Misafirlik

çünkü eskisi gibi değil kimse kimseyle görüşmek istemiyo. gel sen bana misafirliğe eskişehirdeyim :)
evet aslinda cekindigim noktalardan biride bu .onlar neden once cagirmiyorlar derken kastettigim buydu aslinda .Eskisehirde gorumcem var gelince uğrarım:)

Görüşmezseniz tanıyamazsınız. Bazen insanlar kendi kendine hayıflanır başı sıkışınca bir yardımıma koşan yok diye. Siz de yaşadığınız şehirde yalnızsınız neden çevre edinmek istemiyorsunuz? Ben şahsen evli olsam eşimin iş çevresini bizzat görüp gözümün tutmadığı biri varsa onunla mesafe koymasını isterim aynı şekilde muhabbetiniz olacağı için daha içiniz rahat olur eşiniz ne yapıyor ne ediyor diye. Hem de en nihayetinde gelip gidebileceğiniz, hal hatır sorabileceğiniz eşiniz dostunuz olur, fena mı? Sevmezsen tekrar görüşmezsin silah zoruyla çağırmazlar :)

gidip gelmeden taniyamazsiniz zaten insanlari.

ayrica nesi varmis bekar insanlarin? o zaman evli kiz arkadaslarimizin evine gitmeyelim; potansiyel tehlikeyiz ya hani; maazallah eslerine goz koyariz falan.

Tovbe yarabbim.
Kardeş yukardada açıkladım evli bekar ayrımı yapmıyorum. Evlileri eşli ,bekarlari da yemeğe çağırmak istiyor sevaptir diye eşleri yok ya hani. Bu ayrımı yapmak için evli bekar olarak ayırdım .zaten ayrim yapsam evlileri niye sorayım direk bekarlari derdim. Benim sorum genel olarak is arkadaşı.ayrıca asosyal değilim görüştüğümüz eski dostlarımız var...

ya bilmiyorum bekar arkadaşlarını istemeyebilirsinde, bebeği olan birine bi hediye alıp gitmekte ne var ki, insanlar böyle böyle tanışıyor zaten, bence evli arkadaşlarıyla görüşmekte bu kadar katı olma, belki çok iyi arkadaşlar kazanırsın belki kazanmazsın ama yaşamadan bilemezsin yani, eşini kırcak kadar büyük bi mevzu değil... tamam eski dostlar iyidir de, yenilerle tanışmadan onlarda eskimez yani...

Tanimiyorum diye eve cagirmamissiniz. Tanimadiiniz ici bebek gormesine bile gitmemissiniz. Nasipll tanismayi planliyorsunuz? Bu kadar a sosyal olmayip bi adim atin bence. Belki kafa denginiz biri cikar

Bekarlarla dışarda gorussun eşin erkek erkeğe.
Evlilerle de görüşebilirsiniz bebek görmeye çaya yemeğe.hem tanişmiş olursunuz lafaniz uymaz hoşlanmazsaniz gorusmezsimz

Kendimi geniş hissediyorum böyle okudukça..
Biz kendimizi bildik bileli sevgiliyiz.. Daha daha çok olmadı evleneli.. Etrafımız bekar doluydu deli gibi görüştük geldik gittik. Evlendiler görüştük, boşananlar oldu görüştük yeni eş geldi yine görüştük.. Arkadaş bu tehlike olarak görülmemeli bence.. Adım atmadan kimseyi tanıyamazsın ki hem. Bebek görmesi güzel bir sebepmiş bak.. Bu kadar dış dünyaya kapatma kendini..

Eşiniz kendine yakın bulduklarını ağırlamak bu vesileyle de sizi tanısınlar istiyordur, evet zaman kötü, herkesle samimi olmaya görüşmeye gelmiyor, çekincelerinize hak veriyorum lakin tanımadan da önyargıyla yaklaşmamak lazım.

İlk görüşme de dahi az çok kişilikleri hakkında bir fikir edinirsiniz konuşmalarından tavırlarından, hoşlanmadıklarınıza mesafe koyarsanız, sebebini de eşinize söylersiniz

1 yil kisa bir suremi.. bence degil.. bende esime is arkadaslarini cagir derim hep.. bu yolla dugunlerine gittik bebegine gitttik gezmelere gittik. Onlar bize geldi. Hatta dogumumda hastaneyi bastilar resmen o derece kalabalik geldiler... bir cogu bekardi tanistigimda evlendiler cocuklari oldu... arkadaslar iyidir kaynasin bence..

Esimin hic evli arkadasi yok yani arkadaslafi hepsi bekar esim cok nadir arkadaslarini eve cagirir ben evdeyken cünkü cocuk emziriyordum rahat edemem diye felan. Anca ayda yilda bir iftara veya bebek görmesine geldiler hepsinin elinde bie ceyrek ve gelirken bide yemek getirdiler okadarda düsünceliler ben yorulmim diye. Her insandan kötülük gelecek diye birsey yok. Sizdd gidin bebek görmesine veya disarda görüsün evde istemiyorsaniz yada hic görüsmeyin ama esiniz belki ilerde bunu sorun yapabilir kendisi cok sosyal bir insan ise

Tanımak için tanışmak gerekiyor. kimseye güven olmaz ne ya ne yapacak evine gelen misafir sana yada siz bebek görmeye gitmek için güven mi lazım. eşiniz size yavaştan gıcık olur böyle. siz insan sevmiyorsunuz galiba

Bekar arkadaslar konusunda haklisin.ne isleri var onlarin ama diger konularda da degisiksin.

Neden illa onlar cagirsin? ayrica bebegi olmus birine elbette once siz gideceksinoz.
Hangi birimiz eslerimizin arkadaslarinin eslerini taniyorduk ki? gide gele tanistik.
Hic kimseye gidip gelmezsen nasil tanisacaksin? nasil tanicaksin elbette tanimazsin.
Bence yanlis yapiyorsun.
Ilk once bebegi olan arkadasina gitmekle baslayin. sonra digerlerini davet ettinizmi onlarda sizi davet edecektir.
Eger ki ilk buluşmada kafana gore olmadigini anlarsan birdaha gidip gelmezsin. kafanin uyustugu kisilerle arkafaslgini surdurur uyusmadigi kisilerlede birdaha gorusmezsin bukadar basit. eminim herkes boyle yapiyordur.

Bence tanımıyorum demek bahane kendimden biliyorum :) Aile yaşayışınız çocukluğunuz nasıl geçti bilmem ama bizim pek komşuluk falan ilişkileri yoktu ailemlerin o yüzden hep bu yönden eksik oldum kendimi çok zorlasam da bende gelip gitme işini bi türlü beceremedim hep tanımıyorum vs diyip ama siz benim gibi olmayın eşiniz için tanıyın

Şuan o kalıbı yenmeye çalışıyorum inanın insanlarla iletişime geçip yeni insanlar tanımak çok güzel

Bu kadarı asosyalliğe girer. Bebek görülmeye bile gidilmez mi yani böyle şeyler arada köprü olur. Sanki tüm dostlarımızı doğduğumuzdan beri tanıyoruz

Benim çocukluğum komşularla gecti hala görüştüğümüz aile dostlarımız vardır. Bahane değil belki anlatamadım görüştüğümüz insanlar tabiki var biz evlenince tasindik yaşadığımız yere sorum esiminde henüz tanıştığı iş arkdslariydi

Anladım canım ben kendimden yola çıkarak söylemiştim Allah kolaylık versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…