çok şükür gelişimleri güzel aralarında pek farkta yoktu bakalım p.tesi kontrolümüz var ne kadar olmuşlar öğrenicez. senin tedaviylemi oldu doğal mı ?
doğal yolla oldu canım.seninki doğal yolla oldu sanırım.tek yumurta ikizi doğal yolla oluyor heralde.bizimde cumartesi günü kontrolümüz var bu sefer çok korkarak gidiyorum.bu aralar herkes doğum yapıyor.benimde kasıklarım ağrıyor inşallah bişey çıkmaz.sende ağrı sızı varmı.
sertleşmeler için magnezyum veya başka bi ilaç alıyormusun cnm,ihmal etme,o kasılmalar erken doğumu tetikliyor..ve bol bol dinlen..ayakta kalmamaya çalış..
gülveikizleri nerledesin nasıl gidiyo hamilelik hiç yoksun artık
merhaba meldir35.çok iyi haberlerim yok çok üzgünüm3 hafta önce detaylı ultrasonumda bebeklerime en baştan beri korkulan kan tranfüzyonu teşhisi kondu yani verici bebek diğer bebeğe kanı gönderiyor ama alıcı bebek vericiye geri göndermiyordu bu sebeple bebeğimin biri 15 gün küçük eriden geliyordu ince bir zarla rahim duvarına sıkışmıştı sıvısız ve kansızdı.tek tedavi istanbul çapa üni.yapılyormuş oraya gitmek için hemen biletleri aldık çarşamba sabahı havaalanına gitmek için kalktığımda yogun bir kanamam vardı hemen dr.merve hanımı aradım ve hastaneye yattım rahimde açılma olmuştu bu durumda gidemedim istanbula.kanamam geçti hastaneden taburcu oldum p.tesi kontrole gittiğimde istanbula gidebilirsin dedi.çapadaki doktorlarla hemen irtibata geçip salı sabahı saat 10 da çapadaydım.ordaki kontrollerimdede aynı teşhis konuldu bi-polar yapılacaktı yani bebeğin biri geriden gelen bebek sonlandırıp diğer bebek devam edicekti yaşama oranı %70-80 di benim için çok iyi bir orandı çok büyük bir umuttu benim için riskleri olsada bebeğimin birini elime alabilecektim.yatışım yapıldı ertesi gün işlem uygulanacaktı akşam saatlerinde dahada yoğun bir kanamam oldu rahim sıvı birikiminden dolayı açılıyordu 3 cm olmuştu ve bu durumda işlemi yapamayacaklarını gebeliği sonlandırmaları gerektiğini sölediler çok ufakta olsa umudum vardı onuda kaybetmiştim.cuma sabahı 10:30 da suni sancı vermeye başladılar 17:30 da bebeklerim doğdu ama yaşamıyorlardı.bedenen çok accı çektim ama şuan hiçbirini hatırlamıyorum sadece bebeklerimi düşünüyorum ruhen çok kötüyüm.allahım en başta sana ve bütün hamilelere sağlıklı doğumlar bebeklerine sağlık nasip etsin.senin iyi haberlerini bekliyorum dualarım sizinle :'(
Öncelikle foruma yeni üye oldum, acemiliğim için kusura bakmayın.merhaba meldir35.çok iyi haberlerim yok çok üzgünüm3 hafta önce detaylı ultrasonumda bebeklerime en baştan beri korkulan kan tranfüzyonu teşhisi kondu yani verici bebek diğer bebeğe kanı gönderiyor ama alıcı bebek vericiye geri göndermiyordu bu sebeple bebeğimin biri 15 gün küçük eriden geliyordu ince bir zarla rahim duvarına sıkışmıştı sıvısız ve kansızdı.tek tedavi istanbul çapa üni.yapılyormuş oraya gitmek için hemen biletleri aldık çarşamba sabahı havaalanına gitmek için kalktığımda yogun bir kanamam vardı hemen dr.merve hanımı aradım ve hastaneye yattım rahimde açılma olmuştu bu durumda gidemedim istanbula.kanamam geçti hastaneden taburcu oldum p.tesi kontrole gittiğimde istanbula gidebilirsin dedi.çapadaki doktorlarla hemen irtibata geçip salı sabahı saat 10 da çapadaydım.ordaki kontrollerimdede aynı teşhis konuldu bi-polar yapılacaktı yani bebeğin biri geriden gelen bebek sonlandırıp diğer bebek devam edicekti yaşama oranı %70-80 di benim için çok iyi bir orandı çok büyük bir umuttu benim için riskleri olsada bebeğimin birini elime alabilecektim.yatışım yapıldı ertesi gün işlem uygulanacaktı akşam saatlerinde dahada yoğun bir kanamam oldu rahim sıvı birikiminden dolayı açılıyordu 3 cm olmuştu ve bu durumda işlemi yapamayacaklarını gebeliği sonlandırmaları gerektiğini sölediler çok ufakta olsa umudum vardı onuda kaybetmiştim.cuma sabahı 10:30 da suni sancı vermeye başladılar 17:30 da bebeklerim doğdu ama yaşamıyorlardı.bedenen çok accı çektim ama şuan hiçbirini hatırlamıyorum sadece bebeklerimi düşünüyorum ruhen çok kötüyüm.allahım en başta sana ve bütün hamilelere sağlıklı doğumlar bebeklerine sağlık nasip etsin.senin iyi haberlerini bekliyorum dualarım sizinle :'(
gerçekten çok üzüldüm 2tane cennet bebeğin oldu Rabbim sabır versin aratmadan hayırlı sağlıklı evlatlar versin inş. bide izmirde yakın da oturuyo olman medicalin ordan geçerken hep aklıma geliyorsun Allah başka acı göstermesin...
slm çok şükür artık bende sağlıkcakla kurtuldum 29 şubatta kontrole diye doktora gidince acil doğuma aldı o kadar hızlı olduki herşey kızlarımın sağlığıda iyi maşallah kuveze girmeleri gerekmedi ertesi gün geldik evimize öyle tatlılar ki rabbim isteyen herkese yaşatsın bu duyguları doktor acil doğum başlamış deyince ben bugün doğurmak istemiyorum bugün 29 şubat 4 yılda bir geliyo dedim ama ne fayda.. kızlarımın tek yum. mono mono bebek oluşları falan nadir kızlarımın diyorum artık ... şimdilik elektrikli pompayla sağıyorum sütümü tam olarak ememiyolar ..
slm çok şükür artık bende sağlıkcakla kurtuldum 29 şubatta kontrole diye doktora gidince acil doğuma aldı o kadar hızlı olduki herşey kızlarımın sağlığıda iyi maşallah kuveze girmeleri gerekmedi ertesi gün geldik evimize öyle tatlılar ki rabbim isteyen herkese yaşatsın bu duyguları doktor acil doğum başlamış deyince ben bugün doğurmak istemiyorum bugün 29 şubat 4 yılda bir geliyo dedim ama ne fayda.. kızlarımın tek yum. mono mono bebek oluşları falan nadir kızlarımın diyorum artık ... şimdilik elektrikli pompayla sağıyorum sütümü tam olarak ememiyolar ..
canım hayırlı uğurlu olsun.sende doğum yaptın demek.bebeklerin kilosu nasıl.29 şubatta doğmaları biraz ilginç olmuş neyse hayırlısı olsun çok farklı bir günde doğmuş olmuşlar.aman dikkat et sürekli uyuyorlardır diye bekleme emzirmeye çalış.yemedikleri zaman şakerleri düşüyor.sonrada tabi hastaneuye alıyorlar.bizim bebeklerin biri doğumdan sonra yanımdaydı.hiç emmediği için ertesi gün şekeri düştü küveze girdi .küvez demiyorlar gerçi açık beşiğe yattı.
çok sevindim meldir35.gözümüz aydın.allah bebeklerine,sana sağlık ve uzun ömür versin.küveze girmemelerine saglıkla kucağına almana çok sevindim.bu kadar nadir bir gebelik bu güzel günde son bulurdu zaten o bile seçilmiş gibi 29 şubat.güzel günlere =)
slm bende mono mono ikizlerimin olacağını öğrendim cok korkuyorum ltf bana yardımcı olun
hayırlı olsun öncelikle muhakkak gittiğin doktorlar mono mono oldukları için biraz korkutmuşlardır risklerinden bahsederek ama içini rahat tut tek gebelikte bile birçok sorun yaşanabiliyor çok şükür sağlıklı iki kızım var gelişimleri hep dengeli gitti hamileliğim ağır geçti özellilkle 6.aydan sonra sormak istediklerin olursa zaman buldukça yanıt vermeye çalışırım
hayırlı olsun öncelikle muhakkak gittiğin doktorlar mono mono oldukları için biraz korkutmuşlardır risklerinden bahsederek ama içini rahat tut tek gebelikte bile birçok sorun yaşanabiliyor çok şükür sağlıklı iki kızım var gelişimleri hep dengeli gitti hamileliğim ağır geçti özellilkle 6.aydan sonra sormak istediklerin olursa zaman buldukça yanıt vermeye çalışırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?