Misafirlik ne kadar sürmeli?

lilyposcum aklıma bişey geldi, mesela annenin hasta oldugnu söylesen ve annenlerde kalman gerektigini belirtsen eşine, evet biraz yalan olacak ama yıpranmandan iyidir....

bu kadar rahat tavırlar içinde olmasalar, evin yüküne destek olasalar, usul bilseler dicem ki nolcak canım kalabalık daha eglenceli olur sıkılmamş olursun ama durum hiç de öyle degil... eşine söylsen o da yanlış anlar çünkü erkekler bu konularda yanlş anlamaya çok müsait oluyolar

off kızlar telefon etmeye bile cesaret edemedim. onları umursamıyormuş gibi davranırım hep pek aramam çünkü. şimdi arayıp havaya sokmak istemiyorum. eşim de bişe bilmiyor gibi konuştu. konuşmamış hiç ailesiyle.yalan söylemeyi de beceremez anlarım hemen. ama tahminimce bugün yarın beni arayıp ortam yoklayacaklar.

onların aramasını beklersen onlar sana emrivaki yapar
sen ararsan sen onlara emrivaki yaparsın..
önce davranan kazanır..
hem korkunun ecele faydası varmı
sen kendini aramamak için bahanelerle beklet dur kaynanan bi arayacak biz geliyoz gelmeyin bile diyemeyeceksin
sen ara bi sürü bahane say kapat

arkadaşım aynı şeyleri kısmen yaşadığım için seni çok iyi anlıyorum
şuanda 2 yıllık veliyim
bende balayından gelince sevgili kayınvalidem, kayınpederim , görümcem ve nişanlısı tam 2 ay boyunca kroni halinde yaşadık,
sevgili kayınvalidem hiç bu kız yeni evli mi, bizden utanır mı, çekinir mi demeden evime yerleştiler.
hatta bi gece yatakodasının kapısını bile açtı, neymiş efendim lavaboya gidecekmiş de karıştırmış kapıları uyku sersemliğiyle
ben yaklaşık 2 yıl boyunca yaptıkları bütün densizlikleri alttan almaya, güler yüzlülüğümü kaybetmemeye çalıştım
eee sonuç ne oldu baktım ki ben onlar için hiç önemli değilim, benim üzülmem yada kırılmam hiç umurlarında değil
anahtar ellerinde, biz zaten sabahtan akşama kadar işteyiz,
evde istedikleri gibi yayılıyorlar, kumanda ellerinde
ekmek elden su gölden misali,

yalnızzzzzz en son geldiklerinde bende kendime geldimmm
ne bu böyle ya dedim, sevgili kayınvalidem laptop kullanmasından tutun benim bile bilmediğim şeyleri biliyor
yani cahil, görgüsüz biri asla değil
oldukça görmüş, geçirmiş; kızına şuanda evli olduğu için haftasonu gidilmemesi gerektiğini düşünen kadın benim evimde yan gelip yatıyorrr
öyle miiiiiiiiii, herşeyi biliyor da bi benim rahatsızlık duyduğumu mu bilmiyor

şimdi onlar geldiğinde herşeyi açık ve net bişekilde söylüyorum, laf falan sokmadan
sadece söylediklerine alınacaklar deyip cevap vermemezlik yapmıyorum, hakkımı savunuyorum, kısacası kendimi koruyorum, içime atarak kendi kendimi sinir hastası yapmıyorum

sanmıyorum senin kayınvaliden de pekala yeni gelinin evinde bu kadar rahat olmaması gerektiğini, bornozunun kullanılmaması gerektiğini biliyordur
ama seni dikkate almıyor arkadaşım, seni önemsemiyorrrrr

arkadaşım senin iyiliğini senden başka hiç kimse düşünmüyor, eşin bile !!!
o yüzden sen kendini korumakla mükellefsin öncelikle

bunu nasıl yaparsın bilemiyorum ama onların kalbi kırılacak, eşimle aram bozulacak diye düşünme
öncelik sensin, bunu unutma

o insanlara da yeni gelin evine bu kadar uzun süre yatıya gelinemeyeceğini, şu şu hareketlerinden rahatsızlık duyduğunu, kayınpederinin sen banyodayken banyonun kapısını açtığını ve bunun son derece terbiyesizce bi hareket olduğunu açıkça söyle,
söyle ki senin bunlardan rahatsız olduğunu bilsinler

gerçi senden benden iyi biliyorlar herşeyi ya neyse

size sonuna kadar katılıyorum.. bende yenı akıllanan birisi olarak kendimi korumak adına herseyı soyluyorum yada davranıslarımla belli ediyorum..
düm aksam daha esımle bu aile meselelerini konusurken dedımkı benim haklı oldugum halde annene ses etmıyosun onun dediğini aynen yazıyorum BENİM DUYGULARIM VAR AMA beyfendinin annesine karsı duygusu var dıye anasınında duygu somurusu yaptıgı ortada neyse.. benım duygularım ne olcak peki?özelıkelde haklıyken ezilmek gibi kötü bişey yok.. ben bunca zaman bosuna ezdirmişim kendimi aman eşim uzulmesın kırılmasın dıye.saflıgıma yanayım ne diyim.

onlar aradıgında tlfnu acmasan? duymadım sesi kısıktı vs bişiler uydursan olmaz mı? ozamanda pat diye mi gelirler?evin anahtarı onlarda varmıydı acaba...eger varsa sana ulasamazlarsa pat diyede gelebılırler.

yada soylede olabılır k.validenler senı aradıgında sey de aaa anne eger uzakta akraban varsa (senın tarafından) onlar gelcek desen?

ararlarsa evet açmayıp da hastayım yatıyodum duymadım diyebilirm. daha onlar bişe demeden hastayım çok fenayım annemlerde kalıyorum evde allaha emanet diyebilirim aslında. eve yatılı misafir geldğini duyarlarsa zaten onlara da yol açılmış olur

ben evliliğimizin başlarında eşimle dertleşmek, sıkıntıları mı paylaşmak istedim
hata yapmışım, çünkü bu paylaşımların sonu büyük tartışmalara dönüyordu,
eşimden bana hak vermesini beklemiyorum hiç bir zaman, ama benim derdimi dinlesin, sıkıntımı paylaşsın istedim
ama mevzu ailesi olunca, değil benim sıkıntımı paylaşmak üstüne daha bi huzurum bozuluyordu
sonra düşündüm eşime de hak verdim, hangi erkek ailesinin haklı bile olunsa eleştirilmesini hak vererek dinler ki ?
ben şimdi araya hiç eşimi sokmuyorum, yüzüm asıksa noldu diyor?
bende bunu seninle paylaşamam, daha önce sana anlattığımda beni çok mu dinliyordun diyorum
seninle de huzurumu bozmak istemiyorum, ben kendim hallederim diyorum

kendime güvenim tam bi şekilde, kimseye ezdirmem kendimi

eee tabi bu takdiği benimseyene kadar da az üzülmedim değil

şimdi ben üzüleceğine onlar üzülsün, ben kendi evimde rahatsız olacağıma bi zahmet onlar olsunlar

lilypos merhaba canım,
yazılanları okudum ve her seferinde zor tuttum kendimi yazmamak için,
Başından geçen olaylara birşey diyemiyorum pes doğrusu!!Sülalece bir ay kalma, bornoz, yeni eşyalar, ve banyo olayı pes pes pes!!
Kendimi senin yerine koydum da çok zor bir durum gerçekten, birçok kişi arayıp açık açık konuşmalısın demiş ve bunun çok zor olduğunu hayal ettim. Sen kimseyi kırmak istemiyorsun ama kırılan sen oluyorsun. Açık açık konuşulmalı ama bunu sen yapamayacaksın abladığım kadarıyla. Hem sen yapsan da kimbilir arkandan neler derler. Böyle bir duruma da düşmek istemezsin. Onun için eşin konuşmalı açık açık. Sen hasta olduğunu misafir ağırlayamayacağını samimi bir şekilde eşine anlatmalısın hem o yokken rahat edemeyeceğini de eklemelisin, daha önceki gelişlerinde rahatsız olduğun durumları hatırlatmalısın ki banyo meselesinde eşin de çok rahatsız olmuştu. O yokken gelmelerini istemediğini anlatıp eşini de ikna etmelisin. Eşin de ailesini ikna etsin, ben yokken ne işiniz var desin, alaycı bir ifadeyle. O söylerse kötü olmaz kimse.
Bir de kaynının izni ne kadar? Ona göre mi kalırlar gelirlerse eğer?

işte tam olarak benim de böyle yapmam gerekiyor. benim eşim de aynı seninki gibi çünkü. konuşamıyoruz bile bu konuları. tartışmaya dönüyor. o sevdiğim adam gidiyor karşımdan bi anda. tahammül edemiyor ailesinin hatalarını dinlemeye. ben de artık ailesine tahammül edemiyorum evimde istemiyorum napıyım.
benim huzurum kaçacağına onlarınki kaçsın kendi evimde.

izni ne kadar bilmiyorum canım, eşim de asla ailesini arayıp da gelmeyin eşim hasta demez. daha bile iyi ona göre ben hastayım ya annesi gelip bana bakar yemek yapar ya. ben mutlu olurum sanki bunlara. benim kendi annem yanımda zaten napıyım onunkini.hem amaç bize faydalı olmak değil ki zaten. küçük bey gezsin tozsun, abisinin sıfır km evinde keyif yapsın, lcd karşısında kurulsun. gelin hanım işe gitsin çalışıp eve ekmek getirsin kimin umrunda olur ki.
tek güvencem kendi ailem dediğim gibi. eşim zaten uzakta ve yoğun, bu konuları açmaz bile.

O zaman iş başa düşüyor galiba. Annenler ne diyor bu duruma? Oğulları yokken geldiler mi daha önce? Belki vazgeçerler?

Sevgili Lilyposs,
Bırak evine gelsin ailesi...
Yılda 1 defa gelecekler gelsinler...
Eşin de onure olur bundan sen de vicdanen rahatlarsın...
Yalnız gelince para mevzusunu kesinlikle aç, bilsinler... :79:
Eve normal aldıkların dışında ekstra birşey alma...
Yemek yap iyi davran ama ara ara da ağlan :86:
Sonunda dayanamazlar kaçarlar
Bu arada eşine de kızdım seni resmen yangın ortasında bırakıyor, neden onun ailesiyle sen baş edesin ki? :82:
Onların elinden bu patavatsızlığı yapma hakkını alacak insan eşin...

O zaman iş başa düşüyor galiba. Annenler ne diyor bu duruma? Oğulları yokken geldiler mi daha önce? Belki vazgeçerler?

ailem de rahatsız ama onlara çok belli etmiyorum huzursuzluğumu üzülmesinler diye. daha önce gelmediler düğün zamanı suyunu çıkardıkları için gerek kalmadı zaten. kış günü gelmezler diye düşünmüştüm hep. ama kaynım izne ayrılınca fırsat doğmuş oldu.

canım zaten gelmelerini engelleyemem, sadece naz yapabilirim. eşime ben de çok kızıyorum, beni bunlarla uğraşmak zorunad bıraktığı için. ama ona göre bana iyilik yapıyor. yalnıızm ya ailesi gelcek bana yardımları dokuncak ya. sanki ihtiyacım var. rahatsız olurumun ne demek olduğunu anlayamıor malesef erkek millleti.

benim eşimde aynı seyi yapmaya calısmıstı
ben mersinden geldim eşimin zaten akrabaları kayınwalidemlerin görümcemin ewini doldurucaklardı o yüzden biz onlarda kalmayı kabul etmedik
bizim burda bi aile dostumuz war teyzemlerle orda kalırız dedik
e dedi kocaman bomboş ew war ikimizin ewinden bahsediyo
orda kalın siz hatta bizimkilerden de gelirler kalırlar
kabul etmedim kawga cıkardım
nasıl bu kadar umursamaz olursun orası bizim neden bazı seylere deger wermiyosun
onların hepsini ben kullanıcam önce dedim
kendi ailene akrabana bile deger wermiyosun dedi
ya kalıcak yerimiz war ne alakası war kim olursa olsun aynı tepkiyi weririm
ki onlar da böyle bişeyi istemezler dedim

aklıma geldi anlatıyım dedim erkekler bu konuda wurdumduymaz oluyo
eger eşinin ailesi bu kadar saygısızca dawrandılarsa we 1 ay kaldılarsa sizin balayından dönmenize ragmen
bu sefer neler olacagını düşünemiyorum bile
eşiniz burda olmicaksa niye geliyolar ki we kalabalık da gelcekler anlasılan
bu durumda eşinizin bişiler yapması gerekiyo anne ben yogunum gelemicem uzun süre
ewime döndüğümde sizi agırlasak falan dese

nasıl sabırlı biriymişsin anlattıkların çok korkunç siz evde yokken özelliklede balayındayken
nasıl yeni gelin evinde kalırlar ,eşyaları nasıl kullanırlar inanılır gibi değil ama böyle düşüncesiz
insanlar çok malesef dönüşteki olanlar ayrı facia banyo olayı gibi...
nasıl dayandın ama haklı olarak şimdi gözün korktu gelmelerini tabi istemessin
bu ortamı yaratan onlar hak etmişler işin zor dediğin gibi ya direkt eşine söyliyceksin
tabi o da anlarsa...ya da geldiklerinde diğer arkadaşların dediğini yapacaksın eve bir şeyler
aldırma,durumunuzu anlatma gibi ama anlıyacaklarını sanmıyorum anlayacak olsalardı
başda yaptıkları hataları yapmazlardı.

Geldikten sonra birşey yapmak yerine gelmelerine engel ol daha iyi, ama güzel bir yolla. Gelişlerini erteleyebilir misiniz peki canım, kaynın da işe başlar daha da ertelenir? Eşim yok o geldiğinde gelseniz desen, ya da eşin söylese.
Aslında mesele ertelemek, gelişlerine engel olmak falan değil, biliyorum ama, zihniyetlerini değiştirmek çok çok zor.

galiba onları kabul etmekten başka çaren yok..keşke arayıpta bahaneler uydurma cesaretin olsaydı biraz...hiç bişey yapmamaktan iyidir...boşver kırılsınlar....

Canım okudum yazıdıklarını,açıkçası yeni evlenmiş bir çiftin kalmadığı evinde aylarca kalmaları çok tuhafıma gitti. Demekki onlara göre bu durum çok normal. Bu rahatlık fazla bence,aslında sana gelip kalmaları şu an için normal ama onlar sanırım fazla rahat. Üstelik çalışan bi bayansın. Kayınvaliden yardımcı olur mu peki yemeklerde falan? Benimde kayınvalidem ve kayınbabam gelirler bize 15 gün falan kalırlar. Ben gelmelerne memnun oluyorum, zaten çok seviyorum ikisinide ama benim kayınvalidem çok düşüncelidir. Ben okuldayken yemekleri yapıyordu,sabah kalkıp kahvalti falan hazırlıyordu. Senin eşinin aileside bu şekilde düşünceliyse eğer,sorun yapma ama pek sanmıyorum yeni evlendiğinizde yapılanlardan sonra....Dolayısıyla eşinle bi konuş derim. Oğullarının evinde gelip kalmaları hakları tabi ama düşüncesizce değil....

arayıp naz yapıyım diyorum ama ya ben o kadar şey saydıktan sonra bile biz geliyoruz derlerse telefonda?
gelmeyin diyemem.
dersem kesin eşimi arayıp senn karın bizi istemiyora getirirler olayı.
biraz utanan çekinen insanlar olsa başımın üstünde yerleri var ama yaşadıklarımdan sonra- ki hala onları bile hazmedemedim- cesaretim yok. evde bi karış suratla dolaşsam bu sefer de eşime senin karın bize surat asıyor derler. eşim bana bişe demese de biliyorum biriktirecek ve benim aileme patlayacak.
ortada haber yokken de eşimi arayıp ailen gelmeyi düşünüyorlarsa sen baştan söyle sen yokken gelmesinler demek istiyorum. en azından beim tavrımı bilsin başından. koparsa kopsun artık.
o kadar şey yaşattılar bana,kızım evini çeyizini kullandık sağol bi hakkını helal et demediler.
ben de etmicem zaten bu gidişle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…