- 30 Ekim 2017
- 6.318
- 6.577
- 198
Sağol kuzum.TSH yüksek sanki canım benim 2bucuk üstü çıkınca endokrin e yollamıştı ama ben özele gitmiştim devletteki endokrin onların cihazlarından kaynaklandığını söylemişti rahim filmi çektirminide tüp bebek öncesi mecbur çekiliyor diye biliyorum ama bence senlik bişe yok zaten tüp bebek yapicaksin fazla karıştırıp kafanı karıştırma o kistlerinde çok önemli olduğunu düşünmuyorum çünkü çikolata kisti olanların bile tüp bebek tedavisi sorun olmuyor ama soğan kürü yapabilirsin kafan rahat etmesi için
Adet döneminde atılabilir diye önemsememiştir ,yani genelde ilk tüp bebek tutmazsa genetik test falan istiyorlar ,yaşımdan dolayı da amh istememiştir karar senin öncesinde herşey elimde olsun istiyorsan genetik pıhtılaşma baktırabilirsin cnm.Teşekkür ediyorum. Yarın gideceğim demiştim ama meğerse bugünmüş. Spor dönüşü fark ettim apartopar hastaneye gittim. Alttan muayene oldum rahimde sorun yok. Hafif akıntın var dedi ama bana normal geliyordu adet öncesi akıntım olur. Onun için ilaç ve fitil verdi akıntı neden olmuş olabilir bilmiyorum.
Birde pco gibi görünüyor ama endişelenecek bir durum Yok. Hormonlar gayet güzel dedi. Tsh 4dü en son testde buna takılmadı bile. Herhangi bir test yaptırmana gerek Yok dedi. Amh ye bile gerek Yok dedi. Rahim filmi çektir direk tüp bebeğe başla dedi.
O kadar yoğundu ki zar zor konuştuk. Bu ay yumurtlama olmuş adete hazırlanıyor dedi. Küçük kistler var dedi onu fazla açmadı. Sence neden olabilir? Önemsemedi bile((
B Birmucize @Suskun Ceylan @zeyneppppppppJalapenoo sizden de yorum bekliyorum kızlar.
Ben düşünüyorum. Eşime üroloğa randevu aldık. Tüp bebek raporu için başvuracağız bakalım neler diyecek. Onun sonrasında hemen araştırmadan infertilite kadın polikliniğinden bende randevu alacağım. O daha çok ilgilenir belki.Adet döneminde atılabilir diye önemsememiştir ,yani genelde ilk tüp bebek tutmazsa genetik test falan istiyorlar ,yaşımdan dolayı da amh istememiştir karar senin öncesinde herşey elimde olsun istiyorsan genetik pıhtılaşma baktırabilirsin cnm.
Bana küçük dedi ama bir tane demedi küçük küçük kistler var dedi. Çok korkuyorum. Bebişim tutunamaz diye..Saklicennet ne güzel kuzum normalmiş her şey. Kist olayına çok takılmıyorlar küçük olduğunda.
Devlet hastanesinde normal kadın doğumcuya mı gittin? Neye bakarak hormonlar gayet güzel dedi onu anlamadım. Tüp bebeğe başlamadan amh mutlaka baktır. Pco gibi bir görüntü dahi varsa ohss riski vardır ve amh değeri önemli ilaç dozlarini tespit etmede. Rahim filmi için de şişli ecomar ı tavsiye ederim 5dk da ağrısız acısız anestezisiz. Adet olunca arayıp randevu alıyorsun adet bitimine randevu veriyorlar. Adetin 2. 3. Günü fsh lh e2 tsh prolaktin falan baktırman iyi olur mümkünse amh a da baksınlar ama devlet biraz zor yapıyor ben özelde yaptırmıştım.Teşekkür ediyorum. Yarın gideceğim demiştim ama meğerse bugünmüş. Spor dönüşü fark ettim apartopar hastaneye gittim. Alttan muayene oldum rahimde sorun yok. Hafif akıntın var dedi ama bana normal geliyordu adet öncesi akıntım olur. Onun için ilaç ve fitil verdi akıntı neden olmuş olabilir bilmiyorum.
Birde pco gibi görünüyor ama endişelenecek bir durum Yok. Hormonlar gayet güzel dedi. Tsh 4dü en son testde buna takılmadı bile. Herhangi bir test yaptırmana gerek Yok dedi. Amh ye bile gerek Yok dedi. Rahim filmi çektir direk tüp bebeğe başla dedi.
O kadar yoğundu ki zar zor konuştuk. Bu ay yumurtlama olmuş adete hazırlanıyor dedi. Küçük kistler var dedi onu fazla açmadı. Sence neden olabilir? Önemsemedi bile((
B Birmucize @Suskun Ceylan @zeyneppppppppJalapenoo sizden de yorum bekliyorum kızlar.
Eğitim araştırmaya gideceğim. Ben test istedim yeni yapılmış zaten dedi. Şimdiye kadar hep ulturasında bakıldı şimdiye kadar 1 kişi bile bunlardan bahsetmedi. 27 yaşındayım ve bugün hafif pco olduğumu öğrendim.Devlet hastanesinde normal kadın doğumcuya mı gittin? Neye bakarak hormonlar gayet güzel dedi onu anlamadım. Tüp bebeğe başlamadan amh mutlaka baktır. Pco gibi bir görüntü dahi varsa ohss riski vardır ve amh değeri önemli ilaç dozlarini tespit etmede. Rahim filmi için de şişli ecomar ı tavsiye ederim 5dk da ağrısız acısız anestezisiz. Adet olunca arayıp randevu alıyorsun adet bitimine randevu veriyorlar. Adetin 2. 3. Günü fsh lh e2 tsh prolaktin falan baktırman iyi olur mümkünse amh a da baksınlar ama devlet biraz zor yapıyor ben özelde yaptırmıştım.
Küçük küçük kistler pco görüntüsü demek. Adet olunca gidiyorsa sorun yok. Adetkenki hormon değerleri gidip gitmediğini de daha iyi ifade ediyor.
Doktorlar hakkında yorum yapmak istemiyorum çünkü dertliyim bu konuda. Sadece şunu söyleyeyim normal kadin doğumcular tüp bebek konusundan pek anlamıyorlar. Bu hormon değerleri her ay sabit değil. Yumurtalığın durumu da aynı şekilde. Bir ay pco görünümü varken ertesi ay 2-3 yumurta görülebiliyor. Başıma geldiği için biliyorum. Pco görünümü olması illa kist var demek değil çok yumurtan var anlamına da gelebiliyor. Bu durum zaten tüp bebekte avantaj. Ama ilaç dozunun minimum başlanıp sıkı takip yapılması gerek.Eğitim araştırmaya gideceğim. Ben test istedim yeni yapılmış zaten dedi. Şimdiye kadar hep ulturasında bakıldı şimdiye kadar 1 kişi bile bunlardan bahsetmedi. 27 yaşındayım ve bugün hafif pco olduğumu öğrendim.
Adetlerim düzensiz dedim. Bilerek. 40 çıkıyor dedim normal dedi. Herkes de bu kadından çok memnun.
Kist olayı strese soktu beni. Ben tüm tahlillerimi devlet yapmazsa bile özelde yaptıracağın. Ücret hiç önemli değil. Hormonlarım tsh 2.4 lh9.8 fsh 7 prolaktin 20 e2 de 20 bunlara normal dedi. En son tsh 4 çıktı sorun değil dedi. Hep böyle yapıyorlar. Neler yaşıyoruz umurlarında değil. İçim içimi yiyor. Ne zormuş. Ağlamak istiyorum.
Küçük kistleri pco kaynaklı söylemiş olabilir. Tsh benim doktorum 2 buçuk altı olmasını isteriz dedi. Tsh ı ihmal etmemeye çalış canım. Dahiliye doktoru bana normal de 4 olunca ilaca başlatmayız ama tüp bebekte tsh ın yüksek olması dış gebelik riskini arttırır dedi. 1 tane hap ile kolay düşen bir değermiş ama sıkıntı olmaz dedi.Teşekkür ediyorum. Yarın gideceğim demiştim ama meğerse bugünmüş. Spor dönüşü fark ettim apartopar hastaneye gittim. Alttan muayene oldum rahimde sorun yok. Hafif akıntın var dedi ama bana normal geliyordu adet öncesi akıntım olur. Onun için ilaç ve fitil verdi akıntı neden olmuş olabilir bilmiyorum.
Teşekkür ederim.Doktorlar hakkında yorum yapmak istemiyorum çünkü dertliyim bu konuda. Sadece şunu söyleyeyim normal kadin doğumcular tüp bebek konusundan pek anlamıyorlar. Bu hormon değerleri her ay sabit değil. Yumurtalığın durumu da aynı şekilde. Bir ay pco görünümü varken ertesi ay 2-3 yumurta görülebiliyor. Başıma geldiği için biliyorum. Pco görünümü olması illa kist var demek değil çok yumurtan var anlamına da gelebiliyor. Bu durum zaten tüp bebekte avantaj. Ama ilaç dozunun minimum başlanıp sıkı takip yapılması gerek.
Tamam canım teşekkür ediyorum.Küçük kistleri pco kaynaklı söylemiş olabilir. Tsh benim doktorum 2 buçuk altı olmasını isteriz dedi. Tsh ı ihmal etmemeye çalış canım. Dahiliye doktoru bana normal de 4 olunca ilaca başlatmayız ama tüp bebekte tsh ın yüksek olması dış gebelik riskini arttırır dedi. 1 tane hap ile kolay düşen bir değermiş ama sıkıntı olmaz dedi.
Tüp bebek için çalışmalara başladnz sanırım Rabbim yardımcınız olsun ve güzel sonuçlandırsın inşallah :)Eğitim araştırmaya gideceğim. Ben test istedim yeni yapılmış zaten dedi. Şimdiye kadar hep ulturasında bakıldı şimdiye kadar 1 kişi bile bunlardan bahsetmedi. 27 yaşındayım ve bugün hafif pco olduğumu öğrendim.
Adetlerim düzensiz dedim. Bilerek. 40 çıkıyor dedim normal dedi. Herkes de bu kadından çok memnun.
Kist olayı strese soktu beni. Ben tüm tahlillerimi devlet yapmazsa bile özelde yaptıracağın. Ücret hiç önemli değil. Hormonlarım tsh 2.4 lh9.8 fsh 7 prolaktin 20 e2 de 20 bunlara normal dedi. En son tsh 4 çıktı sorun değil dedi. Hep böyle yapıyorlar. Neler yaşıyoruz umurlarında değil. İçim içimi yiyor. Ne zormuş. Ağlamak istiyorum.
Evet 2 sene geçti olmuyor. Eşimde uzun zamandır tedavi oluyor. Spermler sağlıklıyken yapalım kim bilir belki bebeğime kavuşurum.Tüp bebek için çalışmalara başladnz sanırım Rabbim yardımcınız olsun ve güzel sonuçlandırsın inşallah :)
Çok güzel anlatmışsın canım bana da doktor hafif pco görüntüsü var dediğinde üzülmüştüm nasıl bunca gittiğim doktor söylemez diye. Hatta sonraki ay kendiliğinden 3 yumurtam oluşmuştu ve yine başka doktor kesinlikle pco yok demişti. En son tüp bebek doktoruma durumu anlattığımda var ama hafif iğnelerin ayarı senin için çok önemli dedi ohss olma ihtimaline karşıda önlem almalıyız dedi. Ve neredeyse hergün kontrole gittim her gittiğim de yeniden ayarladı ilaç miktarını ve ohss için de özel bir tedavi verdi. Aynen dediğin gibi oldu yani herşey :)Doktorlar hakkında yorum yapmak istemiyorum çünkü dertliyim bu konuda. Sadece şunu söyleyeyim normal kadin doğumcular tüp bebek konusundan pek anlamıyorlar. Bu hormon değerleri her ay sabit değil. Yumurtalığın durumu da aynı şekilde. Bir ay pco görünümü varken ertesi ay 2-3 yumurta görülebiliyor. Başıma geldiği için biliyorum. Pco görünümü olması illa kist var demek değil çok yumurtan var anlamına da gelebiliyor. Bu durum zaten tüp bebekte avantaj. Ama ilaç dozunun minimum başlanıp sıkı takip yapılması gerek.
Evet 2 sene geçti olmuyor. Eşimde uzun zamandır tedavi oluyor. Spermler sağlıklıyken yapalım kim bilir belki bebeğime kavuşurum.
İyi temennileriniz için teşekkür ediyorum.
Evet hekim tecrübesi çok önemli. Hala rastgele tedavi uygulayanlar var.Çok güzel anlatmışsın canım bana da doktor hafif pco görüntüsü var dediğinde üzülmüştüm nasıl bunca gittiğim doktor söylemez diye. Hatta sonraki ay kendiliğinden 3 yumurtam oluşmuştu ve yine başka doktor kesinlikle pco yok demişti. En son tüp bebek doktoruma durumu anlattığımda var ama hafif iğnelerin ayarı senin için çok önemli dedi ohss olma ihtimaline karşıda önlem almalıyız dedi. Ve neredeyse hergün kontrole gittim her gittiğim de yeniden ayarladı ilaç miktarını ve ohss için de özel bir tedavi verdi. Aynen dediğin gibi oldu yani herşey :)
Evet çok şükür şuana kadar doktor sıkı takip etti ama sonuç ne olacak bilemiyorum. Dün opu sonrası biraz şişlik vardı ama çok şükür bugün daha iyiyim.Evet hekim tecrübesi çok önemli. Hala rastgele tedavi uygulayanlar var.
Dün opun olacakti sanırım ve E2 değerin baya yüksekti. Nasılsın? Kaç yumurta toplandı nedir son durum?
Ben farklı yer istiyorum eşim farklı yer bakalım ne olacak henüz görüşmeleri yapmadım. Eğitim araştırmada randevularımız var tetkikleri yaptırmaya çalışıyoruz. Rabbim hayırlısını nasip etsin hepimize.Tüp bebeği nerede yapacağınıza karar verdinizmi
Ben döndüm dolaştım tekrar bahçecide karar kıldım ekim 10 gibi 2. denemeyi yapıcamBen farklı yer istiyorum eşim farklı yer bakalım ne olacak henüz görüşmeleri yapmadım. Eğitim araştırmada randevularımız var tetkikleri yaptırmaya çalışıyoruz. Rabbim hayırlısını nasip etsin hepimize.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?