- 14 Kasım 2012
- 1.069
- 94
- 93
- Konu Sahibi CakmaLaraCroft
-
beni burda bilenler bilir
kizim 2 yasini gecti
dogumla beraber sac dökülmesi ve cilt sorunu yasiyorum
2 yildan fazla süredir
onca ilactan sonra simdi 3,5 aydir roaccutane kullaniyorum
henuz bir etkisini görmedim
saclarim hala dökülüyor
cok mutsuzum
gecen gun farkettim dolabimda onlarca yeni kiyafetim var ayakkabi canta vs
ben bunlari sadece almisim
hic kullanmamisim
canim birsey yapmak istemiyor
sacimi yapmak icimden gelmiyor
öylece toplayip cikiyorum disari
zaten mecbur kalmadikca disari cikmiyorum
kadin doguma tekrar gittim sacim ve cildim icin
oda beni ev doktoruna gönderdi
ikiside beni cok zayif ve bitkin gördüklerini söylediler
psk olarak iyi misin sorunlar mi var evde dediler
esimde saolsun is yerinde sikintilar var kendi havasinda
ikmizde kendi sorunlarimizdan yatak odasini bile unuttuk
onunda benimd ehic aklimiza bile gelmiyor
ben nasil kafami dagitabilirim?
yatiyorum kalkiyorum sacimi cildimi düsünüyorum
tam bosver takmayim diyorum
disarda bön bön bakiyorlar
sinirden agliyorum
bitmis hissediyorum kendimi
oysa ne guzel ne havali bir kadindim
ne guzel bakardim kendimi
cildim bebek gibi degildi ama cok iyiydi kendimi cok severdim
ölmüs gibiyim
hicbirsey bana tat vermiyor
kizim bile hissediyor
ona üzülüyorum onun ne sucu var
öff arkadaslar
nasil cikarim bu durumda
nasil güc kazanirim
aynaya bakamiyorum
kendime bakamiyorum
bence bu cinsellik konusuna da agirlik ver. arzulanmak kadın ıcın bır ıhtıyactır. senin de rahatlamana mutlaka yardımı olacaktır. hatta cıldıne bıle ıyı gelebılır duzenlı cınsellık
İşte bunu yapmak senin elinde silkelenmek gerek.Çekim yasasını bilirsin neyi söylersen onu çekersin kendine.
Ben iyi olacağım demelisin kızım için,eşim için ama en önemlisi kendim için iyi olmalıyım cildim düzelecek,kızımla eğleneceğim,eşimle güzel vakit geçireceğim bunları hakediyorum demelisin..
akne tedavisi sonrası cildiniz bebek gibi olacaktırsaçlarınız içinde özel şampuan ve maskeler kullanabilirsiniz psilojik olarak rahat olmak insanın ruhunu ve görünüşünü aydınlatıyor bir taraftan cildiniz ve saçınızı beslarken ruhunuzu da ihmal etmeyin en önemlisi de bu insanın kendine olan sevgisini yitirmemesi
neden böyle düşünüyorsunuz anlamadım. Çoğu insan sizinle aynı sıkıntıları yaşıyor emin olun. Ben 6 7 aydır sebebi bilinmeyen sivilceler döküyorum ve şuan kırmızı izleri kaldı ki bebek gibi cilt tabiri vardır ya işte o benim cildim için söylenebilirdi. Ayrıca erkek tipi saç dökülmem var ve şuan hamile olduğum için ilacımı alamıyorum allahtan onun sebebi belli. Biotin eksikliği. Biotinine muhakkak baktır ciddi saç dökülmesi yapıyor. Ben ne yapıyorum dersen üzülmüyor muyum elbette ki üzülüyorum dün gece rüyamdan ağlayarak uyandım saçlarım iyice dökülmüştü felan ama kendimi salmıyorum evet eskiden kullanmıyordum belki ama şimdi fondoten sürüp çıkıyorum dışarı makyajımı yapıyorum, saçlarıma güzelce şekil veriyorum. Çünkü biliyorum ki kendimi salarsam daha da kötü olucam. Lütfen kendine sıkıntı etme bu kadar evet zor durumlar bende yaşıyorum hatta hamilelikle birlikte daha da arttı hem dökülme hem sivilce ama allah izin verirse çocuğumu elime alacağım günü dört gözle bekliyorum. Bu arada sadece 27 yaşındayım. Yani olabiliyor insanın başına gelebiliyor böyle şeyler her şeyin bir tedavisi var en kötü saç ektiririz ya da yüzümüz için çeşitli estetik müdahaleler yaptırırız allah daha büyük dert vermesin diyorum arkadaşım.
kızlar konu dışı olacak ama merak ettim ben bekarım o yüzden bilmiyorum
hamilelikte ciltte ne gibi sorunlar oluyor yani cildim bozuldu derken neyden bahsediyorsunuz leke falan mı oluyor.ayrıca niye bozuluyor ki hormonlardan mı acaba:26: yoksa cildiniz normalde de yağlıydı sivilceye mi dönüştü.
Canim senin psikolojin iyi degil ve kullandigin ilacin etkisi diye düsünüyorum
uzun zamandır kullanmayı reddettiğim ancak 2 ay önce dayanamayıp son çare olarak başladığım ilaç.. senelerdir başımın belası olan bu akneler yüzünden her türlü tedavi yöntemini denedim ama hiçbiri kalıcı çözüm vermedi. uzun süre tetrasiklin tedavisini denedim.tetrasiklin .içerikli antibiyotikleri aldığımda yüzüm tedavi sonlarına doğru iyileşir gibi oluyordu ancak 2 hafta içinde tekrar eski kötü haline geri dönüveriyordu. hapların yanında gün içinde sıkça yüz yıkama sabunlarından kullanıyordum ama pek fayda etmiyordu.. baktım akneler iyileşmiyor yine o doktor senin bu doktor benim gezinirken bir tanesi yüzüme bakar bakmaz pat diye roaccutane yazdı. doktor detaylı bilgi vermeden, yan etkilerinden, en azından bir dudak kuruluğundan bile bahsetmeden roaccutane'ı kullanmayı kabul ettiğime dair bir kağıt imzalamamı istedi. ben de akıl edip bu ne, yan etkisi var mı yok mu diye sormadım, imzaladım geçtim. 2 hafta kullandım bunu ben. sonra dudaklarım acayip kötü oldu anlatamam. zaten yazın tam ortasındaydık, dudaklarımın içinde su kalmamıştı resmen. ne yediğimden ne içtiğimden tat alabiliyordum. ayrıca ilk iki hafta ilaç akneleri daha da azdırmıştı. moralim iyice bozuldu. sonraları açtım ilacın prospektüsünü okudum. bir baktım sayfa sayfa yan etkiler var. depresyona, intihara sürükleyebileceği falan bile yazıyordu. dedim sıçtım ben, iki haftada bu hale geldiysem ölür giderim kesin dedim. internetten bir sürü kullanıcı yorumu okudum sonra anında bıraktım hapı. kaderden kaçış yok diye düşündüm, akneli cildi kabul ettim artık. akneli surat yüzünden sosyal olarak çok izole oldum, sanki dışarıdaki herkesin sürekli yüzüme baktığını düşünüyordum. toplu taşımadayken, okuldayken hep elimi akneli cildin üzerinde siper ediyordum ki kimse görmesin. bir zaman sonra görünüşten tamamen vazgeçtim. isterse mayın tarlası gibi bir suratım olsun farketmez artık dedim. çünkü artık derdim yemekleri rahat yiyebilmek, rahatça gülebilmek, yastığa yüzümü koyduğumda ağrı çekmemekti. yüzüm öyle bir şişiyordu ki kafamı yere eğdiğimde yüzüm zonkluyordu. yemeğe başlarken hep ilk lokmada burnum ya da ağzım kanıyordu. senelerdir yüzüstü yatmaya alışmış bünye, sırtüstü yatarken resmen azap çekiyordu.. roaccutane'ın en etkili çözüm olduğunu hep duyuyordum ama o iki haftalık deneme sürecini yaşadığım için hiçbir zaman ilacı seçenekler arasına almadım. başka başka doktorlara gidip farklı yöntemler varsa denemesini istiyor, roaccutane kullanmayı kesinlikle reddediyordum. günün birinde, istanbul'dakiler bilir, meşhur bir cildiye doktoru vardır.kolsuz agop .diye. randevu aldım gittim muayenehanesine. 400 tl vizite ücreti bayıldım. parası neyse verelim yeter ki geçsin artık diyordum. muayenede kolsuz agop aynen bu şekilde "evladım bunun için mi geldin bunu herhangi bir doktor da çözerdi" dedi. bir kaç tetrasiklinli antibiyotik verdi, kendi tarifi bir kaç solüsyon yazdı yolladı. 400 tl + 125 tl (ilaç parası) kayıpla sonuçsuz çıktım muayenehaneden. o ilaçları da kullandım yine iyileşmedi.. daha sonra bir arkadaş tavsiyesiyle, şu an hala düzenli kontrole gittiğim, bir özel hastaneye gittim. doktora tüm başımdan geçenleri, neler denediğimi anlattım ve roaccutane istemediğimi belirttim. o da akneden kültür alarak ona göre bir antibiyotik tedavisi uygulayabileceğimizi, hastalığın geçme olasılığının olduğunu söyledi. 6 ay 1 ay aralıklarla kontrollere gittim ve 6. ayın sonunda hastalığın geçtiğini düşündüm çünkü yüzüm fena değildi, eski halinden eser yoktu ancak tedavi bitiminden 1 hafta sonra yüzüm bir anda 6 ay öncesine dönmüştü. acayip moralim bozuldu, oturup ağlayasım geldi. ertesi gün yeter lan dedim tekrar gittim doktora, dedim abi durum böyle böyle 6 aylık emek boşa gitti. yaz bana roaccutane'ı bitisin bu iş dedim. sanki ameliyata gireceğim anasını satayım iki hafta denediğim ilaç nasıl korkuttuysa beni artık. tamam dedi, başta yapmamız gerekirdi aslında ama sen istemeyince ben bir şey diyemedim dedi. sonra uzun uzun anlattı. şöyle şöyle yan etkileri var, böyle yaparsan yan etkileri azaltırsın falan bir sürü şey. dudağına da sürekli nemlendirici süreceksin dedi. tamam dedim kabul. iki aydır ilacı kullanıyorum, doktorun tüm söylediği şeyleri yaptım, neredeyse hiç yan etki hissetmiyorum şu an. bu aralar hayatımın en stresli dönemlerinden biri olsa bile ilacın kötü yöndeki psikolojik etkisini hiç hissetmedim. aksine yüzümün iyileşmeye başladığını gördükçe moralim daha da yerine geldi.. sırf ilk gittiğim doktorun ilaç hakkında beni yeterince bilgilendirmemesi, internetten okuduğum yalan yanlış yorumlar yüzünden tedaviyi 5 yıl geciktirdim. şimdilik iyi gidiyorum tedavi sonunda kesin sonuca ulaşır mıyım bilmiyorum ama bu yöntemde işe yaramazsa başka hiçbir şey işe yaramaz. umarım 6. ayın sonunda kesin sonuca ulaşmış olurum.. siz siz olun bak bu şu adamda şu yan etkiye sebep olmuş, bunda bu yan etkiye sebep olmuş ben en iyisi kullanmayayım, prospektüsü okuyup ulan bu ne canımı mı vereyim falan demeyin. iyi bir doktora gidin ve doktora ilaç hakkındaki bütün soruları sorun. birinde beliren yan etkiler sizde gözükmeyebilir. doktorun tavsiyelerine harfi harfine uyun. düzenli olarak tahlillerinizi yaptırın. bol bol ceviz yiyin, spor yapın. dudağınıza da bepanthol sürün, pişik kremi olanından. bir sabah bir de akşam sürmeniz bile yetiyor, sürekli yanınızda değişik değişik lipstick'ler taşımaya gerek yok.paylaş 20.12.2013 01:09 not;kullandigin ilac hakkinda alintidir.
İlacı cildiniz için kullanıyorsunuz sanırım. Yalnız saç dökülmesini teşvik edici bir yan etkisi olabiliyor bazı kişilerde.
Saçlarınız uzun mu? Gür görünmesi için katlı kesim ve farklı bir renk, cildiniz için kaliteli bir fondöten (bepanten üzerine uygulamalısınız, ilaç çok kurutur), yeni kıyafetlerle hoş bir kombin...
Ardındanda kendimizi derhal dışarıya atıyoruz, bu en önemli kısmı tabi.
Bir süreliğine antidepresanda kullanabilirsiniz bence, böyle dönemler olabiliyor bazen.
PC: Bu ilacı bende kullandım, süreç sıkıcı ama sonuç mükemmel :13:...
hic katilmiyorum. keyfimin kendiliginden gelmesini beklemek bana gore degil.keyfin yerinde olmadigi zaman ictigin corbadan bile zevk almazsin öyle degil mi?
ama yinede icersin cunku ihtiyac karnini doyurmak
evet cinsellikte ihtiyac ama mutsuz oldugum zaman hic icimden gelmiyor
esimde de durum ayni olunca ne yazikki onu sacim ve cildimden sonra 3.plana atiyorum
nasil olsa hersey guzel olursa cinsellik yine olur diye düsünüyorum
hic katilmiyorum. keyfimin kendiliginden gelmesini beklemek bana gore degil.
saclarim uzun evet hatta baya uzun
kuaföre gidemiyorum ki
orda insanlarin arasinda olmaktan cekniyorum
guzel kadinlar gibi
aslinda saclairmi kestirmem lazim
ve antideprasan kullanmayi ciddi sekilde bende düsünüyorum ama önce doktor bulmaliyim
evet iyi degilim
ilaclaada ilgisi olabilir ama 4 aya yakindir kullaniyorum bu ilaci
ben daha öncesindede kötüydüm
cünkü dogumdan sonra kendimi insan gibi hissedemedim
cok agir bir laf ama böyle insan gibi hissetmiyorum kendimi
aaaa o ne biçim laf öyle
Tamam kendini iyi hissetmeyebilirsin.
Ama o kullandigin çok ağır bir ilaç.yan etkileri korkutucu boyutta.
Allah korusun ama insani bunalımlara falan sokUyormuş
intihara falan süruklüyormuş
belkide ilaç size yaramıyOr.
KendinìZi bu kadar değerSiz görmeyin
yazık çOcuğunuz var
ALLAHa emanet olun.....
Kuaföre giderken giriş kısmını değil sonuç kısmını düşünün bence, beni çok rahatlatır böyle şeyler. Makyaj yapmayı çok severim mesela. Ayrıca kilo sorununuz yokmuş bu büyük bir şans.
Depresyon ilacın bilinen yan etkilerinden aslında. Gerçekten bazı kullanıcılarda olabiliyor. Benim bir arkadaşım bildiğin ağlama krizlerine giriyordu ama bende bu tip bir etkisi olmadı.
Bence iyi bir antidepresanla birlikte kullanmaya devam edin, sonuç çok güzel oluyor çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?