hamileliğinin rahat geçmesi için öncelikle rahat ve soğukkanlı olman lazım hep tevekkül içinde ol. hangi doktora gittiysem neler neler söylediler hep rabbim elimden gelen bişey yok onları görüp gözeten sensin dedim. 9 haftalıkken kanamam oldu dinlenmeye ve moralimi yüksek tutmaya çalıştım bebeklerimle hep konuştum annneyi bırakmayın sıkı tutunun diye seni yoracak işlerden kaçın ben sürekli yatmıyordum gerçi yavaştan işimi yapıyordum zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsun benim kızlarım 3 aylık oldular bile
hamileliğinin rahat geçmesi için öncelikle rahat ve soğukkanlı olman lazım hep tevekkül içinde ol. hangi doktora gittiysem neler neler söylediler hep rabbim elimden gelen bişey yok onları görüp gözeten sensin dedim. 9 haftalıkken kanamam oldu dinlenmeye ve moralimi yüksek tutmaya çalıştım bebeklerimle hep konuştum annneyi bırakmayın sıkı tutunun diye seni yoracak işlerden kaçın ben sürekli yatmıyordum gerçi yavaştan işimi yapıyordum zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsun benim kızlarım 3 aylık oldular bile
allah bağışlasın bebeklerini eminim şu an çok tatlılardır ben doktora gittim arada ince bir zar var dedi tarama testi yapmadı 15 gün sonra gidecem ense kalınlığına bakacak allaha cok dua ediyorum yavrularımı bana sağsalim bağışlasın sağlıklı olsunlar diye
merhaba meldir35.çok iyi haberlerim yok çok üzgünüm3 hafta önce detaylı ultrasonumda bebeklerime en baştan beri korkulan kan tranfüzyonu teşhisi kondu yani verici bebek diğer bebeğe kanı gönderiyor ama alıcı bebek vericiye geri göndermiyordu bu sebeple bebeğimin biri 15 gün küçük eriden geliyordu ince bir zarla rahim duvarına sıkışmıştı sıvısız ve kansızdı.tek tedavi istanbul çapa üni.yapılyormuş oraya gitmek için hemen biletleri aldık çarşamba sabahı havaalanına gitmek için kalktığımda yogun bir kanamam vardı hemen dr.merve hanımı aradım ve hastaneye yattım rahimde açılma olmuştu bu durumda gidemedim istanbula.kanamam geçti hastaneden taburcu oldum p.tesi kontrole gittiğimde istanbula gidebilirsin dedi.çapadaki doktorlarla hemen irtibata geçip salı sabahı saat 10 da çapadaydım.ordaki kontrollerimdede aynı teşhis konuldu bi-polar yapılacaktı yani bebeğin biri geriden gelen bebek sonlandırıp diğer bebek devam edicekti yaşama oranı %70-80 di benim için çok iyi bir orandı çok büyük bir umuttu benim için riskleri olsada bebeğimin birini elime alabilecektim.yatışım yapıldı ertesi gün işlem uygulanacaktı akşam saatlerinde dahada yoğun bir kanamam oldu rahim sıvı birikiminden dolayı açılıyordu 3 cm olmuştu ve bu durumda işlemi yapamayacaklarını gebeliği sonlandırmaları gerektiğini sölediler çok ufakta olsa umudum vardı onuda kaybetmiştim.cuma sabahı 10:30 da suni sancı vermeye başladılar 17:30 da bebeklerim doğdu ama yaşamıyorlardı.bedenen çok accı çektim ama şuan hiçbirini hatırlamıyorum sadece bebeklerimi düşünüyorum ruhen çok kötüyüm.allahım en başta sana ve bütün hamilelere sağlıklı doğumlar bebeklerine sağlık nasip etsin.senin iyi haberlerini bekliyorum dualarım sizinle :'(
ewet çokşeker kızlarım ne kadar şükretsem az... böyle riskli bi gebelik olunca stresten ne olacak ne bitcek demekten hamileliğin tanıdı çıkarmayı unutuyor insan çok hızlı geçiveriyo bol bol dinlen şimdi sonra yoğun tempolu bir hayat seni bekliyor...inş sağsalim kucaklarsın yavrularını
benide okuduklarım çok etkiliyordu hatta ağlıyordum eşim yasaklamıştı bu siteye girmemi şu an gizliden girdim doktora sordum seninkide öyle olacak diye birşey yok dedi. bu arada çok ikiz annesi gördüm cocukları doğunca arada 700 gram fark olan bile vardı şuan sağlıklı durumdalar sıkma canını inşallah o teşhis konulmaz benim bebeklerin arasında şu an 1 gün fark var umarım dahada ilerlemez insan ister istemez korkuyor ben 12 haftalık hamileyim daha başı yanikafam çok karışık forumda okuduklarım biraz daha etkiledi beni açıkcası. 20+5 günlük hamileyim. tek yumurta ikizi diamniyotik monokoryonik aradazar var. ikizlerim arasında ilk başlarda 3-4 gün fark gibi gözüküyodu ve ilk gittğim doktorlar bu konuya hiç dikkat çekmedi.ta ki doktorumu değiştirne kdr. ikizden ikize kan transfüzyonu şüphesi var. aralarında 10-14 gün gibi fark gözüküyor. kilo farkıda var. şu an için kendi doktorum bu tanıyı kesin koyamıyoruz diyor. tıp fakülteisndeki doktorlarda çapada hayri ermiş varmış istanbulda onu söylediler ki o geçen hafta bulunduğum ile gelmişti sempozyuma orda gösterdiler beni o tanıyı kesin koyamayız sıkı takip eidlmesi dedi ve randevu aldık gidicz bu konuda bilgisi olanlar başından geçenler paylaşabilir mi ?
benide okuduklarım çok etkiliyordu hatta ağlıyordum eşim yasaklamıştı bu siteye girmemi şu an gizliden girdim doktora sordum seninkide öyle olacak diye birşey yok dedi. bu arada çok ikiz annesi gördüm cocukları doğunca arada 700 gram fark olan bile vardı şuan sağlıklı durumdalar sıkma canını inşallah o teşhis konulmaz benim bebeklerin arasında şu an 1 gün fark var umarım dahada ilerlemez insan ister istemez korkuyor ben 12 haftalık hamileyim daha başı yani
benim ilk başlarda 2-3 gün gibiydi 3-4 gün sonra sonra birden 10 gün gibi oldu ama inan her doktorun makinesinde farkı çıkıyo bu gün farkı bile değişiyor kim ne derse inanıyoruz bizde işte internetten araştırma yapıyorum özel doktora gidiyorum aynı zamanda tıp fakültesine kontroldeyiz sürekli inş. sizinkilern arasındaki fark artmaz
şuan bende sizin durumunuzdayım. dün doktora gittik aralarındaki var 2 hafta olmuş. hep baştan beri 1 hafta farkla gidiyordu. bu ay 1 hafta artmış.
doktorum, kayseride bi profu önerdi ona gidecem. tıp fakültesinde kontroldeyiz demişsiniz. teşhis ne konuldu size ve kaç haftalık hamilesiniz acaba?
21 haftalık şu an. ikizden ikize kan transfüzyonu değilmiş ama dopplerde sıkıntı görülüyor akım kaybı kan geçişinden dolayı beslenme sıkıntısı var ve şu an için doktorun demesi 1-2 hafta içinde birini kaybedebilirsin öbürünü kurtarmak için lazerle operasyon öneriyor bilmiyorum napıcamm lütfenn lazerle operasyon olan varsa paylaşsın çapada yada cerrahpaşada hangi doktor yapar nasıl ulaşabilirimm
monoamniyotik gebelik yasayan kimse yok mu benden baska
Allah yardımcınız olsun benimde mono monoydu ama bebeklerim aralarında hiç fark olmadı hep dengeli gitti çok şükür birazda kendinizi psikolojik olarak etkileyin ve her yemek yemeden önce dengeli beslenin yavrularım dengeli büyüyün diye motive edin onlarla konuşun ben hep öyle yapıyordum inş. sağsalim kucaklarsınız yavrularınızı...
Allah yardımcınız olsun benimde mono monoydu ama bebeklerim aralarında hiç fark olmadı hep dengeli gitti çok şükür birazda kendinizi psikolojik olarak etkileyin ve her yemek yemeden önce dengeli beslenin yavrularım dengeli büyüyün diye motive edin onlarla konuşun ben hep öyle yapıyordum inş. sağsalim kucaklarsınız yavrularınızı...
21 haftalık şu an. ikizden ikize kan transfüzyonu değilmiş ama dopplerde sıkıntı görülüyor akım kaybı kan geçişinden dolayı beslenme sıkıntısı var ve şu an için doktorun demesi 1-2 hafta içinde birini kaybedebilirsin öbürünü kurtarmak için lazerle operasyon öneriyor bilmiyorum napıcamm lütfenn lazerle operasyon olan varsa paylaşsın çapada yada cerrahpaşada hangi doktor yapar nasıl ulaşabilirimm
bana da ikizden ikize kan tranfüzyonu teşisi koyundu.. aradım doktorları ama ulaşabilmek mümkün olmadı ve lazerle tedavinin risklerini okudukça korkuyorum. neye karar vermem lazım bilmiyorum. siz naptınız acaba, ulaşabildiniz mi doktorlara, yaptıracakmısınız lazer tedavisini ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?