- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.650
- 598
Senin ne istediğinde tam olarak belli değil ki aslında..Daha önceki konularınada baktım şimdi araba istiyormuşsun baban almamış eski araba kullanmışsın bozuluyormuş falan filan..Yani sorun nedir tam olarak onu anlayamadım..Ailen sana kötü birşey yapmamış ki ev tutalım diyorlarmış bunda ne var ? İstemiyorsan istemiyorum eve çıkmak de kapansın konu yani..Ailenden bu kadar düşman gibi bahsedecek birşey ben göremedim..Ya sen doğru düzgün derdini anlatamıyorsun yada ortada hiçbirşey yok tamamen şımarıklık..Sorun neyse daha ayrıntılı anlat ki fikir verebilelim sana..
Ne zaman düşeceksinailenin yakasından merak ediyorum mb1... 30 yaşında koskocaman bir kadın olduğunun farkına ne zaman varacaksın?
HerkesİN kendine göre ailevi sorunları vardır. Ailevi sorunlarla yaşın ilgisi yoktur. Ama 30 yaşında bir kadın gerektiğinde ayakları üzerinde durabilmeli ce aileden bekle tilerini artık minimum düzeye indirmelidir,İnsan 30 da olsa 60 da olsa ailevi sorunlar yaşayınca hep aynı sen hiç yaşamadın galiba.
Herkes
N kendine göre ailevi sorunları vardır. Ailevi sorunlarla yaşın ilgisi yoktur. Ama 30 yaşında bir kadın gerektiğinde ayakları üzerinde durabilmeli ce aileden bekle tilerini artık minimum düzeye indirmelidir,
Arkandan konuşsa ne olacak yahu annen baban onlar senin..Sanki ne konuşmuş dedikodunumu yapmış..Ayrı ev tutmaktan bahsetmişler bunda ne var? Öyle insanlar var ki biryandan çalışıp ailesine destek olup,biryandanda okuyarak kendi geleceğini kurtarmaya çalışıyorlar..Sen bence mızmızlanmak yerine haline şükret..İstemiyorsanda istemiyorum ev dersin konu kapanır..Ayrıca istemede zaten 30 yaşına gelmişsin aileden birşeyler bekleme yaşın çoktan geçmiş..Okulunu bitir,işe gir ne istiyorsan kendin yap..Yağmurda çamurda,bilmem kaç metre karın üstünde ayakları yırtık ayakkabılı çocukları hatırlatırım sana kilometrelerce yürüyüp okula giden..Sen okula zor gidiyorum eski araba arıza yapıyor,babam yenisini almıyor diye konu açmışsın..İşte bu şımarıklık oluyor..Sorunlar büyük ama burada her şeyi anlatamayabilirim. Şu anki durumlar eskideki sorunların çok azı. Çünkü zaten konuşmuyoruz.. Bu başlıkta bahsettiğim benim dışımda kendi aralarında konuşup benimle ilgili ayrı ev konuşmaları. Evcilik mi oynuyoruz? Öyle bişey yapacaklarsa sorarlar söylerler. Benim haberim olmadan benim arkamdan konuştuklarında mesela bir önceki mesajda yazdığım, mutfaktayken konuşmalarını duyuyorum, göğsümben bıçaklanmış gibi hissediyorum. Güvensiz hissediyorum.. Zaten ipler çoktan koptu da yine üzülüyorsun.
Arkandan konuşsa ne olacak yahu annen baban onlar senin..Sanki ne konuşmuş dedikodunumu yapmış..Ayrı ev tutmaktan bahsetmişler bunda ne var? Öyle insanlar var ki biryandan çalışıp ailesine destek olup,biryandanda okuyarak kendi geleceğini kurtarmaya çalışıyorlar..Sen bence mızmızlanmak yerine haline şükret..İstemiyorsanda istemiyorum ev dersin konu kapanır..Ayrıca istemede zaten 30 yaşına gelmişsin aileden birşeyler bekleme yaşın çoktan geçmiş..Okulunu bitir,işe gir ne istiyorsan kendin yap..Yağmurda çamurda,bilmem kaç metre karın üstünde ayakları yırtık ayakkabılı çocukları hatırlatırım sana kilometrelerce yürüyüp okula giden..Sen okula zor gidiyorum eski araba arıza yapıyor,babam yenisini almıyor diye konu açmışsın..İşte bu şımarıklık oluyor..
Annenin ve babanın durumu iyi olmasaydı,çok fakir bir ailede yaşıyor olsaydın yada anne ve baban hayatta olmasaydı o zaman ne yapacaktın? Yada ailesi araba alamayan insanlar ne yapıyor? Almıyorlarsa konuşmanın anlamı yok o zaman araba konusunda..Sende arabası olmayan insanlar ne yapıyorsa onu yaparsın yada çalışırsın çekersin bir kredi alırsın arabanı yavaş yavaş ödersin bu kadar basit..Yıllardır alınacak alınacak diyip de arabanın frenleri dahi tutmayınca bu eski arabayı satıp adam gibi arabanalın demek mi şımarıklık.. Önceki yazılanları okuduysan şunu da okumuşsundur, benden 10 yaş küçük erkek kardeşim izmir de passat arabaya biniyor.. benden cesaret alarak araba kullanmayı öğrenmiş anne sırf araba küçükmüş diye ruhumuz bile duymadan 2. sıfır arabası alınıyor.. Bense araba bozulup yolda kaldığı için bunu satıp adam gibi araba alın diyorum.
Annenin ve babanın durumu iyi olmasaydı,çok fakir bir ailede yaşıyor olsaydın yada anne ve baban hayatta olmasaydı o zaman ne yapacaktın? Yada ailesi araba alamayan insanlar ne yapıyor? Almıyorlarsa konuşmanın anlamı yok o zaman araba konusunda..Sende arabası olmayan insanlar ne yapıyorsa onu yaparsın yada çalışırsın çekersin bir kredi alırsın arabanı yavaş yavaş ödersin bu kadar basit..
Faiz için bu kadar hassas davranıyorsan anne ve baban konusundada bu kadar hassas davranmanı öneririm zira anne babaya hürmet önemlidir dinde..Gerçekten ailende bir sorun göremedim ben..Bunlar her ailede olabilecek ufak tefek şeyler..Sen aileni karşına al düzgünce konuş..Eve çıkmak istemediğini söyle onlara..Arkandan konuşma mevzusundada yine konuşarak anlaşabilirsiniz..Konuşmalarınıza şahit oldum,rica ediyorum annecim/babacım yüzyüze konuşalım bu konuları,arkamdan konuşmayın kalbim kırıldı dersin tatlı tatlı anlaşırsınız..Ne aileler var inan ki burda nelere şahit olduk neler okuduk..Gerçekten dert edilecek bir durumun yok..Hiçbiri konuşarak çözülmeyecek şeyler değil...Canım burada araba konusu konuşmuyoruz. Başlıkta yazdığı gibi benim arkamdan konuşmaları benim haberim olmadan benimle ilgili plan yapmalarını konuşuyoruz.. Ayrıca arabada kredi konusnda kredide faiz olduğu için dinen uygun değil.
Faiz için bu kadar hassas davranıyorsan anne ve baban konusundada bu kadar hassas davranmanı öneririm zira anne babaya hürmet önemlidir dinde..Gerçekten ailende bir sorun göremedim ben..Bunlar her ailede olabilecek ufak tefek şeyler..Sen aileni karşına al düzgünce konuş..Eve çıkmak istemediğini söyle onlara..Arkandan konuşma mevzusundada yine konuşarak anlaşabilirsiniz..Konuşmalarınıza şahit oldum,rica ediyorum annecim/babacım yüzyüze konuşalım bu konuları,arkamdan konuşmayın kalbim kırıldı dersin tatlı tatlı anlaşırsınız..Ne aileler var inan ki burda nelere şahit olduk neler okuduk..Gerçekten dert edilecek bir durumun yok..Hiçbiri konuşarak çözülmeyecek şeyler değil...
Sorun her neyse umarım çözersiniz biran önce...Sağol canım keşke konuşmadan anlayabilecek olsalar.. Bir iki olay anlatsam ağzın açık kalır nasıl öyle olabilirler dersin. Ama olayları yeri geldiğinde çok daraldığımda anlatıyorum..
Sorun her neyse umarım çözersiniz biran önce...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?