size sonuna kadar katılıyorum.. bende yenı akıllanan birisi olarak kendimi korumak adına herseyı soyluyorum yada davranıslarımla belli ediyorum..yalnızzzzzz en son geldiklerinde bende kendime geldimmm
ne bu böyle ya dedim, sevgili kayınvalidem laptop kullanmasından tutun benim bile bilmediğim şeyleri biliyor
yani cahil, görgüsüz biri asla değil
oldukça görmüş, geçirmiş; kızına şuanda evli olduğu için haftasonu gidilmemesi gerektiğini düşünen kadın benim evimde yan gelip yatıyorrr
öyle miiiiiiiiii, herşeyi biliyor da bi benim rahatsızlık duyduğumu mu bilmiyor
şimdi onlar geldiğinde herşeyi açık ve net bişekilde söylüyorum, laf falan sokmadan
sadece söylediklerine alınacaklar deyip cevap vermemezlik yapmıyorum, hakkımı savunuyorum, kısacası kendimi koruyorum, içime atarak kendi kendimi sinir hastası yapmıyorum
sanmıyorum senin kayınvaliden de pekala yeni gelinin evinde bu kadar rahat olmaması gerektiğini, bornozunun kullanılmaması gerektiğini biliyordur
ama seni dikkate almıyor arkadaşım, seni önemsemiyorrrrr
arkadaşım senin iyiliğini senden başka hiç kimse düşünmüyor, eşin bile !!!
o yüzden sen kendini korumakla mükellefsin öncelikle
bunu nasıl yaparsın bilemiyorum ama onların kalbi kırılacak, eşimle aram bozulacak diye düşünme
öncelik sensin, bunu unutma
o insanlara da yeni gelin evine bu kadar uzun süre yatıya gelinemeyeceğini, şu şu hareketlerinden rahatsızlık duyduğunu, kayınpederinin sen banyodayken banyonun kapısını açtığını ve bunun son derece terbiyesizce bi hareket olduğunu açıkça söyle,
söyle ki senin bunlardan rahatsız olduğunu bilsinler
gerçi senden benden iyi biliyorlar herşeyi ya neyse
off kızlar telefon etmeye bile cesaret edemedim. onları umursamıyormuş gibi davranırım hep pek aramam çünkü. şimdi arayıp havaya sokmak istemiyorum. eşim de bişe bilmiyor gibi konuştu. konuşmamış hiç ailesiyle.yalan söylemeyi de beceremez anlarım hemen. ama tahminimce bugün yarın beni arayıp ortam yoklayacaklar.
onlar aradıgında tlfnu acmasan? duymadım sesi kısıktı vs bişiler uydursan olmaz mı? ozamanda pat diye mi gelirler?evin anahtarı onlarda varmıydı acaba...eger varsa sana ulasamazlarsa pat diyede gelebılırler.
yada soylede olabılır k.validenler senı aradıgında sey de aaa anne eger uzakta akraban varsa (senın tarafından) onlar gelcek desen?
size sonuna kadar katılıyorum.. bende yenı akıllanan birisi olarak kendimi korumak adına herseyı soyluyorum yada davranıslarımla belli ediyorum..
düm aksam daha esımle bu aile meselelerini konusurken dedımkı benim haklı oldugum halde annene ses etmıyosun onun dediğini aynen yazıyorum BENİM DUYGULARIM VAR AMA beyfendinin annesine karsı duygusu var dıye anasınında duygu somurusu yaptıgı ortada neyse.. benım duygularım ne olcak peki?özelıkelde haklıyken ezilmek gibi kötü bişey yok.. ben bunca zaman bosuna ezdirmişim kendimi aman eşim uzulmesın kırılmasın dıye.saflıgıma yanayım ne diyim.
ben evliliğimizin başlarında eşimle dertleşmek, sıkıntıları mı paylaşmak istedim
hata yapmışım, çünkü bu paylaşımların sonu büyük tartışmalara dönüyordu,
eşimden bana hak vermesini beklemiyorum hiç bir zaman, ama benim derdimi dinlesin, sıkıntımı paylaşsın istedim
ama mevzu ailesi olunca, değil benim sıkıntımı paylaşmak üstüne daha bi huzurum bozuluyordu
sonra düşündüm eşime de hak verdim, hangi erkek ailesinin haklı bile olunsa eleştirilmesini hak vererek dinler ki ?
ben şimdi araya hiç eşimi sokmuyorum, yüzüm asıksa noldu diyor?
bende bunu seninle paylaşamam, daha önce sana anlattığımda beni çok mu dinliyordun diyorum
seninle de huzurumu bozmak istemiyorum, ben kendim hallederim diyorum
kendime güvenim tam bi şekilde, kimseye ezdirmem kendimi
eee tabi bu takdiği benimseyene kadar da az üzülmedim değil
şimdi ben üzüleceğine onlar üzülsün, ben kendi evimde rahatsız olacağıma bi zahmet onlar olsunlar
lilypos merhaba canım,
yazılanları okudum ve her seferinde zor tuttum kendimi yazmamak için,
Başından geçen olaylara birşey diyemiyorum pes doğrusu!!Sülalece bir ay kalma, bornoz, yeni eşyalar, ve banyo olayı pes pes pes!!
Kendimi senin yerine koydum da çok zor bir durum gerçekten, birçok kişi arayıp açık açık konuşmalısın demiş ve bunun çok zor olduğunu hayal ettim. Sen kimseyi kırmak istemiyorsun ama kırılan sen oluyorsun. Açık açık konuşulmalı ama bunu sen yapamayacaksın abladığım kadarıyla. Hem sen yapsan da kimbilir arkandan neler derler. Böyle bir duruma da düşmek istemezsin. Onun için eşin konuşmalı açık açık. Sen hasta olduğunu misafir ağırlayamayacağını samimi bir şekilde eşine anlatmalısın hem o yokken rahat edemeyeceğini de eklemelisin, daha önceki gelişlerinde rahatsız olduğun durumları hatırlatmalısın ki banyo meselesinde eşin de çok rahatsız olmuştu. O yokken gelmelerini istemediğini anlatıp eşini de ikna etmelisin. Eşin de ailesini ikna etsin, ben yokken ne işiniz var desin, alaycı bir ifadeyle. O söylerse kötü olmaz kimse.
Bir de kaynının izni ne kadar? Ona göre mi kalırlar gelirlerse eğer?
O zaman iş başa düşüyor galiba. Annenler ne diyor bu duruma? Oğulları yokken geldiler mi daha önce? Belki vazgeçerler?
Sevgili Lilyposs,
Bırak evine gelsin ailesi...
Yılda 1 defa gelecekler gelsinler...
Eşin de onure olur bundan sen de vicdanen rahatlarsın...
Yalnız gelince para mevzusunu kesinlikle aç, bilsinler... :79:
Eve normal aldıkların dışında ekstra birşey alma...
Yemek yap iyi davran ama ara ara da ağlan :86:
Sonunda dayanamazlar kaçarlar
Bu arada eşine de kızdım seni resmen yangın ortasında bırakıyor, neden onun ailesiyle sen baş edesin ki? :82:
Onların elinden bu patavatsızlığı yapma hakkını alacak insan eşin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?