Monoamniyotik -Monokoryonik İkiz Gebelik Geçiren Var mı?

hamileliğinin rahat geçmesi için öncelikle rahat ve soğukkanlı olman lazım hep tevekkül içinde ol. hangi doktora gittiysem neler neler söylediler hep rabbim elimden gelen bişey yok onları görüp gözeten sensin dedim. 9 haftalıkken kanamam oldu dinlenmeye ve moralimi yüksek tutmaya çalıştım bebeklerimle hep konuştum annneyi bırakmayın sıkı tutunun diye seni yoracak işlerden kaçın ben sürekli yatmıyordum gerçi yavaştan işimi yapıyordum zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsun benim kızlarım 3 aylık oldular bile

allah bağışlasın bebeklerini ben doktora gittim aralarında ince bir zar var dedi biraz rahatladım ama 15 gün sonra tekrar gidecem tarama testi yapmadı bir sonuç alamayız dedi ancak ultrasona girmem gerekecek sürekli sağlıklı olsunlarda başka bir şey istemiyorum

allah bağışlasın bebeklerini ben doktora gittim aralarında ince bir zar var dedi biraz rahatladım ama 15 gün sonra tekrar gidecem tarama testi yapmadı bir sonuç alamayız dedi ancak ultrasona girmem gerekecek sürekli sağlıklı olsunlarda başka bir şey istemiyorum

allah bağışlasın bebeklerini eminim şu an çok tatlılardır ben doktora gittim arada ince bir zar var dedi tarama testi yapmadı 15 gün sonra gidecem ense kalınlığına bakacak allaha cok dua ediyorum yavrularımı bana sağsalim bağışlasın sağlıklı olsunlar diye

ewet çokşeker kızlarım ne kadar şükretsem az... böyle riskli bi gebelik olunca stresten ne olacak ne bitcek demekten hamileliğin tanıdı çıkarmayı unutuyor insan çok hızlı geçiveriyo bol bol dinlen şimdi sonra yoğun tempolu bir hayat seni bekliyor...inş sağsalim kucaklarsın yavrularını

kafam çok karışık forumda okuduklarım biraz daha etkiledi beni açıkcası. 20+5 günlük hamileyim. tek yumurta ikizi diamniyotik monokoryonik aradazar var. ikizlerim arasında ilk başlarda 3-4 gün fark gibi gözüküyodu ve ilk gittğim doktorlar bu konuya hiç dikkat çekmedi.ta ki doktorumu değiştirne kdr. ikizden ikize kan transfüzyonu şüphesi var. aralarında 10-14 gün gibi fark gözüküyor. kilo farkıda var. şu an için kendi doktorum bu tanıyı kesin koyamıyoruz diyor. tıp fakülteisndeki doktorlarda çapada hayri ermiş varmış istanbulda onu söylediler ki o geçen hafta bulunduğum ile gelmişti sempozyuma orda gösterdiler beni o tanıyı kesin koyamayız sıkı takip eidlmesi dedi ve randevu aldık gidicz bu konuda bilgisi olanlar başından geçenler paylaşabilir mi ?

çok üzüldüm Allah rahmet eylesin bu teşhis size kaç haftalıkken kondu acaba hatırlatmak istemem ama bnde aynı korkuları yaşıyorum ama tam teşhis konamadı

çok sağol canım ya bu benım 3 gebeliğim aslında benimde 2 kızım var ama bu kadar kötü geçmemşti gebeliğim 12. haftadayım ve bel ağrısı çekiyorum midem hiç bulanmıyor ama iştahım yok yemek için zorluyorum kendimi ama ilk baştaki kadarda üzülmüyorum
alıştım sanki bu duruma allah herkesin yavrusunu versin kucağına

benide okuduklarım çok etkiliyordu hatta ağlıyordum eşim yasaklamıştı bu siteye girmemi şu an gizliden girdim doktora sordum seninkide öyle olacak diye birşey yok dedi. bu arada çok ikiz annesi gördüm cocukları doğunca arada 700 gram fark olan bile vardı şuan sağlıklı durumdalar sıkma canını inşallah o teşhis konulmaz benim bebeklerin arasında şu an 1 gün fark var umarım dahada ilerlemez insan ister istemez korkuyor ben 12 haftalık hamileyim daha başı yani

benim ilk başlarda 2-3 gün gibiydi 3-4 gün sonra sonra birden 10 gün gibi oldu ama inan her doktorun makinesinde farkı çıkıyo bu gün farkı bile değişiyor kim ne derse inanıyoruz bizde işte internetten araştırma yapıyorum özel doktora gidiyorum aynı zamanda tıp fakültesine kontroldeyiz sürekli inş. sizinkilern arasındaki fark artmaz

şuan bende sizin durumunuzdayım. dün doktora gittik aralarındaki var 2 hafta olmuş. hep baştan beri 1 hafta farkla gidiyordu. bu ay 1 hafta artmış.
doktorum, kayseride bi profu önerdi ona gidecem. tıp fakültesinde kontroldeyiz demişsiniz. teşhis ne konuldu size ve kaç haftalık hamilesiniz acaba?

21 haftalık şu an. ikizden ikize kan transfüzyonu değilmiş ama dopplerde sıkıntı görülüyor akım kaybı kan geçişinden dolayı beslenme sıkıntısı var ve şu an için doktorun demesi 1-2 hafta içinde birini kaybedebilirsin öbürünü kurtarmak için lazerle operasyon öneriyor bilmiyorum napıcamm lütfenn lazerle operasyon olan varsa paylaşsın çapada yada cerrahpaşada hangi doktor yapar nasıl ulaşabilirimm

çok geçmiş olsun çok üzüldüm inşallah ikisinede bir şey olmaz bende dün doktora gittim bebeklerimin arasında zar yokmuş mono mono yani aradaki fark 3 güne çıkmış herşey kötü gidiyor ne yapacağımı bilmiyorum ağlıyorum sürekli burda lazerle operasyon olan birini bulamazsın netten hastanenin tlf no sunu bul ve ara belki yardımcı olurlar

monoamniyotik gebelik yasayan kimse yok mu benden baska

Allah yardımcınız olsun benimde mono monoydu ama bebeklerim aralarında hiç fark olmadı hep dengeli gitti çok şükür birazda kendinizi psikolojik olarak etkileyin ve her yemek yemeden önce dengeli beslenin yavrularım dengeli büyüyün diye motive edin onlarla konuşun ben hep öyle yapıyordum inş. sağsalim kucaklarsınız yavrularınızı...

saol desteğin için benim aradaki fark 3 güne çıkmış şimdilik problem yok ama ilerde ne olur bilemem şimdi eskisi kadar üzülmüyorum alıştım galiba iyi besleniyorum süt içiyorum meyve yiyorum bol bol sen neler yiyordun 2.3 ayda paylaşırsan sevinirim

sen doğum yaptın sanırım yanılıyosam kusura bakma okuyorum forum sayfalarını ama kafaam karışık oldugundan 22 haftalıgım ben diamniyotik monokoryonik araalarında gün farkı kilo farkı var. cerrahpaşaya gittim geçen hafta kontroldeyiz şu an ikizden ikize kan tranfüzyonu diyemeyiz dedi hoca suyu varmış azalırsa o zmn operasyon egrekecek sanırım aynı durumda olanlar yazabilir mii zeynep ???

benim teyzemde tek yumurta ikizleri doğurmuş ama arada zar olup olmadığını bilmiyoruz tabi hollandada doğum yapmış bebekleri arasında epey fark varmış hatta küçük olanı bir süre burnundan beslemişler 2 aya yakın böyle devam etmiş şimdi küçük doğan büyüğünden daha iyi durumda sanırım kafaya takmamak gerekiyormuş düşündükçe gerliyor insan

bana da ikizden ikize kan tranfüzyonu teşisi koyundu.. aradım doktorları ama ulaşabilmek mümkün olmadı ve lazerle tedavinin risklerini okudukça korkuyorum. neye karar vermem lazım bilmiyorum. siz naptınız acaba, ulaşabildiniz mi doktorlara, yaptıracakmısınız lazer tedavisini ?

geçmiş olsun valla bende aynı durumdayım ama araştırmalarım sonucunda bu lazer operasyonunu yapan isim yapmış profların çoğu özelde devlette yani tıpta olan pek yok. ama bnm gittiğim prof.dr hayri ermiş özel muayenehanesi var nişantaşında. prfo.cihat şen cerrahpaşada ama orda muayene yapmıyor o da taksimde perinatal tıp merkezi var internette yaz bulabilirsin adreslerini valla zor durumdayız ikimzde Allah yardımcın olsn senin ve benim. bu arada kaç haftalıktın sen kim koydu tanıyı ??? kusura bakma belki yazmışsındr önce ama kafam o kdr karışıkki bu konudan ne düşüneceğimi şaşırdımmm .... benimde henüz lazer tedavisi olup olmayacağım kesin değil ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…