- Emoji Skoru
- 32.550
- Puanlar
- 528
- Konu Sahibi cameronhowe
-
Ay bi canlandırdım da allah korusun shdhfMisafirlik adabı deyince bende gelip evin içine sıçıp giden görgüsüz hijyensiz tipler çıkacak konudan sandım.
Cidden ben de hic bayılmiyorum. Gelsinler de istemiyorum yalan yok simdiAmannn demekki naz yapıyor boşver o zaman.
Eğer gelirse ve hazırlıksız yakalanırsan sende dersinki ‘ya keşke önceden bilseydim kesin olarak geleceğini, neler neler hazırlardım’
Bayram öncesi olan günlerde tatile gitsek, dönüşü bayram demek. Aslında asıl bayramda kurban isleri varken başımda misafir olsun istemem. Ben gelsin de bayramdan önce gitsin istiyorumBiz tatil planı yaptık dönüşte haberleselim deyip kesip atmayip niye süreci uzattiniz ki bu kadar
Yani şu an o kadar şaşırıyorum ki yazdıklarınıza.Öyle gercekten de biz davet etmedik. Hatta muhtemelen cocuklarina değişiklik olsun eglence çıksın diye kayinvalidelere gitmememizi istedi, tamam o zaman siz gelmeyin biz size gelicez falan diye israrci oldu başta. Sonra bi üşendi galiba tuhaf tuhaf hareketler. Aşırı sinir olmakla birlikte yakinda yurtdışına tasinacak ve uzun süre göremeyecegimiz icin gelmesinde istekli olduk. Şimdi böyle yapiyor. Kaldi iki gün, evde napacagimi şaşırdım resmen hala bi cevap alamadik masallah
Anlamadığınız şu, bunu dedik. Birkac kez sorduk. Bakariz yaa babamlar da gelirse cumartesi geliriz bayramdan once döneriz, onlar gelmezse ben pazar gelirim belki. Belki de gelmem bilmiyom ki falan böyle lafi dolandirip duruyor. Karar verememişmiş. Hicbir net cevap vermiyor birkac kez sorduk gectigimiz hafta boyu. Artik biz ar ettik sormuyoruz o bisey dicek diye bekliyoruz, persembe oldu demiyorYani şu an o kadar şaşırıyorum ki yazdıklarınıza.
Yaaa geleceksen gel gelmiceksen bizi oyalıyıp durma be kadın carlayın demiyoruz ki zaten.
Eşiniz arayıp,ablacım malum bayram uzun kısa bir tatil planımız da var şu şu gün diğer günler müsaitiz ne zaman istersen buyur gel diyecek bitti gitti.
Bunun nesi bu kadar zor ve çetrefilli olabilir, yurt dışına taşınmasıyla da alakası yok ki bunun.
Tamam siz tatildeyken gezideyken gelemeyeceğine göre onun kararına bırakılacak bir durum yok ortada.Anlamadığınız şu, bunu dedik. Birkac kez sorduk. Bakariz yaa babamlar da gelirse cumartesi geliriz bayramdan once döneriz, onlar gelmezse ben pazar gelirim belki. Belki de gelmem bilmiyom ki falan böyle lafi dolandirip duruyor. Karar verememişmiş. Hicbir net cevap vermiyor birkac kez sorduk gectigimiz hafta boyu. Artik biz ar ettik sormuyoruz o bisey dicek diye bekliyoruz, persembe oldu demiyor
Sizi çok iyi anlıyorum benim de var çevremde böyle kişiler çok yorucu bir şey bu ben de sizin gibi netliği seviyorum son dakika ya da belirsiz ucu açık planlardan hoşlanmıyorum. Ama şu da bir gerçek ki erkekler iş bitirici olamıyor samimyetiniz varsa tstlı dille siz konuşun çünkü kötü olmak kestirip atmak istemiyorsanız belli yani. O yüzden net bir şekilde hatta belirsizliği sevmediğinizi kendinizi ona göre ayarlayacağınızı kaç gün kalıcaklarını falan net bir şekilde söyleyin olur da gelmezseniz bayram evde geçsin istemiyorum ona göre planımızı netleştirelim deyinAnlamadığınız şu, bunu dedik. Birkac kez sorduk. Bakariz yaa babamlar da gelirse cumartesi geliriz bayramdan once döneriz, onlar gelmezse ben pazar gelirim belki. Belki de gelmem bilmiyom ki falan böyle lafi dolandirip duruyor. Karar verememişmiş. Hicbir net cevap vermiyor birkac kez sorduk gectigimiz hafta boyu. Artik biz ar ettik sormuyoruz o bisey dicek diye bekliyoruz, persembe oldu demiyor
Anlayışsızlığa maruz kalmak çok kötü cidden. Gelmek istiyorlarsa engel olmayalim diye hic tatil planımız olabileceginden bahsetmedik. Evde oturup hazirolda kendilerini beklicez saniyorlar heralde. Yani cidden kimsenin kalbini kirmak istemiyorum uzun bi süre görüşemicez sonucta. Ama eş ailesi ne kadar iyi olsalar da sevilmiyor işte. NaparsinSizi çok iyi anlıyorum benim de var çevremde böyle kişiler çok yorucu bir şey bu ben de sizin gibi netliği seviyorum son dakika ya da belirsiz ucu açık planlardan hoşlanmıyorum. Ama şu da bir gerçek ki erkekler iş bitirici olamıyor samimyetiniz varsa tstlı dille siz konuşun çünkü kötü olmak kestirip atmak istemiyorsanız belli yani. O yüzden net bir şekilde hatta belirsizliği sevmediğinizi kendinizi ona göre ayarlayacağınızı kaç gün kalıcaklarını falan net bir şekilde söyleyin olur da gelmezseniz bayram evde geçsin istemiyorum ona göre planımızı netleştirelim deyin
Neden görümcenize kibarca kesin birşey söyler misin bizde ona göre bayram tatili için planımızı ona göre yaparız diye sormuyorsunuz bu kadar kıvranmaya da gerek kalmaz ayıp bişe olacağını da düşünmüyorum ayrıca oda haklı olarak siz kurban bayramlarında biyere çıkmadığınız için yine öyle olacağını düşünüyor olabilir hani zaten onlar evde geçiriyorlar bayramı evdeler diye kesin birşey demiyor belkideBirkaç gündür aşırı sinirime dokunan bi konu var. Cidden haksız mıyım diye bi içimi dökmek istedim. Ailelerimizden uzak bir şehirde yaşıyoruz. Ve evlendigimden beri kurban bayramlarında memlekete gitmeyi pek tercih etmiyorum. Gidip kayinvalide evinde köyünde onlarin kurban işine girip bedava işçilik yapacağıma evde kendi kurbanımı keser ona emek veririm diyoruz bastan beri. Bu yıl da öyle karar verdik yine. Ki zaten kurban bayramindan birkac hafta sonra bize gelmeyi planliyorlar. Pek sık gelmezler, 7 sene olacak evleneli 3 kere falan gelmişlerdir. Yatılı misafir agirlamak zor gelse de , zaten pek gelmiyorlar diye ben buyrun gelin deyip israrci oluyorum. Bu yıl ama ilk kez bu kurbanda oraya gitmeme kararimiza saygi duymayıp aşırı sekilde ısrarcı oldular, biz tamam demedigimiz halde kendilerince plan yaptilar gelirsiniz burda kesersiniz vs diye, görümceme falan bize sormadan geliyolar vs demis kv. Bu durum biraz tadımı kaçırmıştı zaten. Biz tatilin kalan kisminda birkaç günlük bi tatil plani yapariz belki, gezer dinleniriz diyorduk. Ama sanki memlekete gitmesek evde mutsuzluktan ölürmüşüz gibi orda 9 gün napacaksiniz falan diye baya söylendiler. Büyük görümcem de kayinvalidemlerden de uzakta baska sehirde yasiyor. Eşi şu an uzakta, 2 cocuguyla bayramda kv gile gidecek. Bize siz gelmiyosaniz ben oglanlari alip size gelirim bayramda cocuklara değişiklik olsun dedi. Bizim tatil vs plani yatti. Neyse tamam buyur gel dedik. Önce kesinmis gibi konuştu. Sonra bi vazgeçtim dedi. Şimdi nerdeyse her gün esimle konusmasina ragmen hala bakarız belli degil belki geliriz belki gelmeyiz diyor. Delirmek uzereyim. Cumartesi veya pazar gelmeyi, bayramin ilk iki günü de dahil kalmayi planliyor ama bakariz ya bakariz diyip duruyor. Hala karar vermemiş ve bize kesin bir şey söylemiyor. O kadar sinirime dokunuyor ki artık. İşim gücüm var, geleceklerse hazırlığım olur, alışverişim olur. Gelmeyeceklerse bi gezme plani yapcaz belki, rezervasyon vs yapicam gerekirse. Bu dusuncesizlik beni çıldırtmak üzere. Eşime de sorup duruyorum o da arada kalıyor. Kırk yilda bi geliyolar, gelmeyin der gibi olmasin diye sürekli sormak ustelemek istemiyoruz ama o da insan gibi gelicez veya vazgectik gelmicez demiyor. Biz onun keyfini mi beklicez bayram tatilimizi heba edip? Ne yapalim sizce ya
Kurban bayramlarında bi yere çıkmıyor degiliz. Memlekte aile evine gitmiyoruz. Bayram tatili boyle 9 gun falansa bi yerlere elbet cikariz evde mi oturucaz. Biz cok gezen bir aileyiz aslinda pek evde durmayiz. Ama sanki eve hapsolup kalicaz gibi demagoji yapip durdu kayınvalidem falan da bu bayram. Dertleri ne anlamadim vallaNeden görümcenize kibarca kesin birşey söyler misin bizde ona göre bayram tatili için planımızı ona göre yaparız diye sormuyorsunuz bu kadar kıvranmaya da gerek kalmaz ayıp bişe olacağını da düşünmüyorum ayrıca oda haklı olarak siz kurban bayramlarında biyere çıkmadığınız için yine öyle olacağını düşünüyor olabilir hani zaten onlar evde geçiriyorlar bayramı evdeler diye kesin birşey demiyor belkide
Eşimin ailesi ilk defa gelecekti ama gün falan da vermediler bu ay içinde geleceğizdediler. bana tabi anksiyete perileri yüklendiAnlayışsızlığa maruz kalmak çok kötü cidden. Gelmek istiyorlarsa engel olmayalim diye hic tatil planımız olabileceginden bahsetmedik. Evde oturup hazirolda kendilerini beklicez saniyorlar heralde. Yani cidden kimsenin kalbini kirmak istemiyorum uzun bi süre görüşemicez sonucta. Ama eş ailesi ne kadar iyi olsalar da sevilmiyor işte. Naparsin
Siz en iyisi dediğim gibi açık açık sorun tabiki üslup çok önemli hani güler bir yüzle samimi bir şekilde en azından kararınız ne bizde ona göre plan yapalım diye sorsanız yanlış anlamaz diye düşünüyorum sonuçta tabi kesin birşey söylemezse bayramda evde kos kos oturmakta sıkıcı olurKurban bayramlarında bi yere çıkmıyor degiliz. Memlekte aile evine gitmiyoruz. Bayram tatili boyle 9 gun falansa bi yerlere elbet cikariz evde mi oturucaz. Biz cok gezen bir aileyiz aslinda pek evde durmayiz. Ama sanki eve hapsolup kalicaz gibi demagoji yapip durdu kayınvalidem falan da bu bayram. Dertleri ne anlamadim valla
Ya bizim o kadar gelen gidenimiz yok ki. O kadar kendi başımızayız kiEşimin ailesi ilk defa gelecekti ama gün falan da vermediler bu ay içinde geleceğizdediler. bana tabi anksiyete perileri yüklendiçünkü misafir gelmeden hazırlığımı yapn biriyim misafir varken yemk falan uapamıyorum ben. Sürekli eşime soruyordum belli değil belli değil deyip duruyorlardı. En son buzluğa koydum koyabileceğim ğrünleri hazırım olsun diye ve gelmeden bir gün önce akşamında hatta gecesinde geliyoruz yarın öğlen ordayız dediler çok sinir bozucu bir şey gerçekten. Geceden iş yapamadım sabah erken kalkan biri de değilim normalde ,öğlene kadsr ne yapabilsiysem o neyse ki 2gğn kaldılar
Biz hic telefonda konusmuyoruz ki normalde şimdi nasil sorayım bilmiyorumSiz en iyisi dediğim gibi açık açık sorun tabiki üslup çok önemli hani güler bir yüzle samimi bir şekilde en azından kararınız ne bizde ona göre plan yapalım diye sorsanız yanlış anlamaz diye düşünüyorum sonuçta tabi kesin birşey söylemezse bayramda evde kos kos oturmakta sıkıcı olur
Hiç telefonda konuşmuyorsaniz evet şimdi arasanız der gideceğimiz için etekleri tutuştu hiç aramayan gelin beni aradıBiz hic telefonda konusmuyoruz ki normalde şimdi nasil sorayım bilmiyorum
Sen bensinYa bizim o kadar gelen gidenimiz yok ki. O kadar kendi başımızayız kialışmışız. Cidden eve birilerinin gelip hele de kalacak olması beni aşırı geriyor. Hiç hoşlanmıyorum bu durumdan. Esimin ailesi anlayışlı insanlar ve sınırlarımı hic ihlal etmediler. Ya da benden biraz korkuyor da olabilirler emin degilim. Dogurdugumda gelmesinler dedim gelmediler mesela. Ben ne zaman istersem o vakti beklediler. Çünkü ben kabul edemezdim oyle gelsin evimde kendi basina dolassin iş görsün mutfaga girsin yemek yapsin falan. Dayanamam. Ben kalkip en azindan esimle beraber her isi görebilecek kadar iyileşince geldiler torunu görmeye
Biz hic telefonda konusmuyoruz ki normalde şimdi nasil sorayım bilmiyorum
Evet o yüzden ben arayamam. Eşim de bir iki söyledi sordu cevap alamadı. Tam usulünce konusamiyo da erkek sonuctaHiç telefonda konuşmuyorsaniz evet şimdi arasanız der gideceğimiz için etekleri tutuştu hiç aramayan gelin beni aradı
Sizin hatırınız yok mu? Eşim hop oturup kalkıyor, ne olacağı belirsiz, alışveriş yemek planı yapsın mı yapmasın mı, bu kadının da kendine göre planı programı var... Bunları demeyen eşinizin hatırını niye sayıyorsunuz? Sizin kardeşiniz olsa bu yaşanır mıydı? Bu adamlara pozitif ayrımcılık yapmayın, sadece kendini değil ailesinin de gönlünü eğleyeceksiniz, o niye? Önce köye gitmemek için mücadele, sonra da kim gelecek kim kalacak bilgisinin peşinde mücadele. Sizin aileniz anne babanız yok mu, yetiştirme yurdundan mı aldılar sizi? Ben bu bayramı ailece kendimiz geçirmek istiyorum. Madem gelmek istiyor, gelip gelmeyeceğine bu hafta sonu karar versin, son dakika emrivakisi yaparsa sen kalır ilgilenirsin ben aileme giderim diyin.Öyle kolay değil işte. En basta biz buyur gel dedik. Şu an onun kararsızlığı ne kadar saygısızca olsa da zaten cok seyrek gelen aile üyelerine de duvar örmek istemiyorum. Eşimin hatri için. Ki esimin ailesindeki kimseden art niyet beklemem. Ama kadinin şu aralar ruh hali dalgalı galiba