33 yaşındayım. benim de 2.gebeliğimdi. 4 haftalık iken tek kese göründü, sonrasında 6.haftada kanamam başladı ve 2 kese göründü, ikiz gebelik denildi. 7.haftada bebeklerden birini düşürdüğümü ve içeride aşırı kanlanma olduğu söylendi. iğne ilaç istirahat diye diye 9.haftayı bitirdim ve bu zamana kadar hep ikizlerimden birinin düştüğünü bilerek yaşadım. ta ki tıp fakültesi hastanesine gidene kadar.
sonrası perinatolog hocamızın muayenesinde kesenin biri gayet sağlıklı bir bebek kalp atışı var gelişimi iyi, ama diğer kese genetik bir hata yani mol gebelik denildi hem de ultrasonla bakılarak. öncesinde 4 farklı doktor a gittim sadece son gittiğim üzüm salkımı gibi bir parça var demişti ve ertesi gün tıp fakültesindeydim.
10 hafta 2 günlüktü bebeğim. doktor uzun uzun konuştu, olabilecekleri anlattı. bir evladınız var çok şükür dedi, bu gebeliğin sonu sizin için iyi olmayabilir, düşük, erken doğum, diğer bebeğinizin sağlık durumu down sendromu, gelişim geriliği, kanamam o kadar fazla ki hem içerde hem dıştan bu enfeksiyona yol açıp, aşırı kanamadan rahminizi veya sizi de kaybedebiliriz dedi. ve kararımız gebeliği sonlandırmak oldu.
ve düşük gerçekleşti. bebeğimi gördüm, aldığım ilaçlar sonrasında kasılmalarım oldu ve sabaha karşı düştü. yaklaşık 5 cm civarındaydı. sonrasında çok minik 2 parça kalmış, hemen küretaj oldum ve temizlendi. bebeğimin cinsiyetinin erkek olduğunu söylediler. kızım çok istiyordu erkek kardeşinin olmasını, ama durumumun iyi olmadığını bildiğimden eşimle beraber söylemedik hamile olduğumu. iyi ki de söylememişim yoksa travma olurdu kızım için.
küretaj olalı 2 hafta bitti, patoloji sonucunu hemen çıkarttık ve komplet ( tam) mol gebelik denildi ve temiz çıktı çok şükür. şimdi hcg değerlerime bakılıyor, 3 hafta üst üste sonrasında aylık takip denildi. kanamam hala var bazen leke şeklinde bazen yoğun, doktorum 40 gün sürebilir dedi, ve 1 sene boyunca gebelik yasak. hcg nin tek sıfır olması yeterli değilmiş, 3 kez üst üste sıfır göreceğiz dediler.
şu an hcg 1250, daha uzun zaman var sanıırım düşmesine.
ben doktorlardan , hemşirelerden, hasta bakıcısına kadar o kadar memnun kaldım ki Allah razı olsun hepsinden iyi ki gitmişim, hoca farkı diyorum kesinlikle. eğer riskli gebelik varsa muhakkak tıp fak. ne gitmelisiniz uzman hocalarımız her şeyi inceliyorlar.
Rabbim yardımcımız olsun. inşaAllah tekrar sağlıklı bir gebelik yaşamayı nasip eder Allahım.