Misafirin pis kokusu. Heryeri yikayasim geliyor

Arada konu sahibi kimdi diye bakıyorm ilk sayfaya gecip:)
Noldu hemsire bi yok oldun:)

Zaten "ay ne duyar kastınız" diyenler onu anlamıyor. Konuşma adabı var misafiri yerden yere vurmaya ne gerek var. Deterjan ile çıkacak bir şeyi getirip burda konu açıp dedikodu yapma derdine düşmüş

kayınpederimin çifliği var kimseye güvenmediğinden herşeyi kendisi yapar ekimi biçimi hayvanı herşeyi kendisinde iki kardeş birlikte yapıyorlar,
temizlikte titizlikde ve bakımda tek geçerim ...Kardeşide öyle kendiside benim diyen en titiz kadınlara bile taş çıkarır kayınpederim ,el kremleri bile parfümlü ,losyonsuz asla dışarı çıkmaz bir kere bile terlemiş pislenmiş ve kokmuş görmedim evide çiftliğin içinde envai çeşit hayvanlarla iç içe sürekli , kazları bile adamın paçasının etrafında dolaşıyor ona rağmen hiç kokmaz,ineği yalnız kalıp sıkılmasın diye kahvesini bile ineğinin yanında içer , aracında hep yedek kıyafeti vardır temkinlidir bir yere yatılı gidecek olsa havlusuna kadar getirir ev içi terliğine kadar getirir.Her çiftçi kötü koksaydı ülkede kokudan durulmazdı ülkenin neredeyse yarısı tarımcılık ve hayvancılıkla ilgileniyor yıkanınca geçer sonuçta.
bakın çiftçilikle uğraşan üyeler de yorum yapmış o misafir pismiş koku falan olmaz yıkanınca geçer diye onları niye baz almıyorsunuz ?

konu sahibinin misafiri pismiş arkadaşlar bunu kabul edin bazen eve gelen tamirciden sonrada ev 2 gün ayak kokuyor . Ne diyelim emekçi arkadaş tamirci olmasaydı halimiz ne olurdu mu diyelim yoksa şu ayaklarını bir yıkasaydı bari mi diyelim kişinin tenine sinen kokudan bahsetmiyor konu sahibi oturduğu yer bastığı yer bile kokuyor diyor bu başka birşey.

bazen çoşuyorsunuz gerçekten ,konu sahibi yorumlarında hayvancılık yapmıyor hayvan kokusu değil değişik bir ot kokusu ahır gibi dedi ahırda samanlar yemler var sanırım onların kokusu bahsettiği şey, ne demek istiyor diye bir anlamaya çalışsanız keşke, bdv nin tamamı dedikodu hepimiz birileri hakkında konuşuyoruz kendinizle çelişiyorsunuz şuan.

Zavallı. Benim kalbim yeterince temiz. Misafirimin yüzüne bi sey belli etmemişim. İnsanlarda temizlik bilsin. Demekki sizde aynısınız
Ay parisin gülü kızdın sen bana eminim çok iyi davranmissindir misafirine onlar gider gitmez buraya nefretini kusmaya gelmişsin..aman aman uzak dursun senin gibi kendini beğenmiş insanlar benden o beğenmediğin çiftçi diye küçümsediğin insanların sayesinde ayakta duruyo bu ülke..

Kusura bakmayın kızlar hani şu haberlerde seyrediyoruz ya işçisini arabanın bagajında taşıyan, dolmuşa bindirilmeyen belediye işçisi,,ambulans sedyesi kirlenmesin diye sedye ye oturmayan yaralı vatandaş heh işte hepsi bu zihniyet yüzünden oluyor..

kayınvalidem tuvaletden sonra el yıkamıyor diye açılan konulara ıyyy iğrenç alma eve ne biçim insanlar var dedik hepimiz öyle yorumlar yazdık şimdi tutupda bu konuda adamın arkasından konuşmayın demek komik oluyor

imkanları yargılayan yok herkes içinden geldiği gibi burada konu açabilir. kimsenin de derdini yargılama hakkınız yok sizin allah başka dert vermesin gibi cümleler kurarak. kimisi evindeki kokuyu dert eder, kimisi kırılan tırnağını, kimisi hastasını, kimisi de maddi durumunu. burası bdv, siz beğenseniz de beğenmeseniz de herkes dert ettiği şeyi yazmakta serbest. derdi beğenmeyen yorum yazmaz konuya.

Üfffff bu ne herkes mi piremses, koku konusu tartışmalı olabilir;ama misafir ağırladıktan sonra şu üslupla şu cümleleri kuran konu sahibinin elle tutulur bir tarafı yok. Dert değil bir şey değil.
ne kokusu olduğunu çıkaramadım değdiği herşey kokmuş nasıl çıkarabilirim bu kokuyu çiftçi adam demiş , ne demiş başka ? çiftçilikle uğraşıyor onunla ilgili sanırım bilen arkadaşlar aydınlatsın bu konu nasıl çıkar demektir bu adam çiftçi dediği için mi ayaklandınız çiftçi demeseydı tesisatçı deseydi çok kötü kokmuş herşey deseydi ne değişirdi
kayınvalidem tuvaletden sonra el yıkamıyor herşey kokmuş leş gibi deseydi ne olurdu ? kadın herşey kokmuş ,işi gereği kokulu işle uğraşıyor ondan sanırım çıkaramadım ne kokusu tam anlayamadım ama nasıl çıkar demiş

Yatılı misafir hiç sevmem,kendim de yatılı gitmem.Misafirliğe geliyorsun o evin düzenine uyacaksın,rahatsızlık vermeyeceksin.Öz bakımın yapmayan insanları anlayamıyorum.Kendi kokularından da mı rahatsız olmuyorlar acaba?

Almasın zaten eve. Ama bir kere eve gelen misafirin arkasından konuşmak mı doğru olan?

Hangi ciftci amca roll on kullaniyodur
Roll-on kullanmasın ya onu genel koku için yazdım. Kolonya kullansın, hacı misi kullansın. Akrabalardan yaşı 35-40 olup çiftçilikle uğraşanlar cidden kokmuyor. Yaşı ileri olanlarda var o bahsedilen koku. Konuyu okuyunca anladım nasıl bir koku olduğunu. O da zayıf banyo alışkanlığından bir süre sonra insanın üstüne siniyor. Üslubunu beğenmemiş olabilirsiniz ama rahatsız olmasına şaşırmadım ben. Koltuk, halı her yere sinmişse huylanmıştır samanyolu dizileri gibi dram yaratmaya gerek yok. Mesela yanımda birinin ağzı kokarsa rahatsız olurum içimden de söylenirim. Belki mide rahatsızlığı var bilemem ama sonuç olarak ben rahatsız olurum aslında demek istediğim bu ama bambaşka yerlere çekildi. İnsan her an duyarlı olamıyor bazen bir olayın sonucu cidden rahatsız edici olabiliyor çünkü. Misafiri rencide etmediği sürece insan istediğini düşünebilir.

Eve sinen yoğun kokudan rahatsız olman doğal da bunun için konu açmak abes geldi. Zira kokunun geçmesi için yapılacaklar belli. Evi güzelce havalandır, tüm kullandığı çamaşırları 60 derecede yıka. Gerekirse koltukları sil veya yikat. Başka nasıl bir tavsiye verilebilir ki, aaa evet bazı insanlar leş gibi kokuyor hele de ahirla uğraşanlar diye dedikodu mu dondurelim?

Almasın zaten eve. Ama bir kere eve gelen misafirin arkasından konuşmak mı doğru olan?
calcicim burada konuların en uzmanı sensin şıp diye buluyorsun şimdi sen buldurtma bana zibilyon tane konu var bdv de eltim şunu dedi kaynanam tuvaletden sonra el yıkamadı görümcem böyle yaptı kocam yıkanmıyor sevgilim diş fırçalamıyor konusu :)
arkasından konuştu dediğiniz şeyde adam işi gereği kokulu bir işle uğraşıyor dokunduğu herşey kokmuş nasıl çıkarabilirim demiş yahu leş adam nefret ederim çiftçilerden tüm çiftçiler kokar zaten demiş gibi davranıyorsunuz

Eşimle henüz evlenmemiştik ,arkadaşı memleketine gidecekmiş arabayı istemişti hava civa yapmak için.Eşim de kıyamamış vermişti arabasını.Ay,araba geldi iki hafta binemedik o arabaya! Nasıl bir b.k kokusu sarmıştı arabayı anlatamam !10 yıl oldu hala etkisinden çıkamadım . :O

millet kalbin pis demiş ne alaka çözemedim. ben de sevmem misafir koktuğu zaman. evin havası değişiyor. sırf bu yüzden misafir sevmiyorum.
Aynen sanki mecbur günlerce milletin sinen kokusunu silmeye. Niye kokuyorsa kokuyor onu konu sahibi düşünmek zorunda değil.

Zavallı. Benim kalbim yeterince temiz. Misafirimin yüzüne bi sey belli etmemişim. İnsanlarda temizlik bilsin. Demekki sizde aynısınız
Yüzüne belli etmemişsin ama gıyabında konuşuyosun. Bu da nefsindeki kirlerin pis kokusu.

Keşke belli etseydiniz de gerçek yüzünüzü bilip bir daha size adım atmasalardı.
Kesin bu misafir kocanızın tarafindan biri. Kendi tarafınız olsaydı gelip burda böyle sallamazdınız arkasından.

Konu sahibi o kadar masum sormamış bence, yazım tarzından gayet adamı küçümsediği görünüyor bence, çok sinir oldum, çocuk bile anladı kokuyu fln yazmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…