Misafirlik ne kadar sürmeli?

hımm benım aklıma şu geldi aylık olarakta olsa kenara para ayırıyorsunuzdur sanırım az mıktarda olsa ,o paradan esınızın ailesinin haberi olmalıki bu kadar acız acıktayız diye acitasyon yapamazlardı bence tabi.. şuan kazandıgın paradan ya eşine soylemiceksın arta kalan parayı (ki bu fikir hiç olmaz sanırım ) yada yenı bir borcun altına girceksınız cunku paramız yok desen eşin yalanını ortaya cıkartır bi şekılde kendısıde yalan soyleyemez sonucta.yada en iyi ihtimal eşin eve geldıgınde k.validenler filan oturdugunuz bi zaman yine para mevzusu acıldıgında ''ayy anne sormaa bizde daha borc ödüyoruz yani tırnak makasım kırılsa yerine alacak param yok(eşimin iş yerındekı klasık para isteme lafıdır) diyip bi yandanda esine bakıp oyle değilmi x dersin biraz baskıcı sekılde dicem ama eşinde yoo paramız var demesınden korkuyorum işte.
babama borcumuz var bıtıremedık vs diiyn artık..

bu arada ailenede soyle bence üzülmek şöyle dursun daha senin arkanda olurlar.. k.validen tarafına da göz açtırmazlar..k.validenler seni sahipsiz bilmesin aynı şekılde eşin de öyle.. ezdirme kendini yoksa bu hep böyle devam eder.eşin ailesinin yaptıgı saygısızlık ve terbiyesizliğe göz yumar nasılsa karım bişey demiyor yada diyemez mantıgıyla olan sana olur.
aman kimse üzülmesin kırılmasın diye 1 haftadan beri harap ettin kendini yazık değil mi canına..

kenara para koyamıyoruz ki zaten hep borca gidiyor eşimin yol masrafına gidiyor hiç bişey kalmıo ay sonunu zor getiriyoruz. bu haldeyken böyle onlar gelirse eksi bakiyeye düşücez resmen.
eşime konuyu açmayı denedim telefonda, ailenle ilgili sıkıntılarım var aşkım sana söyleyip canını sıkmak istemiyorum içime atıyorum dedim, benim ailem sana ne yapmış dedi? yani onlar masum, ben kötüyüm ya yine yanlş anladım tabi. ya dedim sen böyle soruosan zaten ben sana hiç bişey anlatmam. onlar mükemmel bana bişe yapmaz dimi dedim.

suan eşine okadar kızdım kiiii yaaa insan bi dinler ne oluo ne bitio ondan sonra ne diceksen dersin zaten olumlu yada olumsuz.. haa illaki olumsuz diceksen de bi kere olsun dinle ne var yani...
lafı ağzına tıkamış resmen yaaa... bu demek oluyor ki '' ailem bi saygısızlık yada terbiyesizlik yaptıysada benim karım hiç bişey diyemez mantıgıdır'' eşine çok sinirlendimm sana da çok üzüldüm arkadasım boyle bi kocan var Allah sabır versın sana.
8 aylık evlıydınız sanırım? belki zamanla değişir kimbilir,ailesının hatalrını görüp sana hak verebilir tabıkı ,yada bu kafayla ve ailem hep haklıdır mantıgıyla bi ömür gider.
keşke esınızın benım ailem sana ne yapmıştan sonra sakin bi şekılde anlatsaydınız sinirlerinze hakim olup,bir sey değişir yada değişmezdi bilemem ama en azından içini dökmüş olurdun eşine..

eger bi daha bu konuyu acacak olursa sinirlerınıze hakım olup sakince ve acitasyon yaparak anlatmayaı deneyın eve gelmeden tlfda halletmeye bakın.. evde huzursuzluk olcagına tlfda gecsın gitsin bu huzurunuzu bozan konu.

ben de o kadar kızdım ve üzüldüm ki dün gece, ağladım kaç saat. her şeyde beni suçlamasından çok bunaldım. hep bana yükleniyor. şimdi mesela tayini çıkacak ama ben gidemicem ya onunla benim yüzümdenmiş gibi davranıyor. üstüne bi de ailesiyle uğraşıyorum.
dün gece oturdum uyuyamadım. mektup yazdım eşime tam 3 sayfa. her şeyi anlattım.onu ne kadar sevdiğimi belirttim hep.ne kadar güzel bi ilişkimiz olduğunu. bütün bana hissettikdiklerini, ilişkimizin en başından evliliğimize kadar. en sonuna da annesinin bize yerleşme planı olduğunu, herşeye katlandığımı ama buna asla katlanmayacağımı buna değmeyeceğini yazdım ona. seçim senin dedim şimdi ya karını seçersin ya da yalnız devam ederin yoluna. ben ipleri koparırım, ailen de kırılmış sen de kırılmışsın ne haldesiniz umursamam artık dedim. gelince okuyacak mektubunu ama bu haftasonu gelemeyeceğini söylemişti. postaya verirsem çok olur böyle bi mektup beklemez. evde okusun dolabına koydum gelince görür. bişe diyecekse de yüz yüze konuşsun benimle artık. suçsuzken suçlu olmaktan bıktım.

Son düzenleme:

yazılarını merakla takip ediyorum.canım benim emin ol evliliğin başlarında bu sorunlar farklı şekillerde de olsa herkesin başından geçiyor.yanlış bir yorum yapmak ya da haddim olmayan cümleler kurmak istemiyorum.yazabildiğim ölçüde anlatmaya çalışayım.karşı taraf açısından beklentiye girmek ve onlardan anlayış ve değişim beklemek çok kolay.evliliğin ilk aylarında yaşadığın şey asla ve asla kabullenilemez bir durum.ama şunu söyleyim karşı tarafın yaptığı bu tutumlar bizlerden kaynaklanıyor.yumuşak başlı,sakin,hanım hanımcık,kibar vs davranıyoruz ve kerşı taraf bunu 'ohhh ne güzel tam elimize alınacak gelin'olarak algılıyorlar.kendilerinde cesaret buluyorlar.ama dediğim gibi buna neden olan bizleriz.
şimdi sakın bana kızma ama eşinin ailesiyle asla ve asla 'para'konularına girme.siz artık ayrı bir evsiniz.eşine de bu durumu yavaş yavaş anlatmaya başla.yani konu olarak değil laf aralarında,sohbet esnalarında.evinizin içindeki durum sizi ilgilendirir.ne senin ne eşinin ailesi sizin parasal durumunuzu bilmek zorunda değiller.haa Allah korusun işin içinden çıkılmaz bir durum olursa bu durumda gerçekten karşılıksız yardımı olacaksa taraflara söyleyin.ama olmayacak ve de bunu yüzünüze vuracaklarsa aslaaa söylemeyin.ailesi geldiğinde aman işte borcumuz var,eve bişey alamıyoruz bu tarz konulara girme sakın söyleme.çok basit bir konum olur ki zaten onlarında duymak istediği bu.tabiki bütçenizi sarsmayın misafir olarak düşünün.ve misafir umduğunu değl bulduğunu yer hesabı evinizdekileri paylaşın.ekstra onlar için bişey almayın.onlara 1 ekmek bile aldırmayın aslaaa.çünkü onlar 'misafir'.böle bişey teklif ederlerse olurmu hiç zahmet etmeyin siz misafirsiniz.bunu çeşitli zamnalarda vurgula.
gelin evi alışverişinden bahsetmişsin.arkadaşımmm boşver onlar zaten kendilerne yapmışlar o alışverişi.ee sıcak çikolataymış,nescafeymişş ne içecekler ihtşyaçlarını aldılar ve yediler tarzı düşün.evet biliyorum düşünmesi seni üzüyor,kırıyor.varken bişey yapmamaları seni sinir ediyor.ama şunu söyleyim bunları düşünüp de kendini yıpratma.çünkü senin duyguların,düşüncelerin onların umrunda bile değil.bi kere eşinle ailesini konu etme.konuşmayın yaa.siz onlarla evli değilsiniz onlarla yaşamıyorsunuz.evinizin dışındaki insanlar ne konu ediyorsunuz bırakın Allah aşkına yaa.
eşinize mektup yazmışsınız ve inanın çok üzüldümm(yazıkk gerçektenn aileler yüzünden sevdiğiniz,aşık olduğunuz gözünüz kapalı evlendiğiniz insanı tercih yapacak hatta ve hatta Allah korusun bu aşkı bi kalemde silmek gerek diyecek durumua getiriyorsunuz.ne gerek var.eşinize annesinin kalacağını söylemişsiniz.ve eşinizin tepkisi ortada.eşiniz ailesini inanın çok iyi tanıyor.ve aslında bu tepkisi koruma güdüsü de ailesini bildiği için bu kadar yoğun ve sert.neden buna ortam sağlıyorsunuz kii.siz zaten uzaktasınız bi de bu konularr yüzünden neden daha fazla üzüyorsunuz birbirinizi.
yine çok uzattım sanırım:)))ama son olarak şunu söyleyim:sürekli şikayet tarzı olmak,ailesi hakkında yorum yapmak inanın erkekleri çok soğutuyor.ve tekrar tekrar söylüyorum ailesi hakkında yorum yaptıkça eşinizi daha çok yönlendiriyorsunuz.lüften o mektubu yırtıp atın ve ne kendinizi ne de eşinizi böle basit konular yüzünden üzmeyin.onlar yokmuş gibi davranın onlar yoklar bu yaşınıza kadar onlar mı vardı hayatınızda.bırakın siz kendi güzel günlerinizin tadını çıkarın.karşı taraftan beklenti içine girmeyi,bu oldu şu oldu,böle yaptılar,şöle yaptılar diye düşünmeyin.oldu ve bitti.değiştiremezsiniz geçmişi.ama geleceğinzi de geçmişi düşünerek acabalara takılar mahvetmeyinn.inşallah herşey çok güzell olurrr.mutluluğunuz daim olur...

yokh ve inston,
derdime zaman ayırıp uzun uzun yazdığınız için çok teşekkür ederim. benim için önemini tahmin bile edemezsiniz. annemle bile konuşamıyorum bunları. evet mektubu yazdım ama versem mi vermesem mi endişe içindeyim. eşime de dediğim gibi anlatmadım bişey. belki kendi içimde çok büyütüyorum ailesini, ben büyüttükçe onlar da kendilerini iyice bişey sanıyorlar.
para konularını açmalarından çok rahatsız oluyorum bizim yanımızdayken. anlatmak istemiyorum onlara. eşim zaten öyle her şeyimizi anlatmaz onlara. ama süerkli sıkıştırıyorlar beni ne kadar altın kaldı ne kadar borcunuz var... size ne dimi ama? sanki bişey bekleyn var onlardan, çok şükür geçiniyoruz işte iki devlet memuru. ailesiyle ilgli konuşmuyorz ama konuşabilmeliyiz bence. neden böyle oluyor anlamıyorum. en yakın dostum en iyi arkadaşım eşimdir benim 6 yıldır. şimdi neden ondan bişeyler gizlemek zorundayım, çok zoruma gidiyor. ailesini benden daha çok mu seviyor onları daha çok mu önemsiyor diye düşünüp duruyorum. biz birbirmzden bişey saklamazdık. şimdi oturup konuşamıoruz bile.zaten stresli hep. bi de ben sorun yaratmak istemiyorum ama kayınvalidem de bunu bildiği için kullanıor ve huzurumuzun kaçacağını bile bile beni telefonda deniyor aklı sıra.
bi daha eşim yokken yanıma yerleşme muhabbeti açarsa kayınvalideme açıkca söylemeyi düşünüyorum. sizinle aynı evde yaşamamız mümkün değil, bunu lütfen teklif dahi etmeyin.sizce nasıl olur? eşime söylerse söylesin artık korkmuyorum zaten beni onlar için sürekli kırıyor. açık sözlü olduğum için kıracaksa anasının sözüyle varsın kırsın yine.

Buradaki paylaşımlar gerçekten o kadar önemliki, insanı olumlu yönde motive ediyor.
Tanımasanızda birilerinin sizi önemseyip sizin için brkaç cümlede olsa öneride bulunuyor olması benim için de çok önemli bu nedenle şuan için bu dayanışmayı görevimiz olarak görüyorum
Açıkçası bana sorasrsan mektubu vermemeni öneririm,
O anlık öfkenle yazmış olduğun bu yazı size daha çok sıkıntı verecektir.
Eğer seni rahatlattıysa otur bir tane daha yaz istersen 10 tane yaz.
Ama sonra bunları yırtıp at.
Ben bunu çok yapıyorum, o kadar etkisi oluyor ki.
Çekinmeden tüm duygunu düşünceni aktarabildiğin beyaz bir sayfa var karşında,
Kimse sorgulamayacak yadırgamayacak. İçini döküp sonra yok edeceksin onu.
Bence bu konuda ciddi bir adım olana kadar ne kayınvalidene nede eşine cevap verme,
Senin istemediğini inat yaptığını anlarlarsa daha çok üstüne düşebilirler bu konunun.
Kabul edilebilir bir durum olmadığını biliyorum çünkü emin ol aynısını bende yaşasam bunu asla istemezdim...kim ister ki..

lilypos,sadece birkaç satır yazı yazmaktan öteye gitmiyor elimizden gelen malesef((eşinle uzun zamandır birlikteymişsiniz ve birbirinizi çok iyi tanıyorsunuz öyle değil mi?şimdi evlisiniz ve yıllardır tanıdığın bir insana sanki yeni tanıyormuş gibi şaşırıyorsun.ailesine düşkünlüğüne şaşırıyorsun,onunla eskisi gibi herşeyi paylaşamamak aranızda(belli konularda)sınırlar olması seni üzüyor.kendimden örnek vermeyi pek sevmiyorum o yüzden sadece şu kadarını söyleyim ben de eşimle evlilik öncesi 6-7 yıllık bir tanışma dönemi geçirdim.ailelerden uzaktık ve eşim ailesini aramayı bile akıl etmezdi.bayramlarda bile gitmezdi bazen.evlendik ve ne oldu?180 derecelik bir dönüş:)))bi görsen hafta da 1 den bile daha sık aramalar,hafta sonu planları ailesi üzerinee...bende bu durumu şaşkınlıkla izliyorum sürekli ailemin yanına tatile gidiyorum kaçış olarak.şimdi daha öncede söylediğim gibi evliliğimizin 3.yılına girdik.ve şu an herşey çok farklı.mektupları mesajları çözüm olarak düşünme hiçbir zaman.evet zor bir durum ama gerçek şu ki erkekler aileleri hakkında yorum yaptırmıyor.ve bak zamanla sende göreceksin öyle bir süreç olacak ki sen söylemeden eşin fark edecek herşeyi.
kayınvalidene telefonda sizinle aynı evi düşünmüyorum gibi bir cümle kurarsan;karşı tarafın bu durumdaki sevincini tahmin bile edemezsin.senin,onların gelmesiyle duyacağın rahatsızlık onlara keyif verecek.neden buı kozu onlara vereceksin ki?yaklaşık 1 sene sonraki bir olay için neden şimdiden huzurnu kaçırıyorsun.arkadaşım bak herşeyden önce eşini çekmeye çalış.tabiki ailesinden soyutla kopar demiyorum.asla çünkü onun ailesi,canı herşeyi.ama seninde onun ailesinin bir parçası olduğunu anlamasını sağla.sonrasında keyınvalidenle yüyüze geldiğin ortamlarda başkalarından örnek verityormuş gibi kendi fikirlerini ortaya koymaya çalış.direk 'hayırların,yapamamların'olmasın.
inan var ya bahsettiğin konulara değil.eşinle farklı şehirlerde olmana üzülüyorum.en güzel yıllarınız.zaten uzaksınız yazık,günah.tekrar tekrar söylüyorum yapma,ilgilenme,önemseme.ne kadar kızsanda sinir olsanda belli etme.emin ol eşin herşeyi görüyor,bekle zamanla göreceksin bakk eşindeki değişimleri sende göreceksin.ama herşey sende bitiyor.eşinle aile konularına girme.
eşinin ailesinin paranız,bütçeniz hakkındaki sorularına kibarca cevabını ver.biz ayrı bir eviz.bizim de kendimize göre bütçemiz var.ve bu sadece bizi ilgilendirir.iyi niyetinizin için sorduğunuzu,bizi düşündüğünüzü biliyorum.ama zaten anne-babalar niye var.çocuklar hata yapar o noktada devreye girerler.size söz veriyorum bir sıkıntımız olsa mutlaka haber veririz ama onun dışında ben bu konular hakkında konuşmayı sevmiyorum de.

kızlar çok sağolun yorumlarınız için. çok büyük hatalar yapabilrdim ama sayenizde kendimi tuttum kaç gündür.. bi kaç saat önce eşimle msn de görüştük kamerayla. hem özlemişiz birbirmizi çok güzeldi konuşmamız. neyse biraz konuştuk tayin işleri vs konuları hayırlısı olsun dedik. hayatım ben dinleniyim kapatıyım dedi, ben de tamam ama bişe sorucam aşkım ondan sonra kapatalım dedim. biliorum yorgunsun dedim.
ve konuya daldım.
dedim ki senin gitme durumunda annenlerin buraya gelip benimle kalmasını mı teklif ettin aşkım?
hayır dedi haberim yok. ben de teklif etmedim bunu dedm. ne dediler sana dedi. ben de sen gidersen benim de ailem gitmiş olursa benimle kalma lafı etti annen dedm. merak etme gelmeye meraklı değiller dedi önce. seni düşündükleri için demiştir dedi.
ben de taktiği uyguladım.
ben de olumsuz düşünmedim zaten aşkım ama dedim, ben kendi ailemde bile kalmıyorum biliosun sen yokken dedim.kimseyle yaşayamam biliosun dedim rahat edemiyorum.anca hastayken mecburiyetten kalıyorum biliosun dedim.bizden habersiz böyle kararlar vermez heralde dedim. ikimiz de bunu teklif etmedik ama annen düşünmüş ama ben de kırmak istemiyorum onu dedim. herkesin bi düzeni olduğunu ve buna gerek olmadığını söylediğimi zaten ailemin de gitmeyeceğini söylediğimi anlattım ona. tamam dedi böyle bişe düşünmeye kalkarlarsa uyarırız, olmaz zaten öyle şey dedi. gerekeni söyleriz dedi. gayet güzel konuştuk, kapattık sonra.
yani en azından msjı aldı. ben de sakin sakin anlattım. istemediğimi, onun da zaten bunu istemedğini ve gerekirse ailesini de uyaracağını anladım. anladım ki ne söylersem söyleyeyim onları kötülemeden ve sakin sakin söylemem gerekiyor bu adama.

sizlere çok teşekkür ederim kızlar. eşimden ayrı kalacağıma mı yanayım, ailesinin patavatsızlıklarına mı bilemedim. ama ne yaparsam yapayım nasıl yapacağımı öğrendim. iyi ki varsınız gerçekten.

çok sevindim arkadaşımmm.Allah muhabbetinizi daim etsin.ve çekirdek aileniz dışındaki etkenlerin huzunuzu bozmasına izin vermesinn...mutluluklar....bu arada ailesinin patavatsızlıklarını düşünme.sadece birbirinizi düşünün...

amin canım, çok teşekkürler hepinize. gelişmeler olursa yine paylaşırıcam sizlerle. sadece eşim ve ben varız bu dünyada, ilerde de bebişlerimiz olur inş kimseyi düşünmek istemiyorum yüzümde kaç tane sivilce pörtledi bi haftada görseniz delik deşik oldum valla. sakin olmaya çalışmak ve birbirimize nasıl yaklaşacağımızı öğrenmek zorundayız. evliliğin ilk yılları alışmakla geçiyor sanırım.

kesınlıkle anlatmak istediğim buydu sana arkadasım bu arada yazdıgın mektubu vermekten vazgecmende çok iyi olmuş.. sonucta bı sınırle yazıyorsun .. o mektubuda yırtıp attıgını umuyırum

aranızın duzelmesıne çok sevındımmm kesınlıkle oyle ,erkeklerın dilinden yada hakkından ancak boyle gelınıyor..
bundan sonra bu taktiği kullanman yeterli olacak..

tatli dil yilani deliginden cikarirmis. bu soyliyeceklerinizi sinirle soyleseydiniz tamamen farkli gelisebilirdi olaylar, bu hapimizin almasi gereken bir ders aslinda, asla sinirliyken problemlerimizi cozmeye calismamaliyiz. gercekten cok hosuma gitti esinizle durumu konusama yonteminiz, harikaydi, bende boyle yapacagim bundan sonra:))

Bence de kötülemek cok yanlıs. Hem kimi kime kötülüyoruz ki anne-baba ve ogul. kimse giremez ki aralarına. Ben sadece olan seyleri kötülemeden anlatıyorum esime. Her seyi biliyor ona göre davranıyoruz. Ne zormus bu dengeleri kurmak.

anım gelişmelere çok sevindim. Eşinin yanında olduğunu bilmek güzel.

Canım, çok sevindim. İnşallah daim olsun mutluluğumuz.
Bu kayınvalidelerin gücü yetemesin bizi kızdırıp kocalarımızla birbirimize düşürmeye

gerçekten üzerimden bi yük kalktı. artık gelseler bile evimi talan etmeye kalksalar bile ne yapacağımı biliyorum. eşime anlatacağım ama anlatış tarzı önemli. tabi anını da beklemek lazım. aramızın iyi olduğu birbirimizi özlediğimiz bi anda anlattım. keyfi yerindeydi yani. sinirleri tepesindeyken anlatsaydım ters teperdi. bundan sonra hep taktik uygulayacağız demek ki.
kendimi de eşimin yerine koydum bi an, benim ailem hakkında gerçek bile olsa kötü şeyler duymak istemezdim. bana nasıl söylense alınmam diye düşündüm. belki yine de alındı bilmiyorum ama en azından beni anladı, hak verdi. bundan sonra onlar benden korksun
biz kadınlar evliliğimiz için hep savaşmak zorundayız galiba kızlar

canım gelişmelere sevindim..Yorum yazmasamda konunu takip edenlerdenim..lilypos canım, Kk bayanları gerçekten iyi ki var,sana katılıyorum..Bende burda okuduklarım ve diğer arkadaşların yaşadıklarından aldığım derslerle ilişkimi toparladım ve inan şimdi çok mutluyum..Eskiden kendimi kontrol edemeyerek herşeye sinirlenip,bağıra çağıra konusuyordum eşimle.Ama KK hayatıma girdikten sonra gerçekten çok fazla değiştirdim kendimi..Dün gece eşim bile dedi..Büyüdün artık Alya eskisi gibi değilsin dedi Senin adına gerçekten çok sevindim tatlısım,mutluluğun daim olsun İnşAllah canımmm

kızlaaar, eşim bugün iş yerime durduk yere çiçek yolladı,bembeyaz güller çok güzeller
bütün dertlerimi unuttum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…