kızlar miyomdan bende çokk çektimm
hamile kalmadan önce öğrendim 2 adet miyomum vardı 3 cm civarı,bi sıkıntım şikayetim de yoktu..
dr hemen hamile kal ilerde problem yaratabilir dedi,zaten biz de bebek istiyorduk..
hamileliğimin 16. haftasına kadar 4 cm i geçmedi miyomlarımm..
artık büyüme ihtimali çok çok düşük derkennn,20. haftada 6 cm
23. haftada 8 cm di
23+5 te 1 gün boıyunca gaz sancısı sandığım bi sancı çektim ve bütün gece uyuyamadım,
ertesi gün dr a gittim ve miyomlarım 9 cm i aştığını gördük
ama sancıdan duramıyordum hatta arabada giderken çukurlarda bile canım yanıyordu..
bu arada sürekli ağlıyorum tabiii bebeğime bişey olacak diyee
miyom dejenerasyonu diye bi olay var genelde 22-24. haftalarda oluyor maalesef o geldi başıma..
bu sancılar erken doğumu tetikleyebiliyormuşş,rapor verdi drum işe gitmedim 1 hafta..
ağrı kesicileri kesince tekrar başladı,yine bi rapor
yaklaşık 10-15 gün sancılarım tamamen geçmedii..
sonrasında hafif hafif ağrılarım oldu 36. haftaya gelene kadar,
ama artık bebeğim büyüdüğü için korkum azalmıştı..
36. haftada plasenta yaşlanması ve kireçlenmesi olduğunu öğrendik,
miyomlar buna sebep olmuş olabilirdi..
bebeğim 2680 gr dı,38. haftada acil sezeryanla doğum yaptım çünkü bebeğimin büyümesi durmuştu 2 haftadırr..
tüm bu tersliklere ve korkuya rağmen Allah evladımızı bize bağışladı..
sağlıklı sıhhatli ama minik bi kızımız oldu
hatta çok güçlüü bi kızz
2 tane kocaman miyomla başaçıktı benim kızımmm
miyom yaşamadım alllaha şükür ama yengem 5 cm miyomla gebe kaldı yapacak bişey yoktu doktor kızdı ama zorunlu sezaryen oldu miyomu hala duruyor çok kötü bi durum napın ne edin kızlar miyomlarınızdan kurtulun öyle bebek düşünün yengem hergün ağladı doğurana kdr doğumda ölüm riski bile vardı kendisi için kan bankası olan bi özel hastanede doğum yaptırdık şuan iyi bebekte kendide ama çekiyor miyomdan hala soğan kürü öneririm gerçekten küçültüyor deneyin bence