeldiniz diyorum...bu arada covidden bagimsiz olarak misafirlikte ufak tefek yardimda bulunmayi severim ev sahibine ama benim misafirim hic yardim etmiyorsa da bunu ssygisizlik olarak almam. Rahat etsin isterim.

Bakın belki sürekli yazdığım için sıkılıyorsunuz ama benim ve benim gibi bir çok insanın neden böyle davrandığını anlayın diye(lütfen) tekrar yazıyorum. 2 yaşında bir evladım var. Sadece geçen yaz ortalık durulduğu zaman park yüzü gördü. Bu çocuğun oyun grubu, park gibi yerlere gitmesi gerekiyor. Yaşıtlarıyla vakit geçirmesi gerekiyor. Sağlıklı gelişebilmesi için şart. Ama değil park kuzenleriyle, ananesi, dedesi vs hiç kimseyle görüşemiyor. Ben istediğim kadar çırpınayım ama daha çok çocuk cocuğu taklit ederek öğreniyor. Bir anne olarak çok üzgünüm. Ve benim gibi çok anne var. Diyorum ki bari biraz dikkat etsek, şu kısıtlamayı biz güzel yönetsek. Çocuklar okuluna dönse, büyükler işine devam etse. Bakın ben ailemi çok özledim, çocuğumla, eşimle aileme gitmek, çocuğumu parka götürmek istiyorum. Ama bazı insanlar sorumsuz davranınca ben ve benim gibi insanlar her şeye hasret kalıyoruz. Hakkımıza giriyorsunuz. Lütfen...

yanlış anlamayın ama siz karşılığında minnet duyduğunu göstermesini istiyorsunuz.

iyilik yapacaksanız beklentisiz,karşılıksız yapın.

sizin amacınız iftara çağırıp iyilik yapmak değil mi? öyleyse diğer kısımlar gözünüze batmamalı.

dediğim gibi,belki linçlenirim de ama,ben siz sanki minnet bekliyormuşsunuz,kız sanki biraz size karşı ezilip büzülmeliymiş gibi bir beklentidesiniz gibi hissettim.

Aşı olduk diye maskelerini çenelerine kadar indirip sokağın ortasında tükürüklerini saça saça konuşan 60 yaş üstüne ne diyorsunuz peki??
Kurallara uymayın gibi bir şey anlatmadım o bambaşka bir konu ama ben yine de cevap vereyim

Neden hala aşı olmayanlar var asıl soru bu .

Hatta biraz daha açayım aşıda söylenen hedef neden gerçekleşmedi.

Ortak fikirde olmadığımız konu ne biliyor musunuz,
"Halka mal edilme aşamasını geçmiş olmalıydık "

Konu dışı olduğu için sohbeti uzatmamak en doğrusu forum kuralları gereği iyi aksamlar

elinize,kolunuza,aklınıza, o uygulamayı indirdiğiniz telefonunuza sağlık!! vallahi tebrik ve teşekkür ediyorum!!

Ego nedir? Misafir agirlamak adi altinda nasil tatmin edilir isimli konu basligimizin bence en cozume yonelik yorumuydu

konu sahibi: siz iyilik ya da komsuluk yapmiyorsunuz, siz oncelikle kendiniz ve esinize, sonrasinda belki komsulariniza “ne kadar iyi bir insan” oldugunuzu ispatlamaya calisiyorsunuz.

Ama sende hem yalnız diye yardımcı oluyor ramazan diye sevap diye iftara çağırıyorsun sonra kadının arkasından laf ediyorsun ayıp yani....
Hadi bakalım kadında buraya üye olsun mu bu yazısınızı görsün

E bende diyorum ki bunu yapan HALK halâ halk yapmadı kafasındasınız .boş muhalefet yapıyorsunuz şuan Neyse

ben kimseye yardim etmem, evime gelenden de yardim beklemem. insanlarin mutfagima girmelerinden hic hoslanmam. baskasinin mutfagina da girmem. (yakin oldugum insanlar haric)

Insanlara çokta yuklenmeyelim, tüm suçlusu onlar gibi davranmasak bence yeterli , birbirimize yuklendigimiz kadar sisteme yuklenmiyoruz bu çok daha aci bi tablo sagolun iyi akşam lar.
ona yüklenmeyelim,buna yüklenmeyelim,kime yüklenelim?

işte herkes ''sadece ben mi yapıyorum,her şey benim suçum mu '' diye diye bu noktaya geldik.

kurallara uymayan,bencilce davranan herkes hatalıdır.

keşke bu durumda olmamıza neden olan diğer insanlarla da konuşma şansımız olsa da onlara da yüklensek. burada karşımıza bu üye çıktı,biz de ona yükleniyoruz.

aylardır ne ödenek,ne izin,ne istifa özgürlüğü,hiçbir şeyimiz yok. emekli doktorlar göreve çağrıldı. tükendik,bittik.

hakkımı helal etmiyorum. (lafım size değil,sorumsuz davrananlara)

pandemi konusunda söylenebilecek her şey söylenmiş, keşke herkes daha dikkatli olsa.
pandemi dışında konuşursam siz iyilik amaçlı düşünerek çağırıyor olabilirsiniz ama bu tarz şeyler gözünüze batıyorsa o iyilik olmaktan çıkıyor genelde. eğer kendini yalnız hissetmesin istiyorsanız maskenizi takıp, aşağı komşuya bir kap yemek götürebilirsiniz sürekli evinize çağırmanız gerekmez. ben de eve gelen insanlar yanımda oturduğu sürece muhabbet esnasında işleri kendim yapayım istiyorum çünkü kendi evinde ev işini de toparlamayı iki kişidense tek kişinin daha kolay yaptığını düşünüyorum. gittiğim yerlerde teklif ederim, kendi tabağımı da götürürüm ama çok yakınlarım dışındaki insanların mutfağına girmekten hoşlanmıyorum. herkesin düşüncesi farklıdır, eğer iyilik yapıyorsanız bırakın iyilik olarak kalsın, ardını aramayın..

bir de hani o geliyor diye masaya en fazla bir tabak ve bir bardak fazla koyuyorsunuz. yani onu da kaldırmamasının gözünüze batması tuhaf geldi açıkçası.

pandemi zamanı misafir çağırmanıza takıldım ben de. ne olur ne olmaz, boşverin çağırmayın, ne gerek var?

işime kimsenin karışmasını sevmem
kimsenin işine düzenine de karışmam
salondan başka odasına bile girmem gittiğim evin
20 yıllık arkadaşımın evinde bir gece kaldım başka şehirden geldim diye
insanlar farklı farklı yani

Siyaset konuşmak isteyen hanımlar lütfen siyasi yorumlar için ayrılmış bölüme geçiniz, ilgili başlıklarda yorumunuzu yazınız-->Siyaset Meydanı

Bdv dahil diğer bölümlere siyaset karıştırmayın çünkü yasak.

Misafir olduğun evde yardım etme zorunluluğun yoktur ama bu bir görgü kuralıdır hiçbir şey yapmıyorsan dahi "yapabileceğim bir şey var mı?" yada "yardım etmemi ister misin? diye sormak. Görgüsüz demek!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…