E
EU1
Ziyaretçi
- Konu Sahibi EU1
-
arkadaslar ben 2,5 aylık hamileyim ve geçen kanamam oldu miyom dan kaynaklanıyormuş bebegim 3,5 cm ama miyom 4,5 cm. yani bebekden daha büyük. doktorum progestan verdi ve bu ilaç büyümesine engel dedi ama ben zaten içiyodum ve büyümüş ve dediki ilerde çok miyom etkilemiycek çünkü karnın dışarı doğru büyüycek şimdi etkiler sadece dedi gene kanama yapabilir dedi 9 ay boyunca tehtidim varmış ama üff kızlar ya çok korkuyorum bebegimi kaybetmek istemiyorum ne olur bana bi ışık olun birde ikili test yaptır dedi o nasıl yapılıyo ultrason falan dedi ense kalınlığı ölçülüyomuş bu ultrason karındanmı oluyo çünkü benim vajinal muayene yasak? ne olur cvp yazınsenağlama:CüvCüv:
canım myom lu gebelik geçiren tek sen değilsin ben de daha önce yarım bi gebelik geçirdim myomdan dolayı.4,5 aylık bebeğimi malasef erken doğumla kaybettim.kanamalarımda oluyodu ama sadece4,5 ay geçebildi üzerinden cünkü benim myomumda büyüyodu.en sonunda ameliyat oldum ve alındı myom benden şimdi ki hamileliğim cok şükür iyi geçiyo Allahtan bi aksilik olmazsa .ihşallah sendede bi sorun olmazda bebeğini sağsalim kucağına alırsına.s.
Benisec 2li testi laboratuarlarda yapıyorlar cnm,sen nerden randevu aldın,ama bu testi yaptırmak için senin aynı gün ultrasona girmiş olman gerekiyor,çünkü labaoaratuara gidip bu testi yaptırmak istediğinde dr.un sana vermiş olduğu formu istiyorlar,bu formda bebeğin ense kalınlığı(CRL değeri),boyu,senin kilon son adet tarihin ,daha önce aile de kalıtsal hastalıklar olup olmadığı,sigara alkol kullanımı,şeker hastalığı var mı gibi bir çok soru bulunuyor,bu gerekli cnm,bende laboratuar teknisyeniyim,orda biliyorum,ultrason ile kan aynı gün olmazsa yani aradan 24 saat geçmemiş olmalı,tekrar ultrasona girmen ve tekrar kan aldırman gerekecek,biraz karışık oldu sanırım ama özelden anlamadığın birşey varsa sorabilrisin yada burdan konuyu takip ediyorum cnm,kendine iyi bak,umarım bir sorun çıkmaz.
canım benim kanamalarım cok değildi.lekelenme tarzında.aman aman kan kaybım yoktu.sadece benim myomumda büyüme vardı 3.5 cm başlanan myom 11 cm kadar büyümüştü nihayatinde bebeğime artık yer kalmamıştı.bilmiyorum cok kötü günler geçirdim ben Allah kimseye yaşatmasın.
benisc alttan değil üstten muayene ediliyor ama dr.nasıl kan testine gerek olmayabilir dedi anlamıyorum ,2li test için hem ultrason hemde kan şart.
benimde miyom çok büyümüş bebekden daha büyük şuan da yani 2ayda bebegi geçmiş ya progestan içmemişmiydin sen hamileyken?senağlama
canım içmezolurmuyum günde 3 tane içiyodumm.nette araştırmıştım progesteron bazı myomları beslermiş sanırım benimde o gruba giriyodu.anlayacağın fayda etmedi bana..
Allahtan o günlerim geçmişte kaldı artıkk..Allah yadımcınız olsunnnkaydirigubbakcemile5
myomun ne kadar sürede büyüdüğünü takip ettiniz mi?benim şuan 3 ay doldu ama doktorum büyüme görülse muhakkkak söylerdi bende progestan ve folic kullanıyorum progestan bitti benim diğerine devam ediyorum.ağrılarınız oluyomu bide bende çok fazla bel ve kasık ağrısı oluyor birde sol kalçamdan bacağıma ağrı iniyo çok yorulursam.tşk.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?