Bendeki myom sol tarafta ve rahim ağzında, dışarı doğru yani iç organlara doğru büyüme yapıyor. Büyüme hızı son altı ayda fazlalaştı. Aslında doktor ameliyat sınırını geçmişsin dedi. Ancak ameliyat sonrası rahim duvarında olabilecek yapışıklık vs. nedeni ile bebeğin rahim içinde tutunması zorlaşabilirmiş. Tabiii bunun tam tersine sorunsuz bir hamilelik dönemi de geçirebilirmişim. Hamilelik döneminde de büyüyebileceğini söylemişti. Umarım sorunsuz bir gebelik dönemi geçirisin benisec. Hamile kalabilirsem darısı da benim başıma artık...
Bendeki myom sol tarafta ve rahim ağzında, dışarı doğru yani iç organlara doğru büyüme yapıyor. Büyüme hızı son altı ayda fazlalaştı. Aslında doktor ameliyat sınırını geçmişsin dedi. Ancak ameliyat sonrası rahim duvarında olabilecek yapışıklık vs. nedeni ile bebeğin rahim içinde tutunması zorlaşabilirmiş. Tabiii bunun tam tersine sorunsuz bir hamilelik dönemi de geçirebilirmişim. Hamilelik döneminde de büyüyebileceğini söylemişti. Umarım sorunsuz bir gebelik dönemi geçirisin benisec. Hamile kalabilirsem darısı da benim başıma artık...
canım bence myomu nu aldır öğle hamile kal
ben ilk gebeliğimde bilmedim myomlu hamile kaldım ve yarıda bitti
sonra ameliyat oldum myomumu aldırdım şu an 1 gün sonra
Allahın izniyle oğluşuma kavuşacam ve sorunsuz bi gebelik geçirdimm
Allah sizede nasip etsinnn:Saruboceq:
ays66 sendeki myomun yeri ve buyuklugu hakkinda bilgi verebilirmisin? Doktorum bende myomun dusuk riski olusturacagini dusunmuyor, ama hamilelikte degisen hormonlarla beraber myom dejenere olabiliyormus. Bu da kasiklarda durdurulamayan agrilara neden oluyormus. Bu nedenle gebelik sonlandirilabiliyormus. Doktorumun dedigine gore bendeki asil risk bu. Bulundugu yere gore dusuk ve erken gebelik riskleri de olabiliyor tabii bunu en iyi yine kendi doktorunuz bilebilir. Ancak bize doktorumuz ameliyat sonrasi kesin cocugunuz olabilir demedi. Bu nedenle once cocuk denemeye karar verdik. Her iki secenekte riskli madem, en azindan geriye donup neden denemedik demeyiz diye dusunuyorum. Tecrubelerini paylasan herkese tesekkurler. Enazindan benimle benzer sorunlari yasayan birileriyle bunlari paylasabilmek beni mutlu etti.
Canim bende 3,4doktor dolastim. En sonuncusu dokuz eylul kadin dogum bolum baskani prof. Ondan oncede tavsiye uzerine baska bir prof a gittim. Biri cok acil gebelik dusun eger olmazsa alacagiz dedi. Ancak diger ciftler gibi bir sene sure tanimadi alti ay verdi. Diger doktorumda ameliyat olabilirsin ama riskler var, hamillelik icinde riskler var dedi. Hatta ameliyat sonrasi rahim duvarinda yapisiklik vs.olursa tup bebek de cozum deil cunku bebegin dollenmesinde deil tutunmasinda sorun olacak. Bu risk benim icin daha kotu. Bir de ilk dort ay cok onemliymis. Bendeki myom da cok buyuk ama hic cocugum olmamasi gibi bir riski goze alamam once gebelik deniyecez. Gerisi Allah'a kalmis. Insallah herkes saglikli bir sekilde bebislerine kavusur.
Merhaba. Dun hamile kaldigimi ogrendim. 9 ocakta ilk kontrole gidecegim. Duygularim cok karisik mutluyum ama bundan sonrasi nasil olacak? Korkularim var. Birde bisey sormak istiyorum. Cinsel iliski myomlu gebeliklerde yasaklaniyor mu doktor tarafindan.
benimde miyomum vardı ağustosta doğum yaptım kanamam hiç olmadı.miyomuda sezeryanla birlikte aldılar. stres yapma benimki çok büyüktü üstelik 7 tane. en büyük olan 2 taneyi aldılar gerisi duruyor 4 ay sonra kontrolüm var.[/QUO
büyük olanlar kaç cm di bnimki 4 cm korkuttu baya ilk 3 ay kanama lekelenme oldu sonra olmadı inş bi dahada olmaz birde artık ultrasonda artık miyom gözükmüyo bu normalmi?:CüvCüv:
canım cm olarak bilerek yazmadım ama korkma sordun söyleyeyim 1 kiloya yakındı ikisi. ama herkesin böyle olucak diye birşey yok tabi.
ilk belirtileri reglde aksamalar olarak başladı bir iki defa ara kanamalar oldu ama çok değil. geçen sene ekim 15 gün geçikti reglim hamileyim sandım çünkü bebek istiyordum.doktora gittim ultrasonda çıktı o zaman küçükcüktü. bir kaç farklı doktora gittim hepsi farklı birşey söyledi.kimi aldır ,kimi bir bebeğin olsun öyle aldır. neyse en son bakırköyde bir doktora gittim o da bir bebeğin olsun öyle alalım dedi 2 ay süre verdi bana bu süre içinde bebek olmazsa bakarız dedi. ben kasımda hamile kaldım. gebelik boyunca büyüdü miyomlar bazen ağrım oldu ama kanama hiç olmadı.ama 6 aydan sonra riskli dedi doktor erken doğum olabilir hazır ol dedi.ALLAH a şükür öyle birşey olmadı.tam zamanını doldurduk. doğumu bursada yaptım doktorum süper bir insan ve hep sorunlu gebeliklerle ilgilenmiş baba adam ben ona öyle diyorum.gitmek istersen yardımcı olurum. işte böyle sormak istediğin birşey olursa yardımcı olurum.ama korkma hayırlısı olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?