merhaba öncelikle herkese geçmiş olsun umarım tüm sıkıntıları atlatıp bebeklerimize kavuşuruz,ben yeni üyeyim bende de miyom var ve şu an 7 cm dışa doğru yani karın boşluğuna doğru büyüyen sübseröz miyom mevcut. gittiğim özel ve uzman doktorlar hemen ameliyat önerdi fakat Ankara'dan görüştüğüm Prof. Dr. bana önce gebeliği denemem gerektiğini, bu boyutta ve bu şekilde bir miyomun gebeliğe engel olmadığını söyledi. siz de miyomla hamile kalmışsınız, hamile kalma süreciniz ne kadar sürdü, ve miyomunuz hangi tip miyomdu? cevaplarınız için teşekkürler...arkadaşlar merhaba, ben de miyomlu bi hamileyim, miyomumdan haberim vardı ve doktor şansını böyle dene dediği için 5 cm lik miyomla hamile kaldım.gebelikle birlikte miyomum da büyüdü 10 cm i aştı , yetmezmiş gibi bi miyom daha oluştu , o şu an 8 cm civarı. büyüğünü artık göremiyoruz, küçüğü de büyümeye devam ediyor.
şu an 22 haftayı tamamladım, heyet raporu aldım işe de gitmiyorum evde istirahat ederek vaktimi doldurmaya çalışıyorum. kanamam olmadı ve miyomla ilgili hiç bi ilaç da kullanmadım, şu an bi sıkıntı yok ama erken doğum riskim her zaman için var..
inşallah bu miyomlara rağmen kızıma sağlıcakla kavuşacağım, içinizi ferah tutun , miyomla çocuk sahibi olmak zor ama imkansız değil
herkese merhaba.iki gün önce bebeğimin kalp sesini dinlemeye gittiğimizde kalbinin atmadığını gelişiminin bozuk olduğunu kürtaj olunması gerektiğini söyledi doktor.dün kürtaj oldumkürtajdan sonra beni kontrole geldiğinde,seni kontrol ettiğimde elime sert bir cisim çarpı ,miyom olabilir,bir hafta sonra tekrar gel bakalım dedi.bu beni çok korkutuyor,eğer miyomsa bu daha önceki kontrollerimde nasıl tespit edilemedi:26:bebeğim bu yüzden mi gelişmedi çok üzülüyorum,bu ilk bebeğim olacaktı miyomla ilgili bende ne bel ağrısı ne de adet gecikmesi vardı yani hiçbi belirtim yok nerden çıktı bu şimdi lütfen bilginiz varsa cevaplayın
merhaba ,
hiç endişelenme canım. olanla ölene çare yok. benim ilk bebeğim myomlar yüzünden yaşamadı.aynen dediğin gibi kalbinin atmadığını öğrendik.almak zorunda kaldılar. sonra hamilelik dönemimde büyüyen myom eski büyüklüğüne dönmüş.6 ay sonrası kapalı ameliyatla myomlarım alındı.tam dört taneymiş. çok şükür şimdi yine bebek bekliyorum ve bebeğim 10. haftada. sen de inş myom yoktur. ama olursa da korkma. sokakta gezen 5 kadından birinde var demişti doktorum. hem zor şartlarda bebek sahibi olanların ikinci bebekleri daha kıymetli oluyor.üzme kendini hayırlısı olsun hepimiz için...
FallenAngel merhaba,
özel mesaj hakkım olmadığı için burdan yazıyorum
benim doktorum izmirde. prof. onur bilgin alsancakta muayenehanesi var. çok memnunum doktorumdan. eğer izmirde değilsen de, mutlaka uzman birine git derim. geçmiş olsun hiç umudunu yitirme.ben şu an 14. haftalık hamileyim. yeni oluşan bir myomum daha var ama zararsız olduğu söyleniyor...
FallenAngel merhaba,
özel mesaj hakkım olmadığı için burdan yazıyorum
benim doktorum izmirde. prof. onur bilgin alsancakta muayenehanesi var. çok memnunum doktorumdan. eğer izmirde değilsen de, mutlaka uzman birine git derim. geçmiş olsun hiç umudunu yitirme.ben şu an 14. haftalık hamileyim. yeni oluşan bir myomum daha var ama zararsız olduğu söyleniyor...
arkadaşlar merhaba, ben de miyomlu bi hamileyim, miyomumdan haberim vardı ve doktor şansını böyle dene dediği için 5 cm lik miyomla hamile kaldım.gebelikle birlikte miyomum da büyüdü 10 cm i aştı , yetmezmiş gibi bi miyom daha oluştu , o şu an 8 cm civarı. büyüğünü artık göremiyoruz, küçüğü de büyümeye devam ediyor.
şu an 22 haftayı tamamladım, heyet raporu aldım işe de gitmiyorum evde istirahat ederek vaktimi doldurmaya çalışıyorum. kanamam olmadı ve miyomla ilgili hiç bi ilaç da kullanmadım, şu an bi sıkıntı yok ama erken doğum riskim her zaman için var..
inşallah bu miyomlara rağmen kızıma sağlıcakla kavuşacağım, içinizi ferah tutun , miyomla çocuk sahibi olmak zor ama imkansız değil
merhabalar bende ilk cocoğumu haziran 2012 de 7 haftalık ken kaybettim miyondan dolayı 5,,5 cm ozaman hamile olduğumu ve miyonum olduğunu öğrendin 18 aralık 2012 tekrar hamile kaldım 8,5cm miyonla şimdi 7 haftalık hamileyim miyonum hızla büyüyor 10,5 cm olmuş doktorum düşük tehliken yüksek dedi ama dün sancılarım çok olunca annemlerde olduğum için kendi doktoruma gidemedim başka doktora gittim oda miyonun büyorsa kötü huylu kansere çevirmiştir dedi hayatım karardı şimdi pazartesi, günü doktoruma gideceğim bakalım ne diyecek... düşük riskimemi üzüleyin yoksa kanser olacağımamı yoksa rahimi alırlarsa anne olamayacağım onamı bilmiyorum 35 yaşındayım sadece dua ediyorum hepimize hayırlı evlatlat sağlıklı doğumlar bebişler ve anneler diyorum
Çok şaşırdım myom kanser yapmıştır denmesine. Myom iyi huylu dur, tümor dediklerinde kanser riski olur. Myom gebelikle beraber büyür çünkü rahim büyür. Doğumdan sonra myom rahimle beraber hızla küçülür.
Myom da evet düşük riski olur ama kendini yırmaz dinlenerek geçîrirsende düşük olacağını hiç sanmamm.
Myom un gebelikle beraber büyüdüğünü her doktor bilir. Gittiğiniz doktorun yorumuna şaşırdım hatta şok olum.
Arkadaşım için rahat olsun myom un kanser riski 1000 de 1 olur.
Myom ile doğum yapmış dünya tanıdığım var. Sadece yapacağın şey kendini yorma ağır îş yapma.
Doğumdan sonrada myomu kontrol ettir. Boyutunu ve sayısını vs öğren.
teşekkür ederim canım dünden beri hayata bakış açım değişti tamamen dağıldım inşallah kanser riski yoktur diyorum ama ya varsada diye dişünmüyor değilim bakalım pazartesi ve sonrası için doktorum neler söyleyecek
Merhaba int araştırabilirsin. Myom kanser olmaz. Yani söyleyen doktor diplomasını yırtsın bence.
Benim tüm kardeşlerimde var. Ve myom ile de patır patır doğurdular. Tek fark normal değil sezeryana mecbur kaldılar.
Ama yormadılar hamilelikde kendilerini. Düşük riski vardı.
Sendeki ur/ tümor değilki. En fazla doğumdan sonra çok çok büyürse çoğalırsa alınır yanî. Hatta bazen doğumda bile alınır.
Hiç korkma içini ferah tut. Dediklerim gerçekten çevremde yaşananlara istinaden söylediklerim. Bende myom olayını yaşadım.
Geçmiş olsun çok. Stres yapıpda bebişini de üzme cnm.
Teşekkür ederim canım iyiki bu siteye üye olmuşun yorumları okudukca içimdeki korkular git gide azalmakda allahım hepimize yardımcı ol inşallah hepimiz sağlıklı bir şekilde bebişimizi kucağımıza alarız :)
merhaba arkadaşlar benimde hamileyken miyomum vardı dr yumurta büyüklüğünde olduğunu söleyince dünyam başıma yıkıldı düşük erken doğum ilerleyen dönemlerd ağrı yapabileceğini söyledi ilk günler sürekli yattım progestan verdi günde üç kez 3 ay kullandım ama çok şükür hiç kanamam olmadı 3 ay boyunca içte kanamam oldu sonra düzene girdi miyomumda çok büyümemişti ama bebeğin yan tarafındaydı şu anda 2.5 aylık bir kızım var sezeryan doğumla miyomumuda aldı dr hiç problem yaşamadım myomla ilgili 37.haftada doğum yaptım suyum geldiği için inşallah sizlerdede bir problem çıkmaz moralinizi yüksek tutmak en önemli şey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?