Modern görücü usulüyle Tanıştırıldığım erkek

Mühendisleri devlet köreltiyor olabilir. Doğrudur bu konuda bir şey söyleyemem mühendis değilim. Memur da değilim. Dolayısı ile burada söylediğinde bir sıkıntı yok.
Ancaaak;
"Devlette çalışanlar sabah iş yerinde kahvaltı ediyorlar bu derece tembeller" bir konuda görüş beyan etmek değil düpedüz kamu alanında çalışan insanları aşağılamaktır. Herkes okulu bitirince kpss'ye girip memur olacak diye bir kaide yok, saygı duyarım ama istemediğin bir iş kolunu aşağılayamazsın.

Şimdi bende kalkıp diyeyim ki " kadın mühendislerin hepsi bıyıklı oluyor, mühendis dediğin adamlar iki lafı bir araya getiremiyor bu derece sosyal zekadan yoksunlar " Oldu mu? Olmadı. Çünkü genelledim. Çünkü mühendis değilim. Karşıdan bakınca kompleksli ve aşağılayıcı görünüyor yazdıklarım.

Ha heyecandan saçmalamıştır, kendini göstermeye çalışmıştır olabilir yani insanız hepimiz yapıyoruz benzer hatalar. Bu sıraladığın 3 madde dışında bir kusur bulamadıysan görüş bence bir iki defa daha hemen hüküm verme.

(Bu arada MissCherryBlossom bıyıklı mısın kız doğru söyle )

kalbinizin ısınmadığı kişiye 2.şansı vermeyin.
bu tarz sohbetlerde insan kendini anlatmaktan çok karşıdakini tanımaya odaklanır. sizin ki tam tersini yapmış.
ek olarak kamuya atanamayanların klasik kıskançlık tavırları yaptığı.
devlettekiler yatıyor, hıhı evet, yorganımız yastığımız var dairede.
2,5 sene özel sektörde çalıştım mühendis olarak 4 yıldır da devletteyim. Rabbim her isteyene nasip etsin hiçbir şey olmasa bile her an kapı önüne konulma korkusu yok.
çalışan adam her yerde çalışkandır.
bir daha görüşürseniz eş adayınıza devletin eskisi gibi olmadığını yırtiçi ve yurtdışı teknik ve araştırma gezileri, dil eğitimi fırsatı sunduğunu söyleyin.

Ayyyh konu nerden benim bıyığıma geldi

Doğal halimde vardı ama artık yok , oldu mu

Vallahi billahi kompleksli değil o çocuk. Genel görüşü belirtmiş. Konu sahibesi de bu görüşü bilmediği için garip gelmiş

allah allah moder görücü usulü ilk defa duyuyorum ilginç geldi bana moderliği nerde geldi *?**

damat adayı konuşmayla batırmış kendini bana pek sempatik gelmedi keşke o konulara hiç girmeseymiş
yarın işinden dolayı sana saygı duymasını bekleme ,onada acıma acınacak durum düşersin gibi

herkesin yazdığının aynısını söyleyeceğim resmen ama yine de yazayım;

1-bu tarz buluşmada "siz"li konuşmak nedir ya? o iş ortamında olur.
2-kamu sektörü mühendisliğe hiç uygun değil köreltir aynen öyle.
3-ilk buluşmada konuşmak anlatmak dışında ne yapılabilir? eminim sohbete siz de daha aktif katılsanız sizle ilgili konuşmaya, sorular sormaya da giderdi konu, ama "çok konuştu başım şişti" tarzı yazmanızdan bunu yapmadığınızı çıkarıyorum ben.

ha ama hoşlanmadıysanız görüşmeyin tabi ki. ben eskiden hoşlanmadığım kişilerle sırf ayıp olmasın diye buluşacak, mesajlaşacak kadar maldım. ne zamanki benim hoşlandığım bir kişi "ya sıkıldım bu ne ya muhabbet ilerlemiyor" deyip çat diye beni restoranın ortasında bırakıp masadan kalktı gitti, böyle konularda acımayı bıraktım. flörtte acıma olmaz, hele erkeklere hiç olmaz. kendileri hoşlanmayınca asgari nezaketi bile önemsemiyor çünkü.

Başıma geldi aynısı, görücü usulü değil de benim tanıştığım biri.
Allah'ım, nasıl yakışıklıydı, nasıl yakışıklıydı ama anlatamam, ben bu kadar şanslı olamam bu çocuk gerçek olamaz ya diyordum.
Omzuna kadar dökülen dalgalı altın sarısı saçlar...
O masmavi gözlere bakmaya doyamazsın. Hollywood doktorlarına yaptırılmış gibi duran inci dişler...
Buluştuk, çocuk konuştukça hayallerim daha da parçalanıyordu.
Hayatımda böyle boş, gereksiz konuşan, kendini beğenmiş ve beyni boş bir insan tanımadım.
Beni konuşturmadı, telefonundaki 1200 fotoğrafı bana tek tek gösterdi. Gösterme dediğim halde.
Kendimi evime zor atmıştım, sonra her yerden engelleyip sildim.
Bir daha da görüşmedim Allah'ın saman beyinlisi ya. Tüm gece başımı şişirmişti. Kendini bi halt sanıyor.
Bence sakın ama sakın buluşma ne hali varsa görsün, böyle erkeklerle uğraşılmıyor.

Aslında benim gözlemlediğim yarı mantık yarı sevgi olursa herşey yoluna giriyo..hadi hoşlanmamışssınız ama mantık kısmı da aklınıza yatmamış..isterseniz biraz zamana bırakın tanıyın..ama ben kendimi biliyorum yürümez diosanız bosverin iki taraf için de zaman kaybı..

Nedense devlette olmayan her insan devlet köreltir der takma kafana. Ama begenmediysen neden kendini zorluyorsun dunyada bi o yok

Öncelikle görüşlerini dile getiren herkese teşekkür ederim.

Evet benim ifade etmek istediğim de buydu, yani "genelgeçer konuşmuş" diyen arkadaşlar olmuş ama adamın bu cümleleri kurarken kullandığı üslubu ve tutumu çok iticiydi, daha yeni tanıştığın biriyle böyle konuşulmayacağını düşünüyorum. Hani sosyal ortamlarda bazı insanlar olur, sizin sahip olduğunuz şeylere sahip değildir ve sizin sahip olduğunuz şeyi küçük göstermeye çalışır, "istesem benim de olurdu ama ben istemedim kiii" falan der adamın tavrı bana bu insanları hatırlattı. Ben de doğal olarak aşağılık kompleksi olduğunu düşündüm.

Ki devlete yatmak için girmiş biri değilim, çalıştığım yer de öyle değil. Kendimi geliştirmek için çok çalışıyorum, 4 tane makalem yayımlandı uluslararası dergilerde, çeşitli örgütlerde sunuşlar yapıyorum, çalıştığım konuyla ilgili 150 sayfa tez yazmışım.. O kadar emek veriyorum ediyorum sonra güya evlendirilmek amaçlı tanıştırıldığım afedersin dallamanın biri, poz kesip yukardan yukardan konuşuyor, "yee devlettekiler de hep yatıyor ama" diye saçma sapan genelliyor, güya mühendis olmuş ama kahvehane muhabbetinden öteye geçememiş.. Dediğim gibi üslup önemli derdini kahvehane muhabbetlerine girmeden doğru düzgün anlatabilirdi ama korkarım bu kapasiteye sahip değil.

Bugun siz aciyip 2. Kez gorusurseniz, yarin birgun o sizi acinacak hale getirecek haberiniz olsun. Ayrica kamu sektoruyle ilgili bu tarz dusunceleri olsa bile, insan ilk gorusmede aptal gibi surekli bunlari mi soyler? Adam kaybetmek icin herseyi yapmis. Siz neden kazanmasi icin ugrasiyorsunuz? Sakın sakın uzak durun.

sakin kafayla 2. kez görüş ve kararını o zaman ver derim.

belki de kendine güveni olmadığı için aslında kendini yüceltmek amaçlı saçmalamış olabilir. bazı insanlar heyecanlarını gizlemek için saçmalar, toparlayamaz, rezil eder kendini.

Aynen anlattıgınız gibi aracı usulüyle (Amerika'daki evliliklerin yaklaşık %90'ı bu şekilde oluyo) biriyle 7 yıl önce tanıştırıldım, özel sektör ve mühendis. Ben dış görünüşünü begenmemiştim ama tarzı hoşuma gitmişti (oturup kalkması, saygılı oluşu, konuşması). Hayır demeyi planlarken ailem, aracı kadın, arkadaşlarım falan hemen kestirip atma demişti. O da beni 2. kez kahveye davet etmişti. Şimdi ne mi oldu? Ben bebekle ilgilenirken çok yoruluyorum diye, malum şahıs mutfakta yemek yapıyor :))) Yaklaşık 2.5 yıllık evliyiz. İyi ki onu seçmişim, iyi ki o da beni seçmiş. Yani özetle bu işler nasip, hakkınızda hayırlısı olsun.

bazı insanlar çok heyecanlandıklarında fazla konuşur ve saçmalarlar, bence bişeyler hissetme ihtimaliniz varsa 2. ve son bir şans verin, fikriniz değişmezse bidaha görüşmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…