Moralim bozuldu 😟

Biraz dertleşmeye ihtiyacım var, benim şöyle bir sorunum var, nişanlımla çok iyi anlaşıyoruz çok alakalı ama son birkaç seferdir bazi hareketleri beni çok kiriyor ve çok kötü hissediyorum kendimi, acaba benmi abartıyorum?
İlk olarak geçen haftalarda ben koronavirusün yayilimiyla ilgili üzüntümü onunla paylaşırken durduk yere bana sizde sizlanacaginiza oturup dua etseydiniz gibi bir cümle kullandi. Sanki ben suçluyum yada dua etmiyorum gibi sacma sapan bir davranış gosterdi bu konuda tartismistik. En çok bozuldugum şey etseydiniz, yapsaydiniz tarzi bir topluluğa sesleniyor gibi sinir bozucu tavriydi.
Neyse dedim o konu geçti bugün de siyasi bir konu hakkında saf misiniz dedi. Haliyle sinirlendim saf misiniz derken yine hani baskalarina seslenir gibi ve gorusume saygi duymasi gerekirken sacma sapan bir cumle kullanmis oldu.Trip attim uzatma felan diye özür dilemeyince bende adam gibi konuşsaydın o zaman dedim,saf olmayan, her türlü cumleni yutup oturacak birini bul o zaman dedim. Adam degilsin dedin bana felan diye sacmaladi ve birini bul dememe tamam dedi. Hicbirsey yazmadim sonra sinirim bozuldu.
Nisanliyken böyleyse evlenince sen düşün neler düşünür ve der

Çoğul konuşarak seni ve senin yakın çevrendekileri kastediyor ayar çek şuna olmuyorsa da yolla gitsin

Adam değilsin konusu ne alaka ? Sanırım kültürel yapınız farklı her zaman sorun olacak. Dua ederim her gece istisnasız virüsten ondan bundan bağımsız popom sıkışınca etmem yani. Ama virüsü dua ile bertaraf edebileceğimizi düşünmüyorum. Eşim bana maske tak eldiven giy yerine işe giderken dua et deseydi , manyak mısın derdim sanırım.

Belli ki siyasi görüşünüz farklı ve o sizin siyasi görüşünüze zerre saygı duymuyor ,böyle birisiyle yüzeysel arkadaşlık olur ama evlilik olmaz bence.

Sen bu,l o bulsun hep bir arayış bir restleşme var.
Benim gibisini bulamaz fikrinizden vazgeçseniz iyi olur.Herkesin yeri bir şekilde dolar.
Nişanlınıza gelince ukala tavırları var bir ömür geçer diyor musunuz hala?

Nişanlınıza olaylar karşısında ne yapmanız gerektiğini bilebilecek yaşta olduğunuzu (yaşınızı bilmiyorum ama nişanlanabiliyorsanız ne yapacağınızı bilecek yaştasınızdır diye tahmin ettim) ve kendisinin anladığım kadarı ile yarım aklına ihtiyacınız olmadığını önce bir anlatın. Sonrasında evet insanız bazen nerede ne konuşmamız gerektiğini bilememiş ya da olaylara nasıl tepki vereceğimizi şaşırmış olabiliriz o zamanda sizi saygısızca yönlendirmeye çalışmak yerine size nişanlısı olarak daha saygılı bir üslupla eleştirerek yol göstermeye çalışması gerektiğini de öğretin. Kendi fikrini beyan etmesi ayrı bir şey böyle saygısızca sizi yargılaması ayrı bir şey size daha düzgün ve saygılı davranmak zorunda olduğunu ona şimdi öğretmez bu hareketlerine yumuşak davranırsanız evlenince de ev işine yardım etmediğinde neden sen de yapmıyorsun dediğiniz de sen değil misin bu evde kadın işin ne der en basit aklıma gelen bir örneği söyledim size.

KENDİNİZİ EZDİRMEYİN, SİZ DEĞERSİZ DEĞİLSİNİZ. KENDİSİNİ BİR ŞEY SANMASINA İZİN VERMEYİN.

Size saygı duymak zorunda aşk, meşk hikaye saygı lazım saygı yoksa olmaz bu iş bu kadar basit.

Ya normalde o kadar iyi her dedigimi yapan, her istedigimi bir sekilde yerine getiren biri ama bu çıkışları beni düşündürdü. Aynen benim gibi dusunenler demek istedi.
Bana otur dua et demesi hiç hoş gelmedi buram buram cahillik koktu. Tabi inanciniz doğrultusunsa dua edebikirsinjz bir şey diyemem. Ama bunu bu sekilde ifade etmesi düşündürdü. Aşırı muhafazakar ve siyasi parti sempatizanı gibi geldi bana siz öyle değilseniz sorunlarınız büyür. Bu tipler diğer insanları küçümser çünkü

Biraz dertleşmeye ihtiyacım var, benim şöyle bir sorunum var, nişanlımla çok iyi anlaşıyoruz çok alakalı ama son birkaç seferdir bazi hareketleri beni çok kiriyor ve çok kötü hissediyorum kendimi, acaba benmi abartıyorum?
İlk olarak geçen haftalarda ben koronavirusün yayilimiyla ilgili üzüntümü onunla paylaşırken durduk yere bana sizde sizlanacaginiza oturup dua etseydiniz gibi bir cümle kullandi. Sanki ben suçluyum yada dua etmiyorum gibi sacma sapan bir davranış gosterdi bu konuda tartismistik. En çok bozuldugum şey etseydiniz, yapsaydiniz tarzi bir topluluğa sesleniyor gibi sinir bozucu tavriydi.
Neyse dedim o konu geçti bugün de siyasi bir konu hakkında saf misiniz dedi. Haliyle sinirlendim saf misiniz derken yine hani baskalarina seslenir gibi ve gorusume saygi duymasi gerekirken sacma sapan bir cumle kullanmis oldu.Trip attim uzatma felan diye özür dilemeyince bende adam gibi konuşsaydın o zaman dedim,saf olmayan, her türlü cumleni yutup oturacak birini bul o zaman dedim. Adam degilsin dedin bana felan diye sacmaladi ve birini bul dememe tamam dedi. Hicbirsey yazmadim sonra sinirim bozuldu.
Siz derken sen,ailen ve sizin siyasi görüşünüzde olan herkesi söylüyor.Siyasi görüşler farklı olabilir ama daha nişanlıyken bile saygı duymuyor.Yarın birgün babanla oturduğunda da haber izlerken aynı tavırları sergileyebilir.Evin içinde ikiniz de siyasi görüş için tartışmalar yaşayabilirsiniz.Adam gibi konuşsaydın,başkasını bul gibi konuşmalarınla da şimdiden yüz göz olmuşsunuz.Nişanlılık tanıma sürecidir.Bence nişanlı kalmaya devam edin şimdilik.Evlenirseniz üzülebilirsiniz.Bana sorarsan bana daha nişanlıyken saf mısınız bilmem ne diye konuşan biriyle evlenmezdim.Evlenince neler der kim bilir.Nişanlıyken demekten korkmuyorsa evlenince salıverir.Şimdi neyse çarp 10 la evlilik.

Sevgiliniz toplumumuzda yaşayan en cahil kesime mensup. Ülkede bir grup var hangi fikirlere sahiplerse sadece o fikir doğru geri kalan herkes ya koyun ya terörist. Apolitik ya da dünyadaki olaylara uzak olsa daha iyi, en azından herşeyi ben bilirim iticiliği yok. Ben başkalarına karşı saygısızlaşmayı, fanatikleşmeyi kendine hak gören ve insan ayrımlaştıran kişilerden nefret ediyorum. Sayısız tarihi siyasi dini kitap okudum, kendi fikirlerimden farklı düşünen insanlara bir kez dediğimi zorla kabul ettirmeye çalışmadım. Nişanlısı olduğunuz için sizi kendi düşünceleri konusunda yönlendirmeyi kendinde daha bir hak olarak görüyor. Evlenince düşünemiyorum, bence mutlaka uyarın. Değişmesi lazım.

Back
X