Misafirler ve Mukemmeliyetci Yapim

sstsessizol

Kayıtlı Üye
18 Nisan 2017
2.514
3.369
63
Kizlar merhaba.

Benim derdim eve gelen misafir kabul aşamalarındaki streslerim ve benim telasli yapim.

Evlendikten sonra ogrendim ev islerini. Birileri gelcek oldu mu tutusuyorum, bir panik, bir stres. Her seyim misafir gelene kadar hazir olsun istiyorum, olmayinca da misafir gelene kadar evde teror estiriyorum...

Esim bikti benim bu mukemmeliyetci yapimdan. Adam eve misafir cagirmaya korkar oldu. Bu mevzular yuzunden kac kere tartistik sayamadim bile.

Bide bi kaç kez evimize gelen yatılı misafirler bize gün belirtmeden uzun süre kaldılar, mesela birilerinin 1 gunlugune geldiğini düşündük ama 3 gun kaldılar, birileri 2 ay kaldı (2 ay olan saglık sebebiyleydi). Artık yatılı misafir gelecek diye ödüm kopar oldu

Benim gibi misafire hazırlık aşamaları aşırı stresle geçenler var mı?
Ya da bana tavsiyelerde bulunmak isteyenler var mı?

Bekar ve dertsiz oldugum gunleri mi ozledim yoksa?

Son düzenleme:
Benimde misafir gelmeden hersey hazir olmali.. ama ben fazla stres yapmam.. sadece yemeklerin lezzetli olmasina ozen gosteririm..

Evin temizdir zaten mutlaka. Onun dışında çok sık misafir ağırlıyorsan ve çat kapı gelmiyorlarsa akşamdan hazırlayıp sabaha pişirme vs yapabilirsn. Ha Cat kapı geliyorlarsa da umduğunu değil de bulduğunu yiyecek. Ha ben onu da yapamıyorum diyorsan o zaman buzluğa bişeyler atacaksin ve onlar gelince pişirip önlerine koyacaksın.

Son düzenleme:

çatkapı gelen cok yok sukur, yoksa iyice sıyırırım
bir gece önceden yapmak en güzeli galiba haklısınız.

Ahahahhaaa ayni benim evlilikte ki ilk iki yılım vallaha kendimi gördüm misafir gelecegi zaman evde terör esitirirdim. girilmeyecegini bildigim halde yatak odama kadar didik didik temizler toplar, cesit cesit ikramlar hazirlamaya çalışırdım. eşim cok kızardı rahat ol, bu kadar ceside gerek yok, ev zaten temiz vs diye....

sonuç ne oldu dersen 2 yildan sonra elim pratiklesti artik biraz daha hizli yaptigim icin paniklemiyorum. biraz da rahat olmayi öğrendim mesela yetistiremiyorsam yatak odasini filan toplamam kaparim kapisini hatta kilitlerim yetistiremiyeceksem daha az ikram hazirlarim. mesela yerler temiz görünüyorsa vileda yapmam sadece süpürürüm. sen de zamanla alisirsin

Bu resmen benim ablam.. Yani eve misafir gelecegi zaman degil de kendi arkadaslari gelecegi zaman her sey mukemmel olsun ister. Bir keresinde annem anneannemin yanina gittiginde ablamla ikimiz kalmistik ve onun arkadaslari gelecekti. Bu arada ablamin arkadaslarida benim öğretmenlerim. Sabah evde teror rstirdi manyak gibi temizlik yaptim bana dedi ki kokuyosun git yikan... Sabir ceke çeke gittim dus aldim ki zaten alacaktim.. Sonra misafirler gelmeden dedi ki sen bizle mi oturacaksin git odanda otur.. Ay sinirlendim ahshd

Ya inanın her misafir mevzusunda eşimle patlamaktan, sorun çıkarmaktan, evde teror estirmekten bıktım.

Her defasında diyorum bi sonraki misafir hazırlıgı stressız sakince gececek, esini üzmeden diye. Ama kendimi stresin ve eşimle tartısmanın göbeğinde buluyorum

Bazen düşünüyorum yazık adam daha hamarat ve çok misafir seven biriyle evlenseydi de bu konularda hiç sorun yaşamasaydı diye.

ay hiç güleceğim yoktu, Allah da sizi güldürsün

Yatılı misafire ne hazırlığı allah aşkına bulduğunu sizinle yiyecek
NOrmal akşamlık misafire ise elinizden geldiği kadar olmazsa olmaz yani olduğu kadar :)

oof tamamen aynı buralar da
kendini rahat olmaya alıştır. evini aşırı temizlemeden misafir ağirla mesela ama seni kinamayacagini bildigin kisiler olsun ki için rahat olsun. hazir ikramlar da koy arada. bi de ben misafirlige gittigim evlere dikkat eder oldum sanki millet benden cok mu temiz... kiminin dolapları el izi icinde kiminin camlari resmen çamurlu... onlar da böyle seyler gördükçe ben de rahatliyorum

bi de önceden hazilik yapmak daha rahat oluyor. mesela misafir cuma gelcekse carsamba salonu yatak odasini temizlerim persembe mutfak banyo oturma odası vs ve ikram işini persembe ve cumaya bölerim.

Yatılı misafire ne hazırlığı allah aşkına bulduğunu sizinle yiyecek
NOrmal akşamlık misafire ise elinizden geldiği kadar olmazsa olmaz yani olduğu kadar :)

ay sormayın yatılı da olsa surekli ayaktayım, onu yapayım bunu getireyim....
ee millette bizim evdeki rahatlığı, hizmeti başka yerde görmüyor mu ne yatılıya gelen kaldıkca kalıyor.
ama olan bana ve eşime oluyor.

bide akşam sadece çaya az gelen oluyor. genelde yemeğe geliyorlar, sonrasında çay.

Ben varım ,elim ayağıma karışır .Hele o gelen yemeğe gelirse ne yemeklerim güzel olur nede paniğim biter.Ramazan ayında hamileyim diye seviniyorum valla .Misafir gelsin çok isterim ama olmuyor işte stres yapıyorum .

tavsiyelerinize uycam inşallah
çok çok teşekkür ederim

ııı şey bide mesela eşiniz telefonda konuşuyor diyelim, misafir kabul edecek ya da davet edecek. O andaki sakinliği nasıl sağlıyorsunuz? Yani şimdi ne gerek vardı davet etmeye ya da başka zaman gelsinler muhabbetlerinizi

e iyi işte yemeklik birşey hazırladınız mı çay sade gider zaten
Yanında hiçbirşeyde yapmayın.
Allah aşkına bunu gerçekten söylüyorum kendinizi ve eşinizi bu kadar germeye yıpratmaya değmez
Birde az misafir kabul edin yani ayda 4 se bunu 1 e indirin gibi gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…