Monoamniyotik -Monokoryonik İkiz Gebelik Geçiren Var mı?

kayseri de prof. dr mustafa başbuğ var o koydu tanıyı. dün sürekli kontrole gittiğim doktora gettim gösterdim sonucu. risklerinden bahsetti. lazer tedavisi sonucunda hemen düşük yapabilirsin çoçukları kaybetme riskinde var dedi. çok şey anlattı ve bir iki hafta düşün dedi. çoçuklardan biri 24, diğeri 22 haftalık. iki hafta fark var aralarında. ne yapacağımı bilmiyorum. iki durumda da kaybetme riski var. bahsettiğin doktorların isimlerini verdi doktorum. gitmek istersen iletişim kur, yaptırmak istemezsen kontrolleri sıklaştıralım dedi. çok kararsızım kurtalalım derken kaybetmek istemiyorum.rabbim sizin de bizimde yardımcımız olsun...

risklerr ve operasyon için ne dediler tam olarak operasyonu anlattılarmı ??

operasyonu tam olarak anlattılarmı riskleri vs. ne tür bilgiler verdiler bahsedermisin aynı şeyleri mi biliyoruz acaba ??

operasyonu tam olarak anlattılarmı riskleri vs. ne tür bilgiler verdiler bahsedermisin aynı şeyleri mi biliyoruz acaba ??

canım doktor anlattı işte.. operasyondan sonra hemen düşük yapabilirsin dedi.. çocuk yaralanabilir sakar kalabilir dedi. operasyon uygulanan çoçuğu kaybedebilirsin , onu kaybedersen diğer çoçuğuda kaybedersin dedi ama operasyon başarılıda geçebilir dedi. yaptırmazsan geri kalan bebeği kaybedersen diğerini müdahale ile alırız ama kalıcı sinirsel sorunlar oluşabilir dedi.. bir sürü şey anlattı.. uzun uzun konuştu.. siz naptınız neye karar verdiniz ya da neye karar verildi??

bana ilk doktor özelde kordon kapatma işlemi ile küçük bebegi sonladırıcaz sonra ortak damarları lazerle yakıcaz diğer bebegin yaşamasını sağlıcaz dedi diğer bebeğin yaşama şansı başarı oranı yani operasyonun %80 dedi. diğer doktor da şu an için operasyon gerekecek kdr bulguları göremiyorum dedi operasyonun riskleri var ikisisnide kaybedebiilirsn ya da birini kaybedersn diğeri yaşar dedi. ama süre geçtikçe ilk doktorun dediğine göre başarı şansı azalabilir çünkü kordon kalınlaşabilir operasyon sırasında pıhtı atabilir falan diye anlattı. bazılarında su aldırma işlemi de yapabiliyomuş sanırımda bana onu demedi ilk doktor anlamadım valla kafam karışık net bi kararımız yok cuma gidcz tekrar...

su aldırmadan bana da bahsetti doktor ama anlamadım. iki bebeğinde sularu eşit iyi düzeyde dediler. biz şimdilik yaptırmamaya karar verdik bakalım.. mevlam neylerse güzel eylermiş bol dua edecez artık. lazer tedavisinden çok korktum ben ve mantıklı gelmiyor bana. nasip kısmet artık. rabbim hayırlı olanı eyler inşallah...

e sular eşitse o zmn nasıl ikizden ikize kan tranfüzyonu tanısını koydular ki neye göre ? çünkü çpadaki doktor 3.tip bulgular görmeliyim ki bu tanıyı koyalaım dedi küçüğünün suyu azalmalı büyüğünün artmalı dedi tanıyı koymk operasyon gerekir demek için dedi. hayırlısı olsn Allah ömür verdiyse elbet yaşayacaklar ama bu süreç doktorların netleştirmemesi durumu yeterince bizi bunaltıo ve üzüyo...

benim bebeklerin arasındaki kilo ve hafta farkı artıyor. kan akışı birine çok diğerine azmış. samimi olmam gerekirse 3 tane doktora gittim anlattıkları hiç mantıklı gelmedi ve üçüde anlattıklarıyla tatmin etmedi beni. .hep olasıklardan bahsedip duruyorlar. doktorların net konuşmaması insanı gerçekten bunaltıyor. artık düşünmemeye karar verdim ben.
bebişlerimle konuşuyorum rahatlıyorum. bi kasılmaları bi oynamaları varkı rahatlatıyorlar beni. hayırlısı olsun hepimiz adına. inşallah kısa sürede sizin
durumda netleşir güzel sonuçla da rahatlarsınız...

amin inş hayırlısı olur. sağlıkla kucağımıza aldığımız günler, görürüz nasipse ...

bende tek yumurta ikizlerime hamileyim. 2 aylıkken kanamam olmuştu ama atlattık şükür. şimdi 16 haftalık. bi sorun gözükmüyo şimdilik. ama çevremden hep kötü şeyler duyuyorum gelişme bozukluğı felan olur diyolar. arkadaşlar lütfen bilgi verin sizlerin nasıl gidiyo hamileleiğiniz. hangi testleri yaptırdınız

kum tanecikleri nasıl gidiyo durumun bi gelişme varmıı

canım salı günü doktor kontorlüm var. bakalım ne diyecek doktor. ama ben psikolojik olarak topladım kendimi
ikizlerime cicişlerini almaya başladım. ananeleri bugün memleketten geliyor. o da ciciş getirecek bebişlerime inşallah
bi de geri de olan bebişimin atışları kuvvetlendi. ikisinin atışını ayırt edebiliyorum. bu hafta geride olan bebişim
daha bi kuvvetli hareket ediyor. bi de kendilerinden bahsedince bi kasılmaları var can kurban onlara.
senin durumlar nasıl gidiyor ?

inş ikisinide sağlıkla alırsın kucağına ben malesef bugün küçük olanının kalbinin durduğunu öğrendm ( allah diğer bebegimi sağlıkla kucağıma almayı nasip eder inş.. sık sık doktora git ihmal etme

canım yaa durumun iyidir diye bi umutla işe gelir gelmez hemen açtım baktım.. çok üzüldüm canım benim allah sabır versin ve diğer bebeğine uzun ömür nasip eder inşallah.. benimde bugün doktor kontrolüm var öğleden sonra.. inşallah hayırlısı olur..

merhaba kızlar,bende mono-mono lara hamileğim.23. haftadayım,benimde dr um hep umutsuz hep olumsuz konusuyor.şimdilik bir sıkıntı yok bebişlerde.ama ben 5dk bile yürüyemiyorum,anında nefesim kesiliyor,kan değerlerimde iyice düştü,kalp kapakçıklarım düzensizleşmiş(ikiz gebelikte olabiliyormus)...amaaaaaaaaan,Allah ım hayırlısını sağlıklısını versin.
2. gebeliğim,27 aylık kızım var,onunla ilgilenemiyorum bile.
paylaşımlar için teşekkürler,iyi de kötü de Allah tan.nasibimizde ne varsa onu yaşayacagız,üzülmeyin,şer bildiklerimizde hayır vardır arkadasım.

merhaba kızlar,bende mono-mono lara hamileğim.23. haftadayım,benimde dr um hep umutsuz hep olumsuz konusuyor.şimdilik bir sıkıntı yok bebişlerde.ama ben 5dk bile yürüyemiyorum,anında nefesim kesiliyor,kan değerlerimde iyice düştü,kalp kapakçıklarım düzensizleşmiş(ikiz gebelikte olabiliyormus)...amaaaaaaaaan,Allah ım hayırlısını sağlıklısını versin.
2. gebeliğim,27 aylık kızım var,onunla ilgilenemiyorum bile.
paylaşımlar için teşekkürler,iyi de kötü de Allah tan.nasibimizde ne varsa onu yaşayacagız,üzülmeyin,şer bildiklerimizde hayır vardır arkadasım.

cnnm merhaba uzun süre sonra bugun girdim portala şu iletini okuyana kadarda sizlere nasıl yardımım dokunabilir diye düşünüyordum şuan çok üzgünüm,gözlerimin yaşını tutamadım.Allahım neyi taktir ederse onu yaşıyoruz bizler ne yaparsak yapalım elimizden bişey gelmiyor.çok zorlu bir süreç kafada hep soru işaretleri,yerine oturmayan taşlar,doktorların olumsuz tutumları,söylemleri sakın bunları düşünmeyin.ben sizin için ve bebeklerinzi için dua edicem.çapaya gitmen çok iyi olmuş.çapadan yeni özele geçen recep beyin ismini duydunmu ben orda yatarken ayrılmasına rağman orda yapılan işlemleri ona danışıyorlar.benim şansızlığım ben oraya gideceğim zaman onun yurtdışına çıkıyor olmasıydı yinede 2. düzeyde doktor ibrahim bey bana yapılacak uygulamaları ona danışmadan yapmadı recep has olması lazım ismi araştırmanı öneririm.sizler için tek dileğim Allahım çocuklarınızı sağlıklı bir şekilde kucağınıza almayı nasip etsin.benim kararım kısmet olmadı ama küçük kalan(susuz kalan)bebeğim 15 gün gerideydi çok bariz mesanesi çalışmıyordu,büyümüyordu ve sağ göğus kafesimin altına sıkışmış durumdaydı onu sonlandırıp 2. bebeğimin yaşama şansını %70-80 arttırmaktı.malesef 2. bebeğimde çok fazla mesanesi çalıştığı için sürekli idrar üretiyordu ve benim karnım kocaman olmuştu sıvıdan buda rahime baskı yaptı ve rahim açıldı ve tedaviyi yapamayacaklarını sölediler.20 haftalıktım düşük tehlkesi vardı izmire dönemiyordum heran doğum başlayabilirdi bebeklerim ve kendim için en doğru kararı verdim gebeliği normal doğumla sonlandırdım.Allahım sizlere bu acıyı göstermesin ve eksik dilemeyelim 1 yada 2 hiç önemli deil sağlıklı,eli ayağı düzgün bir evlat nasip etsin hepinize önemli olan bu.sakın kendinizi üzmeyin ve sormak istediğiniz birşey olursa yardımcı olmaya çalışıcam yazılarınızı takip edicem.sağlıcakla kalın

bende 17 haftalık mono mono ikizlerine hamileyim bebeklerimin durumu şu an iyi çok şükür arada 1 günlük fark var sadece oda gayet normal ama dün geceden beri sol kolum çok ağrıyor ve kalbime vuruyor sanki birde size bir sorum olacak bebekleriniz arasındaki fark kaçıncı haftadan sonra açılmaya başladı ve bebeklerinizin kaçıncı haftada hareketlerini hissettiniz şimdiden tşkler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…