evet haklısın canım sağol yorumların için.
eşimin ailesinin durumu iyi aslında. iki tane evleri var arabaları var. emekli ikramiyeleri bankada duruyor olduğu gibi. emekli maaşları da var zaten kira yok taksit yok kendilerine yetiyorlar aslında ama evlenmeden önce eşimin maaşını alırlardı şimdi de sürekli kaynımın maaşını istiyolar. sürekli bizim yanımızda para muhabbeti yapıolar. hani bakın kötüyüz de siz yardım etmiosunuz gibi. biz zaten aylardır düğün borcu kredi borcu araba taksidi ödemekten helak olduk. maaş elimize kalmıyo bile. benim babam çıkardı verdi arabanın parasını denkleştiremedik de. altınlarımı bozdum eşim araba istiyor diye. para pul benim hiç umrumda olmadı ama enayi yerine koymalarına da tahammül edemiyorum.
mesela düğünden bi hafta önce: kayınvalidemler benim yeni gelin evimde kaldıkları için eve erzak alınacak diye alışverişe götürdü bizi. doldurdu her şeyi tabi. ben de nasılsa bizm evimiz ya eşimle beraber çok severiz die bi kaç tane sıcak çikolata attım alışveriş sepetine aşkım içeriz evimizde dedik o da sevindi falan hayal kuruyoruz. kayınvalidem geldi aldı benim koyduklarımı rafa geri koydu. sen böyle şeyler içme düğünden önce kilo alırsın dedi eşime. eşime bi bakış attım bu ne şimdi evime sıcak çkolata da mı alamıcam dedim. bu alışverişin parasını ödemiceksin dedim onada madem böyle. sonra biz ayrıldık ordan kasaya yalnız gitti hanfendi. bu arada bi kutu da nescafe koymuşuz sepete onu da kasada çıkarmış gelmiş bi de acındırarak diyo ki param yetmedi onu çıkardım.
nakitle almadığıını kredi kartı kullandığını biliyorum oysa ki. dedim anne çağırsaydın madem kasaya gelirdik. eşim de anladı annesinin hatasını ama gözünün önünde oldu olay tabi.
kenara para koyamıyoruz ki zaten hep borca gidiyor eşimin yol masrafına gidiyor hiç bişey kalmıo ay sonunu zor getiriyoruz. bu haldeyken böyle onlar gelirse eksi bakiyeye düşücez resmen.
eşime konuyu açmayı denedim telefonda, ailenle ilgili sıkıntılarım var aşkım sana söyleyip canını sıkmak istemiyorum içime atıyorum dedim, benim ailem sana ne yapmış dedi? yani onlar masum, ben kötüyüm ya yine yanlş anladım tabi. ya dedim sen böyle soruosan zaten ben sana hiç bişey anlatmam. onlar mükemmel bana bişe yapmaz dimi dedim.
suan eşine okadar kızdım kiiiiyaaa insan bi dinler ne oluo ne bitio ondan sonra ne diceksen dersin zaten olumlu yada olumsuz.. haa illaki olumsuz diceksen de bi kere olsun dinle ne var yani...
lafı ağzına tıkamış resmen yaaa... bu demek oluyor ki '' ailem bi saygısızlık yada terbiyesizlik yaptıysada benim karım hiç bişey diyemez mantıgıdır'' eşine çok sinirlendimm sana da çok üzüldüm arkadasım boyle bi kocan var Allah sabır versın sana.
8 aylık evlıydınız sanırım? belki zamanla değişir kimbilir,ailesının hatalrını görüp sana hak verebilir tabıkı ,yada bu kafayla ve ailem hep haklıdır mantıgıyla bi ömür gider.
keşke esınızın benım ailem sana ne yapmıştan sonra sakin bi şekılde anlatsaydınız sinirlerinze hakim olup,bir sey değişir yada değişmezdi bilemem ama en azından içini dökmüş olurdun eşine..
eger bi daha bu konuyu acacak olursa sinirlerınıze hakım olup sakince ve acitasyon yaparak anlatmayaı deneyıneve gelmeden tlfda halletmeye bakın.. evde huzursuzluk olcagına tlfda gecsın gitsin bu huzurunuzu bozan konu.
ben de o kadar kızdım ve üzüldüm ki dün gece, ağladım kaç saat. her şeyde beni suçlamasından çok bunaldım. hep bana yükleniyor. şimdi mesela tayini çıkacak ama ben gidemicem ya onunla benim yüzümdenmiş gibi davranıyor. üstüne bi de ailesiyle uğraşıyorum.
dün gece oturdum uyuyamadım. mektup yazdım eşime tam 3 sayfa. her şeyi anlattım.onu ne kadar sevdiğimi belirttim hep.ne kadar güzel bi ilişkimiz olduğunu. bütün bana hissettikdiklerini, ilişkimizin en başından evliliğimize kadar. en sonuna da annesinin bize yerleşme planı olduğunu, herşeye katlandığımı ama buna asla katlanmayacağımı buna değmeyeceğini yazdım ona. seçim senin dedim şimdi ya karını seçersin ya da yalnız devam ederin yoluna. ben ipleri koparırım, ailen de kırılmış sen de kırılmışsın ne haldesiniz umursamam artık dedim.gelince okuyacak mektubunu ama bu haftasonu gelemeyeceğini söylemişti. postaya verirsem çok olur böyle bi mektup beklemez. evde okusun dolabına koydum gelince görür. bişe diyecekse de yüz yüze konuşsun benimle artık. suçsuzken suçlu olmaktan bıktım Canım, yaşadıkların çok üzücü.
Evine yapılanlar gerçekten beni hayrete düşürdü, anlam veremedim.
Bu duruma başta eşin ve sen nasıl sessiz kalabildiniz...
Şuanda eşimin tarafıyla bende sorunlar yaşıyorum.
Kelin merhemi olsa başına sürer hesabı.
Şimdi sana yapacağım yorumların zerresini ben kendim yapamıyorum ama olsun...
Bence annesinin şu seninle yaşama konusunu şuanda hiç açma eşine.
Çünkü ortada böyle birşey yok söz konusu değil.
Senin ailen zaten oradaymış, e gitmeyi düşünmüyorlar diyorsun.
Demekki böyle bir şeye gerek bile kalmayacak.
Olmamış bir şey için eşin ile aranı açma.
Ne zaman bu iş ciddiye biner bu ihtimaller doğar o zaman çıkar söylersin içinden geleni.
Ki bakarsın o durumda eşinde bunu tasvip etmez.
Ama şimdiden bunu büyütüp onunla kavga edersen diyecek ki annemin düşüncesine dahi bu kadar takılıyor hiçbirşeyine tahammül edemiyor kötü düşünüyor vb.
Misafirlik konusuna gelince de çok haklısın ki kimse mecbur değil kimsenin hizmetçiliğini yapmaya. Misafirlik dediğin 3 gün olur en fazla 5 gün. Çok zaruri durumlar yoksa.
Gelmelerini engellemen zor gibi görünüyor ama gelip kalma işini de iyice uzatırlarsa tavırlarınla kibarca belli edersin bunu onlara..
İnşallah güzelce halledersiniz huzurunuz kaçmasın...
ben de o kadar kızdım ve üzüldüm ki dün gece, ağladım kaç saat. her şeyde beni suçlamasından çok bunaldım. hep bana yükleniyor. şimdi mesela tayini çıkacak ama ben gidemicem ya onunla benim yüzümdenmiş gibi davranıyor. üstüne bi de ailesiyle uğraşıyorum.
dün gece oturdum uyuyamadım. mektup yazdım eşime tam 3 sayfa. her şeyi anlattım.onu ne kadar sevdiğimi belirttim hep.ne kadar güzel bi ilişkimiz olduğunu. bütün bana hissettikdiklerini, ilişkimizin en başından evliliğimize kadar. en sonuna da annesinin bize yerleşme planı olduğunu, herşeye katlandığımı ama buna asla katlanmayacağımı buna değmeyeceğini yazdım ona. seçim senin dedim şimdi ya karını seçersin ya da yalnız devam ederin yoluna. ben ipleri koparırım, ailen de kırılmış sen de kırılmışsın ne haldesiniz umursamam artık dedim.gelince okuyacak mektubunu ama bu haftasonu gelemeyeceğini söylemişti. postaya verirsem çok olur böyle bi mektup beklemez. evde okusun dolabına koydum gelince görür. bişe diyecekse de yüz yüze konuşsun benimle artık. suçsuzken suçlu olmaktan bıktım.
yokh ve inston,
derdime zaman ayırıp uzun uzun yazdığınız için çok teşekkür ederim. benim için önemini tahmin bile edemezsiniz. annemle bile konuşamıyorum bunları. evet mektubu yazdım ama versem mi vermesem mi endişe içindeyim. eşime de dediğim gibi anlatmadım bişey. belki kendi içimde çok büyütüyorum ailesini, ben büyüttükçe onlar da kendilerini iyice bişey sanıyorlar.
para konularını açmalarından çok rahatsız oluyorum bizim yanımızdayken. anlatmak istemiyorum onlara. eşim zaten öyle her şeyimizi anlatmaz onlara. ama süerkli sıkıştırıyorlar beni ne kadar altın kaldı ne kadar borcunuz var... size ne dimi ama? sanki bişey bekleyn var onlardan, çok şükür geçiniyoruz işte iki devlet memuru. ailesiyle ilgli konuşmuyorz ama konuşabilmeliyiz bence. neden böyle oluyor anlamıyorum. en yakın dostum en iyi arkadaşım eşimdir benim 6 yıldır. şimdi neden ondan bişeyler gizlemek zorundayım, çok zoruma gidiyor. ailesini benden daha çok mu seviyor onları daha çok mu önemsiyor diye düşünüp duruyorum. biz birbirmzden bişey saklamazdık. şimdi oturup konuşamıoruz bile.zaten stresli hep. bi de ben sorun yaratmak istemiyorum ama kayınvalidem de bunu bildiği için kullanıor ve huzurumuzun kaçacağını bile bile beni telefonda deniyor aklı sıra.
bi daha eşim yokken yanıma yerleşme muhabbeti açarsa kayınvalideme açıkca söylemeyi düşünüyorum. sizinle aynı evde yaşamamız mümkün değil, bunu lütfen teklif dahi etmeyin.sizce nasıl olur? eşime söylerse söylesin artık korkmuyorum zaten beni onlar için sürekli kırıyor. açık sözlü olduğum için kıracaksa anasının sözüyle varsın kırsın yine.
çok sevindim arkadaşımmm.Allah muhabbetinizi daim etsin.ve çekirdek aileniz dışındaki etkenlerin huzunuzu bozmasına izin vermesinn...mutluluklar....bu arada ailesinin patavatsızlıklarını düşünme.sadece birbirinizi düşünün...
kesınlıkle anlatmak istediğim buydu sana arkadasımkızlar çok sağolun yorumlarınız için. çok büyük hatalar yapabilrdim ama sayenizde kendimi tuttum kaç gündür.. bi kaç saat önce eşimle msn de görüştük kamerayla. hem özlemişiz birbirmizi çok güzeldi konuşmamız. neyse biraz konuştuk tayin işleri vs konuları hayırlısı olsun dedik. hayatım ben dinleniyim kapatıyım dedi, ben de tamam ama bişe sorucam aşkım ondan sonra kapatalım dedim. biliorum yorgunsun dedim.
ve konuya daldım.
dedim ki senin gitme durumunda annenlerin buraya gelip benimle kalmasını mı teklif ettin aşkım?
hayır dedi haberim yok. ben de teklif etmedim bunu dedm. ne dediler sana dedi. ben de sen gidersen benim de ailem gitmiş olursa benimle kalma lafı etti annen dedm. merak etme gelmeye meraklı değiller dedi önce. seni düşündükleri için demiştir dedi.
ben de taktiği uyguladım.
ben de olumsuz düşünmedim zaten aşkım ama dedim, ben kendi ailemde bile kalmıyorum biliosun sen yokken dedim.kimseyle yaşayamam biliosun dedim rahat edemiyorum.anca hastayken mecburiyetten kalıyorum biliosun dedim.bizden habersiz böyle kararlar vermez heralde dedim. ikimiz de bunu teklif etmedik ama annen düşünmüş ama ben de kırmak istemiyorum onu dedim. herkesin bi düzeni olduğunu ve buna gerek olmadığını söylediğimi zaten ailemin de gitmeyeceğini söylediğimi anlattım ona. tamam dedi böyle bişe düşünmeye kalkarlarsa uyarırız, olmaz zaten öyle şey dedi. gerekeni söyleriz dedi. gayet güzel konuştuk, kapattık sonra.
yani en azından msjı aldı. ben de sakin sakin anlattım. istemediğimi, onun da zaten bunu istemedğini ve gerekirse ailesini de uyaracağını anladım. anladım ki ne söylersem söyleyeyim onları kötülemeden ve sakin sakin söylemem gerekiyor bu adama.
sizlere çok teşekkür ederim kızlar. eşimden ayrı kalacağıma mı yanayım, ailesinin patavatsızlıklarına mı bilemedim. ama ne yaparsam yapayım nasıl yapacağımı öğrendim. iyi ki varsınız gerçekten.
amin canım, çok teşekkürler hepinize. gelişmeler olursa yine paylaşırıcam sizlerle. sadece eşim ve ben varız bu dünyada, ilerde de bebişlerimiz olur inşkimseyi düşünmek istemiyorum yüzümde kaç tane sivilce pörtledi bi haftada görseniz delik deşik oldum valla. sakin olmaya çalışmak ve birbirimize nasıl yaklaşacağımızı öğrenmek zorundayız. evliliğin ilk yılları alışmakla geçiyor sanırım.
kızlar çok sağolun yorumlarınız için. çok büyük hatalar yapabilrdim ama sayenizde kendimi tuttum kaç gündür.. bi kaç saat önce eşimle msn de görüştük kamerayla. hem özlemişiz birbirmizi çok güzeldi konuşmamız. neyse biraz konuştuk tayin işleri vs konuları hayırlısı olsun dedik. hayatım ben dinleniyim kapatıyım dedi, ben de tamam ama bişe sorucam aşkım ondan sonra kapatalım dedim. biliorum yorgunsun dedim.
ve konuya daldım.
dedim ki senin gitme durumunda annenlerin buraya gelip benimle kalmasını mı teklif ettin aşkım?
hayır dedi haberim yok. ben de teklif etmedim bunu dedm. ne dediler sana dedi. ben de sen gidersen benim de ailem gitmiş olursa benimle kalma lafı etti annen dedm. merak etme gelmeye meraklı değiller dedi önce. seni düşündükleri için demiştir dedi.
ben de taktiği uyguladım.
ben de olumsuz düşünmedim zaten aşkım ama dedim, ben kendi ailemde bile kalmıyorum biliosun sen yokken dedim.kimseyle yaşayamam biliosun dedim rahat edemiyorum.anca hastayken mecburiyetten kalıyorum biliosun dedim.bizden habersiz böyle kararlar vermez heralde dedim. ikimiz de bunu teklif etmedik ama annen düşünmüş ama ben de kırmak istemiyorum onu dedim. herkesin bi düzeni olduğunu ve buna gerek olmadığını söylediğimi zaten ailemin de gitmeyeceğini söylediğimi anlattım ona. tamam dedi böyle bişe düşünmeye kalkarlarsa uyarırız, olmaz zaten öyle şey dedi. gerekeni söyleriz dedi. gayet güzel konuştuk, kapattık sonra.
yani en azından msjı aldı. ben de sakin sakin anlattım. istemediğimi, onun da zaten bunu istemedğini ve gerekirse ailesini de uyaracağını anladım. anladım ki ne söylersem söyleyeyim onları kötülemeden ve sakin sakin söylemem gerekiyor bu adama.
sizlere çok teşekkür ederim kızlar. eşimden ayrı kalacağıma mı yanayım, ailesinin patavatsızlıklarına mı bilemedim. ama ne yaparsam yapayım nasıl yapacağımı öğrendim. iyi ki varsınız gerçekten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?