moral ve desteğe ihtiyacım var

baharibekler

Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2017
210
83
18
36
merhaba arkadaşlar;
hamileliğimin 35. haftasındayız.Doğuma az bi süre kala maalesef yaşanmaması gereken şeyler yaşadım ailem ve eşim arasında problemler oldu.
mesele şu ki doğum yaptıktan sonra bi süre evde tek kalacağım eşim olacak yanımda aile olmayacak ve ben çocuğuma bakabilecek miyim çok tedirginim.
Sizce becerebilir miyim sıkıntı yaşar mıyım.Bebek bakımı çok zorlar mı beni.moralim çok bozuk çok stresliyim.
:(

kesinlikle bakabilirsiniz. stresin sizi etkilemesine izin vermeyin, eşiniz ilk günler yardımcı olursa her şey rayına oturur. hem siz onun annesisiniz, sizden iyi kim bakar? kimseye ihtiyacınız yok emin olun Allah dağına göre verir dumanını. hayırlı, sağlıklı doğumlar :)

Ailelerimiz olmasina ragmen ben de tek bakmayi tercih ettim. Esiniz yardim eder zaten. Hic merak etmeyin. Halledersiniz. Kendinize guvenin. Kafaniza bir sey takilirsa saglik ocagindan bilgi alabilirsiniz.

ürküyorum ya bişey olursa ben anlayamazsam diye
İlk zamanlar tecrube olmadan anlayamayabileceginiz tek onemli şey sarilik. Bebeği sık sık emzirin, ten rengi, gozunun beyazini takip edin, yine kuskuda kalırsanız sağlık ocağına goturursunuz. İnanın büyükler her şeyi bildigini sanıp daha çok strese sokuyor anneyi. Siz doğuma kadar bebeğin altını temizlerken nelere dikkat edilir, beslerken nelere dikkat edilir, yatırırken nelere dikkat edilir, bebek ne kadar uyur, bebeğin gazı olduğu nasıl anlasilir gibi temel şeyleri okuyun ve rahat olun. Eşiniz yardımcı olursa her şeyi halledebilirsiniz.

İlk zamanlar tecrube olmadan anlayamayabileceginiz tek onemli şey sarilik. Bebeği sık sık emzirin, ten rengi, gozunun beyazini takip edin, yine kuskuda kalırsanız sağlık ocağına goturursunuz. İnanın büyükler her şeyi bildigini sanıp daha çok strese sokuyor anneyi. Siz doğuma kadar bebeğin altını temizlerken nelere dikkat edilir, beslerken nelere dikkat edilir, yatırırken nelere dikkat edilir, bebek ne kadar uyur, bebeğin gazı olduğu nasıl anlasilir gibi temel şeyleri okuyun ve rahat olun. Eşiniz yardımcı olursa her şeyi halledebilirsiniz.
çok teşekkür ederim desteğiniz için

İnşallah uyumlu bir bebek olur. Sağlık olsun gerisi hallolur inan ki

eşiniz ailenizle ne yaşadı ki evladı için katlanamıyor
sizin hatrınız için katlanamıyor mu? evladını düşünmeli

Canım ya kıyamam sağlıkla al kucağına inşallah, en fazla bir hafta sürer acemiliğin sonra ben nasıl yaptım dersin eşin madem set koymuş sende baştan tüm yükü omuzlarına alma sakın bırak o da uykusuz kalsın o da gazını çıkarsın altını değiştirirken tutsun o da yapsın o da yapsın yani keşke gelebilme fırsatı olsaydı bebeğin için değil senin için dinlenme için ama şu da bir gerçek ki eğer gerginlik olursa daha kötü olur o yüzden kafa olarak kabul et ve ona göre davran yani ailen gelemiosa karalar bağlama eşinle de aranı bozma sinirlerin yay gibi olucak bir süre sonra eşinle atlatırsınız sarılın birbirinize ve şu günlerde çık dolaş uyu gez hayatını yaşa o kadar diorum:)

canim güçlü ol stres sikinti yapma anne içgüdüsü herseyin ustesinden gelir cunki stres bebegede gecer ikiniz beraber huzurlu olmaya bakin belki boylesi daha iyidir daha hayirlidr ve herşeyden oncesi sukret onu kucagina aldigin icin her skintinin icinde bir aydinlik vardir farkli acidan dusun beynindeki olumsuzluktan arin boylelikle daha guclu bir kadin daha guclu bir anne olacaksin dualarla insallah....

Canım ya kıyamam sağlıkla al kucağına inşallah, en fazla bir hafta sürer acemiliğin sonra ben nasıl yaptım dersin eşin madem set koymuş sende baştan tüm yükü omuzlarına alma sakın bırak o da uykusuz kalsın o da gazını çıkarsın altını değiştirirken tutsun o da yapsın o da yapsın yani keşke gelebilme fırsatı olsaydı bebeğin için değil senin için dinlenme için ama şu da bir gerçek ki eğer gerginlik olursa daha kötü olur o yüzden kafa olarak kabul et ve ona göre davran yani ailen gelemiosa karalar bağlama eşinle de aranı bozma sinirlerin yay gibi olucak bir süre sonra eşinle atlatırsınız sarılın birbirinize ve şu günlerde çık dolaş uyu gez hayatını yaşa o kadar diorum:)
destek için çok teşekkür ederim elimden geldiğince stres yapmamaya çalışıyorum ama elimde değil aklımda sürekli doğum yaptığımda nasıl olcak soruları yiyip duruyor beni bi de kurduğum senaryolar :(daha yaşamadan sıkıntısına girdim

canim güçlü ol stres sikinti yapma anne içgüdüsü herseyin ustesinden gelir cunki stres bebegede gecer ikiniz beraber huzurlu olmaya bakin belki boylesi daha iyidir daha hayirlidr ve herşeyden oncesi sukret onu kucagina aldigin icin her skintinin icinde bir aydinlik vardir farkli acidan dusun beynindeki olumsuzluktan arin boylelikle daha guclu bir kadin daha guclu bir anne olacaksin dualarla insallah....

çok çok teşekkür ederim

destek için çok teşekkür ederim elimden geldiğince stres yapmamaya çalışıyorum ama elimde değil aklımda sürekli doğum yaptığımda nasıl olcak soruları yiyip duruyor beni bi de kurduğum senaryolar :KK43:daha yaşamadan sıkıntısına girdim
Merak ettiğiniz aklınıza takılanları sorun cvp verelim olabildiğince iaterseniz

en büyük tedirginliğim ya sarılık olur da anlamazsam ya vakitlice emziremezsem aç kalırsa farkedemezsem
Hiç korkmayın bunlar içgüdüsel olarak geliyor ilk zaman maksimum 3 saati geçmeyecek şekilde emzirin ama illa 3 saatte bir emcek diye bir şey yok bebek istedikçe hep emzirin eğer çok uyuyorsa uyandırıp emzirin zaten sen de o da saat olarak ayarlıyor kendini eğer ilk zaman memeyi almazsa sütünü sağarsın çay kaşığıyla verirsin baktın sütün tadını aldı hemen memeni dayarsın hiç telaş etme çok güzel bir evre bu kimseye ihtiyacın da yok bebeğinle zaten sen ilgileniyorsun aranızda bağ var ve o düzen kendi kendine oturuyor benim annemle kayınvalidem yanımdaydı ama sadece ev işlerini yapıyorlardı bebekle ilgilenmek gene benim işimdi seninde çok çok ev işin birikir eşin yemeklere falan yardımcı olur ya da şimdiden kolay şeyleri yap at buzluğa hemen çözdürür yersin çünkü ilk zamanlar yorgun oluyorsun yemek yapmaya falan fırsatın olmayabilirm

Hiç korkmayın bunlar içgüdüsel olarak geliyor ilk zaman maksimum 3 saati geçmeyecek şekilde emzirin ama illa 3 saatte bir emcek diye bir şey yok bebek istedikçe hep emzirin eğer çok uyuyorsa uyandırıp emzirin zaten sen de o da saat olarak ayarlıyor kendini eğer ilk zaman memeyi almazsa sütünü sağarsın çay kaşığıyla verirsin baktın sütün tadını aldı hemen memeni dayarsın hiç telaş etme çok güzel bir evre bu kimseye ihtiyacın da yok bebeğinle zaten sen ilgileniyorsun aranızda bağ var ve o düzen kendi kendine oturuyor benim annemle kayınvalidem yanımdaydı ama sadece ev işlerini yapıyorlardı bebekle ilgilenmek gene benim işimdi seninde çok çok ev işin birikir eşin yemeklere falan yardımcı olur ya da şimdiden kolay şeyleri yap at buzluğa hemen çözdürür yersin çünkü ilk zamanlar yorgun oluyorsun yemek yapmaya falan fırsatın olmayabilirm

ailemde falan hiç küçük bebek olmadı kuzenlerim oldu ama bizden uzaktaydılar dolayısyla yeni doğan bebek ile ilgili hiç bilgim yok
inanın öyle kötü günler geçiriyorum ki doğum yapcam ama doğum stresi korkusu yaşayamıyorum tüm olanları neler olacağını düşünmekten çare aramaya çalışmaktan :(

en büyük tedirginliğim ya sarılık olur da anlamazsam ya vakitlice emziremezsem aç kalırsa farkedemezsem
Biz sarılığın alasını yaşadık 65gğn sürdü tam. . Sarılık çeşitleri var en önce kan grubunuz sizin 0ise eşinizin a veya b ise sarılık olma ihtimali çok yüksek oluyormuş buna kan uyuşmazlığı sarılığı deniyormuş bir haftada geçiyormuş fizyolojik sarılık ise bir sebep yokken devam eden sarılık bizim o oldu adı da anne sütü sarılığı diye geçiyor tabi neden oldu drlar normal olur diyor halk aç kaldı ondan oldu diyor açlık tabikide çok önemli bu anlamda eşinize iş düşüyor bizde odada kalanlar kv annem ve eşimdi eşim kv mama karşıtı annem de sessiz, bir insandır bebek doğdu ben zaten pertim halim yok uyumsk istiyorum falan bebek getiriyorlar emzirmem için bebek uyuyor emmiyor 5saat aç durdu emmedi hemşirelerde stajyer oluyor ya da çok yeni daha doğrusu hiç bir şey demi olar anne sütü anne sütü orda halbuki biz mama da getirmiştik bebeğe mama verebilirler ya da sütüm geldi benim sütümü sağdırabikşrlerdi derken çıktığımuz gün sınırdaydı üç gün sonra sarılık teşhisi kondu bir gece fototerapi aldık (ışık altında yatıyor bebek) sonra düştü ama geçmedi tehlike yok dendi zamanla gecer dendi bol bol sık sık enzirin dendii ok emzireyim ama uyanmıyor ki bebek zar zor uyandırıyor uz memede uyuyor hemen işte annenin gücü olmuyo orda biri olursa ii oluyo sarılık olursa eğer şekerli ürün tüketmeyin bebekte kan şekerini birden yükseltip düşürüyorum ve sürekli uyku haline dönüyormuş sarılık zaten uyku yapıyor ben şekeri kesince daha kolay uyanır olmuştu, sarılık olmaması için mama şart süt gelse de gelmese de süt sapma makinesi alın mutlaka mama da alın koyun çantanıza bu arada ennn çok süt yapan şey su sadece çok su için şekerli şeyler süt yapmıyo onun mantığı da susayıp su içmek zaten yani gene su:) sarılık olup olmadığını çıkış yapacağınız gün Dr der size üç gün sonra kontrol de de belli olur her şeye rağmen olursa da sıkmayın canınızı geçiyor çok şükür

ailemde falan hiç küçük bebek olmadı kuzenlerim oldu ama bizden uzaktaydılar dolayısyla yeni doğan bebek ile ilgili hiç bilgim yok
inanın öyle kötü günler geçiriyorum ki doğum yapcam ama doğum stresi korkusu yaşayamıyorum tüm olanları neler olacağını düşünmekten çare aramaya çalışmaktan :KK43:
Ben de öyleydim hiç bir fikrim bile yoktu hiç küçük bebek tutmamıştım bile.Kitaplar var videolar var oralardan öğrenirsin herşeyi ben şimdi bile birşeyi merak etsem açıp bakıyorum internetten dedim ya içgüdüsel gelişiyor herşey kendini bebeğine bırak o seni yönlendirecek zaten yani dünya kurulduğundan beri bu düzen böyle gidiyor doğal bir süreç bu sıkma canını canını sıkıpta niye bebeğini etkiliyorsunki onu kucağına alınca herşei unutacaksın bir haftada bir bakmışsınki korktuğum bumuymuş diyeceksin ha illaki onun için endişeleniceksim yeri gelecek korkacaksın sürekli kontrol edeceksin acaba eksik mi yaptım yanlış mı diye düşüneceksin ama bu da çok doğal kimse annesinin karnındna bunları bilerek doğmuyor zamanla oturuyor herşey neden kendini bunaltıyorsun yapma lütfen böyle bak her şey çok güzel olacak hele bir doğsun gözlerine bir bak kokusunu içine çek zaten ona vereceğin sevgi herşeyden daha değerli inanki :)

Ben de öyleydim hiç bir fikrim bile yoktu hiç küçük bebek tutmamıştım bile.Kitaplar var videolar var oralardan öğrenirsin herşeyi ben şimdi bile birşeyi merak etsem açıp bakıyorum internetten dedim ya içgüdüsel gelişiyor herşey kendini bebeğine bırak o seni yönlendirecek zaten yani dünya kurulduğundan beri bu düzen böyle gidiyor doğal bir süreç bu sıkma canını canını sıkıpta niye bebeğini etkiliyorsunki onu kucağına alınca herşei unutacaksın bir haftada bir bakmışsınki korktuğum bumuymuş diyeceksin ha illaki onun için endişeleniceksim yeri gelecek korkacaksın sürekli kontrol edeceksin acaba eksik mi yaptım yanlış mı diye düşüneceksin ama bu da çok doğal kimse annesinin karnındna bunları bilerek doğmuyor zamanla oturuyor herşey neden kendini bunaltıyorsun yapma lütfen böyle bak her şey çok güzel olacak hele bir doğsun gözlerine bir bak kokusunu içine çek zaten ona vereceğin sevgi herşeyden daha değerli inanki :)
çok teşekkür ederim ne güzel yazmışsınız

Back
X