moral ve enerji icin bana tavsiyede bulunur musuz? cok kötüyüm :(

iki ayim kaldi bitmesine tedavinin
agir bir ilac butun yan etkilerini yasadim yasiyorumda hala
evet destege cok ihtiyacim var
ama aglamadan konusamiyorum bile
ev doktorum psikolojik olarak sikintin mi var deyince konusamadim gözlerim doldu
yok dedim sadece aglamamak icin

ya dedimya benimki genetik millet o ilacı kullanınca bebek gibi oluyo ben iyice şebek gibi oldum.. e 35 le 30 yaşlarında iki ablamdada olunca ister istemez bi süre sora ümidi kesiyorsun yani geleceğimi görüyorum onlarda diyebilirim.. vallaha birincinin etkileri hala geçmedi ikinciye nasıl dayanayım bünye hassas kaldırmıyor malesef.. hala o kuruluk var biliyomusunuz gitmedi bi türlü cildim çok yağlıydı önceden şimdi kupkuru suyla yıkasam pulpul oluyo dökülüyo suratım resmen sürekli krem kullanıyorum mecbur ama gene çıkıyor gözü kör olasıcalar.. amin inşallah şifa bulursunuz rabbim yüzünüzü tez zamanda güldürsün inşallah...

O ilaci kullandigini soyle psikiyatriye gidince. Yoksa yanlis tani koyarlar. Cunku bu ilac ayni agir depresyon goruntusu veriyor. Canim biz kk olarak senin yanindayiz. Seni cok seviyoruz lutfen aglama. 2 ay sonra fistik gibi bir cildin olacak ve cok sevineceksin. Bu olumsuz dusuncelerinin hepsi de gidecek.
Cocugun konusunda ailenden destek iste bu donemde. Gelip biraz ilgilensinler, sen de kendine zaman ayir. Hep verici olma, biraz alici ol. Biraz da sen iste insanlardan.
Kocanla yatak olaylarindan niye uzaklastin. Mantar tarzi hastaliklar, bazen icte olup kendini gostermiyorlar ve kadinlari cinsellikten sogutuyorlar. Boyle bir suphen varsa ilac ismi veririm, zaten doktorlar da hep aynisini yaziyor.
Ayrica roccetan miydi neydi o ilac, cildi hep kuruttugu icin, vajinal kuruluk da yapar ve yine kadini uzaklastirir. Kayganlastirici urunler kullanabilirsin, watsons, migros hatta bim de bile satiliyor

öncelikle cok tesekkür ederim
yanliz olmadigimi sanalda olsa bilmek guzel
ben Almanyada yasiyorum
ailem burada degil
hatta burada kimsemiz yok bir iki arkadasimiz disinda
aslinda bu konudada sikintiliyim

esiminde is sorunlari var
oda hassas bir kisilik kendisi
o yuzden ikimizinde aklina gelmiyor
o sorun degil hallolur
mantar sorunum yok sükür
eskiden cok cekmistim bilirim nasil birsey oldugunu

tek tesellim ilacin cildime iyi gelmesi
o zaman cok rahatlayacagima eminim

aynı şeyleri ben de yaşadım çektiğim fotoları siliyordum.25 yaşımda anne oldum cildim 27 yaşımda bozulmaya başladı şimdi 29 um 30 olacam 4 ay sonra. baya düzeldi cildim .düzenli temizliyorum nemlendirici sürüyorum+ güneş kremi bir de daha pozitifim onun etkisini çok gördüm. kötü psikoloji de etkiliyor cildi bence.Mutfakta kızımla pastalar yapmaya başladım.Beraber süslendik evde oyunlar oynadık,pazzle yaptık.babası gelince sürprizler yaptık.Şu da bir gerçek ben neşeliysem eşimde neşeli oluyor kızımda.Dışarıya sık çıktım arkadaşlarımla gidip geldim inan faydası çok oldu.Evime daha iyi bakıyorum,kendime daha iyi bakıyorum,kızıma karşı daha pozitifim.

Son düzenleme:

cildinizin neyi var yani sivilce leke felanmi?

hayir asiri degil hatta akne yok
asiri kirmiziliklar var lekeler var
ve cok sagliksiz bir görüntüm var

doktorlar muhakkak daha doğrusunu bilir ama, keşke o zaman kullanmasanız.Bu ilaç karaciğeri mahvediyor.yan etkileri zaten çok ağır.Bildiğim kadarıyla yan etkileri sebebiyle kaldırıldı sonra muadili bulunmadığı için tekrar piyasaya sürüldü.Ayrıca mutlaka cildi düzelenler vardır ama benim çevremde kullananların ciltleri böyle düzelse bile hep lekeli,hep hassas,değişik şekilde kaldı pürüzsüz bebek ciltli olmadılar yani. Muhtemelen depresyonunuz da bu ilaçtandır. Doktorunuzla tekrar konuşsanız?

iste benim istedigimde bu tam olarak
yani kizimla esimle normal bir hayat
kendimi iyi hissetmek
insanin hayatini cok etkiliyor cilt sorunu
pozitif olmak

bence bu cinsellik konusuna da agirlik ver. arzulanmak kadın ıcın bır ıhtıyactır. senin de rahatlamana mutlaka yardımı olacaktır. hatta cıldıne bıle ıyı gelebılır duzenlı cınsellık

Son düzenleme:
iste benim istedigimde bu tam olarak
yani kizimla esimle normal bir hayat
kendimi iyi hissetmek
insanin hayatini cok etkiliyor cilt sorunu
pozitif olmak
İşte bunu yapmak senin elinde silkelenmek gerek.Çekim yasasını bilirsin neyi söylersen onu çekersin kendine.
Ben iyi olacağım demelisin kızım için,eşim için ama en önemlisi kendim için iyi olmalıyım cildim düzelecek,kızımla eğleneceğim,eşimle güzel vakit geçireceğim bunları hakediyorum demelisin..

akne tedavisi sonrası cildiniz bebek gibi olacaktır saçlarınız içinde özel şampuan ve maskeler kullanabilirsiniz psilojik olarak rahat olmak insanın ruhunu ve görünüşünü aydınlatıyor bir taraftan cildiniz ve saçınızı beslarken ruhunuzu da ihmal etmeyin en önemlisi de bu insanın kendine olan sevgisini yitirmemesi

neden böyle düşünüyorsunuz anlamadım. Çoğu insan sizinle aynı sıkıntıları yaşıyor emin olun. Ben 6 7 aydır sebebi bilinmeyen sivilceler döküyorum ve şuan kırmızı izleri kaldı ki bebek gibi cilt tabiri vardır ya işte o benim cildim için söylenebilirdi. Ayrıca erkek tipi saç dökülmem var ve şuan hamile olduğum için ilacımı alamıyorum allahtan onun sebebi belli. Biotin eksikliği. Biotinine muhakkak baktır ciddi saç dökülmesi yapıyor. Ben ne yapıyorum dersen üzülmüyor muyum elbette ki üzülüyorum dün gece rüyamdan ağlayarak uyandım saçlarım iyice dökülmüştü felan ama kendimi salmıyorum evet eskiden kullanmıyordum belki ama şimdi fondoten sürüp çıkıyorum dışarı makyajımı yapıyorum, saçlarıma güzelce şekil veriyorum. Çünkü biliyorum ki kendimi salarsam daha da kötü olucam. Lütfen kendine sıkıntı etme bu kadar evet zor durumlar bende yaşıyorum hatta hamilelikle birlikte daha da arttı hem dökülme hem sivilce ama allah izin verirse çocuğumu elime alacağım günü dört gözle bekliyorum. Bu arada sadece 27 yaşındayım. Yani olabiliyor insanın başına gelebiliyor böyle şeyler her şeyin bir tedavisi var en kötü saç ektiririz ya da yüzümüz için çeşitli estetik müdahaleler yaptırırız allah daha büyük dert vermesin diyorum arkadaşım.

kızlar konu dışı olacak ama merak ettim ben bekarım o yüzden bilmiyorum
hamilelikte ciltte ne gibi sorunlar oluyor yani cildim bozuldu derken neyden bahsediyorsunuz leke falan mı oluyor.ayrıca niye bozuluyor ki hormonlardan mı acaba:26: yoksa cildiniz normalde de yağlıydı sivilceye mi dönüştü.

Canim senin psikolojin iyi degil ve kullandigin ilacin etkisi diye düsünüyorum

uzun zamandır kullanmayı reddettiğim ancak 2 ay önce dayanamayıp son çare olarak başladığım ilaç.. senelerdir başımın belası olan bu akneler yüzünden her türlü tedavi yöntemini denedim ama hiçbiri kalıcı çözüm vermedi. uzun süre tetrasiklin tedavisini denedim.tetrasiklin .içerikli antibiyotikleri aldığımda yüzüm tedavi sonlarına doğru iyileşir gibi oluyordu ancak 2 hafta içinde tekrar eski kötü haline geri dönüveriyordu. hapların yanında gün içinde sıkça yüz yıkama sabunlarından kullanıyordum ama pek fayda etmiyordu.. baktım akneler iyileşmiyor yine o doktor senin bu doktor benim gezinirken bir tanesi yüzüme bakar bakmaz pat diye roaccutane yazdı. doktor detaylı bilgi vermeden, yan etkilerinden, en azından bir dudak kuruluğundan bile bahsetmeden roaccutane'ı kullanmayı kabul ettiğime dair bir kağıt imzalamamı istedi. ben de akıl edip bu ne, yan etkisi var mı yok mu diye sormadım, imzaladım geçtim. 2 hafta kullandım bunu ben. sonra dudaklarım acayip kötü oldu anlatamam. zaten yazın tam ortasındaydık, dudaklarımın içinde su kalmamıştı resmen. ne yediğimden ne içtiğimden tat alabiliyordum. ayrıca ilk iki hafta ilaç akneleri daha da azdırmıştı. moralim iyice bozuldu. sonraları açtım ilacın prospektüsünü okudum. bir baktım sayfa sayfa yan etkiler var. depresyona, intihara sürükleyebileceği falan bile yazıyordu. dedim sıçtım ben, iki haftada bu hale geldiysem ölür giderim kesin dedim. internetten bir sürü kullanıcı yorumu okudum sonra anında bıraktım hapı. kaderden kaçış yok diye düşündüm, akneli cildi kabul ettim artık. akneli surat yüzünden sosyal olarak çok izole oldum, sanki dışarıdaki herkesin sürekli yüzüme baktığını düşünüyordum. toplu taşımadayken, okuldayken hep elimi akneli cildin üzerinde siper ediyordum ki kimse görmesin. bir zaman sonra görünüşten tamamen vazgeçtim. isterse mayın tarlası gibi bir suratım olsun farketmez artık dedim. çünkü artık derdim yemekleri rahat yiyebilmek, rahatça gülebilmek, yastığa yüzümü koyduğumda ağrı çekmemekti. yüzüm öyle bir şişiyordu ki kafamı yere eğdiğimde yüzüm zonkluyordu. yemeğe başlarken hep ilk lokmada burnum ya da ağzım kanıyordu. senelerdir yüzüstü yatmaya alışmış bünye, sırtüstü yatarken resmen azap çekiyordu.. roaccutane'ın en etkili çözüm olduğunu hep duyuyordum ama o iki haftalık deneme sürecini yaşadığım için hiçbir zaman ilacı seçenekler arasına almadım. başka başka doktorlara gidip farklı yöntemler varsa denemesini istiyor, roaccutane kullanmayı kesinlikle reddediyordum. günün birinde, istanbul'dakiler bilir, meşhur bir cildiye doktoru vardır.kolsuz agop .diye. randevu aldım gittim muayenehanesine. 400 tl vizite ücreti bayıldım. parası neyse verelim yeter ki geçsin artık diyordum. muayenede kolsuz agop aynen bu şekilde "evladım bunun için mi geldin bunu herhangi bir doktor da çözerdi" dedi. bir kaç tetrasiklinli antibiyotik verdi, kendi tarifi bir kaç solüsyon yazdı yolladı. 400 tl + 125 tl (ilaç parası) kayıpla sonuçsuz çıktım muayenehaneden. o ilaçları da kullandım yine iyileşmedi.. daha sonra bir arkadaş tavsiyesiyle, şu an hala düzenli kontrole gittiğim, bir özel hastaneye gittim. doktora tüm başımdan geçenleri, neler denediğimi anlattım ve roaccutane istemediğimi belirttim. o da akneden kültür alarak ona göre bir antibiyotik tedavisi uygulayabileceğimizi, hastalığın geçme olasılığının olduğunu söyledi. 6 ay 1 ay aralıklarla kontrollere gittim ve 6. ayın sonunda hastalığın geçtiğini düşündüm çünkü yüzüm fena değildi, eski halinden eser yoktu ancak tedavi bitiminden 1 hafta sonra yüzüm bir anda 6 ay öncesine dönmüştü. acayip moralim bozuldu, oturup ağlayasım geldi. ertesi gün yeter lan dedim tekrar gittim doktora, dedim abi durum böyle böyle 6 aylık emek boşa gitti. yaz bana roaccutane'ı bitisin bu iş dedim. sanki ameliyata gireceğim anasını satayım iki hafta denediğim ilaç nasıl korkuttuysa beni artık. tamam dedi, başta yapmamız gerekirdi aslında ama sen istemeyince ben bir şey diyemedim dedi. sonra uzun uzun anlattı. şöyle şöyle yan etkileri var, böyle yaparsan yan etkileri azaltırsın falan bir sürü şey. dudağına da sürekli nemlendirici süreceksin dedi. tamam dedim kabul. iki aydır ilacı kullanıyorum, doktorun tüm söylediği şeyleri yaptım, neredeyse hiç yan etki hissetmiyorum şu an. bu aralar hayatımın en stresli dönemlerinden biri olsa bile ilacın kötü yöndeki psikolojik etkisini hiç hissetmedim. aksine yüzümün iyileşmeye başladığını gördükçe moralim daha da yerine geldi.. sırf ilk gittiğim doktorun ilaç hakkında beni yeterince bilgilendirmemesi, internetten okuduğum yalan yanlış yorumlar yüzünden tedaviyi 5 yıl geciktirdim. şimdilik iyi gidiyorum tedavi sonunda kesin sonuca ulaşır mıyım bilmiyorum ama bu yöntemde işe yaramazsa başka hiçbir şey işe yaramaz. umarım 6. ayın sonunda kesin sonuca ulaşmış olurum.. siz siz olun bak bu şu adamda şu yan etkiye sebep olmuş, bunda bu yan etkiye sebep olmuş ben en iyisi kullanmayayım, prospektüsü okuyup ulan bu ne canımı mı vereyim falan demeyin. iyi bir doktora gidin ve doktora ilaç hakkındaki bütün soruları sorun. birinde beliren yan etkiler sizde gözükmeyebilir. doktorun tavsiyelerine harfi harfine uyun. düzenli olarak tahlillerinizi yaptırın. bol bol ceviz yiyin, spor yapın. dudağınıza da bepanthol sürün, pişik kremi olanından. bir sabah bir de akşam sürmeniz bile yetiyor, sürekli yanınızda değişik değişik lipstick'ler taşımaya gerek yok.paylaş 20.12.2013 01:09
not;kullandigin ilac hakkinda alintidir.

İlacı cildiniz için kullanıyorsunuz sanırım. Yalnız saç dökülmesini teşvik edici bir yan etkisi olabiliyor bazı kişilerde .

Saçlarınız uzun mu? Gür görünmesi için katlı kesim ve farklı bir renk, cildiniz için kaliteli bir fondöten (bepanten üzerine uygulamalısınız, ilaç çok kurutur), yeni kıyafetlerle hoş bir kombin...

Ardındanda kendimizi derhal dışarıya atıyoruz , bu en önemli kısmı tabi.

Bir süreliğine antidepresanda kullanabilirsiniz bence, böyle dönemler olabiliyor bazen.

PC: Bu ilacı bende kullandım, süreç sıkıcı ama sonuç mükemmel :13:...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…