Misafirin pis kokusu. Heryeri yikayasim geliyor

Yorumlarda aradım ama göremedim.
Gelen misafirler pijama takımıyla yatmamış mi onu merak ettim.
Bizim evde bir kadın bir erkek pijama takımı bulunur misafirlik. Olur da mecburi durumda birileri gelip kalmak isterse misler gibi takdim ederiz onlar da teşekkür eder uyurlar.

Zaten gelenler iyice pakca olsada çarşaflar ve yorgan yıkanır bizde.
Sanki pis kokana has bir temizlik anlayışı var gibi konuda.
Temizlik her zaman güzeldir ama karşıdaki insanı rencide etmeden eziklemeden.
Çiftçi insanların bazılarında o koku olabiliyor. Bence bir günlük geçici konuları bu kadar dert etmeyin. Çabuk yaşlanırsıniz. Madem ne güzel ağırladıniz öyle güzel kalın arkalarından kötü konuşmayın.

Uyku sersemi detay vermemişim haklısınız

Kuzum duşta olsa kokar galiba bunu burada en iyi bilenlerdenimdir. Benim dedemin evinin altı ahırdı hayvanları vardı evin çevreside tarlalarıyla çevriliydi. Yıkansada o koku artık derisine sinerdi. Saman kokusu tezek kokusu yıkansada kıyafetler dahi yıkansa kokar. Artık o kokuyada duyarsızlaşma oluyor temızlenselerde o kokuyu alamazlar. Eşimde çiftlikte veteriner bak çiftliğe gittim arabadan indim ağzımda ıkı kat maske ellerimi kapadım nefesimi tuttum ofisine geçene kadar ama yok nerdeyse o kokudan kusucaktım midem ağzıma geldi. Ama onlar artık duyarsızlaşmış bende ikinci üçüncü gidişimde alıştım. Adam her türlü kendine bakıyor. Gelir gelmez iş kıyafetlerini çıkarır ayrı yeri vardır. Duşunu alır ama bazen öperden ensesi ve saçları hafifte olsa kokuyor. O kadar şey kullanmasına rağmen siniyor. Ki eşim aşırı titiz ama arada illaki alıyorum o kokuyu zaten burnum aşırı hassas direk etkiliyor.

Ayar vere vere geziyorsun konularda

sana peki uye olurken “her konuda kendi fikrimi beyan etmeden once benden once fikir beyan edenlere sallayacagim” diye bir sey mi imzalattilar?

İşte Elektra Hanımcığım, bakın ancak sarılınca alıyormuşsunuz. Buram buram kokmuyor demektir bu da.
Misafirliğe giderken ya da toplum içine karışırken kıyafet değişilip duş alınsa kafi olacak demek ki. Sonuçta gidip herkes herkesin ensesini koklamıyor. Yani ne bileyim koltuğa koku sinecek kadar kokmaz ya.
Benim de burnum çok keskindir. Ve bu çoğu zaman cehennem gibi bir şey.

Ben buna katılmıyorum. Bu tarz cümleler kuruluyor çünkü insanlar da bu cümleleri hak edecek şeyler yapıyorlar.

Her üyenin olayları yorumlama şekli farklı. Kimisine doğru gelirken kimisine yanlış geliyor konu. Ve insanların dil ve yaşantısında yer etmiş bazı kalıp cümleler vardır, bu saydıklarınız gibi. E haliyle kısaca cevap verirken bunlar kullanılıyor.

Nasıl ki “hayırlısı olsun” gibi cümleler çoook sık kullanılıyorsa hemen her konuda, bu saydıklarınız da kullanılıyor.

Ha şu konuda haklısınız, laf olsun diye boşan vb diyenler de var evet ama, ta evliliğin en başında karakteri ortada olan adamları göz göre göre baba yapan kadınlara da “ bu adamı neden baba yaptın “ denir.

Ne yapalım yani, olan olmuş diye hiçbir şey söylemeyelim mi o konuya dair?

Bakın gereksiz uzatanlardan bahsetmiyorum, ancak burası bir forum sitesi ve herkes tarafsız şekilde fikrini yazıyor. Neden baba yaptın bu adamı, Allah evladın da hayırlısını versin gibi kalıplaşmış bazı cümleler, konu sahiplerinin yüzlerine vurulan gerçekleri yansıtıyor bence.

Bu yorumlara lafım yok demişsiniz ama aslında alttan alttan eleştiriyorsunuz insanları

Muhtemelen size göre duyar kasmak bu cümleleri kullanmak, ama şöyle düşünün, sizin bu mesajınızı da duyar kasmak olarak algılayacak birçok insan olacaktır

Yorumunuzu görünce fikrimi belirtmek istedim, herhangi bir art niyetim yok. İyi forumlar

**ha şimdi gördüm mesela, ruhunu yıka falan denilmiş sanırım. Bu kadarı da evet, biraz fazla olmuş gibi

yine düzelteyim, koltuk yıkanır ama insanın içi nasıl arınır vb den bahsetmiyorum çünkü bence doğru. ama git ruhunu yıka gibi coşkulu sözler bana biraz fazla gelirdi

Son düzenleme:
Ama eşim gidip tarla tapanla uğraşmıyor ve ya çiftliklerle ahırlar bir değil. Çiftliklerde hayvanların kaldığı alanların dört bir yanı kapalı değil bilmem kaç bin dönümlük alan yani. Hayvanların dışkıları bile yer otomatik mekanizmayla kayarak gidiyor saatlerce durmuyor ahırda bunlar mümkün değil. Arada baya fark var kısacası

Valla bilemedim ya, ben de köyde çalışıyordum. Bana da siniyordu, ama kıyafet değişip yıkanınca kokmuyordum.
Ama direkt hayvanla uğraşmadım, o konuda haklısınız.
Yani konu sahibi de çiftçi demiş, demek ki ahırda çalışmıyor. Belki kokmazdı diye şey ettim.

Ay o nevresim benim kayınpederiminkidir bence ayda 1 gidiyoruz odada bebeğimi uyutuyorum yemin ederim heralde 6 aydır falan aynı nevresim aynı kokuyla duruyor Yanımda çarşaf götürüyorum üstüne seriyorum öyle yatırıyorum, son gittiğimde gördü serdiğimi, kızım ben zaten o odada hiç yatmıyorum nevresimler temizdir dedi . Ben de baba ben evde de bişey seriyorum çocuk alerjikya deterjan falan dokunmasın diye dedim Ne diyim adama" ğokhuyo bu baba" mı diyim, diyemedim tabi. Eşim de farketti huylandığımı babasına baba bir temizlikçi ayarlayalım da şu camları falan bir silsin diye içerde konuştuğunu duydum. Valla pis insanlar bence pis olduklarını farketmiyolar. K.pederin evinde çay bile içemiyorum, bazen içiyomuş gibi yapıyorum zor bela bir yudum alıyorum, sonra soğudu unuttum diye kalkıp döküyorum. Çok da iyi bi insan ama gerçekten aşırı pis, parası da var aslında ama temizlikçi de almıyor ilginç gerçekten. Ama kendisi temiz mesela hep parfüm kokar saçı başı kıyafeti temizdir. Ben de öyle aşırı titiz biri değilimdir ama o evde hiçbiyerde huylanmadığım kadar huylanıyorum 3 gün kaşınıyorum akabinde

hahahah demek ki ve kv lerin hepsi aynı

Bir konuyu abartmasanız misafirliğe giderken en temiz ve en düzgün kıyafetimizi giymez miyiz?
Yada uzun yoldan gelene duş alıp almak istemeyeceği sorulmaz mı?
Konu sahibi sormuyorsa adam sorabilirdi duş alabilir miyim diye
Konu sahibinin tavrı sinirli ama o konuda haklı
Bazen kendimi uzaydan gelmiş gibi hissediyorum yorumları okuyunca

Benim kuzenimin eşi de veteriner,gün içerisinde civar çiftlikleri geziyorlar.Abla kıyafetlerini yıkarken oğürüyorum falan diyor hep.

haklı olabilirsin.ben köye gitmeyeli bir 20 yıl olmuştur en az.kızımın yanında oturan kız köyde oturuyor ordan gelip gidiyor ama onda koku yok.çocuk olduğundan hayvan vs işleri yapmadığından olabilir.zaten eve kim yatılı gelirse gelsin gider gitmez her şeyi yıkıyoruz ki ister temiz olsun ister pis.

Ya olur mu hayır zinhar kokmazlar! Düzgün yıkanırlarsa kokmazlar. Kokanlar pis olduğu için kokuyor.
Not:İroni

Bazen eşim köylere giderken gel beraber gidelim derdi,bazılarının evlerine misafir oluyorduk.Çogunluğunun evlerinin yanında ahırları oluyor.Evet bahçeden girer girmez o ahır kokusu kaplıyor ortalığı,ama o kadar temiz insanlar ki evleri mis gibiydi.İster istemez siniyor koku.Konu gereksiz uzadı,tekrar diyorum üslup çok önemli.Keşke güzel bir şekilde sorup fikrimizi isteseydi konu sahibi.

Nasreddin hoca hesabı sen de haklısın demek istiyorum bu konuda ki herkese

size değilde misafirinize gerçekten üzüldüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…