Ya ben de onu diyom. Niye dert ediyon konu açıyon git temizle geçer yani nolduYok vala şimdi kadın haklı.
Bende iğrenirdim.
Bunda alınacak,gücenecek bir şey yok.
Birinin yattığı yatak pis kokuyosa iğrenirim yani,ister misafir olsun ister kocam olsun.
Ama koku geçer mi diye konu açması garibime gitti sadece.
Temizledikten sonra neden geçmesin?
Konu açan herkese ah canım mi denmeli? Üslubu eleştiriliyor.Ama herkes birileri hakkinda konu aciyor.. ayni sey kocasindan kv deden cocugundan dert yananlar vs.
Niye takmis herkes konu acilmasina? Konu sahibi bunu dert etmis
Yav beni bi sen anlıyon ceyo bi sen tercüman oluyoniş kıyafetleri vardır onların.hatta taa ahırda ya da evin girişinde holde değişirler.ayrıca aniden hastalanıp gelse koksa misafirde suç yok acil durumdur derdim.ama bilerek davetli yatıya gelmiş.hiç mi yoktu dolabında temiz pak bir kıyafet ya da evinde 2 kova su yıkanacak?
Hayironu demedim ama herkes birinin dedikodusunu yapmak icin aciyor konulariniKonu açan herkese ah canım mi denmeli? Üslubu eleştiriliyor.
adamda zaten banyo yapmayı bilmiyordu hayvancılıkla uğraşanlar da bu koku hep olur banyo yapın istersenizin nezaketi yok açık açık desin daha iyiKoltuğu yıkatabilirsiniz. Eve gelip 15 dakikada hallediyorlar, 1-2 günde de kurur herhalde.
Keşke üstteki arkadaşın söylediği gibi misafirinize size gelir gelmez banyo yapmasını tavsiye etseydiniz kırıcı olmadan. Yaşamını çiftçilikle veya hayvancılıkla geçiren insanların üzerine böyle kokular sinebiliyor. Kendisi üzerindeki kokuya alıştığı ve fark edemediği için sizi rahatsız ettiğini bilmiyordur sonuçta.
Ya bu ülkenin bazı gerçekleri var maalesef. Herkes makul, anlayışlı, akılcı değil. Üzgünüm kızlar ama bu böyle.bunu yaşadım gerçekten ... yeni doğum yaptığımda ellerinizi yıkadınız mı diye sormak zorunda kalıyordum tuvaletden sonra el yıkamayanlar bebeğimin ağzına burnuna dokunuyordu
evde yıkadım buraya gelmeden önce diyorlardı ya iyide trabzanlara dokundun asansöre ayakkabıya herşeye dokundun teyzecim burnunu kaşıdın şimdide bebeğe dokunuyorsun
aman al yemedik görmemişin bebeği olmuş dedi küstü bana
insan ev ahalisi dışında alışık olmadığı insanların yattığı yatağı yorganı bir daha kullanamaz yıkamadan bundan doğal ne var ki ben misafir olunca ev sahipleri de yıkıyordur.e evime hiç mi misafir almayacağım elbette alacağım.gidince de yıkayacağım ayoll.yıkıyorum da şu an.mesela benim kız hasta 3 gündür banyo yapmadı.o bile kokuyor şu an ne yapayım evden mi atayım çocuğu?az iyileşsin onu da çitileyeceğimmYav beni bi sen anlıyon ceyo bi sen tercüman oluyon
Hatta samimi olduklarina saka yollu takilir annem gel sana bi kese yapayim diye, yani yapmisligi bile var5 yildizli otel gibi diyosun yani
Cok guzel bir aliskanlik cidden herkes boyle olsa keske.. ama karsidaki insan zaten huy edinmemisse kalkip yikanmaz muhtemelen. Ben bi yere gitsem bana dus alabilirsin deseler memnun olurum.. terlemem cok ama 45 derecede mumkun degil bazen. hic sevmem mesela sirf bu sebepten sicak yerleri ve yazmevsimini
Yok konu aç en makbulü bu HANFENDİinsan ev ahalisi dışında alışık olmadığı insanların yattığı yatağı yorganı bir daha kullanamaz yıkamadan bundan doğal ne var ki ben misafir olunca ev sahipleri de yıkıyordur.e evime hiç mi misafir almayacağım elbette alacağım.gidince de yıkayacağım ayoll.yıkıyorum da şu an.mesela benim kız hasta 3 gündür banyo yapmadı.o bile kokuyor şu an ne yapayım evden mi atayım çocuğu_az iyileşsin onu da çitileyeceğimm
Valla keske herkes boyle yikanma teklif etse. Yikanmanin ayibi olmazHatta samimi olduklarina saka yollu takilir annem gel sana bi kese yapayim diye, yani yapmisligi bile varotel+spa hizmeti
Hiç zerre kokmayan insanlarda var bizzat biliyorum..Ama çok titiz onlardaYa o değil de şimdi linçleneceğim galiba. Ama yine de yazacağım. Konu sahibinden bağımsız şahsi fikrim bu.
Tamam, hayvancılıkla uğraşıyor olabilir kişi. Yatılı olarak gidildiğine göre uzak bir mesafe herhalde değil mi? Siz bir yere gitmeden evvel duşunuzu alıp üstünüzü değişmez misiniz? Ahıra girip çıktım, gübreyle uğraştım, haliyle sinmiş olabilir diye akıl edebilir insan. Başka bir eve misafirliğe gidiliyor sonuçta. Bir su dökünüp üstünü değişip evden öyle çıksa o kadar kokmazdı bence.
Ben köyde çalışırken bana bile siniyordu koku. Çocuklar da ahıra girip çıktıkları için onlara, onlardan da sınıfa, sınıftan da bize işte. Mesaiden sonra biri direkt bir yere çağırsa gitmiyordum. Eve uğrayıp üstümü değişip öyle gidiyordum.
Uzun lafı kısası kokmak biraz da insanın kendi elinde, çok da romantize etmeye gerek yok.
aynen öyle yol yorgunusundur der sokardım banyoya kıyafetlerini de at makineye miss gibi olurlar.Valla keske herkes boyle yikanma teklif etse. Yikanmanin ayibi olmaz
Misafirlikte
Tiksinmeyip doğal karşılayanlar gidip bir el atıversin olmadı
xoxo
Konu sahibi bu konuda bilgi vermemis.. gelen kisiler yakindan mi uzaktan mi? Ne is yaparlar vs?aynen öyle yol yorgunusundur der sokardım banyoya kıyafetlerini de at makineye miss gibi olurlar.
Aynı şey mi elini yıkamayan kayınvalideyle, misafir gelen çiftçi adamın kokusu? Sapla samanı karıştırmayalım. Adamdan afedersiniz dışkı gibi bahsetmiş resmen, sinirlenmişmiş. Koku konusunda rahatsız olabilirler bunda bir sıkıntı yok, ama bu nasıl üsluptur, mübalağadır. Benim anne tarafımdan dayım köyde bağ, bahçe hayvancılıkla uğraşıyor, onlar da geldiklerinde ağır kokuyorlar, artık sinmiş üstlerine ve kanıksamışlar da ben hissediyorum;ama ne dert ederim ne rencide ederim. Zaten her misafir gittiğinde temizliğimi yaparım, nevresimlerini 60’da yıkarım ben. Ne koku kalır ne bir şey. Yazdım zaten benim halılarım koltuklarım yeri geldi dışkı ve idrar oldu yaşlı bakarken; ama yıkattırdım, geçti gitti. Yine kalmadı. Ben adamla empati yapınca üzüldüm sadece. Bana fazlasıyla antipatik geldi.ne kokusu olduğunu çıkaramadım değdiği herşey kokmuş nasıl çıkarabilirim bu kokuyu çiftçi adam demiş , ne demiş başka ? çiftçilikle uğraşıyor onunla ilgili sanırım bilen arkadaşlar aydınlatsın bu konu nasıl çıkar demektir bu adam çiftçi dediği için mi ayaklandınız çiftçi demeseydı tesisatçı deseydi çok kötü kokmuş herşey deseydi ne değişirdi
kayınvalidem tuvaletden sonra el yıkamıyor herşey kokmuş leş gibi deseydi ne olurdu ? kadın herşey kokmuş ,işi gereği kokulu işle uğraşıyor ondan sanırım çıkaramadım ne kokusu tam anlayamadım ama nasıl çıkar demiş
Ya Blue Hanım, ahırla uğraşan insanların evine kıyafetine koku sinmesi normal.Hiç zerre kokmayan insanlarda var bizzat biliyorum..Ama çok titiz onlarda
yatılı geldiğine göre ya eşinin ya da kendinin akrabasıdır.yoksa pandemi de başka kim olacak?Konu sahibi bu konuda bilgi vermemis.. gelen kisiler yakindan mi uzaktan mi? Ne is yaparlar vs?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?