Yedikleri peyniri,sütü,yoğurdu bu insanlar yapıyor emek veriyor. Zahmetli bir iş yapıyorlar. Birde böyleleri çıkıp ayyy kokuyor diyor.Kesinlikle öyle.
Evde ahır haricinde agır bir koku varsa lagım vs hariç (bazen giderlerden gelebiliyor) o insana derim ki evet temizlik hususunda baya baya eksik, kaba tabirle pis oglu pis.
Bizim saçlarımız bile o dönem dedemlere gittiğimizde kokardı ve artık kokuya orada kaldığımız sürece alıştıgımız için farkına varmazdık ne zaman ki evimize dönerdik o vakit komşum derdi kız üzeriniz yine ahır kokmaya başlamış diye
Ne yaparsanız yapın yani insanın kaderi gibi üzerine yapışıyor anacım o koku.
Yün yorganlar hele kokuyu zaten direkt çektiği için ne yaparsanız yapın geçmez.
Ne zaman ki hayvanlar ortadan kalkar evin içindeki her şeyi yıkarsınız anca o zaman çıkar.
Benim eşim bir peynir fabrikasında gıda mühendisi,o peynir kokusu öyle bir siniyor ki kıyafetlerine hangi deterjanı,hangi yumuşatıcıyı kullanırsan kullanayım yine de kalıyor bazen.O emekçiler olmasa aç kalırız ama işte nasıl anlatırsın.Yedikleri peyniri,sütü,yoğurdu bu insanlar yapıyor emek veriyor. Zahmetli bir iş yapıyorlar. Birde böyleleri çıkıp ayyy kokuyor diyor.
5 yildizli otel gibi diyosun yanibenim hic yatili misafirim olmadi ancak bekarken annemin evindeki duzen boyleydi, annem kullanilmamis ic camasirlari, hazirliksiz geldiyse dis fircasi, havlusuna kadar bas ucuna koyardi. o zamanlar dogal gaz yok tabii sofbenin hazir oldugunu ne zaman isterse dus yapabilecegini belirtirdi, oyle gorduk icra etmedim ancak gorgumuz bu sekilde.
illa insanlar kirli olunca yikanmazlar ki enerji degisir bi sudan gecince, yoldan gelirse yorgunlugu alir, dil bir seyi nasil guzel soylerse karsidaki kisi de art niyetli degilse duzgun algilar saniyorum.
Bencede normal insan dus alir her gunHayır normal insan her gün duş almaz.
Normalligin kistasi, sizin normalleriniz değil
Normal olan bu değil mi zaten? Ben herkes misafirine bunları sunuyor sanıyordum. Bizim evlerimizde misafir pijamasına kadar bulunur hazırlıksız gelen olur diye.benim hic yatili misafirim olmadi ancak bekarken annemin evindeki duzen boyleydi, annem kullanilmamis ic camasirlari, hazirliksiz geldiyse dis fircasi, havlusuna kadar bas ucuna koyardi. o zamanlar dogal gaz yok tabii sofbenin hazir oldugunu ne zaman isterse dus yapabilecegini belirtirdi, oyle gorduk icra etmedim ancak gorgumuz bu sekilde.
illa insanlar kirli olunca yikanmazlar ki enerji degisir bi sudan gecince, yoldan gelirse yorgunlugu alir, dil bir seyi nasil guzel soylerse karsidaki kisi de art niyetli degilse duzgun algilar saniyorum.
Misafir eve girer girmez , sen bir duş al ben de yemek hazırlayayım deyince hangi misafir hemen tamam deyip duşa girer allah aşkına :) Yüzde 99 hayır diyecekti zaten adam.Yok be olmazdı. Koksun kokmasın yatılı gelen misafire direkt teklif ederim ben. "Sen istersen şimdi gir sıcak bir duş al, ben de o sırada yiyecek içecek bir şeyler hazırlayayım sonra rahatça uyursun". Bu cümle kimseyi kırmaz hatta ben de bir gün yatılı misafirliğe gidersem aynı tavrı görmek isterimZaten normal bir insan her gün duş almaz mı hem temizlenmek hem de günün yorgunluğunu atmak için?
Olan olmuş artık. Koltuğu yıkatın, geçer. İyi geceler dilerim.
gercekten icten gelen bir teklifse ortam da musaitse neden tamam demesin? niye %99 gibi bir oran belirlediniz anlamadim.Misafir eve girer girmez , sen bir duş al ben de yemek hazırlayayım deyince hangi misafir hemen tamam deyip duşa girer allah aşkına :) Yüzde 99 hayır diyecekti zaten adam.
Misafire ve durumlara göre değişen bir şey bu. Örneğin, benim yakın arkadaşım yada kuzenim , işten çıkmış akşam bize kalmaya gelmiş olsa, o girebilir evet duşa ama bu adam girmeyecekti bence yüzde 99 evet, normal akışa ters, ki zaten adamın kıyafetlerinden de o koku geliyordur büyük ihtimal, duş alsa da geçmeyecekti o da başk bir konu.gercekten icten gelen bir teklifse ortam da musaitse neden tamam demesin? niye %99 gibi bir oran belirlediniz anlamadim.
bize yatili misafir pek fazla gelmez ama geldiginde ayni sekilde teklifte bulunuruz, onlar icin hazirligimiz da vardir. ben reddedene cok nadir rastladim.
Olur mu cnm. Niye hayır desin. ‘’ Yoldan geldin bir duş al bak orda her şey var. Bi rahatla kasların gevşesin ‘’ dersin. Önden de hazır edersin. Bnm akrabalar hemen girer. Alışıklar zaten. Kızım bn bi duş alayım bi terim aksın derlerMisafir eve girer girmez , sen bir duş al ben de yemek hazırlayayım deyince hangi misafir hemen tamam deyip duşa girer allah aşkına :) Yüzde 99 hayır diyecekti zaten adam.
Bir şey soracağımYüzüne söylemezsiniz ama orda burda dedikodusunu yaparsınız dimi. Melek kalplisiniz çünkü
bu adamin nereden geldigini bilmiyoruz ki. belki de uzaktan geldi. yakin arkadas vs ile ilgili bir sey demiyorum bence gorgu bakimindan teklif edilmeli eve yatili gelen misafire.Misafire ve durumlara göre değişen bir şey bu. Örneğin, benim yakın arkadaşım yada kuzenim , işten çıkmış akşam bize kalmaya gelmiş olsa, o girebilir evet duşa ama bu adam girmeyecekti bence yüzde 99 evet, normal akışa ters, ki zaten adamın kıyafetlerinden de o koku geliyordur büyük ihtimal, duş alsa da geçmeyecekti o da başk bir konu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?