Yani bizim sayı geçen ay 120 milyondu düşmemeiştir demi cnm ayrıca sizin ne çıkmıştı sayınız %10 ken105 /1034 bunda hasar %10 çıktı
1613/2990 bunda hasar %54tu.
Bence bunun sayıyla alakası yok bakılan sperm galiba çünkü hasar düştüğünde yani %10oldugunda sayıda baya artmisti
Ml de 32 toplamda 187 milyon canım yani aksine artmistiYani bizim sayı geçen ay 120 milyondu düşmemeiştir demi cnm ayrıca sizin ne çıkmıştı sayınız %10 ken
Kimi aradın?Çok saol cnm hocayı aradım sordum ama sperm sayısıyla alakalı dedi ama bu kadar düşemez bence ayrıca tam olarakta bilmiyorum dedi ama sperm sayınızla ilgili bir bulgu fakat o zaman sayı çok veya şimdi az diyemem dedi anlamadım bişey
Eşim varikosel ameliyatı oldu ama doblerde sağda 2.4 solda 2.9 mm görünüyor.Eşimde varikosel var ameliyat olmak istemiyor. Yaşlarımız da küçük değil. 3 transferimin 2si pozitifti ama ilki 6 haftalık düşük yaptım. 2.si dış gebelikle sonuçlandı.
Varikosel ameliyatı olanların değerler düzelmese bile spermin ölçülemeyen bazı iç dinamiklerinin düzeldiği sonucunu gördüm okuduğum şeylerde. İşe yaramama ihtimali de olduğu için ısrar edemiyorum eşime hasar %23 çıktı. Daha yüksek çıksa idi daha fazla ısrarcı olacaktım ameliyat konusunda. Bizim 3.1mm ve 3 üstü ameliyat diyor bi çok uzman.Eşim varikosel ameliyatı oldu ama doblerde sağda 2.4 solda 2.9 mm görünüyor.doktorlar da varikosel tok diyor anlamadım gitti. Bizde DNA hasarına birde spermin yaşlanmasına baktırdık ikisi de normal geldi.
Siz DNA hasarına baktırdınız mı? Benim yaşım 27 olacak ama yumurtalarım kalitesiz olur mu diye korkuyorum şimdide...
Doktor ameliyat sonrası bize iyiki açmışız göründüğünden kötüymüş, sol tarafa çok zarar vermiş sağ taraf bizi kurtaracak dedi. Dışarıdan çok sağlıklı tanı konamıyor sanırım. İlk başta ben karşı çıkmıştım ameliyat fikrine çünkü kadın doğumcu bana zaman kaybetmeden tüp deneyin dedi. Sonra eşimin doktoru beni de çağırdı odasına gayet güzel açıkladı. Tüp bebek için bile olumlu etki yapacağını söyledi. Kadın doğumcu gibi olumsuzda değildi belki şunları konuştuğumuzda bile gebe olabilirsiniz kimse bilemez dedi. Düzgün bir doktordan görüş almakta fayda var. Sonrasında durumu yine değerlendirirsiniz canımVarikosel ameliyatı olanların değerler düzelmese bile spermin ölçülemeyen bazı iç dinamiklerinin düzeldiği sonucunu gördüm okuduğum şeylerde. İşe yaramama ihtimali de olduğu için ısrar edemiyorum eşime hasar %23 çıktı. Daha yüksek çıksa idi daha fazla ısrarcı olacaktım ameliyat konusunda. Bizim 3.1mm ve 3 üstü ameliyat diyor bi çok uzman.
Yumurtanın kalitesini tedavi olmadan bilemezsin. Tedavide başarıyı belirleyen en önemli kriterlerin başında kadın yaşı geliyor. MSOME testini duydun mu? Hareketli spermlerin morfolojik incelenmesi açılımı
Sperm sayimi yaptirmadiniz mi ki?Evet cnm ama degerlendirilen sayı neden az mesela dierin 8000 degerlendirilmiş bunda 250 acaba sayı falan mı azaldı bi anda sperm sayısıyla alakası var mı acaba
Canim umutsuz olma. Stres yapma kafana takma.KIzlar adetimin 21. Günü bugün progesteron test sonucum 23 çıktı. Geçen ay 6.35 çıkmıştı. Bu ay iyi çıkmış ama bu ayda eşimin değerleri yerlerde
Öyle cnm. Kafam zaten tüp bebekte cnm Allah nasip ederse inşşş olur ama şunu anladım benim yumurtlama problemim olsa dahi klomen çatlatma iğnesiyle halledilebiliyorCanim umutsuz olma. Stres yapma kafana takma.
Sen zaten yaza tup yaptirmayacak misin? Ona odaklan. O zamana kadar at kafandan
Çok saol cnm içimi ferahlattınMl de 32 toplamda 187 milyon canım yani aksine artmisti
Cnm pazartesi ugur bey varmış onla konuşcam valla bilmiyorm cnm nasıl olmadı gerekiodu hiç bişey anlamadım hrs de verdigimizdede 350 tane incelenmişti o zaman hasar %65 di cnm ayrıca eşim spermiyofram vermemmiş ama ondan bir ay önce 120 milyonduSperm sayimi yaptirmadiniz mi ki?
Sanmiyorum yaa. Bence testi degerlendiren kisiye baglidir. Aslinda 8000 taneden sonuc cikarmak daha saglam sonuc verir. Keske arayip sorsaydin
Hayır canım o testi hiç duymadım. Nerede yapılıyor avantajı ne?Varikosel ameliyatı olanların değerler düzelmese bile spermin ölçülemeyen bazı iç dinamiklerinin düzeldiği sonucunu gördüm okuduğum şeylerde. İşe yaramama ihtimali de olduğu için ısrar edemiyorum eşime hasar %23 çıktı. Daha yüksek çıksa idi daha fazla ısrarcı olacaktım ameliyat konusunda. Bizim 3.1mm ve 3 üstü ameliyat diyor bi çok uzman.
Yumurtanın kalitesini tedavi olmadan bilemezsin. Tedavide başarıyı belirleyen en önemli kriterlerin başında kadın yaşı geliyor. MSOME testini duydun mu? Hareketli spermlerin morfolojik incelenmesi açılımı
Neye göre değişiyor merak ettim şimdi bende.Düzeni aradım megerse bayan genetikçiymiş pazartesi ugur beyle görüştürcekler
Ben de genetige taktim bu ara y kromozumu testi fish diye bisey acaba ona duzen lab. Bakarlar miHayır canım o testi hiç duymadım. Nerede yapılıyor avantajı ne?
Bizde sperm 40 milyon çıkıyor ama haraketimiz %1 ile %7 arası değişiyor. 6 aydır takviye alıyoruz hiç ilerleme olmadı. Bana hep varikosel hala etkiliyor gibi geliyor. 2 dr da ameliyatlık birşey Yok diyorlar. En son yapılan testte morfoloji %2 DNA hasarı%18 çıktı.
Ros %58 bu çok Yüksek. Kaan hoca ros kuyruğa yapışmış ağırlık yapıyor haraketini engelliyor olabilir Yada 2. Şık spermlerin kuyruğu kırık olabilir dedi. Ama anormal kuyruk yapısı morfoloji testinde %15di. Kuyruk kırık olsa göremezler mi? Bunu hocaya bir türlü anlatamadım. Sen morfoloji testine bakma dedi başka da birşey demedi. Spermlerimiz pırılpırılmış yumurtaya ulaşsa döllermiş.
Peki neden %90 üzeri haraketsiz genetiğinde mi bir problem var? Kafamda binbir sorular...
Siz nerde ameliyat olmuştunuz? Genel olarak yaklaşım zaten bu şekilde. Kadın doğumcular ve ürologlar bu noktada farklı yaklaşıyor. Sorun eşimin doktora gitmeyebile gerek görmemesi. Merkezin üroloğuna mail attım o da kayıplardan dolayı tekrar tedaviye başlamadan gelin değerlendirelim dedi. Yaşımızdan dolayı ameliyatla vakit kaybetmek de istemedik. Benim dış gebelikten dolayı mecburen ameliyat olunca mecburi bekleme sürecinde istedim o da olsun. Sonucundan emin olamadığım için çok ısrarcı da olamıyorum. Burda kaan hocanın hasar düşük olan kişilere ameliyat önermedigini görünce hasara batırmaya ikna ettim 23 çıkınca da bıraktım yakasını. Genetik sonucu bekliyoruz işte. Çıksın sonuç ona göre tekrar konuşacağım.Doktor ameliyat sonrası bize iyiki açmışız göründüğünden kötüymüş, sol tarafa çok zarar vermiş sağ taraf bizi kurtaracak dedi. Dışarıdan çok sağlıklı tanı konamıyor sanırım. İlk başta ben karşı çıkmıştım ameliyat fikrine çünkü kadın doğumcu bana zaman kaybetmeden tüp deneyin dedi. Sonra eşimin doktoru beni de çağırdı odasına gayet güzel açıkladı. Tüp bebek için bile olumlu etki yapacağını söyledi. Kadın doğumcu gibi olumsuzda değildi belki şunları konuştuğumuzda bile gebe olabilirsiniz kimse bilemez dedi. Düzgün bir doktordan görüş almakta fayda var. Sonrasında durumu yine değerlendirirsiniz canım
Pazartesi arayayım buraya yazarım cnm inşallah sıkıntı yoktturNeye göre değişiyor merak ettim şimdi bende.
Annexin v testinde 435
DNA hasarında 418
Ros da 1414 tanesini işleme almışlar ve bir tek ros yüksek diğerleri normal çıktı. Şimdi benimde kafamda soru işareti oluştu..
Sayiniz cok guzel.Cnm pazartesi ugur bey varmış onla konuşcam valla bilmiyorm cnm nasıl olmadı gerekiodu hiç bişey anlamadım hrs de verdigimizdede 350 tane incelenmişti o zaman hasar %65 di cnm ayrıca eşim spermiyofram vermemmiş ama ondan bir ay önce 120 milyondu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?