• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

misafirler

Off yine kaynanami getirdiniz aklima :KK11:
Bi yere gitti mi 12 den once kalkmaz. Insanlar esner dururlar. Yok! Yine yok. Bence avrupayla alakasi yok tsmamen gorguyle alakali

bazen bende kalkıyorum iş falan yapıyorum kitaplarımı açıyorum ders çalışmaya başlıyorum yine tık yok

Yani benimde çok gelenim gidenim olmaz ama. Kahvaltıysa kahvaltı akşamsa akşam yemeği diye gelirler. Ama şunu da söyleyim tamamen karşı tarafla ilgili birşey bu. Kendini bilen vakitlice kalkıyor gidiyor evine.. size gelenlerde hep aynı kafadanmış.. 3 öğün yer gideriz kafası:KK72:

Kahvaltıya çağırdığında öğleden sonraya başka işin olsun. 2'de hastane randevum var gitmem lazım ya da alışverişe çıkıcaz bugün ama kahvaltıyı birlikte yapalım istedim diyebilirsin. Böyle böyle alışırlar zamanında gitmeye.

Bir komşumuz vardı bizim böyle. Kadın akşam çaya gelir koltukta uyurdu. Annem en sonunda x hanım uykun varsa yatağı açayım demeye başladı. Birkaç kereden sonra artık uyku vakti gelince evine gitmeye başladı.

bi kaç defa gerçekten öyle oldu.işim vardı ben üstümü giyip kapıya yönelmeden kalkmadılar. beraber çıkalım dediler...

Seni çok özledim beeennn.
Ama sana da gelinmez ki ne zaman gideceksin diye sorarsın..

Bi kere de az bi kek yapmistim gorumcemle esimin babannesini cagirdim, butun sulale teker teker bana geldi is cikisi. Haber yayilmis yaseminlere kek yemeye gidiyoz diye:KK53:
Ben de misafirligin b.kunu cikaranlari hic sevmem.
Gittigim yerde de fazla can sikmadan vakitlice kalkmayi severim.

o benimde başıma geldi :KK71:

bi kaç defa gerçekten öyle oldu.işim vardı ben üstümü giyip kapıya yönelmeden kalkmadılar. beraber çıkalım dediler...
Otur sen otur kendi evin gibi deseydin
Mazallah ciddiye alirlar bi de

carrıe sen neler yapıyrsun ya
esının memlketıne yerlesyın ev hanımı oldun cıktın

ne bileyim sekerım bızde aksam yemegınden sonra turk kahvesı olur
türkiyede çay ıcıyorlar uzatıyorlar işi
hem sen neden sureklı konu komsuyu aksam yemegıne cagrıasınkı :D

çağırmıyorumki. kendileri söylüyolar bi gün sana gelecez atıyorum kahvaltıya, akşam yemeğine falan ve her gördüklerinde söylüyolar sonra ben gün belirliyorum işte şekerim

Yahu bazen benimde sabahtan kendimi bi yere atıp sabah-öğlen-akşamı çıkarasım geliyo :KK50:

Ama size her gelen bunu istiyo anladığım kadarıyla...

Bulunduğunuz yere has birşey olabilir belki :KK24:

galiba öyle, buraya has bişey çünkü bende onlara gittiğimde (çok nadir giderim) 2 saat oturuyorum mesela kalktığımdada aaa bu ne aceleee daha yeni geldin yaaa falan diyolar

o benimde başıma geldi :KK71:
O gun aksam yemegine kadar bizdeydiler, ben de yemegi iki kisilik yapiyorum kalmasin diye, o gun de oyle oldu yemegimi yapayim hazir olsun gorumceyle iki muhabbet dondururuz dedim ev toplama kampina dondu:KK53:
İnsan uzuluyor da yemek yetmeyecek telasi yuzunden.

Böyle misafir de ilk defa duyuyorum farklı şehirden gelse neyse de bir günü misafirlikte geçirmek nedir? Bence görgüsüzlük valla kusura bakmayın. İnsan düşünmez mi bu kadın hep bana mı bakacak işi gücü vardır diye?

eşimin çalışma saatleride serbest, kendisi belirliyo, bazen erken geliyor, bazen geç gidiyo işe, o geliyo girip yatıyor kalkıyor onlar hala orda

banım yeni açıldı herkese merhaba :KK50:

bu benim bilgisizliğimmi yoksa kültür çatışmasımı? uzun süre yurtdışında kaldığım için bazı şeyleri eksik biliyor olabilirim. ama bu benim için gerçekten bir sıkıntı olmaya başladı çünkü misafirden soğumaya başladığımı hissediyorum.
sanırım burda adet böyle : birini kahvaltıya davet edersin gelir kahvaltı yapar, oturur.öğlen yemeğini yer, oturur, akşam yemeğini yer, oturur, akşam 11 oldumu evine gider.
öğlen yemeğine çağırırsın aynısı. akşam yemeğine çağırdınmı 12 den önce gitmez.
sırf oturmaya çağırırsın bi çay içemeye aynı şekilde. 11-12 den önce gitmezler.
ben artık birilerini eve davet etmeye korkar oldum. hoş benimde çok arkadaşım yok, kendi arkadaşlarım geldiklerinde zaten 2 saatten fzla durmuyolar. ama konu komşu, akrabalardan böyle oluyor yaa. uzaktanda gelmiyolar, yan sokaktan.ve sık geliyorlar.
bir insan neden komşusunun evinde , kahvaltıya çağırılmasına rağmen, gece 11-12 ye kadar durmak isterki? ben birini kahvaltıya çağırdığımda o gün başka hiçbişey yapmıyorum. o gün komple yanıyo benim için. bundan sonra galiba herkesi sadece akşam yemeğine çağıracam...
Ay cnm neler yazarlar şimdi neler . Tahammülsüz olursun , pinpirikli olursun , ne var bunda derler .. Derlerde derlerr .. Onu yazanlar 6,7 saat oturan gruptur , kendilerine gitsen diken üstüne anca 1,2 saat /: bende gittiğim yerde 1,2 saatten fazla kalamam bana gelen yayılır .. Herkese hoşgörü gösterdim hoşlanmasamda nezaketen katlandım en son kötü ben oldum . Dışarda buluştuk hesap kaktırılan taraftım ödedim ödedim bişi dedim , aaa bi hesabın lafını yapan cimri oldum, öle işte nerden geldiğin önemli değil burada bi ezen bide ezilen taraf var .

Valla canım biz Türklerde var işte öyle bir alışkanlık gerçekten kahvaltıya ya da öğlene çağırırsın akşama kadar oturur yer içer işi var mı, yalnız kalmak istiyor mu, tüm gününü bloke etmeyeyim demez. Bir de bunun şöyle bir şekli var canım; sırf gitmek istedi olsun diye yarım ağızla ay ben kalkayım geç oldu der, sen de aslında gitmesini istiyorsundur evde işin vardır, yemeğin yoktur daha filan ama hani ayıp olmasın demedi olmasın diye aa canım erken daha otursaydık biraz daha dersin ama karşındaki de anlayacak şekilde dersin ısrar da etmezsin ve zaten misafir de bunu demeni bekliyordur daha ilk demen de hatta cümlen bile bitmeden iyi oturayım bariii der korktuğun da budur zaten ve oturur kalır :mad:

Yani benimde çok gelenim gidenim olmaz ama. Kahvaltıysa kahvaltı akşamsa akşam yemeği diye gelirler. Ama şunu da söyleyim tamamen karşı tarafla ilgili birşey bu. Kendini bilen vakitlice kalkıyor gidiyor evine.. size gelenlerde hep aynı kafadanmış.. 3 öğün yer gideriz kafası:KK72:

öyle öyle elişlerini falanda getiriyolar, yedek el işleri falan
ben ise sıkıntıdan patlıyorum

Back
X