Moralim çok bozuk ablam bile hamile bende tik yok

Niye baskı uyguluyorlar anlayamiyorum düşunmüyoruz de tatlım illaki insanin moralini bozarlar

Dedim ama üstüme çok geliyorlar herkes soruyor hatta bugün komşunun gelini hamile sende neden yok dedi ilk geceden hamile kalmış bende yok neden doğurmuyorsun diye topa tuttu
''Neden doğurmuyorsun?" Ne kadar cahilce bir cümle.. Sanki şuan hamilesin doğurmayacam demişsinde bu şekilde karşılık vermiş hanımefendi. Hem bu konu sizi ilgilendirir bir başkasını değil.
Rabbim hayırlı kapılar açsın

Aynı problemleri bende yaşadım hala da yaşıyorum. İnsanlar sanki yaramı bulmuşlar da deşiyorlar gibi hissediyorum. Daha bugün Kayınvalidem telefonda adet olduğumu sorup öğrendikten sonra, kızının yenidogan bebeğine sevgi sözcükleri söylemeye başladı. Paşam vesaire.. Bebeği gözünde canlandırıp,sevecek başka zaman bulamadı sanırım. Belki de gereksiz alınganlık yapıyorum bilmiyorum.
İnsanlar birazcık daha anlayışlı ve düşünceli olsa ne olur acaba? İncileri mı dökülür? En büyük hatam, anne olmak istediğimi açık etmemdi.
Gerçi bu seferde neden istemiyorsun baskısı başlardı. Hazır konuyu görünce içimi dokeyim istedim. :)
Tez zamanda hayırla bebek müjdesi alırız inşallah.

Bence yeniden daha iyi bi doktora görünün adet düzensizliği zaten başlı başına sıkıntı onu çözün sonra gerisine bakın...
Bence de adet düzensizliğine nasil bir sorun olarak görmemiş doktor anlamadım.konu sahibinin doğru bir doktorlar yol almasını öneriyorum.bir de ovulasyon testi tabi..

Ne varsa acıyacak? Yahu evlilerin yüzde 80 gibi bir oranı mutsuzken en çok onlar evlen der. Çünkü o evlenip çok büyük bir iş başarmıştır. Mutsuz bile olsa. Ben de asla diyorum ya. Asla evlenmeyin 😶
Evlenmeyi hayatta level atlamak gibi düşünüp yaşıyor yurdum insanı...bekarsan ya da evli olup çocuğun yoksa...yani bebek olmasına engel bir durum yoksa bile evlenip 6 ay içinde hamile kalmazsan infertilsin:) yurdumun fahri infertilite uzmanları başlar ilişki sonrası ayağını havaya kaldir belinin altına yastık koy diye:) evliliğin nasıl diye soran olmaz.mutlu musun düzenli cinsel hayatın var mı diyen yok.cunku kadın kuluçka makinesi illa doguracak.doguramadiysa da yarasına tuz basılacak desilecek oyulacak.tum yollardan geçtim.5 aşılama 2 tüp bebek sonrası oğlum oldu 2 yasinda hamdolsun.
.

Ben 26 yaşındayım ablam 36 yaşında hamile ya insanları kırmak istemiyorum onlarda benim bu tarafımı kullanıyor galiba
Ablam bile neden dediğinizi anlamadım yaştan dolayı mı ?
Rabbim gönlünüzden geceni nasip etsin ama kendi canınızdan kanınızdan biriyle mukayese etmeniz hatta hasetlenmeniz hoş değil

Bugün dogursan aradan 24 saat gecmeden ee 2. Yok mu yapmayacak misin diye sormaya baslarlar 2 yi yapsan 3 sorarlar. Insanlarin lafina takilma laf olsun diye hep. Strese girmeyip kendinizi serbest birakin. Benim arkadasimda oyleydi hic sorun yoktu 3. Srnede oldu sukur su an 3 cocugu var.

Rabbim gönlünüzden geceni nasip etsin ama kendi canınızdan kanınızdan biriyle mukayese etmeniz hatta hasetlenmeniz hoş değil
Ya yorumları okursanız zaten anlayacaksınız ne demek istediğimi aslında kastettiğim o değil tabiki mukayese edilemem artı bide kendi ailemse hele hiç yapmam kaldiki komşumla bile bu zamana kadar öyle bişey yapmadım ve düşünmedim de aslında başka bişey kastettim ama siz sadece onu görmüşsünüz

Bugün dogursan aradan 24 saat gecmeden ee 2. Yok mu yapmayacak misin diye sormaya baslarlar 2 yi yapsan 3 sorarlar. Insanlarin lafina takilma laf olsun diye hep. Strese girmeyip kendinizi serbest birakin. Benim arkadasimda oyleydi hic sorun yoktu 3. Srnede oldu sukur su an 3 cocugu var.
Çok haklısınız allah bağışlasın aynen öyle bitmiyor insanların yorumlari

Ne varsa acıyacak? Yahu evlilerin yüzde 80 gibi bir oranı mutsuzken en çok onlar evlen der. Çünkü o evlenip çok büyük bir iş başarmıştır. Mutsuz bile olsa. Ben de asla diyorum ya. Asla evlenmeyin 😶
Yok öyle düsünmeyin karsiniza iyi biri çıkarsa neden olmasın ya şuan evliliği artık çok basitlestirdiler ama genede eğer ruh ikizinizi bulursanız gerçekten evlenin allah kalbinize göre versin

''Neden doğurmuyorsun?" Ne kadar cahilce bir cümle.. Sanki şuan hamilesin doğurmayacam demişsinde bu şekilde karşılık vermiş hanımefendi. Hem bu konu sizi ilgilendirir bir başkasını değil.
Aynen öyle valla komşular ve çevre yüzünden artık dışarı çıkasım gelmiyor sürekli şunun gelini hamile bunun kızı hamile işte yeni evli ama hemen çocuk yapmış bana resmen kısır muamelesi yaptı o zoruma gitti mesela en ufak ablamda hamile kaldı hemen karşılaştırma yaptılar sende bi sıkıntı mı var işte ailenin hepsi doğurdu ablan bile senden büyük ama hamile diye sürekli aradılar artık kimsenin telefonu acasim gelmiyor...bıktırdılar

Çok teşekkürler ama en sonki lafınız çok kırıcı burda bunun açıklamasını çok yaptım ben değil akrabalarim karşılaştırıyor hani bu yasina rağmen hamilede işte sen kısır misin dedikleri için böyle bir konu açtım o yüzden artık telefonlarını bile acasim gelmiyor kısır değilim diyorum ama gene aynı cümle kullanılıyor aslında burda duygumu paylaştım sizinle karşılaştırmayı yoksa kıskanıyorum demedim allah biliyor isterimki herkes anne babalığı tatsin ama çevre ve insanların konuşmaları boğuyor

Evlenmeyi hayatta level atlamak gibi düşünüp yaşıyor yurdum insanı...bekarsan ya da evli olup çocuğun yoksa...yani bebek olmasına engel bir durum yoksa bile evlenip 6 ay içinde hamile kalmazsan infertilsin:) yurdumun fahri infertilite uzmanları başlar ilişki sonrası ayağını havaya kaldir belinin altına yastık koy diye:) evliliğin nasıl diye soran olmaz.mutlu musun düzenli cinsel hayatın var mı diyen yok.cunku kadın kuluçka makinesi illa doguracak.doguramadiysa da yarasına tuz basılacak desilecek oyulacak.tum yollardan geçtim.5 aşılama 2 tüp bebek sonrası oğlum oldu 2 yasinda hamdolsun.
.
Aynen öyle kimse acımıyor kendi ailen bile artık topa tutulmaktan biktim kimseyle konuşasım gelmiyor herkes arayıp moralimi bozuyor ben bile kendimden artık şüphe duymaya başladım neden hamile kalamıyorum kısır muamelesi gormek zaten canımı acıtıyor bu arada allah bağışlasın çocuğunuzu güle güle büyütün....

Çok teşekkürler allah razı olsun hepimize açsın hayırlı kapı işallah ya kimse acımıyor size herkes en hassas noktanız neyse ordan vuruyor kendi aileniz dahil kimse acaba ne düşünür kırılır mı diye düşünen yok herkes sadece soru soruyor kimse duygumu ve beni saymıyor....artık kimseyle muhatap olmayı düşünmüyorum bunalıma soktular bu konu yüzünden...

Aynı problemleri bende yaşadım hala da yaşıyorum. İnsanlar sanki yaramı bulmuşlar da deşiyorlar gibi hissediyorum. Daha bugün Kayınvalidem telefonda adet olduğumu sorup öğrendikten sonra, kızının yenidogan bebeğine sevgi sözcükleri söylemeye başladı. Paşam vesaire.. Bebeği gözünde canlandırıp,sevecek başka zaman bulamadı sanırım. Belki de gereksiz alınganlık yapıyorum bilmiyorum.
İnsanlar birazcık daha anlayışlı ve düşünceli olsa ne olur acaba? İncileri mı dökülür? En büyük hatam, anne olmak istediğimi açık etmemdi.
Gerçi bu seferde neden istemiyorsun baskısı başlardı. Hazır konuyu görünce içimi dokeyim istedim. :)
Tez zamanda hayırla bebek müjdesi alırız inşallah.
Ay işallah ya allah isteyen herkese versin aslında böyle konuştukları için insan tuhaf hissediyor kendini sanki gözümüze sokuyorlar gibi ne güzel allah bağışlasın herkesin çocuğunu ama iste sürekli şunun var bunun var senin niye yok dediklerinde kasıyorsun artık kendini

Cocuk istemiyorum, dusunmuyoruz yalanina kimse inanmiyor ozellikle 1 sene bitmişae soyleyeyim, yine de sorular gelebilir. Kimse kolay kolay cocugum olmuyor diyemiyor cunku, herkes istemiyoruz diyor nedense...

Biz gercekten cocuk dusunmuyoruz ve istemiyoruz ama arkamizdan cocuklari olmuyor diye konusuyorlarmis 😂 cunku cogunluk yalan soyluyor. İnsanlari neden bu kadar ilgilendiriyor gerci onu da anlamadim ama...
Bizim de 4 yıl sonra oldu ve annem hala tüp bebek olduğunu düşünüyor 😂 hayır tüp bebek olsa niye saklayım yani.

Çok geçmiş olsun benimde olmuyordu..9 aylık evliyken Bu ayda yoktur dedim hamileymişim.. Ama 6 haftalıken bebeğimin kalbi durmuştu.. 3 aylıkken kürtaj oldum Arife günü.. Kurban Bayramımı hastanede geçirdim... Hem fiziksel hem psikolojik olarak çok zor rabbim yardımcımız olsun.. B beyaz kanatli melek Konu sağibine de şunu diyeyim sabret zamanı er ya da geç gelecek sabret her gününe şükret bir hastalığının olmadığına özellikle.. Bende herkese korunduğumu söylüyordum ama ablama değil ablam benim en büyük yardımcım.. Ablanla dertleş ablana açık açık söyle.. sen böyle içinde çok büyük bir sırmış gibi tutarsan eğer sana çok büyük sıkıntı olur üzülürsün bu sefer başka hastalıklar çıkar ALLAH korusun... Bir de Birşey sormak istiyorum eşiniz de muayene oldu mu?
Çok geçmiş olsun sizin adınıza çok üzüldüm umarım bir daha allah yasatmasin size ya korunmuyorum deyince sıkıntımı var kısır muamelesi görüyorum resmen eşimi de ikna ettim ilk zamanlar bende sıkıntı yok diyordu şimdi üzüldüğümü görünce tmm gidelim dedi işi çok yoğun ama en uygun zamanda işallah gideceğiz

Ablaniz bile?

Oncelikle adet duzenini saglamaniz gerekiyor. Doktorum bana duzen icin hamile kalmayi engellemeyen ama adeti duzenleyen dogum kontrol hapi harici bir ilac yazmisti. Onunla duzenli adet oldum. Sonrasinda da yumurta gelistirici haola yumurta takibi yapildi ve hamile kaldim.
Iyi ilgili bir doktor bulun ve sureci baslatin. Bu surede de soranlara istemiyoruz deyin ki bosuna yipratmasinlar sizi bu surecte.

Back
X