Bizde kendi makineye atar yıkar Allahtan agjkk Çamaşır sepeti vs ayrı banyoda çıkarır duşunu alır ki her şeyi mentollü banyoyuda bir güzel yıkar çıkar. Ona rağmen burnum aşırı hassas saçında falan nadirde olsa geliyor o koku oda hassas olduğum için dahada ayrı dikkat eder çiftlikte duş alır bırde gelir evde alır ama ben öğürmeyi ilk gittiğimde yaşadım adhjk hele tohumlama ve doğurtmada ohoo bayılcaktım onları diyemiyorum afhjk ama köy konusunda daha ağır insanlar kokar dedem bize geldiğinde hamama giderlerdi torun vs geldiğinde aynı koku olurduBenim kuzenimin eşi de veteriner,gün içerisinde civar çiftlikleri geziyorlar.Abla kıyafetlerini yıkarken oğürüyorum falan diyor hep.
Konu sahibesinin anlatımı hoş karşılanmamış lakin köyde tarla veya hayvanlarla uğraşanların üzerine mutlaka koku siner, şimdilerde genelde kimyasal gübre kullanılsa da hayvan dışkısından şerbetleme yapılır tarlalara, o da üstünüze siner, bazıları sabahın kör karanlığından akşamın zifirine kadar çalıştığından eve dönerken bile takatleri kalmaz yıkanmaz, misafir gelen adam da yıkanmamış olabilir.Valla bilemedim ya, ben de köyde çalışıyordum. Bana da siniyordu, ama kıyafet değişip yıkanınca kokmuyordum.
Ama direkt hayvanla uğraşmadım, o konuda haklısınız.
Yani konu sahibi de çiftçi demiş, demek ki ahırda çalışmıyor. Belki kokmazdı diye şey ettim.
Ben de eşimin kıyafetlerini defalarca üst üste yikadığımı bilirim,çıkarıyorum makineden kurutuyorum yine tereyağ,peynir gibi kokuyor pantolonlar.Ay Allah'ım yaBizde kendi makineye atar yıkar Allahtan agjkk Çamaşır sepeti vs ayrı banyoda çıkarır duşunu alır ki her şeyi mentollü banyoyuda bir güzel yıkar çıkar. Ona rağmen burnum aşırı hassas saçında falan nadirde olsa geliyor o koku oda hassas olduğum için dahada ayrı dikkat eder çiftlikte duş alır bırde gelir evde alır ama ben öğürmeyi ilk gittiğimde yaşadım adhjk hele tohumlama ve doğurtmada ohoo bayılcaktım onları diyemiyorum afhjk ama köy konusunda daha ağır insanlar kokar dedem bize geldiğinde hamama giderlerdi torun vs geldiğinde aynı koku olurdu
Ben her gün duş alamıyorum.Bencede normal insan dus alir her guntitizim filan demem hayatta ama dus derken vucudu yikasan 2 dk yeter. Cocuklar neyse ama buyukler icin rahatsiz edici
Geldi mi günde 2 kez yıkananlar?Hayır normal insan her gün duş almaz.
Normalligin kistasi, sizin normalleriniz değil
Valla her gün yaz harici ben de yapamam.Geldi mi günde 2 kez yıkananlar?Ben de spor yapan bir insanım. Hergun 2 kere duş alabilirim. Ama spor yapmadığım zaman kış aylarında 2-3 günde bir banyo yapıyorum.
Defalarca yıkıyorsanız koku gidiyordur ama sizde koku hassasiyeti oluşmuştur, kıyafetler temiz de olsa burnunuza peynir kokusu geliyordur.Ben de eşimin kıyafetlerini defalarca üst üste yikadığımı bilirim,çıkarıyorum makineden kurutuyorum yine tereyağ,peynir gibi kokuyor pantolonlar.Ay Allah'ım ya.
Evet aşırı hassasım bu konuda,özellikle yumurta kokusu beni mahvediyorDefalarca yıkıyorsanız koku gidiyordur ama sizde koku hassasiyeti oluşmuştur, kıyafetler temiz de olsa burnunuza peynir kokusu geliyordur.
Annemin de koku hassasiyeti vardı, koku olmasa dahi kokuyor derdi zamanla artık psikolojik mi yoksa cidden biz koku almadığımız halde o aldığı için mi bilmiyorum vücudu alerjik reaksiyon gösterip kabarmaya başlamıştı.
Herkesin normali baska tabii. Haftada 2 kez sac yikamak normaldir.Ben her gün duş alamıyorum.
Saçlarım çok kurutsam bile genelde faranjit olurum. Vücudumu bile 2 dakika sabunlayıp çıkacak gücü kendimde bulamıyorum
yaz aylarında her gün almaya özen gösteriririm ama bu mevsimde benim için vucudumu bile 2 dakika ovalamak büyük mesele haline gelebiliyor.
Haftada 3 gün anca
Evet cidden ağırdı Mune Hanım. Öyle ki migrenim tetikleniyordu. Benim için oldukça zorlu bir tecrübeydi valla.Konu sahibesinin anlatımı hoş karşılanmamış lakin köyde tarla veya hayvanlarla uğraşanların üzerine mutlaka koku siner, şimdilerde genelde kimyasal gübre kullanılsa da hayvan dışkısından şerbetleme yapılır tarlalara, o da üstünüze siner, bazıları sabahın kör karanlığından akşamın zifirine kadar çalıştığından eve dönerken bile takatleri kalmaz yıkanmaz, misafir gelen adam da yıkanmamış olabilir.
Bazı insanlarda kokulara hassas olabilir, ki rahmetlik dedem emekliliğinde boş kalmamak için kendine iş edinmişti, hayvan derilerini tabaklardı, hayvan derisi çok ağır kokar, dedem yardım istediğinde babam dahi dayanamazdı o kokuya, pis kokuyor derdi, deri başına ücret alırım deyip ben yardıma giderdim, işin içinde olunca kokuya alışıyorsunuz ve koku sizi rahatsız etmiyor ama başkası için ağır kokudur bu tip kokular.
temiz erkek mi var kiKv değil kız kp. Bizimkiler ayrı
Teşekkür ederim. Gerçekten merak ettiğim için sormuştum. Çünkü bazen ilk gelen yorumlar ne minvaldeyse sonrakiler de o doğrultuda oluyor. Şahsen ben bunu sevmiyorum. Fikir çeşitliliği ve farklı yönlerden bakmak daha güzel geliyor. Ben konu sahibiyle daha çok empati kurdum diye benim de kişiliğime laf edilmiş mesela. Belki koku hassasiyetim çok olduğundan olayı daha farklı yorumladım.Ben buna katılmıyorum. Bu tarz cümleler kuruluyor çünkü insanlar da bu cümleleri hak edecek şeyler yapıyorlar.
Her üyenin olayları yorumlama şekli farklı. Kimisine doğru gelirken kimisine yanlış geliyor konu. Ve insanların dil ve yaşantısında yer etmiş bazı kalıp cümleler vardır, bu saydıklarınız gibi. E haliyle kısaca cevap verirken bunlar kullanılıyor.
Nasıl ki “hayırlısı olsun” gibi cümleler çoook sık kullanılıyorsa hemen her konuda, bu saydıklarınız da kullanılıyor.
Ha şu konuda haklısınız, laf olsun diye boşan vb diyenler de var evet ama, ta evliliğin en başında karakteri ortada olan adamları göz göre göre baba yapan kadınlara da “ bu adamı neden baba yaptın “ denir.
Ne yapalım yani, olan olmuş diye hiçbir şey söylemeyelim mi o konuya dair?
Bakın gereksiz uzatanlardan bahsetmiyorum, ancak burası bir forum sitesi ve herkes tarafsız şekilde fikrini yazıyor. Neden baba yaptın bu adamı, Allah evladın da hayırlısını versin gibi kalıplaşmış bazı cümleler, konu sahiplerinin yüzlerine vurulan gerçekleri yansıtıyor bence.
Bu yorumlara lafım yok demişsiniz ama aslında alttan alttan eleştiriyorsunuz insanları
Muhtemelen size göre duyar kasmak bu cümleleri kullanmak, ama şöyle düşünün, sizin bu mesajınızı da duyar kasmak olarak algılayacak birçok insan olacaktır
Yorumunuzu görünce fikrimi belirtmek istedim, herhangi bir art niyetim yok. İyi forumlar
**ha şimdi gördüm mesela, ruhunu yıka falan denilmiş sanırım. Bu kadarı da evet, biraz fazla olmuş gibi
yine düzelteyim, koltuk yıkanır ama insanın içi nasıl arınır vb den bahsetmiyorum çünkü bence doğru. ama git ruhunu yıka gibi coşkulu sözler bana biraz fazla gelirdi
Neden ısrarla kokluyorsunuz, yıkayın kaldırın işte.Yok öyle bi sey degil
az önce tekrar koklamistim yorgani emin oldum tarla bitki gibi bi koku ama iğrenç inanın. Teşekkür ederim cevabiniz için.
Kokladıkça azalır diye düşündüyse demek ki.Neden ısrarla kokluyorsunuz, yıkayın kaldırın işte.
Vallahi üslup herşeydir.Bir insana "sen bu konudan ne anlarsın mal" da diyebilirsiniz " sizi bu konu hakkında yorum yapacak yeterli bilgi düzeyinde görmüyorum lütfen fikirlerinizi kendinize saklayın" da diyebilirsiniz ..Üslup budur.Adam kadını hem aldatmış hem şiddet göstermiş ise genelde boşanması en mantıklısıdir.Hic kimse mutlu evliliği ile ilgili konu açmıyor konular bu yönde olunca cvp boşan oluyor.Gelelim adamın yemediği halt kalmayıp ısrarla yapılan çocuk konusuna,ne dememizi beklersiniz bu gelişimini tamamlamamis bazı insansı varliklara bir çocuk dahi fazlayken 3 çocuk yapılması alkışlanmali miBu siteye kayıt olmadan önce belli başlı cümleleri mi ezberletiyorlar? Hep aynı kalıpta cümleler okuyorum ve cidden merak ettiğim için soruyorum. Örneğin: -Üslup her şeydir. -Allah X’in de hayırlısını versin. -Boşan -Peki neden bu adamı baba yaptınız? Gibi. Bu yorumlara lafım yok da cümleler hep aynı kalıpla kuruluyor o ilgimi çekti
Kimyasal kirlilik konusunda çok haklısınız. Dünyayı titiz ev hanımları kirletiyor.Hayvancılıkla uğraşırsa kokar çok normal
Benim köyüm bundan 10 sene önce bildiğin ahır gibi kokuyodu
Hayvancılık çok olduğundan
Köy kokuyodu diyorum bak yani
Hatta babaannem omosunu calgonunu eksik etmediği halde o çamaşırlar serildiği an kokmaya başlardı
Bunun pislikle alakası olduğunu sanmıyorum
Mis gibi kokmasıda çok temiz olduğu anlamına gelmiyor malum kimyasal kirlilik oluyor
Temizim diye böyle saçma hallere girmeye gerek yok yani elbette çıkar kokusu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?