cok mide bulantisi cekiyorum canim. Ama her seye cok sukur. Dr. Randevum var bu aksam ama yine moralimi bozacak dr. Kesin kararimizi soyleyecgiz dr.a. esimde ilk defa kendi fikrini soyledi. Oda sonlandirmak istemedigini Allah bize bu bebegi verdi dedi. Cok sasirdim. Benden mi etkilendin dedim. Hayir dedi boyle dusunuyorum dedi. Bende daha da bir guclendim. Abi hepsinin riski var erken dogum, sakat dogma, ölü dogma. Ama Rabbim yardim edecek insallah bize. Sagolasin canim benim. Sen nasilsin? Bas agrin gecti mi?Gunaydin kizlar guzel bir gun diliyorum.
Beth18 nasil gidiyor,iyi misin kuzum?
@Zeynep6302 yeni bir sorun cıktı diye düşünme .Hepsinin dermani var Allah in izni ile sen de anne olacaksin .
Kizlar bahar geldi üstünüzdeki hüznü atin bir kenara .Ben gecen yil mart ayinda yaşamıştım kimyasal gebeliği .Esim de yoktu yanimda gunlerce aglamistim .Ama bu bahar bebegim karnimda .Rabbime sukurler olsun .Belki bir yil sonra sizin de karninizda minik bir kalp olacak .Onla yatip onla kalkacaksiniz .Ve bu günleri şükürle hatirlayacaksiniz .
@Rm_angel kardesimiz icin dua ettim. Rabbim emeklerini bosa cikartmasin
Opudan sonra cok sukur ayakta rahatim azcik adet agrisi gibi agrim var yemek cay vs evde dinleniyorum
Şimdi canım hareket anladığım kadarıyla %3 .toplam sayı iyi morfoloji 2 buda iş görüyor.dna hasarı canlılık yüzdeleri artmamıs ama sanki sınırda gibi çünkü açıklamada hepsine normal yazıyor koyu harflerle
Oksidatif stres DNA ya zarar vermediği sürece sadece antioksidanlar la kontrol altına alıyor kaan hoca bizim DNA hasarı %4 oksidatif stres %38 di antioksidanlar devam dediBir de ros var oksidatif sitres %59 çıktı.
Bizim en büyük sorunumuz canlılık çok çokkkk az.Oksidatif stres DNA ya zarar vermediği sürece sadece antioksidanlar la kontrol altına alıyor kaan hoca bizim DNA hasarı %4 oksidatif stres %38 di antioksidanlar devam dedi
dna hasarı 18.9 çıkmış bu normal; 20nin altında olması bekleniyor, (Kaan hocanın tedavisiyle daha da düşecektir, bizim 7.5 çıktı) Canlılık testi bizim baktırdığımızda Canlı, erken, geç apopitoz ve nekrotik olarak sınıflandırmış, ayrıntısını tam bende bilmiyorum ama benim anladığım kadarıyla apopitoz hücrenin ölümü demek yani yüzde 80 e yakın canlı hücre var. %2 normal morfoloji de iyi. Baş anomalisi yüksek bu durumu Kaan hocaya sor, ne yapılabilir diye.
Bence sorun canlılık değil.canlılık sınırda ama normal rakamlar arasında sizin sorun hareket canım hareket azlığıBizim en büyük sorunumuz canlılık çok çokkkk az.
Annexin testini anlayamadım sadece. Onda kafam karıştı. Ben canlılık testi istemiştim. Şimdi bizim spermlerin ne kadarı haraketsiz olsa bile canlı??
-Pandora- anlar bunu sanırım.
canım oksidatif stres dediğin ROS testimi ? bizim 1,6 Mv çıkmış, sonucunda yüksek yazıyor. Sizde %38 demiş acaba farklı bir test mi?Oksidatif stres DNA ya zarar vermediği sürece sadece antioksidanlar la kontrol altına alıyor kaan hoca bizim DNA hasarı %4 oksidatif stres %38 di antioksidanlar devam dedi
Düzen lab ile diğer lab lar farklı rakamlar veriyor.sınır kaçtı bilmiyorum ama bizim 38 yüksekti .sizin başka labaratuvar mıcanım oksidatif stres dediğin ROS testimi ? bizim 1,6 Mv çıkmış, sonucunda yüksek yazıyor. Sizde %38 demiş acaba farklı bir test mi?
Canm morfoloji ve sayı iyi ama canlılık düşük öyle anladım hareketsiz olma sebebi bu bence %21 i canlı.hasarınız da iyi maşallah %18 kabul edilir genelde %15 altını istiyorlar.ama bencr hareketsizliğin nedeni bulundu olaya böyle bakalım kuzum
Bu dna hasarına sebep oluyor ilerde düzenin referans degeri ne bilmiyorum ama %20-30 lu hatırlıyorumBir de ros var oksidatif sitres %59 çıktı.
mikrogende yapıldı bizimki, referans farklı sanırımDüzen lab ile diğer lab lar farklı rakamlar veriyor.sınır kaçtı bilmiyorum ama bizim 38 yüksekti .sizin başka labaratuvar mı
Evet referans farklı belki de 5 üzerinden değerlendiriyor mikrogenmikrogende yapıldı bizimki, referans farklı sanırım
Bizde morfoloji sürekli sıfır çıkıyordu. İlk kez 2 çıktı. Ben eşime birsürü şeyler kullandırdım bunlar DNA hasarını düşürmüş olabilir. Bizde anladığım kadarıyla spermler haraketsiz olsa bile canlılık oranı yüksek o zaman.dna hasarı 18.9 çıkmış bu normal; 20nin altında olması bekleniyor, (Kaan hocanın tedavisiyle daha da düşecektir, bizim 7.5 çıktı) Canlılık testi bizim baktırdığımızda Canlı, erken, geç apopitoz ve nekrotik olarak sınıflandırmış, ayrıntısını tam bende bilmiyorum ama benim anladığım kadarıyla apopitoz hücrenin ölümü demek yani yüzde 80 e yakın canlı hücre var. %2 normal morfoloji de iyi. Baş anomalisi yüksek bu durumu Kaan hocaya sor, ne yapılabilir diye.
Evet spermlerini canlı ölü değil sadece hareketsiz morfoloji 2 ye yükselmesi çok sevindirici. Güzel günler yakındır inşallah canımBizde morfoloji sürekli sıfır çıkıyordu. İlk kez 2 çıktı. Ben eşime birsürü şeyler kullandırdım bunlar DNA hasarını düşürmüş olabilir. Bizde anladığım kadarıyla spermler haraketsiz olsa bile canlılık oranı yüksek o zaman.
Sizin genetik testleriniz çıktı mı? Bir de hoca iğne verdi mi eşine canım.
Biz istanbulda düzen lab yaptırdık canım. Ve baya yüksek bence ona hemen önlem alacağım.canım oksidatif stres dediğin ROS testimi ? bizim 1,6 Mv çıkmış, sonucunda yüksek yazıyor. Sizde %38 demiş acaba farklı bir test mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?