miyom ve gebelik

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Selam arkadaşlar. Bende de rahim ağzında 6.5 cm büyüklüğünde bir myom var. Gittiğimiz doktorlardan bazıları ameliyat bazıları da önce gebelik sonra ameliyat önerdi. Her iki seçenekte de bir takım riskler var dedi doktor. Hiç çocuğumuz olmadığı için eşim ve ben önce gebelik denemeye karar verdik. İki aydır deniyoruz henüz sonuç alamadık. Myomla birlikte hamilelik beni korkutuyor ama ameliyat sonrası da birtakım riskler varmış.

cnm miyom bendede var benimki gebelikle beraber büyüdü ilk 2 ay sonra büyümesi durdu çok şükür bunuda progestan adlı bi ilaç yaptı gebelikde az kanamalarım oldu agrım oldu ilk 3 ay ama şimdi rahatım miyomun yeri nerede tam olarak biliyorsan daha çok yardımcı olabilirim bu konuda?

Bendeki myom sol tarafta ve rahim ağzında, dışarı doğru yani iç organlara doğru büyüme yapıyor. Büyüme hızı son altı ayda fazlalaştı. Aslında doktor ameliyat sınırını geçmişsin dedi. Ancak ameliyat sonrası rahim duvarında olabilecek yapışıklık vs. nedeni ile bebeğin rahim içinde tutunması zorlaşabilirmiş. Tabiii bunun tam tersine sorunsuz bir hamilelik dönemi de geçirebilirmişim. Hamilelik döneminde de büyüyebileceğini söylemişti. Umarım sorunsuz bir gebelik dönemi geçirisin benisec. Hamile kalabilirsem darısı da benim başıma artık...

canım bence myomu nu aldır öğle hamile kal
ben ilk gebeliğimde bilmedim myomlu hamile kaldım ve yarıda bitti
sonra ameliyat oldum myomumu aldırdım şu an 1 gün sonra
Allahın izniyle oğluşuma kavuşacam ve sorunsuz bi gebelik geçirdimm
Allah sizede nasip etsinnn:Saruboceq:

cnm hamileilkde büyüse bile sonradan ilaçlarla durduruyorlar daha sonrada erken doğumu önleyici ilaç veriyorlar sorunsuz geçiriyorsun bence doktorun tecrübesi çok önemli o ne diyorsa onu yap çünkü benim doktorum ameliyat sonrası daha zor demişdi güvendim ve hamile kaldım 4 aylıgım şuan inş bişey olmadan doğururum burdan sana hbr veririm zaten inş sende en kısa zamanda hamile kalırsın sorunsuz geçirirsin inşkaydirigubbakcemile5

cnm yarıda bitti demişsin ya kaç haftalıkken bitti merak ettim çok ve neredeydi miyom kaç cm di ilaç kullandınmı bunları merak ettim ben şuan oğluma gebeyim ve 4 cm boyunda rahim ağzında bebegin eşinin karşı duvarında bi miyomum var doktor sorun yaratmaz büyümüyorda dedi genede progestan iiyorum ilk 4 ay ondan sonrada bu cuma erken doğum önleyici ilaçlara başlıycam sence bi sorunum olacakmı ben daha öncede düşük yaptım çok acı bi olay inş bi daha büyük Allahım yaşatmazbenneyaptımki

Arkadaşlar myomdan benim kadar çekeniniz olmamıştır.Myomu olanlara en doğru bilgiyi verebileceğimi sanıryorum.Bu myomlar bir içe doğru bir dışa doğru büyüyen olam üzere iki tip.İçe doğru büyüyorsa düşük ihtimali büyük olasılık demektir.Dışa büyüyorsa gebelik ihtimali zayıflıyor çünkü rahim duvarına tutunamıyor döllenen yumurta.Ben myomumla hamile kalmayaı başaramadım.Myom alındıktan 5 ay sonra hamile kaldım.Bu ameliyatı yapacak doktorun becerisi çok önemli.Gebelik düşünülüyorsa eğer bebeği riske sokmaya gerek yok aldırmak en iyi seçim.Çünkü bu şüphe ile gebeliği yaşamak zor.Ben Prof.Teksen Çamlıbel'de ameliyat oldum süper becerikli bu konuda.Oda aynı şeyi söyledi gebelik düşünülüyorsa alınmalı zaten bu myom insanın yaşam kalitesini düşüren bir şey en iyisi kurtulmak iyice büyüyüp iş açmadan.umarım faydalı olmuşumdur.

ays66 sendeki myomun yeri ve buyuklugu hakkinda bilgi verebilirmisin? Doktorum bende myomun dusuk riski olusturacagini dusunmuyor, ama hamilelikte degisen hormonlarla beraber myom dejenere olabiliyormus. Bu da kasiklarda durdurulamayan agrilara neden oluyormus. Bu nedenle gebelik sonlandirilabiliyormus. Doktorumun dedigine gore bendeki asil risk bu. Bulundugu yere gore dusuk ve erken gebelik riskleri de olabiliyor tabii bunu en iyi yine kendi doktorunuz bilebilir. Ancak bize doktorumuz ameliyat sonrasi kesin cocugunuz olabilir demedi. Bu nedenle once cocuk denemeye karar verdik. Her iki secenekte riskli madem, en azindan geriye donup neden denemedik demeyiz diye dusunuyorum. Tecrubelerini paylasan herkese tesekkurler. Enazindan benimle benzer sorunlari yasayan birileriyle bunlari paylasabilmek beni mutlu etti.

Öncelikle geçmiş olsun canım.Bendeki myom 4,5 cm çapında alınınca gördüm cevizden büyüktü dışa doğru büyüyen sübmükoz tipi myomdu.Bu myomla gebe kalmayı başarırsan tebrik ederim.Ben kalamadım.Gebe kaldın diyelim hormonlarla beraber büyürse bebeğini riske atabilecekmisin?Bende çok düşündüm ameliyat öncesi ama dediğim gibi ameliyatı yapacak dr.önemli .Ben şuan 7 aylık hamileyim en riskli günleri geçirdim birşey olacak kızıma diye aklım çıkıyor.Bu duyguyu yaşayacağımı bilseydim çok daha önce aldırırdım inan.Bu rahmine düştükten sonra kaybetmek çok acı bir durum bence.Niye riske atacaksın bebişini tutki hamile kaldın.Aldır ve sonra bebek yap canım.Yinede kendi kararın.kendini üzme anne olacaksın daha.

arkadaslar benimde miyomum hamile kalmadan önce 2,5 cm di önemsizdi sonra ilk 2 ayda 4 cm. e ulaştı ama ilaçlarla durduruldu ilk 4 ay o ilacı içdim şimdi 5. ayıma gircem doktor erken doğumu önleyici ilaç verecek ona başlıycam anlıyacagınız herşeyin bi lacı var allhın izniyle bişey olmadan doğururum inş çünkü ameliyat gerçekden riskli bir sürü doktor gezdim hepsi aynısını söyledi yapışıklık yapıyor ve direk tüp bebege yollanıyorsunuz o daha kötü tabii miyomun yeri ve cinsi önemli ona göre karar verilmeli

Canim bende 3,4doktor dolastim. En sonuncusu dokuz eylul kadin dogum bolum baskani prof. Ondan oncede tavsiye uzerine baska bir prof a gittim. Biri cok acil gebelik dusun eger olmazsa alacagiz dedi. Ancak diger ciftler gibi bir sene sure tanimadi alti ay verdi. Diger doktorumda ameliyat olabilirsin ama riskler var, hamillelik icinde riskler var dedi. Hatta ameliyat sonrasi rahim duvarinda yapisiklik vs.olursa tup bebek de cozum deil cunku bebegin dollenmesinde deil tutunmasinda sorun olacak. Bu risk benim icin daha kotu. Bir de ilk dort ay cok onemliymis. Bendeki myom da cok buyuk ama hic cocugum olmamasi gibi bir riski goze alamam once gebelik deniyecez. Gerisi Allah'a kalmis. Insallah herkes saglikli bir sekilde bebislerine kavusur.

bana doktorum öyle demişdi cnm tüpe yolluyoruz diye ondan hamile kalmayı denemeni tavsiye ederim benimde kanama lekelenme oldu miyomdan dolayı istirahat ediyosun ilaçda içiyosun gerisi allha kalmış çok sağlıklı hamileliklerde bile bi aksilik çıkabiliyo dua et cnm bol bol inş sorunsuz geçirirsin. birde ilk 4 ay demişsin sonra pek bi sorun yaratmıyormu miyom doktor falan mı dedi bunu sana

Canim bana doktorum myomun daha cok ilk dort ayda dejenere olabilecegini soylemisti. Bunun belirtisi de durdurulamayan agrilarmis. Sonrasin da da yani yedinci aydan sonra erken dogum riski olabiliyor. Mesela bendeki myom icin doktorum erken dogum veya dusuge neden olacagini zannetmiyorum demisti. Myomun hamilelikte daha da buyuyecek bu nedenlede rahim agzini kapatacak buyuk olasilikla demisti. Seninde dedigin gibi myomun yeri ve buyuklugu cok onemli. Buna gore doktor gorusleri de degisiyor. Bu arada myomlu hamilelik yasayan herkese bir sorum olacak. Bu ay reglime 6 gun kaldi. Kasiklarimda ozellikle sag yumurtaligimda agrilar var. Onceden olmazdi. Bu ay da bisi yoksa ve agrilarim devam ederse tekrar doktora gidecegim. Hamile kaldiginiz ilk ayda en cok ne sikinti verdi size? Agri,kanama vs...

hım bgn bende doktora gittim bu konuyu sordum miyomu artık ultrasonda göremiyor bile bebek kocaman oldu artık 5. aya giricez allh izin verirse son 3 ay kala erken doğum riski için ilaç verecegini söyledi sanırım senin dedigin 7. aydan sonra doğmasın vaktinde olsun diye ya ne biliyim önce allha tabiki sonrada tıppa güveniyorum çok şükür herşeyin ilacı var inş sağlıcakla doğurabilirim. ben hamileliğimin ilk aylarında lekelenme şikayetim oldu miyomdan dolayı ve kasık agrısı özellikle sağ kasık eger hamileysen doktorun sana mutlaka progestan verecektir inş sağlıcakla hamile kalıp doğurursun cnm

Merhaba. Dun hamile kaldigimi ogrendim. 9 ocakta ilk kontrole gidecegim. Duygularim cok karisik mutluyum ama bundan sonrasi nasil olacak? Korkularim var. Birde bisey sormak istiyorum. Cinsel iliski myomlu gebeliklerde yasaklaniyor mu doktor tarafindan.

evet cnm yasaklanıyor malesef biz mesela en son 21 ağustosda yaptık o kadar bu gidişle 1 sene yapamıycaz hehehe..

benimde miyomum vardı ağustosta doğum yaptım kanamam hiç olmadı.miyomuda sezeryanla birlikte aldılar. stres yapma benimki çok büyüktü üstelik 7 tane. en büyük olan 2 taneyi aldılar gerisi duruyor 4 ay sonra kontrolüm var.

canım cm olarak bilerek yazmadım ama korkma sordun söyleyeyim 1 kiloya yakındı ikisi. ama herkesin böyle olucak diye birşey yok tabi.
ilk belirtileri reglde aksamalar olarak başladı bir iki defa ara kanamalar oldu ama çok değil. geçen sene ekim 15 gün geçikti reglim hamileyim sandım çünkü bebek istiyordum.doktora gittim ultrasonda çıktı o zaman küçükcüktü. bir kaç farklı doktora gittim hepsi farklı birşey söyledi.kimi aldır ,kimi bir bebeğin olsun öyle aldır. neyse en son bakırköyde bir doktora gittim o da bir bebeğin olsun öyle alalım dedi 2 ay süre verdi bana bu süre içinde bebek olmazsa bakarız dedi. ben kasımda hamile kaldım. gebelik boyunca büyüdü miyomlar bazen ağrım oldu ama kanama hiç olmadı.ama 6 aydan sonra riskli dedi doktor erken doğum olabilir hazır ol dedi.ALLAH a şükür öyle birşey olmadı.tam zamanını doldurduk. doğumu bursada yaptım doktorum süper bir insan ve hep sorunlu gebeliklerle ilgilenmiş baba adam ben ona öyle diyorum.gitmek istersen yardımcı olurum. işte böyle sormak istediğin birşey olursa yardımcı olurum.ama korkma hayırlısı olsun.

1 kilo hee yuhhhh:1shok::1shok: şok yani ay iyiki bebegine bişey olmadı ya benimde erken doğum riskim var korkuyorum ama ilaç varmış sanırım ona iyi gelen onu kaçıncı ayda veriyolar onuda bilmiyorum şuan bişey kullanmıyorum 5. ayın içindeyim işde benimde hep miyomlu bölgemde agrı sancı oluyo doktora soruyorum bişey olurmu risk hala varmı diye o da kesin bişey demiyo olabilir inş olmaz ama diyo korkuorum çok ilk bebegimide düşürdüm buda giderse çok üzülürüm öbüründe depresyona girmişdim allh bu melegimi korur inş birde bu miyomların yeri önemliymiş benimki çocugun eşinin karşı duvarındaymış beslenmiyo artık kanla büyümez dedi hakketen 2 aydır büyümüyo sence genede sorun olurmu ya...bizim için dua et arkadasım bizde oğlumla sizin gibi şanslı olalım ve zamanında 37. haftayı doldurup öyle doğuma girelim:Saruboceq::Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…