E bu süper bir haber canım, gözün aydın
ay maşalah yaa çok sevindim senin adınaa!!
bütün konuyu en başından beri okuyorum. ner olayda o ileye uyuz oldum resmen, sen de baya sabırlı bi insanmışsın tebrik ederim seni. olayları okudukça ben şiştim burda:))
sonunda sinirle kötü laflar söylemeyip tatlı dille olayı halletmene çok sevindim yaa, ben kesin batırırdım herşeyin doğrusunu söyleyerek:)
bu arada yine de sana gelirlerse de evde senin düzeninin bozulmasından hoşlanmadığını belirten imalarda bulun, sensiz masaya oturup yemek yemek de ne demek? ev sahibini niye beklemiyorsunuz ayıp değil mi diye şaka yollu laf sok. havlu mavlu neye ihtiyaçları olacaksa önceden herkese ver, aramasınlar evde.banyoya kapıyı vurmadan kimse girmesin diye rica et.evden çıkarken yatakodanı kitle.orası senin evin senin düzenin.
ve diğer arkadaşlara da katılıyorum, maden cimri bu insanlar, geçenlerde paraya sıkıştık annemler x lira para verdiler sağolsunlar de. şimdi borçlar birikti napıcaz bilmiyorum diye sızlan. ve bence eve gerekenden fazla alışveriş yapma, 5. gün falan erzak tükendiğinde de lazım olan şeyleri söyle kaynanana alsınlar.zaten hastaymışsın normalde insan yük olmiyim şimdi hasta kza der gelmez,bi de onlarla mı uğraşıcan..yani bu kadar görgüsüzlükle başka türlü başa çıkılmazz!! iyi niyetli insanın başımın üstünde yeri var ama böyle yeni gelinde 1 ay kalmalar, çeyizlik bornozları kullanmak falan kabul edilir şeyler değil.çok ayıp.onlar ayıbı bilmediğine göre, sen kurallarını belirt,tavrını koy, yoksa daha çokkkk gelirler, hem de sayıca artarak gelirler benden söylemesi:)) bi de annenlere bu sıkıntını anlat bence, onlar da seni desteklerler.kaynanan da anneni arayıp ağız yokladığında bi dahaki sefere uygun bişey söyler belki, ya da onlar geldiğinde annenler akşamları hep size gelirler ,hizmet de beklemezler,hem örnek hem destek olurlar yani.
bütün bu olayları da eşine yansıtmayıp ailesiyle ilgili kötü konuşmamışsın zaten en mantıklısını yapmışsın.
mutluluğun hep böyle devam eder inşallah.
selam kızlar, konuyu hallettmiştim. her şeye gelmelerine falan da hazırlıklıydım ama bu sefer eşim beni büyük hayal kırıklığına uğrattı. konu misafirlik değil ama konumun başı bu olduğu için burdan anlatıyorum.yorumlarınıza ihtiyacım var. iki gündür eşimle aramız bozuk
geçen hafta kayınvalidem telefonda bana kaynımın canının sıkıldığını, eşimin bulunduğu ile gitmek istediklerini,(kayak merkezi var oraya gideceklermiş güya) bi haftasonu eşimi görmeye gitmek istediklerini söyledi. ben de dedim ki eşim için, bu aralar çok yoğun, eve dahi gelemiyor, işten çıkamıyor, denetlemeleri var, ayrıca kaldığı misafirhanede tadilat var ben bile gidemiyorum o yüzden kalacak yer yok dedim.yani eşimi göremeyebilirsiniz bile dedm. bu dediklerim tamamen doğru kızlar. gerçekleri söyledim yani gelmesinler diye falan değildi kesinlikle. hatta bu haftasonu eşimi de misafirhaneden çıkardılar öğretmenevine yerlemiş garibim. neyse kaynım eşimi arayıp konuşacakmış bu konuyla ilgili dedi kayınvalidem bana,iyi dedim.
sonra eşimi aradım böyle böyle dedim,kardeşinle birlikte oraya gelmek istiolarmş ben anlattım durumu dedm,o da nereye geliolarmış saçmalamasınlar dedi. o kadar yoğun ki anlatamam size. neyse konuşmuş kardeşiyle işte, ne konuştunuz dedim hiç bişe anlatmadı. konu kapandı gibi davrandı.
pazartesi günü annem aradı, kayınvalidemle yarım saat falan konuşmuşlar telefonda onu anlattı.nisan ayında ehliyet sınavı varmış kayınvalidemin, nisanın ortasındaymış sanırım, mayısın ortasında da direksiyon sınavı olacakmış, o arada işte eşimi çok özlemişler de kaynımla beraber gelmeyi düşünüyorlarmış. 1 AY! tam eşimin denetlemelerinin biteceği dönem ne tesadüf değil mi?
iyi dedim ben de gelsinler sorun değil, havalar da iyi olur özlemişlerdir diye düşündüm artık olumlu tarafından bakıyorum ya.ama içime de bi kurt düştü.
30 nisan için ise aylar öncesinden bi arkadaşımıza söz vermiştik, düğünleri var antalyaya gitmemiz lazım haftasonu. ama kayınvalidemler bi ay gibi bi süre için buraya gelme lafı ettiklerinden gidemeyeceğiz büyük ihtimalle. öncelikle bunun için eşimn ağzını aradım. olayı da burdan öğredim tabi.
-düğüne gidecek miyiz aşkım? ikimiz için de iyi olur iki gün tatil yapmış oluruz hem.
-bilmiyorum, belli değil. nisanın ortasında iznim var, o zaman iznim bitmiş olur.
-nisanın ortasında izin mi alcaksın?
-evet 10 günlük iznim vardı onu almaya çalışacağım.
-benim niye haberim yok?
-kesin değil zaten ama söylemişimdir.
kesinlikle söylemedi. geçen hafta daha çalıştığım kurumdan ne zaman yıllık izin kullanacağımıza ilişkin bi form doldurdum ve eşime sordum ne zaman izin kullanırız diye. haziran dedi bana. belki mayıs sonundan itibaren dedi.kaç kere sordum bunu da.yani şimdi istesem de zaten ben nisanda izin kullanamam.
sonra tabi konu büyüdü. özetle: benim arkamdan iş çevirme dedim.bende bişey gizleme.ben senin karınım.senin ailen benim. sonra msj attım hatta.benim kocam bana yalan söylemez,benden bişey gizlemez çünkü ben onun ailesiyim diye.24 saat hiç aramadı cevap da vermedi.
dün gece aradı,duymamışım telefonu önce ona kızdı. zaten yorgunum falan die de ekledi sürekli.canım sıkkın dedi.dedim bana bişey anlatmıosun ki ben hep başkalarından öğreniyorum ya da en son ben öğreniyorum herşeyi dedim. bana söylemeden tatil planları yapıyosun dedim.sen izin alacaksın ama bana söylemiosun bensiz mi tatile gideceksin dedim.bana söylemedin ama başkalarına söylemişsindir kesin izin alacağını dedim. annenin haberi var değil mi dedim. anneme söylemiş olabilirim belki ne var bunda dedi. sesinde bi suçluluk ifadesiyle.benim haberm yok ama annesine anlatmış oturp plan program yapılmış. ben zaten neyim ki bu evde değil mi?
benim şarteller attı.o noktaya kadar çok sakindim.sadece:
SENİN AİLEN BENİM BE ADAM DEDİM! kapattım suratına.sonra da msj attım.
sen benim kocam olmayı, ikimizin bi aile olduğunu öğrenene kadar ben yokum.sana benden habersiz iş çevirme demiştim.sana içinde benim olmadığım ailenle iyi tatiller...
durum bu kızlar. işi yoğun olduğu için aramayacaktır ama morali diplerdedir biliyorum. napıcam bilmiorum. çok kırıldım.arkamdan iş çevrilmesine,benden habersiz plan yapmasına,ailesi değilmişim gibi davranmasına...
Canım, en son tatlıya bağlamıştınız ne güzel herşeyi.
Neler olmuş yine..
Anlattığına göre sen biraz fazla tepki vermişsin bence,
Evet yaptığı belki hoş değil kendi kendine tatil planı yapması ve bunu ancak sen sorunca söylüyor olması. Sen izinden ziyade annesiyle olan diyalogunu kaldıramıyorsun ona neden benden önce söylemiş diye.
Annelerinin geleceği tarih olduğu için belki annesi baskı yapmıştır bu tarihte izne çık diye olabilir mi böyle bişey?
Ama yinede senede 1 kere kullanılan iznin bu şekilde bencilce harcanıyor olması konusunda sonuna kadar haklısın..
Biraz üstüne gitme bence, olayı izin tatil tartışmasından çıkarıp sakın annesine ailesine getirme buna kızdığını yansıtma ona..
Sonra işler bambaşka bir boyuta doğru gidiyor biliyorsun...
bence tepki göstermekle en doğrusunu yapmışsınız. Sen alttan adıkça insanlar (eşin dahi) hep senden götürecekler. Bu sizin ilk izninizse bundan sonraki izinleriniz de onların isteğine göre mi ayarlanacak? canım nasıl başlarsa öyle gider. Biraz dik dur, hiç taviz verme. Eşinde bu arada kendi iç muhasebesini yapıyordur. Şu aşamada acızık dahi alttan alırsan, hayatın boyunca ezilen sen olucaksın bunu unutma. Benim de eşimin ailesiyle problemlerim var. çok sıkıntı çektim ama şimdi ben huzurluyum. Aman problem çıkmasın, aman eşim üzülmesin kavga olmasın diye diye. hep kendimden ödün verdim. Senin gösterdiğin nezakete,anlayışa bir süre sonra öyle bir alışıyorlar ki görevin haline geliyor. Her zaman haklı olduğun yerde sesini çıkar. Eşin de üzülsün ki.. üzülmemeyi öğrensin.
Bir ara ben de hikayemi anlatıcam. Allah kolaylık versin..
bende konunu en başından beri takip ettim canım birincisi o kadar uzun süre sürekli misafirliğe gelmesi kaynananların çok saçma bence buna biran önce çare bulmalısın en azından kaynananla konuş zaten biz görüşemiyoruz falan de başbaşa kalmak istiyoruz de ''diyemem diye düşünme sakın kendi ailen için (sen ve eşin için) bunu yapmalısın çünkü daha yeni evlisiniz ve hafta içide ayrı yaşamanız ister istemez arada bir soğukluk yapabiliyor bunu çok iyi biliyorum bende o yüzden işimi bırakıp doğuya geldim gerçi ayrı kalmadık iki hafta falan kaldık ama daha fazlası sakıncalı bence kii siz yeni evlisiniz canım belki şuan bunun için yapabileceğin birşey yok ama buda bir neden olabilir diye düşünüyorum
ikinci olarak eşin gerçekten neden sana sormadan izin almış ki yani bu çok saçma canım bi daha
haziranda aşlma ihtimali olucak mı senin eşinin mesleğinde olan biri için bu çok zor ardarda izin alma gibi bir durumu olamaz yanlış hatırlamıyorsam ilk izin zamannız olcak sanırım ayrı ayrımı tatile gideceksiniz senin için gerçekten çok üzüldüm canım kendini üzme diyemicem çünkü saçma olur nasıl olurda üzülmez insan bilemiyorum
Çok sıkıntılı bir durum canım yaa Allah kolaylık versin
Ben nişanlıyım haftaiçi hergün görüşmemize rağmen haftasonu benden ayrı bir plan yapmasına bozuluyorum (ki bunu bana söyleyerek de olsa bir kere yaptı) ve bende bozulduğumu gayet açık ve net bir şekilde belli ettim(bir gün çok soğuk konuştum ertesi gün de ben görüşmedim böylece bensiz birşey yapamayacağını anladı)
Misafirlik konusunda da yeni evlilelere o kadar uzun süreli kalmaya gelinmez ki ama gelsinler ama eğer çok uzaktalarsa en fazla bir hafta sonuçta sende çalışıyorsun onlara yeteri kadar vakit ayıramazsın haliyle.
Ama eşinde senden ayrı bir plan yapmamalı sonuçta 7 ay bile olsa siz doğru düzgün görüşemeyen yeni evli bir çiftsiniz tatilde de başbaşa olamayacaksanız ne zaman beraber zaman geçireceksiniz ki.
Bence sen sıkıntı yaptığın şeyi açık açık anlat. Allah kolaylık versin canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?