Misafirlik

toprak43

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2015
122
59
48
36
Merhabalar. Kiminle ne derecede gorusmeliyiz bu konu da fikirlerinizi almak istiyorum.. Esim is arkadaşlarını eşleriyle eve çağırmak istiyor ben de eşlerini tanımadığım için gelip gitmek istemiyorum. Yani istiyorsa onlar cagrisin önce diyorum.mesela birisinin bebegi oldu bebegine hediye alip gidelim mi dedi bende esini tanimadigim icin hayir dedim.yada bekar iş arkadslari var onlar bekar diye yemeğe çağırmak istiyor. bi arkadsimla konustum o, bu devirde kimseye güven olmaz gibi konuşunca aklıma takıldı. Eşim de çok iyi niyetli bir insandır evde misafir agirlamayı filan cok sever. Ama ben ne gerek var diye düşünüyorum yanlış mi düşünüyorum bilmiyorum ama.yaşadığımız şehirde akrabamiz filan yok bu arada

Biz de eşimle ailelerimizden uzakta yaşıyoruz. Arada bekarlar gelir yemek de yerdi eskiden. Şimdi evlendiler çoğu. Eşli görüşüyoruz. Çocuğu olana gidiyoruz çocuğumuz oldu geldiler. Gelen giden oldukça tanışıyoruz zaten. Ne gibi bir sakıncası var ki sizin için?

Bunların genel geçer bir kuralı yok .

Tamamen size , rahatınıza ... keyfinize kalmış davetler .

Ben eşimin arkadaşlarını ... o benim arkadaşlarımı .. tanır . Bir kısmını yani.

Bazı ailelerle ailecek görüşürüz . Çünkü kafamız uyar .. bazılarında aman sen buluş/görüş ... ben o adamı sevmedim(arkadaşımın eşi) ; ya da ben o kadını sevmedim(onun arkadaşının eşini) derim...

Çoğunda da görüşmeyiz ailece . Sayılı isimlerle ortak muhabbetimizin çekilirliliği vardır .

Çağırıp , bu ortamı sevmez ... sonra da mesafe koyamazsan ... mecburi git geller başlar . Mesafe koyarım hoşlanmazsam diyorsan ... bi görüş ne var ?

Ha bekar arkadaşlarını sizin eve yemeğe niye topluyor ? Çok istiyorsa dışarda buluşurlar .

bekar iş arkadslari var onlar bekar diye yemeğe çağırmak istiyor. bi arkadsimla konustum o, bu devirde kimseye güven olmaz gibi konuşunca aklıma takıldı.
Bende bu saçmalığı hiç anlamıyorum. Bekarlara potansiyel tehlike gözüyle bakmak neyin kafası. Eşinizde evlenmeden önce hatta sizde o bekarlardandınız. Sizedemi güvenmiyordu çevreniz ?

Son düzenleme:
Ne acaipsiniz. Gidip gelmezseniz nasil tanisacaksiniz? Birini tanimaniz icin illa ki onun mu davet etmesi lazim.
Esimin is cevresinden evli bekar bir cok arkadasi var. Bekarlarin ev duzenleri olmadigi icin evlerine gitmedik hic. Ama defalarca evime cagirdim. Hatta kiz arkadaslariyla erkek arkadaslariyla geldiler. Kimisi evlendi sonra vs. Hic de boyle dusunmek aklima gelmemisti.

Bebek olduysa tabi ki hediyenizi alip gideceksiniz. Sen tanimasanda esinin arkadaslari.

insanları tanımak için önce bir tanışmanız lazım, davet etmeden, kendiniz de gitmeden nasıl tanışacaksınız ki, böyle böyle kısır döngüye girersiniz.

Tanimadiginiz insanlarla tanismiyor musunuz?
Bence cok yanlis dusunuyosunuz yani cok samimi olmak zorunda degilsiniz ama bu kadar da onyargili olmayin. En azindan bi gorusun tanisin belki de cok iyi anlasabileceginiz insanlardir?

Benim için bi sakıncası yok aslinda .arkadslarim kafamı karıştırdı hiç konusunu bile açmadan kendileri söyledi ben kimseyle gorusmuyorum bu devirde kimseye güven olmaz filan diye. hemde iki kişi bagimsiz ayri ayri.bende dedim gorusmemek mi gerekiyor acaba o yüzden burda konu açtım .çünkü misafirperverligimi kaybetmek uzereydim

Kimseye güven olmadığını düşünüyor olsanız evlenmezdiniz bir kere.
Kendinizi kandırmayın,bahane üretiyorsunuz.

Olur mu öyle şey. insanlar sosyal varlıklardır. Bir tanışın sevmediklerinizi eler, sevdiklerinizle görüşürsünüz.

bence cok yanlış düşünüyorsunuz...evlenince evlı arkadaşlarla görüşmek daha güzel oluyor..tabıkı eslerını tanımıyorsunuz gıdıp gelıp tanıyacaksınız sonuçta....bakın bebek olmuş mutlaka bır hedıye alıp goz aydına gıtmelı...yarım saat oturur kalkarsınız ..bır daha görüşüp gorusmeyecegınızıde az cok anlamış olursunuz....esınız arkadaşlarını eslerıyle çağırmak ıstıyor madem hıç olmazsa bır akşam çaya cagırın..esınıze bu haksızlığı yapmayın.çunku ortada yanlış bır sey yok....hem akrabanız da yokmuş gıdıp gelcek....ne güzel arkadaş edınmış olursunuz...ama bekar arkadaşlarını yemeğe cagırması doğru degıl....

Size ozel tanisma partisimi versinler oraya gitmem onlar gelmesin nerde tanismayi hayal ediyorsunuz.

Kimseye güven olmadığını düşünüyor olsanız evlenmezdiniz bir kere.
Kendinizi kandırmayın,bahane üretiyorsunuz.
Ikimiznde tanıdığı kişilerle görüşüyoruz zaten .hatta esimin cok cok samimi oldugu taaa liseden tanigi arkadslariylada gorusuyoruz.hic kimseyle gorusmuyor degiliz.sadece birlikte calistigi 5-6 aydir yada en fazla 1 yildir tanidigi arkadslarindan bahsediyorum.bahane aramıyorum gerçekten dedim ya arkaslarimin ikiside aynı şeyi konuşunca benim kafam karıştı.

Ben davet ederek tanıştım hep eşimin arkadaşlarının eşleriyle.Şuanda kardeş gibi olduk hatta sürekli birbirimize destek çıkıp görüşüyoruz.Ama kendimize yakın bulduğumuz kişilerle tabiki.Bebek için gitmek de normal bende öyle çok gittim Bebek görmeye hemde tanışmış oldum.Bizimde akraba falan yok burada arkadaş edindim böylelikle sende görüş bence sevmediklerine görüşmezsin.

Bazı insanlar çok muhattap olmak istemezler bunu anlarım ve saygı da duyuyorum ama kimseye güven olmaz lafı bana saçma geliyor.Bu mantığa göre en yakınımızdakilerden de çekinmek gerekiyor çünkü.
Deviri meviri boşverin görüşmek istiyorsanız yeni bir çevre istiyorsanız görüşün,yok ben böyle iyiyim diyorsanız görüşmeyin.
Ayrıca 5-6 ay arkadaşlık için gayet iyi bir süre yani eşlerin tanışması da mantıklı bence.Siz bilirsiniz tabiki de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…