meldirciğim,nasılsın,iyisindir umarım..nasıl gidiyor gebeliğin canım :)
ne yapıyosun buğlem senin nasıl gidiyor hamilelik ağırlaştın mı bebekler nasıl sende haberdar et beni buraya hiç uğramaz oldun...
canım benim hamileliğim çok iyi şimdilik,çok ağırlaştım,bazen yürüyemiyorum bile ağrılarımdan,karnım iyice büyüdü,bebekler çok hareketlendi,görenler günün yakın mı diyor :) dokuz aylık gibiymişim :) çoğu işe eşim yardım ediyor,eğilemiyorum,belim kasıklarım çok ağrıyor ve kasılmalarımda başladı..
bebeklerin hazırlığıda bitti sayılır,yarın doktora gideceğim,geldikten sonra tekrar yazarım inşallah..
benim birde midem ekşiyor ve yanıyorAllaha şükür iştahım çok açıldı ama bu defada gaz yapan yiyeceklerden uzak durmam gerek ,çünkü midem çok fena..
sen nasıl oldun,ağırlaştın mı..inşallah bir sorunun yoktur güzelim..
amin canım inşallah hepimize sağlıklı kolay doğumlar verir Rabbim..dediğin gibi önceden bişeyden haberleri yokmuş ve gayet sağlıklılarmış,belkide biz çok abartıyoruz :) ama okuyup gördükçe insan endişeli oluyor,eskiler hiç bişey bilmedikleri için huzur içinde gebelikleri geçmiştir..bazen diyorum ,keşke benimde hiç haberim olmasaymış ikiz olduğundan :) yedide veya sekizde öğrenseymişim.. en azından şurda bir iki ay psiklojik sıkıntım olurdu :)
meldir sen nasılsın canım,doktor benim bebeklerimin arasında incecik zar gördü :) çok sevindim,gelişimleride gayet iyiymiş,boyları 30 santimi geçmiş..erken doğum riskim yokmuş ama çok kritik bir aya girdiğimi söyledi,dinlenip sürekli uzanacakmışım,ev işi yok dedi..ama ben kendimi iyi hissettiğim zamanlarda yapıyorum..dayanamıyorum ,çocuklar olunca mecbur işimizde çok oluyor..
doğum geciktirici iğne verdi..nidilat..vitamin,demir,magnezyum,balık hapı aynen devam dedi..
sen gittin mi doktora,senin bebişler nasıl,haber ver..
Merhaba kızlar,
yazdıklarınızı okumak biraz olsun yüreğimi ferahlatıyor, iyi ki böyle bir başlık açmışsınız.
Allah hepimize bebeklerimizi sağlıkla kucaklamayı nasip etsin inşallah.
Benimkiler de monoamniyotik monokoryonik. İlk duyduğum andan itibaren bütün dengem alt üst oldu.
Çocuk sahibi olmaya çok geç karar verdim ve iki bebek fikri bile beni çok korkutuyor.Açıkcası yorumlarınıza ve yüreklendirmenize çok ihtiyacım var.
Şu an 8.haftalıklar, arada bir kese belirtisi yok. Bu ilk gebeliğim ve dondurulmuş embriyolarla tüp bebekle.
Daha düne kadar 10.haftadan sonra birinin alınabileceğini sanıyordum. Tüp bebek merkezindeki doktor
ikisinin yaşama şansı olmadığını fetal redüksiyonla birini alacağını söyledi, yapacağı işlemin risklerinden pek de
bahsetmeden. Ben de başka bir doktora görünmeye karar verdim. Dün gittiğim doktor da bu işlemin diğerinin de
ölümüne yol açacağını söyleyip riskli gebelik uzmanı 2 prof.'un adını verdi. İnşallah 10.haftada bunlardan birine
görüneceğim ama kararsızım ve maddi olarak da bu süreç çok yıpratıcı.
Riskli gebelik uzmanlarından biri ikiz gebelik old.için muayene ücreti 400 tl. alıyor. Ben Ankara'da oturuyorum.
Sizlerin de tavsiye edebileceği bir doktor var mı, acaba?
Bir taraftan mide bulantısı yorgunluk ve ara ara kanamalar cabası. Haziran ayında başladığım tüp bebek macerası beni o kadar yordu ki (sanırım ilk denememiz ohss idi) geçireceğim bu gebelik beni çok korkutuyor. Kalp atımlarını duymama rağmen henüz mutluluk hissedemiyorum her an kaybedecekmişim gibi.
merhaba bretzel öncelikle hayırlı olsun inş. sağlıcakla dünyaya gelirler. tabi monoamniyotik olması birz sıkıntılı bi durum benimde tüp bebekle tek yum. ikizi takdiri ilahi doğacak nasipleri varsa ne riskler olursa olsun. bana hiç bi tanesini alalım diye söylemedi gittiğim doktorlar söyleselerdi de kesinlikle istemezdim 8 haftalıkken siyam ikizi olabilirler eğer öyleyse alınması gerekir dediklerinde hiç olasılık vermedim siyam olduğuna ama öyle olsaydı bile o kalplerin atmasına iki canın oluşmasında bi iktidarım olmadı ki aldırmak istiyim ben dünyaya gelmeleri için aracıyım onların sahibi sensin Allahım dedim.şimdi 19 haftalık olduk artık tekmelerini hissettikçe onlara bişey olmasın diye daha çok dua ediyo insan.. ben izmirdeyim gittiğim prof perinatoloji uzmanı 250tl. o bile çok derken senin 400 ne bu ya gerçekten çok fazla..kanamalar bende de oldu cnm iğne kullanıyosundur zamanla geçiyor riskleri düşünmemeye çalış çok şükür hamilesin olmak için emek çaba sarfettin bundan sonrası ya nasip...
merhaba bende 9 haftalık ikiz gebeyim tek kesede ama ayıran zar var .bu sizin yazdıgınız gibi monoamniyotikmi oluyor bilginiz varmı.
merhaba arkadaşlar benimde ikizlerim monoamniyotik-monokoryonik 12+1 haftalık 2 gündür kanamam geliyor doktorlar istirahat etmem gerektiğini sölüyor çalışıyorumve böle bir şansın yok napıcağımı bilemiyorum.çok morelim bozuk(
Allah yardımcın olsun kanaman varsa istirahat etmen lazım benim 9 haftalıkken kanamam olmuştu özellikle çoğulgebelikte ilk aylarda olabiliyor iğne vuruluyormusun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?