Misafirlikte öyle bir laf yedim ki !!!

Burnu yapılan kişi orada değilmiş o zaman arkasından konuşmuş olmuşsunuz o kişiye de burnunu gördüğünüz zaman yüzüne bunu dediyseniz o zaman eğriye eğri doğruya doğru demiş olursunuz başkalarına değil ayrıca demek ki başka konuşmalarınızda oldu herkesin kendi fikri yaptırır yakışır ya da yakışmaz orada bunu söylemek yakışıksız

İstediğini söyleyen istemediğini işitir.

Olmuş bitmiş burna kötü olmuşsa bile kötü olmuş denmez. Sessiz kalınır en kötü ya da daha yumuşak eleştiri yapılır. Arkadan konuşmakla dobralığı hele hiç karıştırmayın. Dobra olan insan kendine bi şey denince buluttan ne kapmamalı. Kapıyorsa da kendi de bin düşünüp bir konuşmalı.

Güzel olmus demekle biraz küçük yapay olmuş demek arasındaki fark nedir ..ikisi de görüş değil mi ..millettede ne sinir varmış bir dökün bummmmmn
"Biraz küçük yapay olmuş" mu dediniiiiiiz yoksaaa konunun başında dediğiniz gibi "hiç yakışmamış yapay durmuş" mu dediniz :) Aralarındaki farkı çözerseniz sorduğunuz sorudaki farkı da çözebilirsiniz

Neden,usturuplu konuşmaya ne oldu?
Ama doğru,üslup bilmeyenler konuşmasın bence de,kimse kimsenin ego tatminini çekmek zorunda değil.:KK25:
Görüş bildirmenin neresinde usturup var.benim söyledigim sey artik kimsenin baskasinin fikrine saygi duymadigi.
Bence şöyle diye basladigin her lafta elestiriliyorsan neyin usturubundan bahsediyorsun ki.
Bu arada ikinci kadin da usturupsuz senin dediğine gore.toplum icinde birini bozmak da dogru bisey degil.sende açik ariyorsun hep diyerek.onun üstüne mi düstü böyle bi yargiyla bozmak.
Birinci kadin da olmamis demis.findik kadar olmus demis.ne varki bunda.ha arkasindan konusmus o ayri hic sevmem boyle şeyleri.
Ama artik öyle bi insan toplumu icondeyiz ki agzindan cikan aleyhonde kullaniliyor.bende bunun icin gorüs bildirmek sakincali dedim.

Laf yememissiniz ki
Siz de fikrinizi soylemissiniz,karsi taraf da soylemis. Ee sorun ne? Alinacak bir sey goremedim ben. Herkesin dusuncesi baska

Ayrica insanlara acik arayarak baktiginizi soyleyen kisi demek ki sizi gozlemlemis,tek bir olay degildir.

Görüş bildirmenin neresinde usturup var.benim söyledigim sey artik kimsenin baskasinin fikrine saygi duymadigi.
Bence şöyle diye basladigin her lafta elestiriliyorsan neyin usturubundan bahsediyorsun ki.
Bu arada ikinci kadin da usturupsuz senin dediğine gore.toplum icinde birini bozmak da dogru bisey degil.sende açik ariyorsun hep diyerek.onun üstüne mi düstü böyle bi yargiyla bozmak.
Birinci kadin da olmamis demis.findik kadar olmus demis.ne varki bunda.ha arkasindan konusmus o ayri hic sevmem boyle şeyleri.
Ama artik öyle bi insan toplumu icondeyiz ki agzindan cikan aleyhonde kullaniliyor.bende bunun icin gorüs bildirmek sakincali dedim.
haklı değilim evet kabul edilebilir .ama arkasında konuşmadım aynı konuşmayı watsapp grubunda bizzat kendine yaptım ..sabahtan beri sizde beni bombardımana tuttunuz.bazen kötü dediniz bazen patavatsız. Bu konudan çıkarak bana kötü diyenler eminim dünyanın en iyi en naif en güzide insanlaridir. .. saygılarımı iletiyorum size ha suda bir gerçek açtığım konuda gördüm ki herkesin hayatında bu konuyla ilgili bir kötü bir patavatsiz geçmiş. ..ama inanıyorum sizin bu güzellliginizz yapıcılığınız artık kimseye kötü ve patavatsiz bir şey yapmamaya sevk edecektir. ....

Birinci kadın bal gibi olmamış demiş, hatta "hiç yakışmamış" demiş ne haddineyse. Belirtmek istedim :)

Siz de daha kibar olabilirdiniz. Sizin nasıl moraliniz bozulduysa burnuna yorum yaptığınız kişinin de öyle morali bozulmuştur. Kendiniz söyleyince doğru karşınızdaki size söyleyince laf sokma olmaz. Belki o da kendine göre gerçekleri söyledi.
Cevap cuk oturmuş.

Sizi anladım.Usturup nedir,bence yerinde ve zamanında ne konuşacağını bilmektir.Örneğin bir arkadaşınız evleniyor,hazırlığının hiç bir safhasında bulunmamışsınız,son anda yanında olabildiniz,arkadaşınız salona çıkmak üzere.Size soruyor heyecandan titreyerek,nasılım,ha nasılım iyiyim di mi:dua:
Belki de siz saçını beğenmediniz,makyajının abartılı olduğunu düşünüyorsunuz,fakat artık yapacak bir şey yok.Orada "ımmm,cıks şekerim yaaa,kusura bakma da güzel olmadın yani"demeniz dürüstlük değildir.
Arkadaşınızın en güzel gününü berbat etmiş,artı tüm evlilik yıldönümlerinde kırgınlıkla hatırlanıyor olursunuz.
Ama eğer hazırlık safhalarında yanında bulunmuş olsaydınız her konuda görüşünüzü rahatça belirtebilirdiniz.
Bu konu da öyle,kişi eğer deseydi ki ben şu tip burundan yaptırmak istiyorum,ne dersiniz,o zaman rahatça fikir belirtilebilir.Bazen soru onay için sorulur,bunu ayırdetmek gerek.
Sözüm size değil,tüm ben dobrayım diyenlere...

Birinci kadın bal gibi olmamış demiş, hatta "hiç yakışmamış" demiş ne haddineyse. Belirtmek istedim :)
Burda asıl suçlu asıl güzelce sohbet ediyorken burnunu yaptiran adamin lafini acandir.ortaya bu lafi atmis belli ki cekilmis.sonra bu ikisi de laf dalasina girmis.aslinda sohbetle dedikoduyu birbirine karistiriyor bazi bayanlar.helede böyle toplantilarda.sonra biseyler oluyor iste.

Merhaba arkadaşlar. ..
Dün bir misafirlige gittim. Yendi içildi sohbet muhabbet konu burnunu yaptiran birine geldi.Bu bir erkek tabi .bende hiç yakismamis yapay durmuş dedim.yani burun fındık kadar kalmış koca suratta. Oradan birisi atıldı konuya ve
-sen insanlara farklı bakıyorsun dedi.
Bende şaşırmış ifadeyle nasıl yani dedim.
Oda.
-sen insanlara bakınca açık arayarak bakıyorsun dedi.:skandal:
Benim içim düğüm düğüm oldu .ve bu burnunu yaptiran a da aynı mesafe yakinligimiz var.bende
Ne alaka egriye eğri ,doğruya doğru demek açık mi aramak oluyor deyip 10 dk sonra kalktım .ama dünden beri aklımda çok Üzgünüm:mad:şimdi uyandım yine aklımda güne çok kötü başladım. Sizce ben açık arayan kötü birisi mi oldum onu söyleyince?
Benimde büyük görümcem öyle bir insandır sürekli herkesin suratına dikkatlice bakar ayıp arar onuda buradan kınıyorum :)))) yeri gelmişken

haklı değilim evet kabul edilebilir .ama arkasında konuşmadım aynı konuşmayı watsapp grubunda bizzat kendine yaptım ..sabahtan beri sizde beni bombardımana tuttunuz.bazen kötü dediniz bazen patavatsız. Bu konudan çıkarak bana kötü diyenler eminim dünyanın en iyi en naif en güzide insanlaridir. .. saygılarımı iletiyorum size ha suda bir gerçek açtığım konuda gördüm ki herkesin hayatında bu konuyla ilgili bir kötü bir patavatsiz geçmiş. ..ama inanıyorum sizin bu güzellliginizz yapıcılığınız artık kimseye kötü ve patavatsiz bir şey yapmamaya sevk edecektir. ....
Tsk ederim.ben olaylara objektif ve şöyle bi uzaktan bakarim.
Diger bi msjda da belirttim.burda en cok suclu böyle sohbet muhabbet ortaminda birilerinin lafini açan kisi.gerek yok böyle seylere.
Ben pek gitmem çok kadinin oldugu ortamalara.giden komsularim bi bakiyorum birbirine girmisler.ben kafa rahatligini severim.laftan çok tiksinirim.çok tehlikeli çokkkk..

Sizi anladım.Usturup nedir,bence yerinde ve zamanında ne konuşacağını bilmektir.Örneğin bir arkadaşınız evleniyor,hazırlığının hiç bir safhasında bulunmamışsınız,son anda yanında olabildiniz,arkadaşınız salona çıkmak üzere.Size soruyor heyecandan titreyerek,nasılım,ha nasılım iyiyim di mi:dua:
Belki de siz saçını beğenmediniz,makyajının abartılı olduğunu düşünüyorsunuz,fakat artık yapacak bir şey yok.Orada "ımmm,cıks şekerim yaaa,kusura bakma da güzel olmadın yani"demeniz dürüstlük değildir.
Arkadaşınızın en güzel gününü berbat etmiş,artı tüm evlilik yıldönümlerinde kırgınlıkla hatırlanıyor olursunuz.
Ama eğer hazırlık safhalarında yanında bulunmuş olsaydınız her konuda görüşünüzü rahatça belirtebilirdiniz.
Bu konu da öyle,kişi eğer deseydi ki ben şu tip burundan yaptırmak istiyorum,ne dersiniz,o zaman rahatça fikir belirtilebilir.Bazen soru onay için sorulur,bunu ayırdetmek gerek.
Sözüm size değil,tüm ben dobrayım diyenlere...
İste bende taaa ilk msjimda bunu söyledim.yani bu arkadas beğenmese bile gorüs bildirmeseydi dedim.sizin verdiginiz örnekte de susmaktan kötü yorum yapmamaktan bahsetmissiniz.
Bu arkadasta begenmemis bende diyorum ki icinde kalsin kimseye söyleme.
Aslinda benim söyledigim seye geldiniz de farketmediniz.

İste bende taaa ilk msjimda bunu söyledim.yani bu arkadas beğenmese bile gorüs bildirmeseydi dedim.sizin verdiginiz örnekte de susmaktan kötü yorum yapmamaktan bahsetmissiniz.
Bu arkadasta begenmemis bende diyorum ki icinde kalsin kimseye söyleme.
Aslinda benim söyledigim seye geldiniz de farketmediniz.
Yoo aynı yerde değiliz,siz,asla görüş bildirmeyeceksin,ben bunu öğrendim diyorsunuz,ben yerine uygun tepki vermekten bahsediyorum.Ama patavatsızlık iyi birşey değil,bunda hemfikiriz sanırım

Yoo aynı yerde değiliz,siz,asla görüş bildirmeyeceksin,ben bunu öğrendim diyorsunuz,ben yerine uygun tepki vermekten bahsediyorum.Ama patavatsızlık iyi birşey değil,bunda hemfikiriz sanırım
Gorüs bi insanin iyi yada olumsuz bi düsüncesidir.insanlar eleştiriye açik degil.olumsuz olunca ister usturuplu olsun ister olmasın herkesin yüzü düsüyor.
Herkes istiyorki benim herseyim takdir edilsin.
Iyi yoruma da baziları bak gördün mü bana nazar etti diyorlar.zaten begendi gözü kaldı diyorlar.
Evet artik gorüs bildirmek çok tehlikeli bi hal aldi.

Gorüs bi insanin iyi yada olumsuz bi düsüncesidir.insanlar eleştiriye açik degil.olumsuz olunca ister usturuplu olsun ister olmasın herkesin yüzü düsüyor.
Herkes istiyorki benim herseyim takdir edilsin.
Iyi yoruma da baziları bak gördün mü bana nazar etti diyorlar.zaten begendi gözü kaldı diyorlar.
Evet artik gorüs bildirmek çok tehlikeli bi hal aldi.
Eleştirilmek kimin hoşuna gider ki,dürüst olalım,nazar etti diyecek olanları da azçok tanırız ya,ben tanırım şahsen,insanın gözüne bakarak önce övgü beklerler,ardından konuşurlar.Fakat nazar etti demesin diye de olur olmaz yermeyeceğiz elbette.
Uluorta görüş bildirene de nazikçe görüş bildirmek lazım, bu da bir gerçek...

Verdiğiniz yaşanmışlık örneklerine de bakınca diyorum ki, haklı kadın size laf yedirmekte. Üstelik çok da nazik cümle kurmuş. Daha sert de çıkabilirdi. Eleştirinin böylesine can kurban. Hem siz birini eleştirirken iyi de, başkası eleştirince niye problem? Eleştirecekseniz eleştiriye de açık olun. İstediğini söyleyen, istemediğini işitir.
İnsanları bezdirmişsiniz demek ki. Ben doğruyu söylerim falan demeyin hiç. Kendi fikrinizi ve eleştirinizi söylüyorsunuz alt tarafı, ve bunun da kimseye faydası yok. Yani siz birinin bıçak altına yattığı burnuna kötü deyince kimse aydınlanmıyor. Aksine sinir ve moral bozuyorsunuz sadece. Gereksiz konuşmak yani yaptığınız. Madem açık sözlü olacaksınız, öncelikle açık sözle patavatsızlığı kırıcılığı birbirinden ayırın.

Back
X