- 27 Ağustos 2016
- 2.244
- 1.907
- 83
Canım ben 2016 da tüp bebek yaptırdığımda yumurtalar daha iyi gelişsin diye şeker hastalarının kullandığı glifor diye bir ilaçta vermişlerdi.hatta gliforu gören diyabet mi var demişti.simdi siz yazınca aklıma geldi.demekki seker tuketilmemesinin yumurtalara da çok faydası var.Kuzum eşimin arıcılık yapan arkadaşı var ondan aldı.
Çok dert etme bende bugün koca bir kase fırınlanmış sütlaç yedim. Kahveyi kestim. Gün aşırı çikolata yiyorum. Bugün aktardan keçiboynuzu gün kurusu kuru incir aldık yemek için. Eşim keçiboynuzunun kendisini yiyor. :) birazda çörekotu tozu karanfil tozu tarçın tozu aldım bal karışımı yapacağım hem ben hem eşim için. Dozunu kaçırmadan yenen tatlıdan zarar gelmez sanırım. Tüp bebeğe başlayınca tamamen kesersin.
Bugün dahiliye dr gittim. Tsh 4 diye hiç sorun yok falan dedi benim serbest t4de sınırın biraz altında ama anlamı Yok dedi. Eğer tüp bebek dr düşür derse gelirsin birşey yazarın hafif doz dedi. Çok stres yapıyoruz galiba.
CAnım arkadaşım benimCanım ben 2016 da tüp bebek yaptırdığımda yumurtalar daha iyi gelişsin diye şeker hastalarının kullandığı glifor diye bir ilaçta vermişlerdi.hatta gliforu gören diyabet mi var demişti.simdi siz yazınca aklıma geldi.demekki seker tuketilmemesinin yumurtalara da çok faydası var.
Bu arada insallah canım ilk seferde hepinizinki tutar.buraya yazmasamda mutlaka hergun bakıyorum aklımda ve dualarimdasin canım
Okadar vitamin kullanıyor eşiniz neden böyle oldu kizeynepppppppp zeynepcim eşim rapor için test vermişti sonucu bugün aldık eğitim araştırmada yapılan test. Sayı 5 milyon morfoloji 0.. şok oldum ama yapacak birşey yok. İlk kez böyle bir sayı gördüm testlerde. Allah yardımcımız olsun gerçekten. Çok ama çok korkuyorum. Olmayacakmış gibi hissediyorum sürekli.
Şuan vitamin kullanıyor muyduzeynepppppppp zeynepcim eşim rapor için test vermişti sonucu bugün aldık eğitim araştırmada yapılan test. Sayı 5 milyon morfoloji 0.. şok oldum ama yapacak birşey yok. İlk kez böyle bir sayı gördüm testlerde. Allah yardımcımız olsun gerçekten. Çok ama çok korkuyorum. Olmayacakmış gibi hissediyorum sürekli.
Araştırma hastanesinde çıkan test sonuçları çok düşük oluyor genellikle. Korkma canım Rabbim ol derse olur hiç merak etme. Hep dua et ve olacağına da inan. Sayım elle mi yapılmış ????zeynepppppppp zeynepcim eşim rapor için test vermişti sonucu bugün aldık eğitim araştırmada yapılan test. Sayı 5 milyon morfoloji 0.. şok oldum ama yapacak birşey yok. İlk kez böyle bir sayı gördüm testlerde. Allah yardımcımız olsun gerçekten. Çok ama çok korkuyorum. Olmayacakmış gibi hissediyorum sürekli.
Kullanmaz mı? Bende anlam veremedim Ağustos ayında 154 milyon çıkan sperm sayısı 5 milyon çıktı şok oldum resmen. Hiç bu kadar düşük çıkmamıştı. İleri haraket eden sperm de 2 bin çıktı. Zaten asıl sorun hız ve her zaman ki gibi %96sı haraketsiz. Bizde ki sorun ne çok merak ediyorum. Kimse çözemiyor. Hiç ilaç kullanmadığımız zaman bile 20/30 milyon çıkıyordu.Okadar vitamin kullanıyor eşiniz neden böyle oldu ki
Kullanıyor CAnım. Opstravent 2 kapsül 1 kapsülde eczacının verdiği kapsülden kullanıyor. Çok yüklenmedim rapor çıksın diye ama bu kadar düşük çıkacağını ummamıştım. Tabiki rabbim ol dese yeter ama içimdeki hissi atamıyorum.Şuan vitamin kullanıyor muydu
Kesin rapor verirler canım
Canım korkma ameliyatla açıp bir sperm buluyorlar da onunla çocuk sahibi olan var.
Rabbim yeterki dilesin
Boşuna kulnamadinz okadar şeyi.simdi esinde üzülmüştür birbirinize destek olun moral çok önemli
Evet elle yapıyorlar diye biliyorum. Sürekli orda yaptırıyorduk bir kez bile morfolojiyi yüksek görmedim hep sıfır. Ama vitamin kullanmadığımız zaman ameliyattan 6 ay sonra sayı 40 milyon çıkıyordu. Şimdi çok düşük çıktı sanırım rapor alalım diye herhalde. Sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. İnşallah sağlam ve sağlıklıdırlar. Başka isteğim Yok. Şimdi eczacının takviyelerini opstravent omega astaksantin çakşır karışık bal falan yedircem. İnşallah tüp bebeğe kadar biraz da olsa yükselir. 150 milyondan 5 milyona şaka gibi.Araştırma hastanesinde çıkan test sonuçları çok düşük oluyor genellikle. Korkma canım Rabbim ol derse olur hiç merak etme. Hep dua et ve olacağına da inan. Sayım elle mi yapılmış ????
Zeynep sen nasılsın canım?Araştırma hastanesinde çıkan test sonuçları çok düşük oluyor genellikle. Korkma canım Rabbim ol derse olur hiç merak etme. Hep dua et ve olacağına da inan. Sayım elle mi yapılmış ????
Ben daha öncede yazmıştım buraya vitaminlere hiç inancım yok biz 2015 yen beri dünyanın parasını döktük ilaçlara ama çıkan sonuçlar hep aşağı yukarı aynıydı morfolojimiz hep 2 3 çıkıyor, sayı hep birbirine yakın ee nerde o kullanılan vitaminler .Malesef vitaminler bariz bir fark ortaya koymuyor. Değişimler anlık oluyor.Kullanmaz mı? Bende anlam veremedim Ağustos ayında 154 milyon çıkan sperm sayısı 5 milyon çıktı şok oldum resmen. Hiç bu kadar düşük çıkmamıştı. İleri haraket eden sperm de 2 bin çıktı. Zaten asıl sorun hız ve her zaman ki gibi %96sı haraketsiz. Bizde ki sorun ne çok merak ediyorum. Kimse çözemiyor. Hiç ilaç kullanmadığımız zaman bile 20/30 milyon çıkıyordu.
Evet anlık oluyor bırakınca eskiye dönüyor. Ama biz bırakmadan eskiden de kötüye döndük. Umarım tüp bebek zamanı verdiğimiz test de yüksek çıkar.Ben daha öncede yazmıştım buraya vitaminlere hiç inancım yok biz 2015 yen beri dünyanın parasını döktük ilaçlara ama çıkan sonuçlar hep aşağı yukarı aynıydı morfolojimiz hep 2 3 çıkıyor, sayı hep birbirine yakın ee nerde o kullanılan vitaminler .Malesef vitaminler bariz bir fark ortaya koymuyor. Değişimler anlık oluyor.
Cnm tedavim devam ediyor. Okul çok yoğun. Haftada 38 saat derse giriyorum. Çok yoruluyorum. Kafam da karışık. Hemetolog olan doktorum çocuk düşünme diyor sağlığın tehlikeye girer diyor. Eşim de çocuk istiyor. Bende birinin elinde çocuk görünce istiyorum ama sağlıkta çok önemli esasında korkuyorum. Çünkü trombositlerim çok düşünce iç kanaması beyin kanaması riskim var. Gebelikte de düşüş oluyormuş ister istemez. Doktor da düşer dedi. Eşimin değeri de düşük zaten. Dr göre çocuk olmasın hiç diyor. Ama böyle de kendimi eksik hissediyorum. Tam bi aile değilmiş gibi hissediyorum. Perinatolog da birşey yapmıyor ki. Aynı şeyi söylüyor. Hala kortizon kullanıyorum. Belki 15 tatilde gideriz bi defa daha. Galiba bende artık yoruldum. Rabbim inş anlımızın akıyla bu imtihandan da geçmemizi sağlar. Sen nasıldın cnm, bebiş nasıl??? İnş herşey sağlıkla ilerler Rabbim kucağına da almayı nasip eder :)Zeynep sen nasılsın canım?
Tedavin ne durumda eşine takviye veriyormusun?
Birde iyi bir perinatog a mi görünsen canım seni doğru yönlendirir
Canım çaresizlik zor birşey ama çaresizlerin çaresi Allah'tır Rabbim bir çıkış yolu göstersin iyi kapılar açsın sana.iyi doktorları denk getirsin.hic araştırdın mi senin gibi olupta bebeğine kavuşan var mı?Cnm tedavim devam ediyor. Okul çok yoğun. Haftada 38 saat derse giriyorum. Çok yoruluyorum. Kafam da karışık. Hemetolog olan doktorum çocuk düşünme diyor sağlığın tehlikeye girer diyor. Eşim de çocuk istiyor. Bende birinin elinde çocuk görünce istiyorum ama sağlıkta çok önemli esasında korkuyorum. Çünkü trombositlerim çok düşünce iç kanaması beyin kanaması riskim var. Gebelikte de düşüş oluyormuş ister istemez. Doktor da düşer dedi. Eşimin değeri de düşük zaten. Dr göre çocuk olmasın hiç diyor. Ama böyle de kendimi eksik hissediyorum. Tam bi aile değilmiş gibi hissediyorum. Perinatolog da birşey yapmıyor ki. Aynı şeyi söylüyor. Hala kortizon kullanıyorum. Belki 15 tatilde gideriz bi defa daha. Galiba bende artık yoruldum. Rabbim inş anlımızın akıyla bu imtihandan da geçmemizi sağlar. Sen nasıldın cnm, bebiş nasıl??? İnş herşey sağlıkla ilerler Rabbim kucağına da almayı nasip eder :)
Rabbim inş nasip edecek. Dualarımız seninle cnm. 7 yıllık hasret. Az çekmemişsin gerçekten inş sonucun hayırlı olacak. Bakalım neler olacak. Benim gibi olan var gebelik boyunca kortizon kullanmışlar. Karar verirsek iyi bi perinstolog buluruz inş. Tevekkül edip bekliycezCanım çaresizlik zor birşey ama çaresizlerin çaresi Allah'tır Rabbim bir çıkış yolu göstersin iyi kapılar açsın sana.iyi doktorları denk getirsin.hic araştırdın mi senin gibi olupta bebeğine kavuşan var mı?
İstanbul'da rıza madazli ,diye perinatog var çok daha iyi perinatoglar var yaşın genç .
Dualarım seninle canım .ders saatinde çokmuş ama olsun canım en azından kafan dağılıyor dur.
Bizde iyiz teyzesi doğumu bekliyoruz.34.haftam bitti.Allahim hepinize tattirsin bu duyguyu.benim 7.yilim evliliğimde insallah kavusmak nasip olur oğluma
canim bu rahatsizligi olup dogum yapabilen kimse yok mu?Cnm tedavim devam ediyor. Okul çok yoğun. Haftada 38 saat derse giriyorum. Çok yoruluyorum. Kafam da karışık. Hemetolog olan doktorum çocuk düşünme diyor sağlığın tehlikeye girer diyor. Eşim de çocuk istiyor. Bende birinin elinde çocuk görünce istiyorum ama sağlıkta çok önemli esasında korkuyorum. Çünkü trombositlerim çok düşünce iç kanaması beyin kanaması riskim var. Gebelikte de düşüş oluyormuş ister istemez. Doktor da düşer dedi. Eşimin değeri de düşük zaten. Dr göre çocuk olmasın hiç diyor. Ama böyle de kendimi eksik hissediyorum. Tam bi aile değilmiş gibi hissediyorum. Perinatolog da birşey yapmıyor ki. Aynı şeyi söylüyor. Hala kortizon kullanıyorum. Belki 15 tatilde gideriz bi defa daha. Galiba bende artık yoruldum. Rabbim inş anlımızın akıyla bu imtihandan da geçmemizi sağlar. Sen nasıldın cnm, bebiş nasıl??? İnş herşey sağlıkla ilerler Rabbim kucağına da almayı nasip eder :)
Çok şaşırdım ya bi yanlışlık olmalı veya sin dönemde ne kullandı ki böyle oldu veya yakın zamanda grip filan oldu mu? Ya nedir bu çektiğimiz.. geçen gün ablam sordu sperm sayısı kaç ki dedi söyledim tabii bu milyonlu rakamları duyunca uuff sen buna mi az diyosun dedi. Yanı o derecede bilmiyo bu konuyu ne mutlu.. direkt gebe kaldı tabii nerden bilsin. Ne garip şey.Kullanmaz mı? Bende anlam veremedim Ağustos ayında 154 milyon çıkan sperm sayısı 5 milyon çıktı şok oldum resmen. Hiç bu kadar düşük çıkmamıştı. İleri haraket eden sperm de 2 bin çıktı. Zaten asıl sorun hız ve her zaman ki gibi %96sı haraketsiz. Bizde ki sorun ne çok merak ediyorum. Kimse çözemiyor. Hiç ilaç kullanmadığımız zaman bile 20/30 milyon çıkıyordu.
Gerçekten hiç anlamadım şoktayım diyecek birşey yok. Tek dediğim allahtan zatende herhalde raporu sorunsuz alayım diye. Eşim grip oldu ama ilaç kullanmadan atlattı çok ıhlamur içti yattı. Birde netten ilaç aldık eşim beğenmedi son kullanma tarihi yakın diye geri gönderdi. 1 hafta falan bekledik gelmeyince başka yerden aldık onu bekledik. Tabi o ara boşladı. Ama hiç ilaç kullanmasak bile bizim sayı en düşük bir kez 16 milyondu 40 milyondu ilaç kullanmadığımız dönem. Aklım almıyor. Buradaki arkadaşlar sende olmak üzere bana çok destek oluyorsunuz inanıyorsunuz. Bu beni çok mutlu ediyor. Allah razı olsun.Çok şaşırdım ya bi yanlışlık olmalı veya sin dönemde ne kullandı ki böyle oldu veya yakın zamanda grip filan oldu mu? Ya nedir bu çektiğimiz.. geçen gün ablam sordu sperm sayısı kaç ki dedi söyledim tabii bu milyonlu rakamları duyunca uuff sen buna mi az diyosun dedi. Yanı o derecede bilmiyo bu konuyu ne mutlu.. direkt gebe kaldı tabii nerden bilsin. Ne garip şey.
Ama bu kadar emek verdiniz bence bu hayırlısı olmuş raporu alacaksınız. Sonraki süreç de tıkır tıkır işler inşalla h
Zor yerden geldi soru :)testlerde yıkama sonrası yazıyor ama yapıyorlar mı o gün bilmiyorum valla.siz ilk denemeyi yapın baktın olmadı sonuçlar kötü, iyi sperm çıkmıyor bidahakine tese den falan sperm alınır.Ama bence eşinin bir sorunu var yani neden ileri hız az morfoloji 0 bunun araştırılması lazım bence. Birde sebepsiz denilen vakalarda hep morfoloji ileri hız sorunu var ama hiç araştırmıyorlar neden hız düşük morfoliji düşük diyemoonlovers canım sen bilirsin. Tüp bebekte spermlere yıkama yöntemi yapıyorlar mı? Bizim bu test de yıkama yöntemi yapmışlar ve ileri hızlılar hep gitmiş 0 ileri hız yani hep haraketsizler kalmış. Çok üzüldüm şuan baktım da. muhakkak bir yöntemi vardır değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?