Bereket versin sen calisan bir insansin eger calismamis olsaydin surekli sana damlarlardi.Calistigin icin ilk gunden aman kadir kiymet bileyim diye kendini paralama cunku buna alisirlarsa dalma isterler.Seviyeli samimiyet kur.daima isyerinde cok yoruldugundan dem vur.Islerin bir kismini yappparlarsa sesini cikarma cunku tamami senin uzerine kalirsa moralin bozulur.Istedikleri kadar kalin de ama esine sakin OFlayippp Puflama Hayatim Onlari cok iyi agirlamak isterdim ama biliyorsun calisinca zaman bulamiyorum.Iyi niyetli oldugunu anlasin esin hatta seni elestirirlerse Esin ama Karim elinden geleni yapiyor diye sizi savunur.hanımlar merhaba hepinize,
daha öncelerde sorunlarımdan bahsetmiştim kk'da ama ilk defa topik açıyorum.
eşimin ailesiyle sorunlarım olmuştu düğünümüzden önce. sülalece benim yeni gelin evimde kalmışlar, çeyizlerimi kullanmışlar,balayı dönüşünde de evde bulmuştum onları. ne emeklerle aldığım çeyizlerimi sülalece kullanmışlardı. düğün gecesi evimize gidemedik millet evde kalacak diye. evimin halini görmeniz lazımdı, asker koğuşuna dönmüştü daha ben o eve gelin girmeden. şehir dışından gelme bahanesiyle 1 ay kadar kaldılar.
asıl sorun da eşimin ailesine karşı laf söyletmemesi. benim rahatım mı bozuldu, üzüldüm mü, umrunda değil.çeyizlerimi hiç kullanılmamış olmasına çok dikkat edilmesini beklerken en mahremime kadar herkesin görmesi... erkektir böyle şeyleri takmaz dedim. ama kavgalarımız da olmadı değil.
şimdi düğünün üzerinden 7 buçuk ay geçti.
eşim görev gereği şehir dışında çalışıyor. sadece haftasonları eve gelir.
haftaiçi evde yalnıızm yani. ben de çalışıyorum. akşam 7de geliyorum eve. ailem yakında olduğu için onlara gidiyorum bi iki saatliğine ama sonra evimdeyim.
sorun şu, eşimin ailesi, annesi-babası ve erkek kardeşi, bize gelmeyi düşünüyorlarmış. bunu da dolaylı olarak benim anneme iletmişler. kaynım izindeymiş şimdi, o tatildeyken bizim evde tatil köyü ya zaten, bize gelmek istiyorlar. kaynım bekar.ben de yeni gelinim. açıkcası eşim evde yokken eve bekar erkek gelmesi beni biraz rahatsız ediyor. çünkü kendisi acayip yayılmacı ve rahat bi insandır. yatak odama bile pat diye dalma riski var yani. ayrıca, eşimin ailesi bize geldiler mi bi ekmek dahi almazlar eve. bizim de borçlarımız var, her şeyi kendimiz yaptık. kredi çektik. eve mutfağa fazla bi bütçe ayırmıoruz eşim de haftaiçi evde olmadığından zaten masrafı çok oluyor. ama şimdi ailesi gelip, uzuuun bi süre kalıp bize de yük olup olmadıklarını düşünmeden, kalmak isticekler. fikrimizi soracaklarını da düşünmüyorum. davet etmedim eve, çünkü eşim bu aralar çok yoğun ve haftasonu bile eve gelemicek durumda. yani oğullarını göremicekler gelirlerse de. ne diye gelirler bilmem. sırf tatil olsun, gezelim, bedavaya yiyelim içelim mantığı var.
sizce bu misafirlik olduğunda, ne kadar sürmeli?
1 hafta 10 gün sabredebilirm ama fazlasına dayanamam gibi geliyor. maddi manevi yani.
yorumlarınızı bekliyorum
evet kızlar, son durumları aktarıyorum.
kayınvalidem aradı bugün arabaydık babamlarla açmadım. eve gelince ben onları aradım. kaynımın telefonundan aramış bi de. neyse açar açmaz başladım anlatmaya ne kadar hastayım şöyle kötüyüm de evi bıraktım annemlerdeyim de falan filan. sonra eşimin de iş gereği bu aralar eve gelemeyeceğini söyledim. hiç o muhabbeti açmadı. başka şeyler konuşuldu. benim size ihtiyacım yok mesajını verdim o konularda da. ailem yanmda beni bırakmıyacaklar dedim. gelme gitme lafı etmedi hiç.
ama eşimi arayıp da biz gelmeyi düşünüoduk falan filan derler mi bilemem. artık o saatten sonra söyleyecek lafım var. ben hastayım misafir kabul etcek durumda değilim. buna rağmen gelmeye kalkan da beş karış surat bulmayı zaten göze almış demektir. hepinize çok teşekkürler yorumlarınız için, bu konuda annemle bile açıkça dertleşemiyorum halime üzülmesin diye.
Şansın bol olsun, dilerim eşin seni anlayabilir.
''sülalece benim yeni gelin evimde kalmışlar, çeyizlerimi kullanmışlar,balayı dönüşünde de evde bulmuştum onları. ne emeklerle aldığım çeyizlerimi sülalece kullanmışlardı. düğün gecesi evimize gidemedik millet evde kalacak diye. evimin halini görmeniz lazımdı, asker koğuşuna dönmüştü daha ben o eve gelin girmeden. şehir dışından gelme bahanesiyle 1 ay kadar kaldılar.''
ben bu yazdiklariniz karsisinda dehsete dustum
insan gider dugunden sonra otelde kalir yine de yeni ciftin evini onlardan once kullanmaz bu ne saygisizlik yahu...
bir de ustune yeni evli ciftin yaninda 1 ay kaldilar demek...kusura bakmayin ama bu insanlar hayatlarindan 1 gram gorguden nasip almamis...
keske guzel bir dille konusup evlerine yollasaymissiniz...
benim size tavsiyem esinizle konusup ailesinin ziyaretinin suresinin 10 gunu gecmemesini rica etmeniz.
misafirlik bu kadar uzun surmez...
bunu bu gune kadar hic ogrenmemisler ama ogrenmenin yasi yoktur ve her seyin bir ilki vardir, misafirlik adabini esinizle siz ogretin onlara yoksa evliliginiz boyunca onlarin ziyaretleri kabusunuz olur arkadasim
merhaba kızlar,yazılanları baştan sona okudum.konuyu açan arkadaşım...neler yaşadığını neler hissettiğini çok iyi anlıyorum desek de yaşayan sensin.iyi bir aileye sahip olduğun,memur çocuğu olarak farklı şehirlerde yaşadığın için çok farklı ortamlar gördüğün belli.gel gelelim hayatın boyunca hiç böle bişey yaşamadın ve görmedin.inan kii bunları birebir yaşıyorum.eşinle ne kadar süredir tanışıyorsun,evlenmeden önce konuşulanlar neler bunları bilemiyorum tabi.ama şunu söyleyim ben de eşimle üni.de tanıştım ve 2002 den beri hayatımda.çok uzun bir zaman öyle değil mi?yaklaşık 3 yıllk evliyim.ve evlendiğim günden beri düşündüğüm tek şey eşimi hiç böle bilmiyordum oldu.bilmiyorum her erkek aynı mıdır ama diğer yazılarda da okuduğum kadarıyla şunu söyleyim.eşine ailesinden bahsettikçe onu daha çok ailesine yönlendirirsin.gelme işini şimdilik ertelemişsin sanırım.ama inan ki bu geçici çözüm.yaşadığın tereddütleri anlıyorum.yani eşinin ailesine yaptığın tavır doğrultusunda eşinden de ailene aynı tavır geleceğini düşünüyorsun.öncelikle şunu düşün tamam herşeyden önemlisi sensin vs.ama sonuçta artık siz ayrı bir ailesiniz ve 2 taraf içinde aynı mesafeyi koymaya çalış.eşinden bir anda değişim bekleme onu yavaş yavaş sen işleyeceksin malesef evlilik bana bunu öğretti.çünkü eşlerimize ailelerinden böle bir eğitim verilmiyor.erkek tarafının sürekli yaptıkları şey oğullarını minnet duygusu altında bırakmak.biz sana şöle baktık,senin için şunu yaptık bunu yaptık vs.ilk zamanlar bende sürekli eşime herşeyi sölüyordumm.ve eşim bu 'minnet'duygusu altında onlar benim ailem kötü de olsalar sana onlar kötü demem diyordu.1 sene falan böle sürdü.sonra sonra ben eşime ailesinden iyi ya da kötü hiç bahsetmemeye başladım.evet zor bir sorumluluk aldığın.ama dediğim gibi eşin şu an ailesinin yaptığını yanlış olarak,düşüncesizlik olarak görmüyor görse ble sana söylemez.o yüzden sen ailesi hakkında hiç yorum yapma.kayınvalidenin yaptığı plan için kendi huzurnu bozma.umarım bu konuyu eşinle yanında olacağı 1 gün için konuşup da huzurnuzu bozmamışsındır.sen bu konu hakkında konuşursan eşinin aklında böle bişey olmasa bile aklına bunu sokacaksın.
size gelme konusunda emin ol kim olsa aynı şeyi hisseder ama şu an ilk dialog ortamları ve şu an takınacağın tavır ilerisi için yol gösterici.evini sen sahiplen.oranın senin evin olduğunu hissettir.belki bana kızacaksınız ama akşam evime geldiğimde hazır yemek olacak diye kendimi hiç rahat hissedemem çünkü hazır olan yemeği aynı evi paylaştığım kişi değil evimin dışındaki biri hazırlamış olacak.ki bu kim olursa olsun rahastız olurum.böle bir durum olursa buna izin vermemk adına 1 haftalık izin alırım ve evime ben sahip çıkarım.evin bütçesine yardım konusu vs asla tenezül bile etme.onlardan size gelecek 1 lira bile olsa sizi o 1 liranın minneti altına sokmaya çalışırlar.evini bırakıp başka yere falan sakın gitme gelseler bile.biri sizi davet ettiğnde ve evde kayınvalidenlerin olduğu anda duyacakları şekilde şunu söle:misafirimiz varr müsait olduğumuz başka bi zaman geliriz.yani kayınvalidenlere onların misafir oluduğunu bu şekilde hissettir.biraz emek vereceksin ama dediğim gibi herşeyi yavaş yavaş.önceliği eşine bişeyleri çaktırmadan anlatmakla başla.asla şikayet ederek değil.herşeyi onun görmesini sağla.herşeyde onu öne at.kayınvalidenlere de kendini anlatmana gerek yok.onlar zaten bildiklerini yaparlar.sen davranışlarınla,hanımefendiliğinle,görgünle,bilginle ve kibarlığınla göster.laf sokmak bilmem ne bunu yaptığın da emin ol anlamayacaklar çünkü zaten anlayışlı kibar insanlar olsalar böyle şeylere gerek bile kalmaz.umarımm herşey güzel olur.zaten farklı şehirlerde olacaksınız eşinizle.yani sizin çekirdek ailenizin sorunu hepsinden önemli.o yüzden sizin dışınızdaki herşeyi boşverin.
yorumunuz için teşekkürler. vakit ayırmışsınız. gerçekten bi haftadır bu konuyla kafayı yiyeyeceğim ama eşime tek kelime bile etmedim. geldiği iki günü çok güzel geçirdik ve güzel anlarımızı bozmak istemediğim için hiç konuyu açmadım. biliyorum ki huzuru kaçacak. onların hatalı olduğunu bilse bile bana tepki gösterecek. ailesi hakkında olumsuz bişey duymaya tahammülü yok. ona da şakayla karışık bi şekilde söylemeyi planlıyorum kayınvalidemin uzun vadeli planlarını. bi hafta 10 günlük misafirlğe ben de bişey diyemem zaten, ama onda da evin patronu gibi davranacak eminim. ben duştayken yemek yapar bana sormadan etmeden, millet sofraya oturur beni en son çağırır, ben de yemem tabi. ben aç değilim deyip gitmemiştim bi seferinde. rahatsız olduğumu anlasınlar istiyorum ama anlayacak insanlar değiller malesef. yani bi şekilde eşimin tavrını koyması gerek ama eşime de hep ajitasyon yapıyorlar. oğlum seni özledik, oğlum sevdiğin börekten yaparım, paramız yok, kardeşin seni aylardır görmüo gelelim, karın yalnız kalmasın destek olalım... tam bi senaryo anlayacağınız. eşimin gerçekleri görmesini sağlamam gerek.
canım bal gibi anlıyorlar senın bu durumdan rahatsız oldugunu ama işlerine gelmiyor.
bazen bende dıyorum keşke yanımda bi ses kaydedicisi olsada annesinin dediklerini kendi kulağıyla duysa
esınle aranız bu meseleden dolayı bozulcak diye dusunuyorsan sende eve gelmesini bekleme tlfda soyle ama şikayet edercesıne değil hani ağzını ara bakam şaka yollu soyle bi şekılde .. hatta sende rol yap ailenın durumuna üzülüyorum ama tek çalışan sen değilsin artık kardesınde çalışlıyor hem o bekar daha vs bişiler uydur.. sana destek için gelceklermiş ya mesela ozamanda ben yalnız yasamaya alısıgım baskasıyla rahat edecek olsaydım evi ailemin yanına tasırdım desen eşine ?
nası gormesini saglıcaksın..sende duygu somurusu yapacaksın.. ailesinede gıcık olsanda cok sevıyomus imajı verecksın ama en ufak bi hatarında da bunu eşine soyleyıp çok üzüldüğünü, yada cok rahatsız oldugunu soylıceksın ,o anda konusamıyosan gözlerinle ima edeceksin ki anlasın eşin..
ne diyim Allah kolaylık versin.. eşini en iyi sen tanırsın bizlerden ona göre damara serbet verceksin artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?